Maturity 2009 - maturitné témy 2009 - dve možné alternatívy
ALTERNATÍVA 1:
1. Slávnostný prejav: Pri príležitosti 160. výročia narodenia Pavla Országha Hviezdoslava
[Pomôcka ak sa chcete dopredu zásobiť informáciami: » sk.wikipedia.org/wiki/Pavol_Orsz... ]
z netu.....a uz sa vyskytli dalsie....clovek aby uz neceril ani tomu co vidi cierne na bielom ludkovia kaslite na to...ja si idem lahnut a rano uvarim antistresofi caj...no co budeme...dako to sprafimeeeeeeee ....tak sa drzte
Uvaha: Lev Nikolajevic Tolstoj: "Odvazny clovek je ako vlak bez rusnovodica rutiaci sa do tmaveho tunela"
lebo to tam urcite davaju kazdy rok, ze?
rok 2007, falosne zadanie: okrem hovadin ako ekologia v kambodzi ma zaujala tema " Kto je to Mrazik ".. a vidim, ze ich spracovanie tejto temy od studentov taak velmi zaujimalo, ze nieco podobne zaradili aj tento rok.
To sú také blbosti... neviem či som niečo zaspala, ale nepamätám si, kedy bolo v zadaniach naozaj niečo v štýle "vyjadrite sa k tragédií/ekonomickému problému" ako zvyčajne býva v takýchto "zaručene pravých" zadaniach...
Navyše - nechápem načo sú komu dopredu tieto zadania - to si chcete ten sloh nechať niekým napísať a naučiť sa naspamäť, alebo čo? Tak či tak to musíte písať vy a že si to skúsite napísať najskôr v pokoji domova vám podľa mňa aj tak nepomôže...
@tomas - naopak, ja som bola cela kludna pred pisomnou maturou a ked sa na nete objavili "zarucene temy" tak som namiesto toho aby som sa poriadne vyspala, rozoberala temy s polkou mesta, a strasne stresy som mala.. s kamoskou sme sa to museli ist osobne prediskutovat a ukludnit na hojdacky a preliezky kde sme si dali gin a na druhy den ma bolela hlava.. radsej nic nevediet..
@tikalok - ani nám minulý rok správne nenapísali Don Quijote, ale Don Quijotte...
okrem toho pri téme Jozef Mak (beletrizovaný životopis) neujasnili, či to má byť o Makovi al. o sebe, čo nám spôsobilo dosť veľké problémy a nemalý stres...
takže ja osobne zastávam názor, že na ministerstve nie sú bohvieakí odborníci...
ale nám sa tiež nepotvrdili tie "údajne zaručené témy"...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
ved ale to nemoze byt,tolko o tej debilnej ekonomike,politike!
a ešte nech mi niekto povie, čo je OKMŠ
Uvaha: Lev Nikolajevic Tolstoj: "Odvazny clovek je ako vlak bez rusnovodica rutiaci sa do tmaveho tunela"
lebo to tam urcite davaju kazdy rok, ze?
rok 2007, falosne zadanie: okrem hovadin ako ekologia v kambodzi ma zaujala tema " Kto je to Mrazik ".. a vidim, ze ich spracovanie tejto temy od studentov taak velmi zaujimalo, ze nieco podobne zaradili aj tento rok.
Navyše - nechápem načo sú komu dopredu tieto zadania - to si chcete ten sloh nechať niekým napísať a naučiť sa naspamäť, alebo čo? Tak či tak to musíte písať vy a že si to skúsite napísať najskôr v pokoji domova vám podľa mňa aj tak nepomôže...
Každý je z maturity straaaaašne nervózny a proste, keď vie témy, má možno pocit väčšieho kľudu. Proste to má ukľudnujúci charakter.
to chce klid a nohy v teple
okrem toho pri téme Jozef Mak (beletrizovaný životopis) neujasnili, či to má byť o Makovi al. o sebe, čo nám spôsobilo dosť veľké problémy a nemalý stres...
takže ja osobne zastávam názor, že na ministerstve nie sú bohvieakí odborníci...
ale nám sa tiež nepotvrdili tie "údajne zaručené témy"...
ale proste faktom je, ze temy tykajuce sa ekonomiky, tragedii a mrazika/mikulasa su typickym znakom falosnych zadani minulych aj tohto roka
Lebo stránky kde by to malo byt uverejnené sa mi ani načítať nedajú