aka je podla vas maturita z tychto predmetov?je da sa povedat taka pohodova alebo skor zabijak?a co sa tyka vyuzitia,tak maju tieto predmety siroke vyuzitie napr. co sa tyka dalsieho studia na vyske?diky za rady!
matika lahka, ked vies a chapes...nemina to iste...noska-neznasam, najhorsie su podla mna pravo , psychologia, ekonomia atd. ale filozofia sa celkom da
Matika- tu by som si ja nevybrala dobrovolne ako maturitny predmet asi ani keby ma mucit mali No ale zase niekomu sa to moze ucit dobre, mozno tam nie je zas az tolko teorie atd.(vyuzitie napr. na MatFyz, ekonomickej...)
Noska- podla mna dost dobra volba, tento predmet podla mna nie je ani priliz tazky a myslim si, ze je nepravom podcenovany...NOS sa ti zide napr. na prijimackach na ekonomicku, filozoficku a vobec na skoly humanitneho zamerania...
Nemcina- jazyk si treba vybrat tak ci tak, cize ak ti ide najlepsie Nj, tak neni o com
Noska(resp Naska, ako je to u nas - Aj ja z nej maturujem. Ako v prednedávnom sa stala o dačo tažšia oproti tomu, aká bola pred 3,4rokmi. Vtedy ak som pochopil sa mohlo vybrat z dvoch oborov + filozofia, teraz uz mozes dostat hociktory. Mne sa napríklad zíde tento všeobecný rozhlad na Medzinárodné vzťahy, resp. Politológiu. Určite to nie je na zahodenie, keď vieš rečniť a máš vlastný názor.
Nemcina/Anglictina - Bez jazyku si s v súčasnosti dosť v pr***i (aj ked nie vzdy, ale ak chces do zahranicia, tak je Fremdsprache notwendig)
Matika - to bola moja volba, kedy som maturoval z 5 predmetov, teraz ked su to len 4 tak som ju vypustil. Teraz ma to trochu stve, bo tu vyuzijes na prijimackach na 80% VS. A ak som dobre pocul, tak az taka tazka nie je, ak jej rozumies. Lebo tusim ti aj ucitel pred tabulou povie, ze tu pouzi Binomicku vetu, tu sinusovu vetu, Ty uz len musis vedie co ktore znamena
No tak potom si si uz lepsie vybrat ani nemohol podla mna Inak u nas na skole(tiez gymnazium) to bolo tak, ze maturovat z ekonomiky sa sice nedalo, ale bol 2-rocny seminar a potom ti, ktori nan chodili a mali tym padom dostatok hodin, tak mohli ist maturovat z ekonomiky na inu skolu.
Tak na ekonomiu bez vahania maturuj z matiky, inac ti bude hrozne chybat. Ja som mala matiku uplne v pohodke co sa tykalo matury, ono ked sa ucis pravidelne a rozumies tomu co sa deje, nemas problem
Neminu neviem, to musis sam odhadnut na ktory jazyk mas lepsie predpoklady a noska sa ti zide, na ekonomii sa beru aj dejiny ekonomie, psychologia, sociologia... Noska tu bude prinosom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
matiku nenavidim, nemcina je tazka a noska? hlupost bez zmyslu (pokial sa jedna o filozofiu, ostatne je lahsie zvladnutelne, ale tiez nic moc)...
ale aj napriek tomu, ja mam NOS, DEJ a AJ...myslim ze aspon AJ namiesto tej neminy...
Noska...ehm...tá ma nikdy nebavila a napriek tomu že bola v podstate dosť jednoduchá tak sa mi zle učila...
A nemina - vždy som bola viac na angličtinu a po nemecky neviem dodnes - po vyše 7 rokoch učenia sa...
A čo sa týka otázky využitia tých predmetov - záleží od toho kam chceš ísť...
Noska- podla mna dost dobra volba, tento predmet podla mna nie je ani priliz tazky a myslim si, ze je nepravom podcenovany...NOS sa ti zide napr. na prijimackach na ekonomicku, filozoficku a vobec na skoly humanitneho zamerania...
Nemcina- jazyk si treba vybrat tak ci tak, cize ak ti ide najlepsie Nj, tak neni o com
Nemcina/Anglictina - Bez jazyku si s v súčasnosti dosť v pr***i (aj ked nie vzdy, ale ak chces do zahranicia, tak je Fremdsprache notwendig)
Matika - to bola moja volba, kedy som maturoval z 5 predmetov, teraz ked su to len 4 tak som ju vypustil. Teraz ma to trochu stve, bo tu vyuzijes na prijimackach na 80% VS. A ak som dobre pocul, tak az taka tazka nie je, ak jej rozumies. Lebo tusim ti aj ucitel pred tabulou povie, ze tu pouzi Binomicku vetu, tu sinusovu vetu, Ty uz len musis vedie co ktore znamena
BTW. Na aku VS chces ist?
no chcem ist na ekonomicku...resp. studovat ekonomiu alebo management
no nie,pretoze ja chodim na gympel a ked chcem ist maturovat z NOS-ky,tak jedine v celku, cize sa budem muset ucit cely predmet...a nie len ekonomiu
Neminu neviem, to musis sam odhadnut na ktory jazyk mas lepsie predpoklady a noska sa ti zide, na ekonomii sa beru aj dejiny ekonomie, psychologia, sociologia... Noska tu bude prinosom.
Tak vela stastia