Ahoj. Asi hlavne pre gymnazistov (neviem, či sa to učí aj inde). Viete, aký je rozdiel medzi definíciou a vetou? Viete odvodiť vzorce napríklad na výpočet kvadratrickej rovnice či logaritmického počítania? Viete, čo je logaritmus? Vzorce na rôzne kombinác
vzorce na kombinacie/variacie som vedel naspamäť aj mi boli vysvetlené, že prečo to tak je, logaritmus viem čo je, odvodiť som sa nepokúšal, a rozdiel medzi definíciou a vetou neviem, stačí?
veta je vyrok, ktory ma nejaku pravdivostnu hodnotu, ziskanu dokazom.. tj mozes hovorit o vetach, ktore vseobecne platia.
definicia - to je vlastne akesi vyclenenie vyznamu z celku, presny typovy popis danej problematiky, dalsiu pracu s tymto problemom, pripadne postup pri jeho rieseni, pripadne logicky navrh ako by sa tento problem mal vnimat.
no a k hentomu, idealne je, ak vzorcom rozumies, lebo naucit sa ich naspamat vie aj prijebany clovek... ale to su ti na nic, ked s nimi nevies pracovat a asociacne ich spajakt k inym vzorcom, z ktorych su tieto odvodene, alebo z ktoreho sa tieto odvodia..
ja osobne som vzdy chcel pochopit na praxi, ze preco to tak je, preco je ten vzorec taky
Rozdiel poznam, nejake primitivnosti podokazovat viem, vacsinou si vzorce pamatam mechanicky, ale ak vidim ich odvodenie, lahsie sa mi pamataju s tym, ze som pochopila odvodenie a pre buducnosti si zapamatam konecnu podobu.
@kosh tak ucitelka tam zacne nieco brblat a chce aby sme na to sami dosli lenze mi nechapeme co to za kokociny zas od nas chce.. proste mame nejake vzorce a tie vety o logaritmoch a to vieme. chapeme to, ratame s tym priklady a tak no
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
v zivote som nic z toho nepotrebovala O___O
definicia - to je vlastne akesi vyclenenie vyznamu z celku, presny typovy popis danej problematiky, dalsiu pracu s tymto problemom, pripadne postup pri jeho rieseni, pripadne logicky navrh ako by sa tento problem mal vnimat.
no a k hentomu, idealne je, ak vzorcom rozumies, lebo naucit sa ich naspamat vie aj prijebany clovek... ale to su ti na nic, ked s nimi nevies pracovat a asociacne ich spajakt k inym vzorcom, z ktorych su tieto odvodene, alebo z ktoreho sa tieto odvodia..
ja osobne som vzdy chcel pochopit na praxi, ze preco to tak je, preco je ten vzorec taky
@lenkaska1 co by si chcela vylepsit?