Asi už to tu je tak 100 krát no ja chcem vedieť čerstvé info o tom ako to prebiehalo a vaše skúsenosti či rady k mature či už ústnej aj písomnej zo sjl a aj.
Za všetky komenti pekne ďakujem a dúfam že ma aspoň trochu povzbudia
Jáááj, skoro by som bol zabudol že maturujem ...
Vôbec nemám pocit, že by o 3 týždne mala byť nejaká maturita. A neviem či je to zlé či dobré ...
Keď si tak robím maturitu zo SJ, tak sa jej len teším, lebo to bude taká oddychovka a rozbeh na cudzí jazyk ( AJ - B2 ) to už bude ťažšie, ale myslím si že ak už nespravím test, tak sloh určite ( ale treba si vravieť a búchať do hrude že spravíte aj test aj sloh na čo najlepšie percento ) ... a potom štvrtok iba vyvolení ... Matematika ! ... to bude buď/alebo. pevne verím, že to minimum 8 úloh dám, ale viete, nemusia vám sadnúť úlohy, dostanete stres a je to.
Každopádne, doteraz som sa ešte takmer vôbec neučil, takže si myslím že už je čas sadnúť si nad to.
ako na slovinu sa nedá na test naučiť, to som sa ani neučila, na anglinu trošku som si robila posluchy a tak...a keď prišiel veľký deň D, tak to bolo ako obyčajná písomka, len to trvalo trochu dlhšie a všetci sme boli krajšie oblečení toť vše
Učenie som odkladal na týždeň pred maturitou, no aj to som radšej behal po brigádach...
Dal som si pred maturitou vodku, nech mi to lepšie rozpráva a zmaturoval som na jednotky...
U nás to bolo ale dosť volné, úplne stačila všeobecná inteligencia, pekný úsmev a aspoň niečo si pamätať z hodín... Veľmi veľa pomáhali aj učitelia (v podstate mi to skoro celé nadiktovali)
@bend3R Tak to bola pekná sranda, písomne bola riadna traposina na slovine nebrala som to nijak vážne, a z anj som to dala pár % nad minimum
ale ústne v pohodke...A maturovala som biológia a sjl jeden deň, bio na 1a na sjl som išla po obednajsej pauze a tak mi profesorka ešte pomáhala a to bola sranda parádna, pred komisiou som si pripadala ako tupec, lebo som vravela všetko čo som mala napísané
a na chémii totálny stres, ale ústa sa mi nedali zastaviť
a na anj som čakala riadny prepadak, keďže som ju totálne nevedela a to mi prisediaci profesor ešte 1tku chcel dať, ale podebatovali sme si viac ako som čakala...
A rady, nerieši to nijako extra, nestresuj z toho hlavne, a oni sa ta tiež chcú zbaviť. Tak pokiaľ nemáš s nimi nejaký spor tak ti aj pomôžu, u nás to tak bolo a na slovine mal peknú príhodu spolužiak, ktorý dostal rozobrať dielo a rozprával somariny, vedúca komisie sa začala smiať, že si z nich robí dobrý deň a tak vzhľadom nato, že použil vulgarizmy v slohu to mal dať na 3ku a vykuzlili z toho nakoniec, a aj spolužiačke z anj, keď nič nepovedala jej dali prejsť... čiže sa uč, spravaj sa rozumne, nebuď drzý k profesorom, pomôž im keď môžeš a oni pomôžu tebe potom GOOD LUCK
No máte pravdu. Gramatika je u mňa chabá. Nikdy som nebol na slovenčinu ale naopak aj samé 1. Aspoň že som si v predstihu vypracoval témy. Už len vytlačiť a aspoň ako tak naučiť. Hlavne gramatiku a diela na lit.
zbytočný stres... proste to nejako sprav a vybavené... na výšku dnes už ani zdaleka nepotrebuješ najlepšie výsledky... podstatné je sa tam udržať a to chce hlavne štastie a pevnú vôľu... druhá vec... keď sa dostaneš do zamestnania tak či onak ťa začnú pucovať ako malé decko za každú chybu čo spravíš (je fajn ak sa ťa snažia naučiť tvojim chybám aby si sa zlepšoval)
Strašili nás, že nezmaturujeme a budeme zametať cestya blá, blá, blá.
Bola ľahká. Okrem toho, nikdy som sa viac nenasmiala ako na mature- zrejme ani učitelia... :tralala:
tak na anglina som sa vykašlal, lebo moja slovná zásoba na cudzie jazyky nulová. takže zrobím nezrobím, ale zrobil na 2. bolo aj srandy popisovať tie obrázky, ja som musel rybu v akvárku popísovať, že aká bola prekvapená keď skončila na pekáči a tak. celkom pobavilo aj učiteľov i mňa.
slovine a litike som sa nevenoval vôbec s tým také problémy nie sú. ja som si vytiahol na mature slovné druhy a Veľkú Moravu.
@majqqqo ty úplne nevidíš že autor témy napísal že: Za všetky komenti pekne ďakujem a dúfam že ma aspoň trochu povzbudia...?????????? nechápem čo si najskôr neprečítaš všetko ...
závidí to od veľa vecí...z ekonomiky som mala štyri roky jednotky aj na vysvedčeniach, prišla som na maturitu, naučená od predu od zadu a tá predsedníčka z inej školy, ktorej som nebola sympatická, mi dala 3..na nemčine som rozprávala čo bolo treba, odpovedala som na každú možnú otázku a dostala som 2.. viem, že to nie sú zlé známky, len chcem tým povedať, že to nemusí byť spravodlivé a nič si z toho netreba robiť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
A môžem sa tu aj posťažovať, že už v treťom teste za sebou som dala z ANJ iba 60%?
Vôbec nemám pocit, že by o 3 týždne mala byť nejaká maturita. A neviem či je to zlé či dobré ...
Keď si tak robím maturitu zo SJ, tak sa jej len teším, lebo to bude taká oddychovka a rozbeh na cudzí jazyk ( AJ - B2 ) to už bude ťažšie, ale myslím si že ak už nespravím test, tak sloh určite ( ale treba si vravieť a búchať do hrude že spravíte aj test aj sloh na čo najlepšie percento ) ... a potom štvrtok iba vyvolení ... Matematika ! ... to bude buď/alebo. pevne verím, že to minimum 8 úloh dám, ale viete, nemusia vám sadnúť úlohy, dostanete stres a je to.
Každopádne, doteraz som sa ešte takmer vôbec neučil, takže si myslím že už je čas sadnúť si nad to.
Dal som si pred maturitou vodku, nech mi to lepšie rozpráva a zmaturoval som na jednotky...
U nás to bolo ale dosť volné, úplne stačila všeobecná inteligencia, pekný úsmev a aspoň niečo si pamätať z hodín... Veľmi veľa pomáhali aj učitelia (v podstate mi to skoro celé nadiktovali)
ale ústne v pohodke...A maturovala som biológia a sjl jeden deň, bio na 1a na sjl som išla po obednajsej pauze a tak mi profesorka ešte pomáhala a to bola sranda parádna, pred komisiou som si pripadala ako tupec, lebo som vravela všetko čo som mala napísané
a na chémii totálny stres, ale ústa sa mi nedali zastaviť
a na anj som čakala riadny prepadak, keďže som ju totálne nevedela a to mi prisediaci profesor ešte 1tku chcel dať, ale podebatovali sme si viac ako som čakala...
A rady, nerieši to nijako extra, nestresuj z toho hlavne, a oni sa ta tiež chcú zbaviť. Tak pokiaľ nemáš s nimi nejaký spor tak ti aj pomôžu, u nás to tak bolo a na slovine mal peknú príhodu spolužiak, ktorý dostal rozobrať dielo a rozprával somariny, vedúca komisie sa začala smiať, že si z nich robí dobrý deň a tak vzhľadom nato, že použil vulgarizmy v slohu to mal dať na 3ku a vykuzlili z toho nakoniec, a aj spolužiačke z anj, keď nič nepovedala jej dali prejsť... čiže sa uč, spravaj sa rozumne, nebuď drzý k profesorom, pomôž im keď môžeš a oni pomôžu tebe potom GOOD LUCK
Bola ľahká. Okrem toho, nikdy som sa viac nenasmiala ako na mature- zrejme ani učitelia... :tralala:
slovine a litike som sa nevenoval vôbec s tým také problémy nie sú. ja som si vytiahol na mature slovné druhy a Veľkú Moravu.
*komenty
si proste hviezda!
@29 jebe
Maturita - všetky informácie
» zmaturuj.zones.sk/maturita/...
Maturitné testy
» zmaturuj.zones.sk/maturitne-testy...
» zmaturuj.zones.sk/maturitne-testy... 2015/
» zmaturuj.zones.sk/maturitne-testy... 2014/
» zmaturuj.zones.sk/maturitne-testy... 2013/
Vypracované maturitné témy a otázky
» zmaturuj.zones.sk/vypracovane-mat...