Poraďte mi prosím vás. Uprednostním radu tých, čo tu študujú, o medicínu zaujímajú, alebo majú niekoho známeho na medicíne. Mám 19 rokov a študujem na Strednej zdravotníckej škole- odbor farmaceutický laborant. Študujem tu predmety ako napr.: príprava lie
Chcem dodať, vždy mi záležalo na výsledkoch. Každé moje vysvedčenie končilo vyznamenaním, aj keď teraz v štvrtáku Žiadna sláva. A nie nebaví ma sedieť na zadku a učiť sa. Ja sa musím doslova donútiť do toho učenia..
pozri, na medine nie je dôležité iba učenie sa, ale aj chápanie súvislostí a biológia, chémia, fyzika... na základe z týchto predmetov sa tam stavia a ide o to, že za 1 rok sa nenaučíš to všetko, čo sa gymnazista učil 4 roky... je to podľa mňa prinajmenšom divné myslieť si, že zvládneš medicínu bez chémie a fyziky... Medicína je náročné štúdium, viem to lebo mám kamošku čo tam chodí a aj ja chcem byť doktorka, no myslím si, že preto robím všetko čo môžem... skúsiť to môžeš no úspech nemáš zaručený ani keď 4 roky v kuse makáš ako kôň... vyskúšaj uvidíš...
hanka12 ja netvrdím, že ich dobehnem, o to sa ani nesnažím, stačí mi vedieť chémiu natoľko, aby som sa tam dostala. A odbor farmaceutický laborant nie je o moc jednoduchší, ako si veľa gymnazistov v dnešnom svete myslí. Je tiež veľmi náročný na chémiu. Aj keď je pravda, že biológia je minimálna, čo je smutné. A preto keď sa definitívne rozhodnem, si určite spravím prípravný kurz.
nehovorím, že to máte jednoduché, len narážam na to, že si písala, že ti nejde chémia a pri tom, čo som si ja pozerala otázky do Brna z chémie a fyziky je to dosť náročné... biola je zase zákerná a musiš všetko dokonale ovládať...
poznam ludi co chodia na UK LF v BA a su to dva typy ludi. 1. sedia na riti a biflia sa. venuju sa tomu vcelku dost. 2. ti co nadviazu kontaky, ucia sa povedal by som ze asi ako je standardom na slovenskych statnych VS. a dokonca v porovnani s ludmi z STU maju este omnoho viac casu volneho. takze ti neviem povedat s istotu ale skor si myslim ze sikovny ktoremu to pali to prejde bez vacsich problemov ale taky co je tupy musi sediet a biflit sa
ja som tiež na zdravotnej od detstva bol moj sen, že budem doktorka toto čaro zmizlo doslova jak prd v gatiach po nástupe do prvého ročníka netušila som do čoho idem zistila som teda nezistila som čo ma baví ani teraz skor by som niečo organizovala mala som ísť za animátorku ale to je už jedno o rok prax neprežijem lebo sa mi tež nechce učiť lutujem pacientov dopredu moja skupina s ktorou budem praxovať tiež nie je bohvie čo.. a zmaturovať, nezmaturujem
Na vacsinu medicin staci, ked sa naucis dobre testy a ne nejaka logika alebo tak, kedze aj tak vychadzaju z modeloviek a tak je to stavane aby si sa ucil ich testy....
@bress čo študuješ, resp. čomu sa venuješ? Nebojím sa ani tak tých prijímačiek ako toho, že viem, že učenie nie sú moje hobby a tá škola je proste náročná
@bress máš pravdu, na Slovensku to bohužiaľ funguje tak... nejde im o to, či si šikovný, ale či sa vieš nabifliť... preto chcem ísť do Čiech... a okrem toho najjednoduchšia časť medicínu je prijatie a keď niekto má problém s tým, nie je isté, že tam vydrží študovať ďalších 6 rokov...
@vahavadianka medicinu, a tak ti poviem, ze ja osobne sa ucim denne. Od zaciatku semestra bolo mozno dokopy 5 dni co by som sa doma vobec neucil. Su ludia, co sa aj ucia a menej a staci im to ale tak ....
@hanka12 v cesku je to s prijmackami podobne, vsade kurzy, modelovky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
ak ta vezmu tak mozno na to mas
ak ta nevezmu problem mas vyrieseny
Chcem dodať, vždy mi záležalo na výsledkoch. Každé moje vysvedčenie končilo vyznamenaním, aj keď teraz v štvrtáku Žiadna sláva. A nie nebaví ma sedieť na zadku a učiť sa. Ja sa musím doslova donútiť do toho učenia..
ked ti to nevyjde, stale mozes robit laborantku v lekarni
Na vacsinu medicin staci, ked sa naucis dobre testy a ne nejaka logika alebo tak, kedze aj tak vychadzaju z modeloviek a tak je to stavane aby si sa ucil ich testy....
Skúsiť by si to každopádne mohla.....a po prvom roku uvidíš či by si to dala alebo nie
A za dermatologičku môžeš študovať aj inak...nie?
Nejakou ľahšou cestou
@hanka12 v cesku je to s prijmackami podobne, vsade kurzy, modelovky