Počujte, v škole nám nikto nepovedal ako prebieha ústna matura, vraj nájdite si na nete, lenže veľké H som našla,..Napríklad zadanie by bolo: Obraz slovenského ľudu a dedinského života v slovenskej realistickej próze, ukážky Ťapakovci, Maco Mlieč... mám s
Ako kedy. Ja som mala dve ukazky a vobec som s nimi nepracovala, lebo som im prerozpravala cele obsahy knih o com boli, atd, a na konci som povedala dajak, ze: ,,A to odraza pomery a aktualne myslienky na sr, lebo v ukazke boli znaky ako blablabla...''
No ono to záleži od toho koho máš v komisií a čo budu od teba chcieť. Mne povedali začni čim chceš a hovor čo chceš. Takže uplna pohoda + radili mi viac ako vlastní spolužiaci za 4 roky Ale zas hovor čo najviac, tím nič nepokazíš
ja som mala asi 3 ukazky z diel-mala som prerozpravat dej v skratke a ukazat v nich znaky toho obdobia.. potom vseobecne o tom obdobi, fazy, rozdelenia a take blbiny co sa opakuje na literature cely 4. rocnik
V tej otázke budeš mať napísané čo po tebe chcú každé zadanie je iné ja som napríklad z ukážkami vôbec nepracovala.. a záleží aj čo ste brali profka sa bude pýtať podľa toho
ja som maturovala teraz a mala som presne túto tému tam máš po obdobiach povedať diela a obsahy...a vlastne je jedno hlavne tak musíš kecať k téme a oni sa ťa aj opýtajú...ale hlavne teda obsahy sú dôležité
Sa mi zdá že 2 diela (obsah diela) som dostal na rozbor a 2 autorov (ich životopis, zaradenie do obdobia a štýlu a diela ktoré napísali). Nazačiatku dostaneš čas si napísať osnovu (kým odpovedá tvoj spolužiak pred komisiou) podľa ktorej sa môžeš riadiť ale kľudne môžeš napísať aj celú odpoveď ako písomku keď stíhaš a potom už len prečítaš. Ak niečo nevieš, tak dostávaš pomocné otázky ktoré ti ale v nejakom počte (podľa úsudku komisie) znižujú výslednú známku.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov