najviac asi angliny, ale inak ústnych asi vôbec...test zo sloviny dám určite, z angliny to neviem...chodím na kurz, čosi viem, tak hádam nad 40% by to mohlo byť
@najivna prijde mi smiesne ako niekto dokaze riesit a mat obavy z nejakej primitivnej formality...co budu potom robit, ked prijde na skusku na VS, ktora je ovela tazsia? dokonca si dovolim tvrdit, ze aj zapocty su tazsie ako cela matura
ved si kludne rieste picoviny a bojte sa, len sa potom psychicky nezrutte, ked prijde na narocnejsie veci
inak na pisani slohov neviem co nevies musis vediet co pises musis to rozdelit na uvod jadro zaver pripadne odsek pri kazdej novej myslienke neopakovat slova nestylizovat ako barbar a mas to
v knizkach na SJ mate priklady na pisanie slohov a aj vsade na nete a vypytajte si aj od profesorov poklady na to, urcite vam nieco daju a potom skusajte doma na kazdy styl tak jeden sloh .
@najivna mne nejde o to propagovat, ze VS je tazsia..ved to je kazdemu jasne (ach) (no paradoxne napriklad pre mna bol gympel lahsi ako ZS, cize to stale moze byt individualne, pre niekoho moze byt VS v pohode)
ja sa tu snazim poukazat na to, ze preco ludia maju strach z maturit? a za takych hluposti, akou je pisanie nejakeho primitivneho slohu? cela maturita sa strasne precenuje, pritom to je asi najjednoduchsia cast z celej SS
a ja len nechcem, aby ludia mali strach z banalnych veci, lebo vzdy prijde na nieco tazsie a co budu robit potom? proste mi ide o to, aby sa nebali veci, ktoru kazdy zvladne a nie je taka hrozna, ako ju vacsinna propaguje
s sk slohom som mal aj ja problem celkom velky, kedze nemam vobec zmysel napisat volaky celistvejsi text.. hoci matura je fakt len formalita, tak to ucenie netreba podcenit, aspon dva-trikrat si pozriet materialy neni na skodu
@piter09 lebo je to jednorazovka a pre mna bola najlahsia, lebo som si zvolila tie predmety, ktore najviac ovladam, popritom na gympli sa mimo maturity prebera vsetko, co na to nechapes? -.-
@momoglamorous lebo mas tam napr literaturu, ktoru si zvolit nemozes, musel som maturovat aj z nej, cize som nematuroval len z predmetov, ktore mi idu a bavia ma
pocas skolskeho roka sa ti staci naucit len par tem, pricom na maturitu musis vediet vsetko, urcite to nie je najlahsia cast strednej skoly
@piter09 ok, litika bol jediny predmet, ktory sa mi tiez dost zle ucil, nakolko je tem vela a nemam rada biflovanie, ale tento pocet tem je skoro umerny pomaly jednemu zapoctu na VS a zas sme u toho, co som spominala vyssie
ked sa clovek ucil priebezne pocas celeho roka, tak si nieco zapamata a tiez sa berie ohlad na doterajsie vysledky pocas vsetkych 4 rokov a mozno mu sadne otazka a vtedy to uz vobec nevidim ako problem, u mna to bolo skor naopak, otazka mi sadla na litike, ale na ostatnych predmetoch mi prilis nesadli, vedela by som si predstavit aj lepsie a stale povazujem maturitu za primitivnu)
@momoglamorous ved ja sa nehadam, ze vs nie je tazsia ako maturita, len ze maturita nie je lahsia ako ss
ked sa uci clovek priebezne, o to mensie problemy ma pocas pisomok cez rok, kdezto na maturitu si aj tak musi vsetko zopakovat, lebo si nemoze pamatat veci spred 4 rokov
mne zas otazka sadla len na matike, z ostatnych predmetov som si vytiahol hluposti, ale nikoho nezujima vysledok maturity a ja som s nim spokojny
@nietimekki ked myslis zakladatela fora, tak uz skor 'ona'
no neviem, otazka je tak naformulovana, ze dotycna sa boji...ja tiez neviem pisat slohy v slovencine, so vsetkymi mi vzdy niekto pomohol a na maturite mi to prislo absolutne bezproblemove a este som mala aj celkom vysoke ohodnotenie, takze nie je vazne nad cim stresovat
tak asiže vysoká škola je ťažšia ako stredná, aj skúšky a zápočty sú ťažsie ako maturita ale asi ako @najivna v @5 nechápem o čo ti ide že to všade musíš písať, to je ako keby som druhákovi na základnej čo sa bojí písomky z násobilky hovorila "však počkaj keď budeš počítať derivácie" ... akože logicky každý sa bojí toho čo ho práve (náročnosť úmerne jeho veku) čaká
áno,bojím sa,ale ja sa skúšania a testov všeobecne vždy bojím snažím sa nemyslieť na to,že bude vôbec nejaká maturita,len sa proste učím každý deň-samozrejme pretrhnúť sa nepôjdem.
a najviac sa bojím ..hmm..asi všetkého ja dosť stresujem aj vtedy,keď nemám dôvod alebo aj keď si to nepriznám ale našťastie to má málokedy vplyv na moju známku.
a teraz čo,že sa bojíme? veď strach je prirodzená vec.. a ja budem len rada,ak to dopadne tak,že to bude pre mňa ľahké.
môžeš mi povedať hoc aj 100x,že maturita je nič,aj tak budem stresovať a aj s výškou sa vysporiadam sama ako budem vedieť a mám hlboko u riti tvoje vyjadrenia! lezieš mi už na nervy s týmto.
@mardzi93 mozno ma @najivna pred maturou a boji sa tiez a moje prispevky jej nerobia dobre a dalsi dovod je, ze kazde piate forum je o maturite, uz je to horsie ako cela EUBA a fora typu 'som tehotna?' "
@bebekex mne lezu na nervy ludia typu: bojim sa, ja to neviem a dostanu najlepsie hodnotenie
a nebudem sa hrat na stresorku a ze sa bojim, ked to tak nebolo, nie je a ani nebude a ja chcem ludom len pomoct, aby prestali tolko stresovat, ale zjavne pre dobrotu an zobrotu (ach)
@momoglamorous podla mna je VS radovo tazsia len pre cloveka ktory si bud zle vybral alebo je celkovo dost sprosty
je velmi vela ludi co je na medicine, na prave, na chemii, technike, kokotinach nejakych a prechadzaju uplne v pohode a vobec im to tazke nepride a potom je zas vela ludi jak ty co aj keby zdobenie vianocnych stromcekov studovali tak kvilia cely rok jaky to je zabijak a nevahaju to vsetkym ostatnym raz za den pripomenut
a tu obmedzenost a zly vyber skoly casto zahrna aj porovnavanie maturity a zapoctov/skusok len na zaklade mnozstva uciva potrebneho namemorovat
Bože, to že nezmaturujete neznamená, že nebudete úspešní, alebo nič nedosiahnete.
John Lennon, Johnny Depp, Axl Rose, Kurt Cobain, Coco Chanel, Richard Branson, Simon Cowell, Walt Disney, Henry Ford, Bill Gates... nemali žiadne školy.
@etelnair zabijak? asi si ma zle pochopil, ja z nicoho nerobim vedu a nic mi nepride tak tazke, aby sa to nedalo zvladnut, praveze si vela veci este ulahcujem
a jedna z veci, ktoru nebudem v zivote lutovat, je prave vyber mojej skoly...co pocuvam druhych ludi, nechcela by som byt na ich mieste
@najivna ty si sama osoba na dost upadnutej urovni, staci mi ked ta vidim v kometoch niekoho, ked niekoho len tak oznacis picou a ani osobu nepoznas (nemyslim seba) a celkovo tvoje argumenty mi pripadaju dost pod mentalnu uroven a obmedzene, mozno prave preto tu ani nemas svoj skutocny vek
@momoglamorous a každý debil spraví VŠ. preto väčšina nemá prácu, ale peniaze by chceli. keď chcú byť bohatí, nech idú do politiky, alebo mafie, alebo nech šlapú a predávajú drogy. dnes je bohužiaľ všetko len o peniazoch.
@momoglamorous nečudujem sa, že sa boja, nás učitelia ničili svojimi poznámkami o maturite celé 4 roky, aj keď to nakonci bolo len o formalite, vystresovali nás poriadne
@dwightmccarthy tak s tym suhlasim, ale dost ludi VS zanecha tak ci tak, tam ide skor o to, ako je dotycny huzevnaty, ci sa chce presadit na trhu prace...ale niekedy najviac pomozu iba znamosti (ach)
@momoglamorous každá škola to berie inak, nám síce z iných odborov vraveli, že maturita je ľahká, lenže učitelia argumenovali, že sme prvý ročník z nášho odboru a budeme to mať iné ako tí na tých učňovkárských odborov a že ich sa nemáme na nič pýtať... ja len tvrdím, že netreba biť na nich taká zlá, je to ich najväčšia skúška v tomto období - do teraz nemali prakticky žiadne... o necelý rok na to pochopia, že strach bol zbytočný a že na výške je to ťažšie
@momoglamorous akože nejdem sa vyjadrovať k tým debilinám čo si písala inde ale aspoň k tomu čo si reagovala na mňa...okey je tu fór o maturite fakt veľa, ale toto je "komunitný portál pre študentov a teenagerov" tak je logické že tu budú rozoberať svoje štúdium, nie? Podľa mňa to že sa niekto bojí maturity vôbec nieje smiešne ako si sa vyjadrila, ale aspoň vidno že to berie trochu seriózne, hold, niekto proste viac stresuje ako iní.
@sandy114 zaujimave, ze ked sa niekomu snazim pomoct a hovorim, ze je zbytocne stresovat, tak som ja ta zla (ach) skoda reci
@mardzi93 kde som napisala, ze to je smiesne? podla mna to je len zbytocne, ale tak ked sa boja postupovat v zivote, nech sa teda boja, ja uz teda nikomu nepoviem, ze je zbytocne stresovat tam, kde nemusi...
toto je debata fakt na pukance... a chcela som napisat presne to co @mardzi93 v prvom prispevku ...a aj nas ucitelia mierne stresovali, a rozhodne nemali neludsky pristup
nehovor, aby sme nestresovali kvôli mature...podľa mňa je to prirodzená reakcia...mať stres a keď už má človek po "tom", tak si povie, že to nebolo až také hrozné....a tak ty si maturovala z toho, čo si chcela...napr. my máme určené...
@momoglamorous ked niekto ide na nieco, co ho bavi a co chce studovat, nevidim dovod preco by to malo byt horsie ako maturita. pre mna je maturita hrozna uz len preto, ze ma vobec nic z tych predmetov absolutne nezaujima a nemam k tomu vztah. ale potrebujem to vediet aby som mohla studovat na vysokej nieco, co chcem a na co sa tesim. so?
@nicolkaa nemali by nahodou zvolene maturitne predmety byt komptibilne s buducim studiom a odborom na VS? ja neviem ako ty, ale ja som mala take predmety, ktore som potom mala aj na prijimackach, aj na VS
@momoglamorous chcem ist na koreanistiku, potrebujem na to akurat vediet po anglicky co viem a nie vdaka mojej skole. na prijimacky su velmi striktne podmienky ale maturitne predmety su im ukradnute, lebo to s tym nema nic.
@momoglamorous tak bud rada a pochop ze nie vsetci su ako ty (chvalabohu, nemozeme byt vsetci rovnaki)...a aj ja som sa maturity bala, a mohol mi davat kto chcel kolko chcel rozumov, az po nej som veci videla tak isto ako ti, ktori mi tie rozumy davali..jednoducho na niektore veci clovek pride az ked si to odskace sam
ja sa napriklad bojim angliny a to ani nie tak tej ustnej, ako pisomnej, hlave posluchov, to je moj najvacsi strasiak.... nejak nie som nastavena na tu B2 a este maturujem z bioly, to ma celkom bavi, len je toho kvantum a este z chemie, ale tak ved ak sa clovek uci, tak No Problem ved nejako bolo, nejako bude zmaturujeme vsetci na vyske budeme mat maturu kadze skuskove
@momoglamorous podľa teba je pomoc napísať, že ti príde smiešne ako sa toho boja? na to sa používajú trochu íné slová, ako napríklad "neboj sa, je to len formalita, oni vás nechajú spraviť" ako "je mi smiešne že sa niekto bojí formality"... netreba si mýliť pojmy
deťuše zlaté. Keď sa bojíte, najlepšie je nato relaxovať, vyblázniť sa, hoci si aj poplakať. Ono si tým musíte prejsť. Keď máte pamäť dobrú, že si zapamätáte veľa vecí, hlavne sa neučte nasilu. Musíte si nájsť aspoň trošičku chute do učenia, pretože s nechuťou do hlavy nedostanete nič. V deň matury hlavne sa upokojiť, lebo nervozita robí okná, ja som na slovine dostala asi také minútové, ale potom strach opadol, povedala som si: "keď musíš, tak musíš".
Na Anj som sa neučila vôbec- lebo nato mám asi talent, nepotrebujem, za celé tie roky som sa učila tak, že vážne mi nič opakovať netrebalo. Ale pokiaľ nato taký talent nemáte, učte sa priebežne. Je október- si poviete, že veď do marca/mája časuuuu... ale ono vám to behne- stužkové, výlety, rozlúčky, povinnosti, prijímačky... užite si to, držím vám palce, ale hlavne, učte sa aspoň s maličkou chuťou. Už keď máte nejaký predmet v neobľube, aspoň si povedzte, že sa učíte pre zdokonalenie sa... aj keby vám to neviem ako nebolo treba. Majte do toho štipku chuti a ono to pôjde. A ak sa chcete učiť 2 týždne pred- veľa šťastia, ale načo si sťažovať čas na odpočinok pred maturou, keď vám stačia 3 dni na opakovanie miesto 2 týždňov bifľovania?
možno sa to tu už riešilo, ale nechce sa mi to hladat, tak sa spýtam
Študujem na SPŠ Elektrotechnickej. Povinne maturujem z SJL, AJ, a odborných predmetov (teoretická a praktická čast odbornej zložky).
No a ja som si ešte pridal aj pisomnu maturitu z matiky (ustnu nie).
Moja učitelka matiky mi hovorila, že ak ju spravime na menej ako 33% tak sa nám ani nebude písať do maturitného vysvedčenia (čiže ako keby sme ju ani nepisali).
Je to pravda ludia?
viem, že maturita z matiky je považovaná za spravenú ak má viac ako 33%..... len chcem vediet ako je to keby som ju napisal horšie. Dufam že opravnu robit nebudem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
73 komentov
ego pomasirovane? -.-
ved si kludne rieste picoviny a bojte sa, len sa potom psychicky nezrutte, ked prijde na narocnejsie veci
ach boze
ja sa tu snazim poukazat na to, ze preco ludia maju strach z maturit? a za takych hluposti, akou je pisanie nejakeho primitivneho slohu? cela maturita sa strasne precenuje, pritom to je asi najjednoduchsia cast z celej SS
a ja len nechcem, aby ludia mali strach z banalnych veci, lebo vzdy prijde na nieco tazsie a co budu robit potom? proste mi ide o to, aby sa nebali veci, ktoru kazdy zvladne a nie je taka hrozna, ako ju vacsinna propaguje
Ja sa cítim jediný, komu nejde o zárobok a nejaké tituly.
inac pise sa to "pride", nie "prijde", dost mi to pili nervy, prosim, zacni pouzivat spravne slovo
pocas skolskeho roka sa ti staci naucit len par tem, pricom na maturitu musis vediet vsetko, urcite to nie je najlahsia cast strednej skoly
ked sa clovek ucil priebezne pocas celeho roka, tak si nieco zapamata a tiez sa berie ohlad na doterajsie vysledky pocas vsetkych 4 rokov a mozno mu sadne otazka a vtedy to uz vobec nevidim ako problem, u mna to bolo skor naopak, otazka mi sadla na litike, ale na ostatnych predmetoch mi prilis nesadli, vedela by som si predstavit aj lepsie a stale povazujem maturitu za primitivnu)
ked sa uci clovek priebezne, o to mensie problemy ma pocas pisomok cez rok, kdezto na maturitu si aj tak musi vsetko zopakovat, lebo si nemoze pamatat veci spred 4 rokov
mne zas otazka sadla len na matike, z ostatnych predmetov som si vytiahol hluposti, ale nikoho nezujima vysledok maturity a ja som s nim spokojny
a uz sa mi s tebou nechce vymienat nazory, koncim
no neviem, otazka je tak naformulovana, ze dotycna sa boji...ja tiez neviem pisat slohy v slovencine, so vsetkymi mi vzdy niekto pomohol a na maturite mi to prislo absolutne bezproblemove a este som mala aj celkom vysoke ohodnotenie, takze nie je vazne nad cim stresovat
a najviac sa bojím ..hmm..asi všetkého ja dosť stresujem aj vtedy,keď nemám dôvod alebo aj keď si to nepriznám ale našťastie to má málokedy vplyv na moju známku.
@momoglamorous zabila by som ťa
a teraz čo,že sa bojíme? veď strach je prirodzená vec.. a ja budem len rada,ak to dopadne tak,že to bude pre mňa ľahké.
môžeš mi povedať hoc aj 100x,že maturita je nič,aj tak budem stresovať a aj s výškou sa vysporiadam sama ako budem vedieť a mám hlboko u riti tvoje vyjadrenia! lezieš mi už na nervy s týmto.
a nebudem sa hrat na stresorku a ze sa bojim, ked to tak nebolo, nie je a ani nebude a ja chcem ludom len pomoct, aby prestali tolko stresovat, ale zjavne pre dobrotu an zobrotu (ach)
je velmi vela ludi co je na medicine, na prave, na chemii, technike, kokotinach nejakych a prechadzaju uplne v pohode a vobec im to tazke nepride a potom je zas vela ludi jak ty co aj keby zdobenie vianocnych stromcekov studovali tak kvilia cely rok jaky to je zabijak a nevahaju to vsetkym ostatnym raz za den pripomenut
a tu obmedzenost a zly vyber skoly casto zahrna aj porovnavanie maturity a zapoctov/skusok len na zaklade mnozstva uciva potrebneho namemorovat
robis zo seba este vacsiu picu nez skutocne si az sa sama divim ze je to este mozne
John Lennon, Johnny Depp, Axl Rose, Kurt Cobain, Coco Chanel, Richard Branson, Simon Cowell, Walt Disney, Henry Ford, Bill Gates... nemali žiadne školy.
Takže jebte na to a nezaťažujte sa tým.
a veď si aj počkáme nemusíš sa báť
a jedna z veci, ktoru nebudem v zivote lutovat, je prave vyber mojej skoly...co pocuvam druhych ludi, nechcela by som byt na ich mieste
@najivna ty si sama osoba na dost upadnutej urovni, staci mi ked ta vidim v kometoch niekoho, ked niekoho len tak oznacis picou a ani osobu nepoznas (nemyslim seba) a celkovo tvoje argumenty mi pripadaju dost pod mentalnu uroven a obmedzene, mozno prave preto tu ani nemas svoj skutocny vek
@mardzi93 kde som napisala, ze to je smiesne? podla mna to je len zbytocne, ale tak ked sa boja postupovat v zivote, nech sa teda boja, ja uz teda nikomu nepoviem, ze je zbytocne stresovat tam, kde nemusi...
nehovor, aby sme nestresovali kvôli mature...podľa mňa je to prirodzená reakcia...mať stres a keď už má človek po "tom", tak si povie, že to nebolo až také hrozné....a tak ty si maturovala z toho, čo si chcela...napr. my máme určené...
@mardzi93 smiesne mi prijde len to, do coho su ludia schopni 'vlozit' ich strach
@forbiddenrose aj my sme mali urcene min.2 predmety
@nicolkaa nemali by nahodou zvolene maturitne predmety byt komptibilne s buducim studiom a odborom na VS? ja neviem ako ty, ale ja som mala take predmety, ktore som potom mala aj na prijimackach, aj na VS
slovenčina a cudzí jazyk je určený asi všade lenže ja mám určené 4 jedine ak by som si chcela dávať navyše si môžem vybrať...
neviem, či je nevýhoda, že mám odborné zameranie, že niečo viem narozdiel od gympla
@sandy114 nevidim v tom rozdiel, vzdy hovorim, ze je zbytocne bat sa formalit a tym myslim, ze sa toho ludia bat nemaju, ja sa nikomu nesmejem
Na Anj som sa neučila vôbec- lebo nato mám asi talent, nepotrebujem, za celé tie roky som sa učila tak, že vážne mi nič opakovať netrebalo. Ale pokiaľ nato taký talent nemáte, učte sa priebežne. Je október- si poviete, že veď do marca/mája časuuuu... ale ono vám to behne- stužkové, výlety, rozlúčky, povinnosti, prijímačky... užite si to, držím vám palce, ale hlavne, učte sa aspoň s maličkou chuťou. Už keď máte nejaký predmet v neobľube, aspoň si povedzte, že sa učíte pre zdokonalenie sa... aj keby vám to neviem ako nebolo treba. Majte do toho štipku chuti a ono to pôjde. A ak sa chcete učiť 2 týždne pred- veľa šťastia, ale načo si sťažovať čas na odpočinok pred maturou, keď vám stačia 3 dni na opakovanie miesto 2 týždňov bifľovania?
možno sa to tu už riešilo, ale nechce sa mi to hladat, tak sa spýtam
Študujem na SPŠ Elektrotechnickej. Povinne maturujem z SJL, AJ, a odborných predmetov (teoretická a praktická čast odbornej zložky).
No a ja som si ešte pridal aj pisomnu maturitu z matiky (ustnu nie).
Moja učitelka matiky mi hovorila, že ak ju spravime na menej ako 33% tak sa nám ani nebude písať do maturitného vysvedčenia (čiže ako keby sme ju ani nepisali).
Je to pravda ludia?
viem, že maturita z matiky je považovaná za spravenú ak má viac ako 33%..... len chcem vediet ako je to keby som ju napisal horšie. Dufam že opravnu robit nebudem.
ďakujem za info.