Nestresovala som z testov, ale keď sme písali sloh zo slovenčiny, tak kým ostatní už odovzdávali napísané hotové diela, ja som ešte nemala ani nečistopis a plakala som...
Pisomnu som bral uplne v pohode, stres som mal trochu akurat pocas pisania. Nepripravoval som sa vobec a nemyslim, ze bolo treba, za tie 4 roky sa na teba vacsina nalepi ci chces alebo nie.
Anglina, slovina sa dá keď si bola v obraze celé 4 roky, prinajhoršom tipuj, slohy opravujú u vás na škole čiže málokto nedá a ústne tam pokial si neliezla učiteľom 4 roky na nervy tak ťa podržia keby si mala výpadok
Celé maturity boli až smiešne ľahké. Z písomných som stres vôbec nemala, lebo som vedela, že na tých 33% to dám aj so zatvorenými očami A neučila som sa vôbec.
Učila... Čo ja viem... No snaha bola, tak by som povedala...
Jediná moja výhoda bola, že ja som v stresovej situácii dokazala zo seba vypľuť učivo pomaly ešte aj zo ZŠ...
@alexandrika Mne nikdy nešlo písať slohy. Preto nedopadli zas tak dobre. Ale testy boli podľa mňa ľahké. Ak si vypracuješ pár testov z predchádzajúcich rokov, tak budeš v pohode. Ja som sa viac pripravoval až na ústne maturity, aj to len na angličtinu a slovenčinu.
Pripravoval som sa, na dejepis a občiansku spolu dva týždne. Do angličtiny som ani nepozrel, zo slovenčiny som si len zopakoval gramatiku a obsah niektorých kníh (najmä tých, čo som nečítal ). Ako také to vážne bolo len pohodovou formalitou. Mierny stres som mal, ale zbytočne a bolo to zapríčené len situáciou a okolím (stresujúci spolužiaci ).
Nasa maturita mi prisla celkom logicky zalozena, jak SJL MAT aj ANG. Takze zo sloviny som bezne mala trojky a maturita 87% a to som sa nepripravovala. Pisomnej časti sa neboj, aj ked ANJ listening bol u nas hardcore D
pokial si neni totalne vytreta, co by si na tebe pocas celeho fungovania na strednej asi ucitelia vsimli, tak by si to mala dat, aj kebyze mas zatmenie. aj ked sa zaseknes a nebudes vediet, tak ti pomozu. na statniciach ta poslu do pice, takze nestresuj.
Pripravovala som sa a bola som nasratá pretože za mnou učitelka došla a začala mi všetko diktovať... a ja len na nu pozerám že shut up bitch ja to viem !!!!
Písomná bola určite lepšia a menej stresujúca ako ústna maturita (aspoň pre mňa) a pravdupovediac som sa na ňu tešila, hlavne na slohy s tými som totiž nikdy nemala problém
písomné boli v pohode, ľahšie než ústne, aj slohy v pohode, jediné čoho som sa bála boli veci z literatúry typu z ktorej knihy to je...a posluch na cudzom jazyku
pripravovala som sa, ale nestresovala som. Na znamkach nezalezi, len poste ju musis spravit. A pokial nie si uplne duty tak to dáš ....čiže som sa pripravovala na maturitu hlavne preto, aby som nestresovala aby som bola v klude, že som si všetky otazky prešla a ak ma aj niečo zaskočí tak to dám.... aksončila som s 1,1,2,2, hlavne preto ze som vobec nestresovala
Už si to veľmi nepamätám, ale vždy som mávala taký ten "zdravý" stres Písomná maturita- príprava- nepripravovala som sa vôbec /ani som nevedela ako a najmä na čo, so slohmi som nikdy nemala problém.
Ústna maturita- príprava - letmo som si prešla každú tému z každého predmetu, aby som mala aspoň aký-taký rozhľad. Stejne som si však vytiahla niečo, čo v tom ehm "rozhľade" vôbec nebolo, ale myslím si, že každý kto je už aspoň pripustený k maturite by mal povedať niečo vecné k hocijakej otázke.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
A teraz som si prečítal že písomná časť, tak to si zopakovať stuff a nestresovať
Jediná moja výhoda bola, že ja som v stresovej situácii dokazala zo seba vypľuť učivo pomaly ešte aj zo ZŠ...
Treba hovoriť keď hovoríš tak ti poradia, navedú keď si ticho tak ťažko niečo pomôžu
Ústna maturita- príprava - letmo som si prešla každú tému z každého predmetu, aby som mala aspoň aký-taký rozhľad. Stejne som si však vytiahla niečo, čo v tom ehm "rozhľade" vôbec nebolo, ale myslím si, že každý kto je už aspoň pripustený k maturite by mal povedať niečo vecné k hocijakej otázke.