Ja sa len chcem opytat tych, ktori uz maju maturitu z NAS-ky za sebou, ci je to nieco tazke, ci je tam moc rokov a mien alebo viac menej len teoria kolo statu a jeho fungovania. Tento rocnik si mam vybrat seminar a kedze som rozhodnuta ist smerom ekonomic
@strommen2428 ved prave, ze sa neviem rozhodnut ci inf alebo nauka. Lebo niekto povie ze informatika je velmi tazka na mature, iny zase ze to bolo lavou zadnou. Je to sice individualne, ale predsa, Netusim
@acvd43xa7w a je to nieco na styl dejepis ze su tam nejake roky.. lebo datumy a take veci mi robia problemy na slovencine s tym budem mat za tazko.. preto si nechcem pridavat na vyse robotu:-ň
ja som tiež tento rok maturovala z NOS-ky..najprv som nadávala ako pohan..že prečo som si to vybrala ..ale niekt. veci ma bavili..ale ono sa to dá naučiť..ak ťa to baví..a nepozeráš sa na to s odporom..dá sa to zvládnuť ..a ešte sme mali na mature veľa kníh, kde som si všetko poodpisovala a obkecala t
Ja som tento rok maturovala z Náuky, dala som to na jednotku.. psychol., soc., ekon., právo, polit. som sa poctivo učila cez rok... no a filozofiu som otvorila v nedeľu, pár hodín pred maturitou..nemala som na to čas.. vytiahla som si I. Kanta a veeľmi mi pomohli filozofické slovníky (ktoré sme tam mali k dispozícii).. ale dalo sa to... je toho dosť, ale napríklad slovenčiny je omnoho viac
zaujímavá diskusia. Tiež chcem ísť maturovať z NoS-ky, akurát,že som sa tiež bála,či toho nebude veľa. Ale ako tu tak čítam komenty,asi si ju vyberiem.
@mrzuzano ...chapem , chapem ...ale aby si sa mala fajn , musis aj daco obetovat ...ale viem ..kazdy hlada tu najednoduchsiu cestu ..tak uz ako sa sama rozhodnes ....vysoke skoly ...ked to nie su fakt dajake tie the best fakulty kde je enormny zajem , tak dnes uz beru skoro uplne kazdeho ...., neviem tazko ti radit ...napriklad ja teraz studujem nieco co s mojou maturitou nema nic spolocne
na našej škole je NOSka totalny zabijak od nas chce profka aby sme vedeli na písomky od slova do slova poučky a na jednu písomku niekolko A4 sa tak naučit .. no konec .. preto som rada že s nou končím tento rok aj ked som si ju chcela dat ako maturitny predmet ale uplne ma to odradilo
No... ja neviem ako vy, ale ja som sa Nos-ku učiť nemohol, pretože po štvrtej vete som vždy zaspal. Vo 4-taku bola ffia a bola to úplna katastrofa. Ja na tvojom mieste, by som z Nos nematuroval, ale je to len môj názor a je to dosť individuálne. Takže ti radím, aby si si vybrala to, čo ťa baví. Veď Nosku ste už museli mať, tak si vyber podľa toho, či ťa to nejak zaujalo alebo nie.
Ja napríklad som maturoval z vyššie spomínanej Matematiky a Informatiky. Na Inf ti poviem asi toľko... dosť záleží od toho, čo bude náplňou maturitnej skúšky, či tam bude len teória, teória + programovanie, alebo len programovanie.
My sme mali 50-50: teória + programovanie, ale ak by som si mohol vybrať, tak by som si vybral len programovanie, aj keď tej teórie je tam tak akurát a väčšinu som vedel.
Takže ešte raz, ak chceš maturovať z Inf, tak sa spýtaj, čo majú na maturách (niekde, čo som počul ) ani nie je programovanie, ale to záleží od školy. Ak programovanie majú, tak musíš vedieť, či ti to ide, alebo nie a podľa toho sa rozhodnúť.
Občianskej je veľa, ale v prílohách máš všetko dôležité a prof. H Ťa podrží. Na informu treba mať mozog ako Kracky, ak chápeš tým značkám a ďalšiemu kroku, nemáš sa čoho báť. Držím palce, už tento rok.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
a inak, brutalne lahka maturita, najlahsia a to som si vypracovane otazky precitala tri krat odporucam, je to lahucke
Neučil som sa vôbec, bol tam nejaký slovník alebo čo to bolo a tam som všetko v podstate našiel a nejako obkecal
Ja napríklad som maturoval z vyššie spomínanej Matematiky a Informatiky. Na Inf ti poviem asi toľko... dosť záleží od toho, čo bude náplňou maturitnej skúšky, či tam bude len teória, teória + programovanie, alebo len programovanie.
My sme mali 50-50: teória + programovanie, ale ak by som si mohol vybrať, tak by som si vybral len programovanie, aj keď tej teórie je tam tak akurát a väčšinu som vedel.
Takže ešte raz, ak chceš maturovať z Inf, tak sa spýtaj, čo majú na maturách (niekde, čo som počul ) ani nie je programovanie, ale to záleží od školy. Ak programovanie majú, tak musíš vedieť, či ti to ide, alebo nie a podľa toho sa rozhodnúť.