Ahojte,
tí ktorí ste už maturovali zo sjl alebo idete tento rok čoho sa učite, čo odporúčate (neviem vôbec nič) a tí, kt. to máte už za sebou; ako ste dopadli? ked budem mať zle pís.časť tak ma pustia k ústnej? btw. je ťažké nazbierať aspoň 33% v teste?
@lentilka97 Ja idem maturovať teraz za týždeň, a ešte som sa neučila, naozaj. Neučím sa celé 4 roky, takže to bude hardcore Ale posledné 2 mesiace robíme cvičné matury (z minulých rokov) a prekvapivo dosahujem okolo 70% vždy. Neboj, keďže je tam na výber z ABCD tak je takmer nemožné, aby si mala pod 33%, to aj keby si natipovala, tak hádam jednu tretinu trafíš. A väčšinou sa tam pracuje z ukážkou (teda pol strany text, 8 otázok k nemu, na ďalšej strane iná ukážka a zase 8 otázok k nemu). Ide vlastne o čítanie s porozumením
Bojíš sa maturity z rodného jazyka? Pochopím, ak sa niekto bojí toho, že nedosiahne nejaký požadovaný počet % na VŠ, ale báť sa že to neurobíš... ja som sa neučila na písomné z ničoho, ide viac menej len o porozumenie textu a o fakty, ktoré sme opakovali celé 4 roky... a mala som percentil 99
Hej hej, milujem ako sa ozývajú tí čo hovoria akí sú sprostí a pritom majú 90% + ... To sú tí čo ti v škole v deň písomky tvrdia že nič nevedia ani sa do toho nepozreli neučili sa a majú plný počet z písomky.
Keď tým myslí niekto že to nevie, alebo sa neučil, tak to proste nevie. Nepotrebuje aby ste mu klamali. A hej neviem ako to dám... nič neviem v podstate... ale snáď na 50% to dám, skôr mám problém s nemčinou :/ ... velmi hardcore pre mňa.
ja som sa pripravovala tak, ze som si spravila vsetky testy z maturit z predoslych rokov...a ako spravila by som to s prehladom aj bez pripravy, ale zalezalo mi na vysledku, tak som si aspon tie testy spravila... ak ti je jedno, ako zmaturujes a nie si uplne ze vymlety tak to v pohode das min. Na polovicu... len netreba stresovat
teraz som si urobila minuloročný test a z 31 úloh (viem, že je ich 64,) som mala 16 správne a 15 nesprávne,,,,, ako ja sa poserem asi na mature,,,,,,.... na písomky sa viem naučiť, mala som aj dobré známky, ale priznávam v poslednom čase som sa vôbec nevenovala SJL a mala som to v paži... teraz sa mi to asi vypomstí tak sa idem mučiť radšejj......
dík za tipy všetkým...
btw. ked neurobím náhodou (nepripušťam tú možnosť ale je tu) test, tak ma môže sloh zachrániť?????
@lentilka97 Ked neurobis test, moze ta sloh akoze zachranit, ked budes mat potom z ustnej maturity najhorsiu znamku trojku. Takze kombinacia neurobeny test, urobeny sloh a ustna odpoved najhorsie na 3 je OK.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Keď tým myslí niekto že to nevie, alebo sa neučil, tak to proste nevie. Nepotrebuje aby ste mu klamali. A hej neviem ako to dám... nič neviem v podstate... ale snáď na 50% to dám, skôr mám problém s nemčinou :/ ... velmi hardcore pre mňa.
dík za tipy všetkým...
btw. ked neurobím náhodou (nepripušťam tú možnosť ale je tu) test, tak ma môže sloh zachrániť?????