Ahojte. Som v poslednom rocniku na gymnaziu a bojim sa maturity tak, ze sa nedokazem na nic sustredit... A asi sa bojim neopodstatnene, kedze doteraz som nemala horsiu znamku ako dvojku... Co mam robit??? Zn. Zufala.
úplne presne viem, ako to myslíš.. nebojaj.. všetko bude dobré.. a poviem ti jednu vec, čo mi povedal jeden profesor...:"Ak by si sa nebála, znamenalo by to, že ti na tom nezáleží." Takže strach prezrádza iba tvoju zodpovednosť..
prosím ťa.. nerob z toho tragédiu.. ja som maturovala minulý rok.. keď mám pravdu povedať, tak písomnu som mala trocha na háku... So slovenčinou som problém nemala, skôr anglina.. tak na tu som sa pripravovala.. A ústne.. tie som mala na Deň detí.. tak tam sa až prejavili stresy.. inač pohoda.. a všetko som mala jeden deň.. ak sa začneš teraz pripravovať a nie posledné 3 dni akademického, tak to v pohode zvládneš..hlavne sa nestresuj zbytočne.. viem, že teraz sa mi hovorí, keď mám po tom.. ale predstav si, že budeš na výške a budeš mať 10 skúšok.. a z toho 5 ústnych.. tak čo budeš robiť tam.. tak sa nestresuj debilnou maturou.. spravil to skoro každý, tak klud...
Neboj vsetko bude dobre ,to celkom isto zvladnes a presne tak ako pise @1 zalezi ti na tom ,preto sa bojis .Ja som sa predmaturou tiez triasla ,ale ked som to zvladla ja v siestom mesiaci tehotenstva ,tak zvladnes v pohodeee
Ach jáj potrebujete moje slová avšak asi trošku budem protirečiť so slečnou - Nathalisko, ktorá tvrdí že sa báť máš čo je vlastne prepáč - hlúposť strach sa porazí tým, že sa mu postavíš! Radím ti... nie nestreuj pretože stres a strach sú nežiadce faktory maturity, ktoré ťa dovedú do depresii a úskostí, kde je mozog vlastne blokovaný ... veď je to iba folmalita hlúpa formalita! Radim ti uč sa ak sa to naučíš vieš ak to vieš - netreba sa báť povedz si nakopem im prdel! A všetkým! Ukážem že sa nebojím! (ak na tebe spozorujú strach vycítia že to asi nevieš) ukáž im že sa nebojíš a že to zvládneš strčíš ich do vrecka! druhá vec čo je dôležité. Ak spozorujú na tebe že ovládaš dôležite prvky tak ti pomôžu pretože ukažeš že si sa učila avšak pozor! naj na pamäti, že porota nepomáha tým čo sa neučili... hej?? Su to psychologovia vedia ako s vami to je jasné.. dobre? Maturu mám za sebou VĎAKA ... tomu to čo som ti napísal.
Poznatky, uvedené v texte beriem na seba, sú odvodené z praxe a skúsenosti ďakujem.
Ja som stresovala celý rok, večer pred maturitou som nemala daleko od porážky a vtedy mi otec povedal, že zajtra sa na tom budem iba smiať. V deň maturity som sa na tom iba smiala a smejem sa doteraz
ako sa vravi ... maturita - formalita . lahsieho hadam nieto ... kedze studujes na gympli tak pojdes na vysku ... co tam potom budes robit ked ta matura dokaze rozhadzat ... (fotku si nevsimajte . 2 roky stara... matura ... riadna nostalgia na mna padla)
pokial zmaturujem ja a to mam priemer znamok 3 a na polročnom som mal dokonca dve 4ky! tak ty zmaturujes urcite...neboj. vela maturantov sa boji a ked dostanu pisomky a otazky do ruk tak si vravia: "naco som sa ucil/a, vsak to viem!" naozaj mam to z prvej ruky!
no podla reakcii v tejto teme prave zistujem ze som bol pri maturovani nezodpovedny lebo strach mi bol jaksik cudzi vsetci sli maturovat tak ze do skoly dosli s 10 zositmi a tlacili este do hlavy ja som bol totalny flegmatik...je to LEN maturita...nespravis v maji (juni) tak spravis v septembri....viem ze kazdy normalny chce spravit na prvykrat...a aj drvivej vacsine sa to podari...ale ked nie tak svet sa nezruti...zivot ide dalej.....a pri maturite nejde uplne o zivot....a ked nejde o zivot, ide o ho**o....a pamataj ze strach z neuspechuj je uz teraz polovicna istota neuspechu....trosku sebavedomia nezaskodi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Poznatky, uvedené v texte beriem na seba, sú odvodené z praxe a skúsenosti ďakujem.
pokial zmaturujem ja a to mam priemer znamok 3 a na polročnom som mal dokonca dve 4ky! tak ty zmaturujes urcite...neboj. vela maturantov sa boji a ked dostanu pisomky a otazky do ruk tak si vravia: "naco som sa ucil/a, vsak to viem!" naozaj mam to z prvej ruky!
fakt, bola by som rada keby sa u mna prejavi nejaka ta zodpovednost a zacne mi na tom zalezat.
doteraz som skolu neflakala ale ako sa blizia matury je to im dalej tym horsie, normalne sa za seba hanbim ked vidim okolo vsetkych tych co stresuju
bud rada ze ti an tom zalezi aspon sa dokopes ucit sa a aj tie matury uspesne zvladnes