je pravda že od mlieka sa pribera? lebo od mala nas učili že treba piť veľa mlieka lebo obsahuje veľa vapnika na kosti a take.. ale teraz som sa dočitala že z mlieka sa pribera a že zahlieňuje organizmus.. ako to vlastne je? mam sa vyhybať mlieku ked
Áno je pravda že mlieko zahlieňuje, aj ze sa z neho v určitej miere priberá a ze by sme ho nemali konzumovať vo veľkom množstve. Ale povedzme si pravdu. Toto čo kupujeme v obchodoch okolo mlieka ani neprešlo. Takze asi toľko k tomu.
Nie som odborníčka ale to, čo si napísala je pravda. Podľa mňa mlieko treba piť kvôli vápniku. A myslím, že ak nevypiješ denne liter alebo 2 l plnotučného mlieka tak nepriberieš
Aj tak, vedci majú odlišné názory na mlieko. Niektorí pozitívny a niektorí negatívny
@3 ...navyše vápnik máš aj v zelenine atď., stačí si to dať do google... Ja mlieko vôbec nepijem, tieto mlieka z obchodov nám určite neprodpievajú. Dokonca akurát nedávno bol dokument o tom na stv a hovorili že môže spôsobovať osteoporozu, hovorila mi o tom mama. + že tie kravy kŕmia nejakým svinstvom aby denne vyprodukovali čo najviac mlieka.
@lenkaska1@6 každe jedno mlieko aj domáce keby si doma chováš kravu a davaš jej jesť len samé dobre veci. len v malom mnozstve ani nie a ani sa to tak skoro neprejavi.
@bangbangboom
Sója
- zvyšuje riziko rakoviny prsníka u žien, poškodenia mozgu u mužov i žien a abnormalít u dojčiat
- podporuje tvorbu obličkových kameňov
- oslabuje imunitný systém
- prispieva k poruchám štítnej žľazy, najmä u žien
Pijem tak 3-4 litre mlieka týždenne už celkom dlhý čas a doteraz som nezaznamenal nejaké priberanie z neho, nezahlieňuje ma ani tieto podobné veci a to mám dokonca intoleranciu na laktózu, ale mlieka sa nevzdám kvôli tomu
ono urcite zalezi aj ako to vase telo berie. Nekomu zahlienuje nekomu ne, nekomu od urciteho mnozstva.
To s osteoporozu a pasterizovanym mliekom som cital a je to take, ze neviem ci tomu verit alebo nie, nemam vytvoreny nazor. Ale bez mliecnych produktov takmer nik nenaberie denny prijem vapnika. A ked si nazvapnite poriadne kosti v mladosti tak osteoporoza pride skor a ona pride. V CR ma asi 35% zien vo veku 55 rokov osteoporozu.
A preco by sa malo z neho priberat. NEEXISTUJE PRIAMO VEC Z KTOREJ SA PRIBERA, PRIBERA SA Z TOHO, ZE JETE VIAC AKO VYDATE.....
@JulietDeyl mne mlieko nikdy moc nechutilo, cely zivot som ho moc nepila, obcas jogurt, ci v palacinkach mlieko... telo si ho nepytalo, tak ho asi nepotrebovalo, nieco na tom bude, ze nie je to mlieko az take uzasne
vraj asi najzdravsie mlieko je kozie.. inak kravske sa neodporuca, hlavne nie to krabicove kupovane.. a rozhodne nie je zdrave pit ho vela, lebo ako pises zahlienuje
ono to je tak na kkt vsetko proste to by sme uz fakt nemohli jest/pit nic z obchodu lebo vsetko je uz tak dojebane ze zdrave uz neni nic ale proste mam mlieko rad tak ho pijem ... snazim sa pit to cerstve ale teraz ho pekne zdrazili takze neviem uz asi zas prechadzame na trvanlive pomaly
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Aj tak, vedci majú odlišné názory na mlieko. Niektorí pozitívny a niektorí negatívny
ano priberá sa ako z vačšiny živočišnych tukov ak necvičiś alebo nepridávaš aj do jedalnička aspon určite množstvo rastlinnej stravy.
fakt,nepi to...
Sója
- zvyšuje riziko rakoviny prsníka u žien, poškodenia mozgu u mužov i žien a abnormalít u dojčiat
- podporuje tvorbu obličkových kameňov
- oslabuje imunitný systém
- prispieva k poruchám štítnej žľazy, najmä u žien
prehodnoť svoje sojove mlíčko
To s osteoporozu a pasterizovanym mliekom som cital a je to take, ze neviem ci tomu verit alebo nie, nemam vytvoreny nazor. Ale bez mliecnych produktov takmer nik nenaberie denny prijem vapnika. A ked si nazvapnite poriadne kosti v mladosti tak osteoporoza pride skor a ona pride. V CR ma asi 35% zien vo veku 55 rokov osteoporozu.
A preco by sa malo z neho priberat. NEEXISTUJE PRIAMO VEC Z KTOREJ SA PRIBERA, PRIBERA SA Z TOHO, ZE JETE VIAC AKO VYDATE.....
@21 napodobne tiež mi mlieko nechutí