strašne sa zaujímam o MMA a chcela by som to začať aj trénovať, no nemám kde....neviete poradiť nejakú telocvičňu,školu,klub,cvičisko alebo ako to mám už nazvať v okolí NZ poprípade Nitry?
máš môj obdiv že ako ženská chceš robiť takíto šport. Ale radšej si to ešte premysli. Vyzerá to lákavo na videách možno ale je to náročné na fyzičku a myslím si že na ženskú je to až moc tvrdé.
@sob3k dakujem a @majo16 ja viem, že to určite nie je žiadna prechádzka ružovou záhradou ale vždy som chcela trénovať neaké umenie a potom som objavila MMA....nehovorím, že to dostanem na nejakoú ligovú úroveň....mne by stačilo trénovať to pretože vždy keď mi je napiču nič mi nepomože tak ako keď si idem zabehať alebo sa vyšťavím brušákmi,činkami alebo klikmi... a ešte chcem hlavne využiť to, že oproti iným babám mám dosť posunutý prah bolesti
@majo16 Nas trener miluje Kata Guruma hod (Ten v BJJ asi nieje legal, lebo je to ciastocne slam)
A tak ti poviem, priemne to nieje Raz som siel s nim kumite (oh god why? :/ ) a citil som sa jak po zapase v octagone Ktory styl je tvrdsi je na zvazeni, no ak robis cisto BJJ, to zas tak nebezpecne nieje, pokial niesi kurevsky tvrdohlavy a vies kedy mas tappnut (Ja netapujem takmer nikdy, ale to je skor tym, ze pri rear naked choke mi vacsina ludi tlaci nos ked si zavriem krk a mne to nejak nevadi )
@lilly6025 mma neni velmi pre zeny, lebo pochybujem ze by ta prijali pretoze to trenuju vacsinou len muzi, ale skus karate alebo volaco podobne radsej....
Daj si kluby, je tam nejaky pribina alebo nieco take v Nitre. Maju aj Japonske aj MMA treningy. Japonske ta okrem grapplingu nauci aj uderom,kopom, vonku vyuzitelnym technikam (proti skrteniu zo stoja ci zo zadu), zahrna aj veci ktore niesu v BJJ legal (par hodov z juda (ktore vzniklo z JJJ, tak ako aj BJJ), tlakove body ci paky zo stoja na zapestie ako v aikide (Predtym existoval spolocny styl, Aiki-Jutsu)
@lilly6025 Jo nz. Ak nieco kludne sa pytaj tu alebo v SS, ja robim japonske, ku veciam ako Kimura (Aj ked Ude Garami je bezne aj u nas, tak tie nazvy ma mierne pletu) sa celkom neviem vyjadrit
Ide uz len o to, ci fakt chces robit MMA, alebo ti postaci aj japonske, pri ktorom sa vyblaznis a ubranis, aj ked nejake vacsie celoslovenske sutaze su hlavne kvoli roztriestenosti sceny a aj malemu poctu cvicencov (Vacsina ludi leti na Karate a Taekwondoo, Aikido ci Jutsu maju o dost menej cvicencov) zatial neuskutocnitelne. Samozrejme sparing na treningoch nieje nic nezvycajne a je len na trenerovy kolko vam pusti. Nam raz dal hodinu kumite z karate (Udery, kopy ak sme boli velmi blizko, mohli sme skusit naviazat na to niecim) a potom hodinu FCS (neviem ako v ostatnych kluboch, ale nas trener nas uci aj boj s a proti paliciam a nozom)
@majo16 ja mam na skole ako telesnu grappling a chodia tam 2 holky a ked nahodou s robis nejaku techniku, tak je to zabavne
Skus mozno pohladat na FB. Ale ono aj ked najdes nejaky klub, tak by bolo velmi dobre ak by tam bola este nejaka zena, lebo nemyslim si, ze by bolo dobre sa bit s chlapmi
@bress Tucka Ferka Urbanka, Sensei Dusan Tkacik 4. dan ze?
A jedna je Ivana a na druhu si nespomeniem
Myslim si, ze zas taky problem nieje, vsetko to je vramci sportu a srandy. V starych dobach ked som nechodil do klubu tam bola jedna cajka a vraj uplne v pohode, len teraz pracovne cestuje tak nechodi uz ci co to je s nou
no ved skúsim sa popýtať po tých kluboch čo ste mi sem dali a uvidím čo mi povedia....len už chcem konečne s niečim začať a teraz keď pojdem na strednú do Nitry mám vačšiu možnosť
Tak ja ti neviem poradit kde nájdeš telocvičnu ale poveim ti jedno sama trénujem thajský box. A vôbec to nie je take lahke -.- . Proste najprv to vyzera oo aké užasne budem drsna ale ked prídeš na prvý tréning a rozbiješ sa na sračky totálne tak meníš názor proste skus najprv lenpríst an naiku cvičnu hodinu a nie ako niektore piče nevyhadzuj hned 30 ečok za rukavice a bandáže lebo keď ta to nebude baviť zybtoče si vyhodila peniaze
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Inak slecna: » www.graciebarranitra.sk/index.php?optio...
Teraz mi moja super rodina zakázala no chodiť lebo že je to agresívne či čo tak až od apríla nastúpim
A tak ti poviem, priemne to nieje Raz som siel s nim kumite (oh god why? :/ ) a citil som sa jak po zapase v octagone Ktory styl je tvrdsi je na zvazeni, no ak robis cisto BJJ, to zas tak nebezpecne nieje, pokial niesi kurevsky tvrdohlavy a vies kedy mas tappnut (Ja netapujem takmer nikdy, ale to je skor tym, ze pri rear naked choke mi vacsina ludi tlaci nos ked si zavriem krk a mne to nejak nevadi )
» sfjj.sk/...
Daj si kluby, je tam nejaky pribina alebo nieco take v Nitre. Maju aj Japonske aj MMA treningy. Japonske ta okrem grapplingu nauci aj uderom,kopom, vonku vyuzitelnym technikam (proti skrteniu zo stoja ci zo zadu), zahrna aj veci ktore niesu v BJJ legal (par hodov z juda (ktore vzniklo z JJJ, tak ako aj BJJ), tlakove body ci paky zo stoja na zapestie ako v aikide (Predtym existoval spolocny styl, Aiki-Jutsu)
MMA je posledny najvyssi stupen boja a clovek ktory nama skusenosti tam nema co robit
Ide uz len o to, ci fakt chces robit MMA, alebo ti postaci aj japonske, pri ktorom sa vyblaznis a ubranis, aj ked nejake vacsie celoslovenske sutaze su hlavne kvoli roztriestenosti sceny a aj malemu poctu cvicencov (Vacsina ludi leti na Karate a Taekwondoo, Aikido ci Jutsu maju o dost menej cvicencov) zatial neuskutocnitelne. Samozrejme sparing na treningoch nieje nic nezvycajne a je len na trenerovy kolko vam pusti. Nam raz dal hodinu kumite z karate (Udery, kopy ak sme boli velmi blizko, mohli sme skusit naviazat na to niecim) a potom hodinu FCS (neviem ako v ostatnych kluboch, ale nas trener nas uci aj boj s a proti paliciam a nozom)
mám proste sen a chcem si za ním ísť, ak nemožem hneď MMA tak začnem niečim iným....pre mňa je podstatné to, že začnem
Skus mozno pohladat na FB. Ale ono aj ked najdes nejaky klub, tak by bolo velmi dobre ak by tam bola este nejaka zena, lebo nemyslim si, ze by bolo dobre sa bit s chlapmi
A jedna je Ivana a na druhu si nespomeniem
Myslim si, ze zas taky problem nieje, vsetko to je vramci sportu a srandy. V starych dobach ked som nechodil do klubu tam bola jedna cajka a vraj uplne v pohode, len teraz pracovne cestuje tak nechodi uz ci co to je s nou