Píšem sloh. A mám problém. Ak idem písať životopis a mám kolonky
MENO:
PRIEZVISKO
a osobu ktorá sa volá Louise de La Valliére
tak ako to mám napísať do tých koloniek?
Ak by som napísala Louise de ako meno mi to príde divné ked tam je to de.
ale zase prie
Myslim, ze Meno by som dal Louise a Priezvisko Valliere. To de La by som dal do druheho Mena. Tak isto ako to maju Holandania napr. Frank van der Horst. Jednoducho to van der (de la) je nieco ako "z rodiny" alebo "z rodu" .. je to specificke pre danu krajinu.
@darkenprincess pretoze mas to meno chybne v tom pripade podla mna napisane. Pozeral som teraz zamestnancov s De la v mene a vsetci to maju "De la" nie "de La"
@darkenprincess nevadi ze to je s malym. priezvisko napis De La Valliére. s malym sa to pise vtedy ked tam mas aj krstne meno. ty to vsak pises samostnatne do dvoch roznych koloniek.
ja by som to dala takto:
Meno: Louise
Priezvisko: de La Valliére
zdá sa mi, že s podobnou situáciou som sa už stretla, neviem už pri akej príležitosti ale tam to bolo takto (iné meno samozrejme). tiež pri citátoch autor býva označovaný občas že najprv priezvisko a potom meno, a vtedy to začína de
zijem v NL tu je to vsade
ono tie de a van a toto sa nerata az tak ako priezvisko oni na to maju specialnu kolonku
cize kolonka na meno kolonko na tu...predlozku (neviem to pomenovat) a kolonka na priezvisko
ale ta predlozka je cast priezviska
neviem ci si pochopila preco je to priezvisko cele ale nezacina velkym
ale fakt nezacina
Luisa je meno de La Valliére je priezisko Ale je to skôr titul a pred tými sa vo francúzku dávalo de čo znamená z. Bola to francúzska šlachtičná. Po slovensky Lujza z La Valliére.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
First Name: Bart Last Name: Van der Egender
(mam to priamo z DB zamestnancov u nas, meno je samozrejme vymyslene)
priezvisko: de La Valliére
a prečo vlastne nemáš jožka mrkvičku?
@lucka má to byť historická osobnosť s ktorou sa stotožnujem
zle skopírovný link rpepáč
Meno: Louise
Priezvisko: de La Valliére
zdá sa mi, že s podobnou situáciou som sa už stretla, neviem už pri akej príležitosti ale tam to bolo takto (iné meno samozrejme). tiež pri citátoch autor býva označovaný občas že najprv priezvisko a potom meno, a vtedy to začína de
ono tie de a van a toto sa nerata az tak ako priezvisko oni na to maju specialnu kolonku
cize kolonka na meno kolonko na tu...predlozku (neviem to pomenovat) a kolonka na priezvisko
ale ta predlozka je cast priezviska
neviem ci si pochopila preco je to priezvisko cele ale nezacina velkym
ale fakt nezacina
napis to ako @13
kto sa v tom ma potom vyznat