Medzinárdné vzťahy (ekonomická) či Ekonomická a finančná matematika (MatFyz)?
Zdravím, tento rok končím strednú a chcela by som ísť do BA na Medzinárdné vzťahy (ekonomická) alebo potom Ekonomická a finančná matematika (MatFyz). Neviem sa rozjodnúť ktorá by bola lepšia ... na MatFyz-e je štúdium zamerané čiastočne aj na jazyky či an
Na akú chodíš strednú? Ak gympel, tak jednoznačne EFM, ale ak si bola na obchodnej a mala si matematiku iba v prvom ročníku, tak by to bolo imho kruté.
Chodím na gympel. Nad tými medzinárodnými vzťahmi rozmýšľam najmä preto lebo tam je matika a tri jazyky (to ma tam najviac ťahá). Ale zase ekonom. a fin. matematika je zaujímavejšia. Je tam nejaký jazyk či iba tak okrajovo?
@luuciijaa Ahoj Presne tak nejako ako ty rozmýšlam. Totiž, tiež ma veľmi baví matika ale aj jazyky a nechcela by som to zahodiť. Preto sa skôr prikláňam k tej možnosti medzin. ekonomických vzťahov. A čo som si aj zháňala nejaké ohlasy a tak, všetko bolo pozitívne. Aj keď dosť ľudí na EUBU nadáva, práve na fakultu medzinárodných vzťahov som počula len dobré
@anniedecadence ja na matfyze rozmýšlam skôr manažérsku matematiku, prídu mi tam zaujímavejšie predmety a z matiky mávam jednotky, ale myslím si, že dvojka tam nejako vela nezaváži
tie medzinárodné som si najmä kvôli tým jazykom vybrala... o tom že euba v poslednej dobe dosť upadá som aj ja počula, ale zase tiež mi vraveli že tie medzinár. vzťahy tam sú dobré narozdiel od iných odborov na eube.... tak neviem teraz sa rozhodnúť, lebo na medzinár. vzťahoch má lákajú jazyky, ale na matfyze, zase ten inší typ matiky ...
@luuciijaa asi v tomto rozmýšľame dosť podobne, tiež som nerozhodná. keby bola na medzinárodných silnejšia výuka matiky, asi neváham. len takto sa asi budem musieť rozhodnúť medzi silnejšími jazykmi+slabšou matikou alebo naopak. ešte aj s uplatnením sú na tom obidva odbory podobne, aspoň čo viem.
súhlasím s tebou... mám také stavy že už som rozhodnutá pre eubu, na druhý deň ale zase sa rozhodnem že nie nie idem na matfyz .. takto sa mi to strieda.. musím zistiť viacero informácií od študentov čo tam študujú, uvidíme kto ma viac presvedčí(keďže som ľahko ovplyvniteľný typ slight_smile:
@gouttelette ja chodím na EUBU na FHI mám spolužiačku co chodila na matfyz, ale na poistnu matiku myslim. a je to tam tazke, ale s uplatnenim su na tom lepsie podla mna ako na eube. nevravim, ze euba ma zle uplatnenie, potom by som tam nechodila ani ja ale matfyz ma podla mna lepsie
@gouttelette podla mna sa rozhodni, ci chces matiku alebo jazyky su to dve odlisne veci, takze tazsie nam je poradit ti, ci matika abo FMV. my ti mozme poradit tak akurat, ze ktora skola je lepsia a tak... ale ci matiku alebo jazyky, sama sa musis rozhodnut, co ta viac bavi
@gouttelette inak podla mna to priskoro riesite daj si na obe prihlasku a po prijimackach uvidis, mozno ta na jednu z nich nevezmu ja som na eubu vobec nechcela ist, lebo ja som z vychodu a chcela som ostat v KE a som si tam dala prihlasku len zato, ze ma mamka prinutila a nakoniec, ked som bola na prijimackach, som sa rozhodla pre eubu iny pristup k studentom ako mali na TUKE a toto rozhodnutie moje sa uskutocnilo zo dna na den, pricom cely rok som vravela, ze ja do BA nepojdem takze mozno aj v tvojom pripade nieco to ovplyvni
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Hlavne odbor kodovania a statistickej analyzy. To su ziadani ludia. KEd k tomu prihodis zrucnost s pocitacmi a programovanie mas postarane o seba.
tie medzinárodné som si najmä kvôli tým jazykom vybrala... o tom že euba v poslednej dobe dosť upadá som aj ja počula, ale zase tiež mi vraveli že tie medzinár. vzťahy tam sú dobré narozdiel od iných odborov na eube.... tak neviem teraz sa rozhodnúť, lebo na medzinár. vzťahoch má lákajú jazyky, ale na matfyze, zase ten inší typ matiky ...
@anniedecadence
čo sa týka známok, z matiky samé 1., ale z iných predmetov boli aj 2
súhlasím s tebou... mám také stavy že už som rozhodnutá pre eubu, na druhý deň ale zase sa rozhodnem že nie nie idem na matfyz .. takto sa mi to strieda.. musím zistiť viacero informácií od študentov čo tam študujú, uvidíme kto ma viac presvedčí(keďže som ľahko ovplyvniteľný typ slight_smile:
@kajaa veď to je mi jasné asi ma baví až moc vecí ale prikláňam sa stále asi viac k tej FMV, predsa len mi to príde, že by ma to viac zaujímal
ja som len chcela vedieť aký je názor na tie školy, aby som vedela na čo sa mám viacej zamerať, či na jazyky alebo matiku
až potom uvidíme či sa vôbec na niektorú z nich dostanem