Je podľa Vás v poriadku, ak učiteľ povie, že nám maturitné okruhy nedá vôbec a ak sa ho pýtame, čo všekto tam bude, odpovie: všetko? nemáme knihy, mnohí (včetne mňa) tu nie su od prvého ročníka a akú-takú knížku literatúry sme dostali tento mesiac...
nehovorím, že sa nedajú získať zošity od iných, ale po prvé sa to príšerne číta a po druhé nikto nikdy nemá všetko, hlavne, ak dostávali haldy papierov, ktoré postrácali... :/ takže momentálne zostavujeme to učiteľove "všetko" skôr by ma zaujímalo, čiii sa Vám niečo také tiež stalo a poprípade ako ste to riešili
My sme oficiálne nemali ani na jeden predmet maturitné otázky.
Slovenčinu sme vydrankali od nejakých študentov, čo už vyšli školu a nejak ich získali a dejepisárka dala maturitné témy len pár obľúbencom.
Anglický jazyk aj NOSku som sa učila presne tým istým spôsobom. Proste všetko čo sme sa za 4 roky naučili...
A tiež som bola na tej škole len 2 roky. Anglický jazyk som sa témy učila podľa nejakého všeobecného čo som našla na internete a na prekvapenie tie témy sedeli. Ale NOSka bola peklo, fakt som sa musela naučiť VŠETKO.
No... Oni by tie otázky nesmú dať. Podstatou maturity je, že máš vedieť všetko, takže keď sa na to pozrieš objektívne, nerobia absolútne nič zlé.
Niektorí učitelia sa dajú prehovoriť, niektorí nie, bohužiaľ.
Ani nám veľa učiteľov nedá otázky - ak nejaké máme, tak len od starších žiakov a tie sú nám v podstate na nič, lebo otázky sa menili.
Ofociálne vám ch ani nemôžu dať, ale väčšina má dosť rozumu aby vám ich dali. Zožeň si poznámky od niekoho kto má väčšinu a podľa toho sa uč, poprípade z kníh literatúry, ktoré sa dajú normálne zakúpiť a existujú aj školské osnovy.
Proste sa nauč všetko. Toho učiva na maturitu fakt nie je veľa, hlavne ak sa chystáš na vysokú školu.
Existuje kopec knižiek na prípravu na maturity, internetových stranok, kokotín. Fakt to nie je tak ťažké.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Slovenčinu sme vydrankali od nejakých študentov, čo už vyšli školu a nejak ich získali a dejepisárka dala maturitné témy len pár obľúbencom.
Anglický jazyk aj NOSku som sa učila presne tým istým spôsobom. Proste všetko čo sme sa za 4 roky naučili...
Niektorí učitelia sa dajú prehovoriť, niektorí nie, bohužiaľ.
Ani nám veľa učiteľov nedá otázky - ak nejaké máme, tak len od starších žiakov a tie sú nám v podstate na nič, lebo otázky sa menili.
Existuje kopec knižiek na prípravu na maturity, internetových stranok, kokotín. Fakt to nie je tak ťažké.