súhlasím s @1.. o tom sa dá písať straaaašne veľa.. môžeš písať všeobecne alebo o jednotlivých postihnutiach, o tom, ako sa integrujú do školy, či je tá integrácia úspešná (alebo ako to je naozaj.. lebo sa píše veeľa vecí o tom, ale realita je iná..).. fu, no veľa je toho.. máš niečo konkrétne vybrané?
Téma je dobrá, ale odporúčam ti ju zúžiť.. Odborné prednášky sa robia napr len o jednom špecifickom aspekte života u ľudí s jedným konkrétnym postihnutím a väčšinou len u jedného pohlavia alebo vekovej skupiny.
Určite si vyber len fyzické alebo mentálne postihnutie, alebo nejakú konkrétnu diagnózu. Alebo vzdelávanie pre také deti na Slovensku.
@ciernaruzicka
chcem to zobrať zo všeobecného hľadiska...rozdeliť to na rôzne postihnutia a o nich niečo napísať. Nechcem ísť nijako veľmi do hĺbky, len tak okrajovo, aby ľudia vedeli, čo to všetko so sebou prináša.
fu, tak to budeš mať veľa písania.. na koľko strán to má byť? ja neviem, nikdy som SOČku nepísala.. lebo keď chceš písať o všetkých postihnutiach, aj keď len okrajovo, tak to fakt budeš mať veľa.. lebo napríklad ja som písala bakalárku a pripravenosti učiteľov na vyučovanie integrovaných žiakov na 1. stupni ZŠ.. a keby to píšem tak, že o každom postihnutí osobitne, tak to by bolo aj na 4 bakalárky, tak som to písala len tak všeobecne..
ja som do sočiek vkladal všetku energiu a v krajskych klach som videl že postup tam maju už určeny vybrany jedinci. môžeš mať aj dokonalu pracu a nič s toho...
@ameryka@vojto336 akože podpora naozaj riadna.. síce som SOČku nikdy nerobila ani nič, ale tak ako môžete vedieť, že s tým neuspeje? za to, že vy s tým máte zlú skúsenosť?
ale kľudne píš, o tom sa dá písať strašne veľa.. keď už začneš, tak nebudeš veedieť prestať.. ale asi by si si mala vybrať buď mentálne alebo telesné postihnutie.. len jedno z toho.. lebo keď budeš mať obidve, tak to budeš mať ozaj veľa
@ciernaruzicka
ktoré by teda bolo vhodnejšie?
Musím nájsť aj nejaké knihy o tom v knižnici a použitú literatúru nahlásiť, tak som zvedavá, či niekde niečo nájdem.
@ciernaruzicka Pri všetkej úcte ak nemáš známosť v komisii do cp sa nedostaneš. Kto na sočke nebol nemôže vedieť a toto ti povedia aj profesori z našej strednej... Kto môže nech mi to vyvráti
@vojto336 no veď ok, ja sa nehádam, aj hovorím, že som SOČku nikdy nerobila ani neviem ako to chodí ani nič.. ale tak keď to chce písať, keď ju to baví, tak nech napíše
@elenocka fu, no neviem, ktoré by bolo vhodnejšie.. asi to, ktoré ťa viac zaujíma.. ale ak si vyberieš, tak daj vedieť, možno mám ešte nejaké veci z bakalárky v notebooku, tam som mala všelijaké zborníky o tom a tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Určite si vyber len fyzické alebo mentálne postihnutie, alebo nejakú konkrétnu diagnózu. Alebo vzdelávanie pre také deti na Slovensku.
chcem to zobrať zo všeobecného hľadiska...rozdeliť to na rôzne postihnutia a o nich niečo napísať. Nechcem ísť nijako veľmi do hĺbky, len tak okrajovo, aby ľudia vedeli, čo to všetko so sebou prináša.
má to mať cez 20 strán. Chcela by som to písať, pretože mám k tomu blízko, ale mám aj isté obavy...
ktoré by teda bolo vhodnejšie?
Musím nájsť aj nejaké knihy o tom v knižnici a použitú literatúru nahlásiť, tak som zvedavá, či niekde niečo nájdem.
@elenocka fu, no neviem, ktoré by bolo vhodnejšie.. asi to, ktoré ťa viac zaujíma.. ale ak si vyberieš, tak daj vedieť, možno mám ešte nejaké veci z bakalárky v notebooku, tam som mala všelijaké zborníky o tom a tak