Ahojte milí birdzáci,
mám na vás prosbu chcem si kúpiť nový mobil momentálne mám Sony Xperia U ale som maximálne nespokojná hlavne kvôli tomu, že mrzne ako šialená a najnovšie sa vypína nemám veľa pamäte a starám sa ale nevyhovuje mi mrzne moc a preto hľa
@simuulka112 Ak ho chceš odmrznúť, použi alternatívnu ROM Napr. Cyanogen mod alebo inú vyladenú, ideálne založenú na čistom Androide ... Je to však zložitejší proces
s4 mini má moja sestra, môj priateľ a teraz si ho kúpil aj môj švagor, takže podľa mňa to s ňou až také zlé nebude
sonyčka sú inak shity, riadne problémové telefóny, ja mám síce Mko a zatiaľ ide ok, ale inak okrem Z a Z2 asi nič dobrého, veď aj priateľ má služobný sony xperiu a radšej si kúpil ten samsung
a nemusíš kupovať úplne všetky appky na iPhone, ale dosť veľa musíš.. ja síce nemám iPhone, ale iPad, ale ešte aj kalkulačku som si musela zvlášť stiahnuť (síce zadarmo, ale wtf) a viem, že kamoška sa sťažovala napríklad na riešenie vecí ako nastavenie si iného ako predvoleného zvonenia, posielanie MMS-iek a podobne.. a áno, zvyčajne aj hry na apple produkty sú dostupné skôr, ale keď sme to porovnávali s priateľom, tak veľa hier, ktoré sú na androidové fóny zadarmo sú na iPhone za poplatok (a napríklad on dostal od samsungu k tej s4 mini zadarmo plant vs zombies ^^)
kvázi je to jedno, ako som zistila, tak môj najobľúbenejší telefón sa prestal vyrábať, takže sama neviem, čo by som si teraz kúpila
@kakofonicka no skôr to asi nenašla, kalkulačka je tam v základnej výbave zvonenie som si tiež menil a nebolo to zložité, akurát tá práca z itunes je komplikovanejšia kým si človek zvykne, hry spomínala že nechce, neviem ako to je, ja sa príliš nehrávam, no ak niečo chcem, vždy si nejakú free nájdem, ale tak ono je to celé vec vkusu najlepšie vyskúšať a zistiť či vyhovuje
@kosmiklove tým som mierila na to, že keďže ho má sestra už nejakú dobu a kupuje si ho aj jej muž, tak asi je to s ním v poho
a poviem to tak - keď si ho kúpil môj chlap, tak nemôže byť až taký hrozný, pretože nepoznám človeka, ktorý sa v týchto veciach vyzná lepšie a dokonca v tom odbore aj pracuje, takže tak
plus nikde som nenapísala, že nie je zlý, ale že podľa MŇA to teda s ním AŽ také zlé nebude
(a napríklad môj chlap ten mobil zbožňuje, už aj prestal tablet používať vďaka nemu, takže asi bude celkom fajn
kup si iphone ak ti ide o mrznutia ... (do ROOTu sa asi predpokladám púšťať nebudeš) ... takže si kup iphone, mrzne minimálne + vela aplikácií je zadarmo takže fámy o tom že budeš musieť všetko kupovať sú hovadiny (je to asi také isté ako cez google play, čo je zadarmo tam, bude aj na iphone)
@danieldevil kalkulačku som ja teda na iPade nenašla a to ani priateľ a hľadali sme dosť dlho ..
neviem, ako ja celkovo i-veci nemusím (aj keď teraz používam iPad, ale to je skôr z núdze cnosť, keďže nb musím nechávať doma a do školy niečo potrebujem), určite sú kvalitné, resp. veľmi pokrokové a to im neberiem, ale pre mňa je to také úplne stelesnenie kapitalizmu takže jediné čo chcem je späť môj iPod, ale keď som pozerala tie nové, tak tá veľkosť priemerného telefónu ma odradila úplne čiže tak.. ale samozrejme, je to každého vec .. len nepoteší, keď ti odíde to hlavné tlačítko ako môjmu bývalému a mohol si ísť pískať
ale zase mám kamoša, ktorý na apple veci nedá dopustiť, takže je to len môj subjektívny postoj, ja by som si to momentálne určite nekúpila, ale uznávam, že sú to dobré veci .. len na to, čo ona potrebuje si myslím, že by jej kľudne stačilo aj niečo lacnejšie
@kakofonicka na iPade neviem, ale mal by tam byť ten istý systém ako iPhone a tiež som ju tam hľadal dlhšie lebo bola v priečinku "extra" tuším alebo tak nejak...
no mne sa na nich páči veľkosť (ale 6-ka má byť väčšia ), spracovanie, rýchlosť, jednoducho ale nevyhovuje mi cena, preto som bral starší bazárový model, ale ako píšeš, každému vyhovuje niečo iné
@kakofonicka mal som doma klasicku velku S4 doma a nebolo to teda bohvie co. S4 mini ma kolega a je to zhruba to iste. segra ma zase S3 mini a to je KATASTROFA. cely samsung a ten jeho touchwiz je jedno velke WTF naopak ale zase nic ine s androidom ako samsung sa mi moc nevyplatilo kupovat...
ja sa v tychto veciach tiez vyznam a pracujem s tym takze
a tiez som prestal pouzivat tablet (teda ostal mi iba na hry) ked prisla u mna na scenu prva lumia...to uz je uplne iny level...radost pouzivat
@kosmiklove ja som tiež chcela lumiu, ale všetci do mňa drbú kvôli windowsu.. pričom ja som mala predtým úplne prvú omniu, kde bol tiež windows a nemala som s ním absolútne žiaden problém, takže ďakujem, konečne niekto, kto nie je absolútne hejter
@kakofonicka ktoru omniu ale myslis? ale asi tu kde bol windows mobile. to je zase uplne iny system...
preco drbu? ja mam lumiu, androidovy tablet od samsungu, iphone a este sa mi povaluje niekde symbianova nokia n8. lumia u mna jednoznacne vyhrava. nehovorim ze android nedokaze to iste ale proste lumia je stale rovnako svizna aj ked tam mam 100 aplikacii, nemrzne, nerestartuje sa. vsetko pekne funguje a je radost ju pouzivat. obcas natrafim na nejake kiksy ale za tie 2 roky co to pouzivam ich bolo fakt malicko..
@kakofonicka jj i900 je s win mobile lebo bola aj omnia so symbianom aj s win phone 7
zasekava? to jaky dilino siri take veci? uprimne? za cele dva roky mi zamrzol asi raz. aj to mojou vinou a restartoval sa tusim 2-3 krat? aby som neprehanal...
@kosmiklove to šíril môj bývalý a to teda bol dilino, že dlho by si takého hľadal ale aj kamošovi sa sekával, no tu si nie som istá, čo on s tým telefónom robil, lebo ani nie po mesiaci ho stratil a ďalší skončil pod džípom
dobre, dobre, tak sa teším teraz vďaka za osobnú skúsenosť
@kakofonicka este musim upresnit ze mozno ten niekto nadava na windows phone 7 co bola prva nie moc podarena verzia...to uz ale davno neplati. v svojej najnovsej verzii je to takmer dokonaly system..
za dalsie mam lumiu 920 coz je najvyssi model druhej generacie ktora stala vtedy cca 650 evri...najlacnejsie modely uz nemusia byt na tom tak dobre
@melancholik dik za názor nie rootovať nechcem ale ako je to ešte s hudbou na iTunes je úplne všetko spoplatnené ? dá sa nejako stiahnuť hudbu zdarma ?
@simuulka112 ono je to tak že hudbu do mobilu si možeš dať len cez pc ... nejako...vraj to nieje zložité ... a čokolvek si stiahneš v pc si možeš dať do mobilu takže mi to nepríde ako nejaký problem
@simuulka112 čo sa týka dávania hudby cez iTunes, tak ja mám iTunes v nb (kvôli iPodu) a tam som si dala v pohode hudbu stiahnutú z netu alebo čo som mala kúpene z bandcampu a podobne, pripojila som si iPad a po synchronizácii som si odškrtla, ktoré albumy, resp. pesničky tam chcem dať a hotovo - nemusela som nič kupovať a predpokladám, že obdobne to bude aj s iPhonom
jediná vec, čo mne vadí je, že iTunes sa stále mení a tak som napríklad po takej radikálnej zmene mala raz dosť veľký problém sa tam zorientovať, keďže som bola zvyknutá na tú predošlú, ale za nejakých 15 minút by sa to malo dať všetko hravo zvládnuť
@melancholik to ako vážne a v akom formáte berie hry ? akože teraz si ma nenormálne potešil veď ja som si vždy hry do Xperie pridávala cez notebook to nieje problém aj hudbu len ja som sa bála, že mi v mobile nepôjde lebo nejak na to príde IOS, že je stiahnutá
@simuulka112 čo sa týka hudby ... možeš si ju tam pridať cez pc ... čo sa týka aplikácií a hier tak to možeš iba cez appstore takže tam si už viazaná na to čo je a čo nie je bezplatné
tak v iPhone ti to iba tak cez nb nepôjde, musíš mať iTunes, cez ktorý môžeš (ale nemusíš) hudbu aj nakupovať, ale kľudne si tam môžeš popridávať hudbu, videá, obrázky, ktoré už máš v nb/pc (proste si to hodíš do knižnice) a dáš si to do mobilu..
@simuulka112 ja tam mam zaskrknute ze spravovat hudbu manualne a normalne tam z pc pretiahnem pesnicky a bez problemov tam hocico skopiruje...tak isto aj filmy, fotky, cokolvek...hry tam ale takymto sposobom nedas, aspon nie tie ktore su normalne platene. na to potrebujes jailbreak
@kakofonicka o tom som nic nepocul. sam ho nemam. jedine co mam je root na tablete. toto nemam za potrebu. ale ak to niekto nedporuca tak je to bud mozno preto ze este neni uplne vyladeny pre ios7 a moze sposobovat problemy alebo je to proste blud niekoho alebo priamo vyrobcu komu sa nepaci ze si ludia takto upravuju iphony...
@melancholik @kakofonicka @kosmiklove
jeeej tak to dakujem pekne už chápem ako momentálne v Xperii nemám ani jednu hru čiže ja hry nevyužívam macimálne aplikácie ako rozvrh hodín,kalendár... a také praktické veci výžne hlavne využívam sociálne siete,internet... a ešte rozmýšľam či si kúpim už používaný iPhone alebo došetriť a kúpiť už čisto nový aký máte názor ja len dúfam, že keď výjde tá 6 take cena 5 pôjde dole
@simuulka112 podla toho kolko si ochotná zainvestovať ... ale poradil by som ti z druhej ruky ... možno aj iphone 4s ... ak chceš 5-ku tak skus sa pozrieť po používanej ... nové sú dosť drahé
@kosmiklove vieš čo, mne to hovoril práve ten kamarát (oni sú takí dvaja bratia, čo majú všetko apple), čo je maník to applu a že s tým boli problémy, len neviem, či konkrétne on alebo niekto známy s tým mal problém alebo to tiež iba počul..
nevadí, aj tak už veľmi hry nehrávam, len ma to tak zaujímalo, že či nevieš, čo je na tom pravdy.. si keď tak skúsim pozisťovať, keď budem mať kus času
ale dík
@simuulka112 ešte môžeš poprosiť kamošku, ktorá náhodou išla cez leto do UK/USA či by ti nekúpila, lebo tam sú lacnejšie určite ako na SVK
ale ja by som asi tiež kupovala asi z druhej ruky, a keby, tak mne sa páci 5s - trápny dôvod - lebo sú farebné ale keďže by som si aj tak kúpila na ňu nejaký ňuňu obal, tak je to jedno.. keď tak si pozri ceny na nete, popozeraj si nejaké recenzie, ak poznáš niekoho, kto taký mobil, tak sa ho popýtaj, či je spokojný atď. .. podľa toho sa budeš môcť najlepšie rozhodnúť
@6 kallulacka ako nativna aplikacia v ipade nie je. rovnako ako pocasie, kompas a ine apps. to, ze obe zariadenia pouzivaju ios neznamena, ze su uplne totozne
@kakofonicka @melanchonik
ale počula som , že 4S ešte seká :/ ja by som veľmi rada kúpila z druhej ruky kvôli tej cene ale segra do mňa hučí ale mýslím si keby som s niekym z Bazošu osobne stretla a ukázal by mi ho nebol by problém no ešte si niečo privyrobím a snáď ho do tých Vianoc dostanem haha
@simuulka112 Nokia Lumia 625 a vyššie. Príde mi to na spôsob iphonu, len si tam za nič neplatíš. Absolútne nemrznú, čo sa tam da nainštalovať ide na 100%. Podpora aplikácii je už dosť pestrá. Fotoaparát je u Nokii kvalitný síce neviem či ešte používajú optiku carl zeiss ale každopádne fotia super zvuk je kvalitný a sú aj cenovo dostupnejšie. Osobne mám 625 5 Mpx fotoaparát a full hd kamera, automatické zaostrovanie, blesk, 4,7 displej, pamäť 8Gb. Cena okolo 180 € jedine nedostatky vnímam v kvalite slúchadiel a jemný zadný kryt ktorý je potrebné chrániť púzdrom. Keď už samsung tak S4 alebo S5 ale určite nie mini. No tam už sú cenovky inde. Sony po posledných skúsenostiach nikdy viac. Ešte keď HTC Desire 500 ako alternatíva ak by si trvala na androide.
@davidkq Ďakujem pekne za tip wow tie Nokie vyzerajú perfektne ako vážne HTC,Xperie... už sa toho moc bojím ale windows phone som ešte nemala a vyzerá svižne zvyknem si ? Veľmi sa mi zapáčila » mobilne-telefony.heureka.sk/nokia-lumia-920...
neviem vážne ktorú si vybrať počula som zase že tá 920 je moc velká :/
@kosmiklove ťiže ty máš konkrétne tú Lumiu 920? Super čiže je vážne svižná a ako je to s aplikáciami ? btw.používam sociálne siete maximálne mám rada hudbu môžem si v pohode stiahnuť songy z pc ? .... inak kde si ju kúpil na nete je iba v 2 shopoch
@simuulka112 jj je svizna...aplikacii je plno, aj hier...stiahnut songy z pc mozes, aj filmy, fotky, dokumenty...po pripojeni k pc sa to hlasi normalne ako usb kluc...
a kupoval som ju hned ako ju zacali predavat...cca pred 2 rokmi takze..
@kosmiklove super to som rada tak som uz viac menej rozhodnuta po tych recenziach co som si precitala a tej cene by som ju vzala ale kde si ju kupil v obchode alebo e-shope lebo majú ju iba v 2 shopoch z toho jeden je výstavný kus čo nechcem a chcela by som ja inú farbu » mobilne-telefony.heureka.sk/nokia-lumia-920...
@kosmiklove o tej pamäti som vedela ale o tom bezdrôtovom nabíjaní nie môžeš mi prosím bližšie opísať o čo ide ?
btw.teraz som zistila, že kamarát má Lumiu 620 a tiež je maximálne spokojný
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
Ak chceš nový mobil, napíš aspoň cenový strop.
sonyčka sú inak shity, riadne problémové telefóny, ja mám síce Mko a zatiaľ ide ok, ale inak okrem Z a Z2 asi nič dobrého, veď aj priateľ má služobný sony xperiu a radšej si kúpil ten samsung
a nemusíš kupovať úplne všetky appky na iPhone, ale dosť veľa musíš.. ja síce nemám iPhone, ale iPad, ale ešte aj kalkulačku som si musela zvlášť stiahnuť (síce zadarmo, ale wtf) a viem, že kamoška sa sťažovala napríklad na riešenie vecí ako nastavenie si iného ako predvoleného zvonenia, posielanie MMS-iek a podobne.. a áno, zvyčajne aj hry na apple produkty sú dostupné skôr, ale keď sme to porovnávali s priateľom, tak veľa hier, ktoré sú na androidové fóny zadarmo sú na iPhone za poplatok (a napríklad on dostal od samsungu k tej s4 mini zadarmo plant vs zombies ^^)
kvázi je to jedno, ako som zistila, tak môj najobľúbenejší telefón sa prestal vyrábať, takže sama neviem, čo by som si teraz kúpila
@simuulka112 ked chces mobil co neseka a dobry fotak tak skus napr teraz novu lumiu 730
@77hanes77 wtf zlozitejsi proces? nahras cez odina custom recovery a cez to nainstalujes cyanogenmod...uplne jednoduche
a poviem to tak - keď si ho kúpil môj chlap, tak nemôže byť až taký hrozný, pretože nepoznám človeka, ktorý sa v týchto veciach vyzná lepšie a dokonca v tom odbore aj pracuje, takže tak
plus nikde som nenapísala, že nie je zlý, ale že podľa MŇA to teda s ním AŽ také zlé nebude
(a napríklad môj chlap ten mobil zbožňuje, už aj prestal tablet používať vďaka nemu, takže asi bude celkom fajn
neviem, ako ja celkovo i-veci nemusím (aj keď teraz používam iPad, ale to je skôr z núdze cnosť, keďže nb musím nechávať doma a do školy niečo potrebujem), určite sú kvalitné, resp. veľmi pokrokové a to im neberiem, ale pre mňa je to také úplne stelesnenie kapitalizmu takže jediné čo chcem je späť môj iPod, ale keď som pozerala tie nové, tak tá veľkosť priemerného telefónu ma odradila úplne čiže tak.. ale samozrejme, je to každého vec .. len nepoteší, keď ti odíde to hlavné tlačítko ako môjmu bývalému a mohol si ísť pískať
ale zase mám kamoša, ktorý na apple veci nedá dopustiť, takže je to len môj subjektívny postoj, ja by som si to momentálne určite nekúpila, ale uznávam, že sú to dobré veci .. len na to, čo ona potrebuje si myslím, že by jej kľudne stačilo aj niečo lacnejšie
no mne sa na nich páči veľkosť (ale 6-ka má byť väčšia ), spracovanie, rýchlosť, jednoducho ale nevyhovuje mi cena, preto som bral starší bazárový model, ale ako píšeš, každému vyhovuje niečo iné
ja sa v tychto veciach tiez vyznam a pracujem s tym takze
a tiez som prestal pouzivat tablet (teda ostal mi iba na hry) ked prisla u mna na scenu prva lumia...to uz je uplne iny level...radost pouzivat
preco drbu? ja mam lumiu, androidovy tablet od samsungu, iphone a este sa mi povaluje niekde symbianova nokia n8. lumia u mna jednoznacne vyhrava. nehovorim ze android nedokaze to iste ale proste lumia je stale rovnako svizna aj ked tam mam 100 aplikacii, nemrzne, nerestartuje sa. vsetko pekne funguje a je radost ju pouzivat. obcas natrafim na nejake kiksy ale za tie 2 roky co to pouzivam ich bolo fakt malicko..
mne každý hovorí, že sa zasekáva, dlho sa rozbieha a blá blá blá..
dobre, takže nabudúce beriem lumiu, nech si vraví kto chce, čo chce vďaka
zasekava? to jaky dilino siri take veci? uprimne? za cele dva roky mi zamrzol asi raz. aj to mojou vinou a restartoval sa tusim 2-3 krat? aby som neprehanal...
dobre, dobre, tak sa teším teraz vďaka za osobnú skúsenosť
za dalsie mam lumiu 920 coz je najvyssi model druhej generacie ktora stala vtedy cca 650 evri...najlacnejsie modely uz nemusia byt na tom tak dobre
@kakofonicka
@kosmiklove
A akú Lumiu by ste mi radili alebo windows phone s ktorým máte skúsenosti ?
jediná vec, čo mne vadí je, že iTunes sa stále mení a tak som napríklad po takej radikálnej zmene mala raz dosť veľký problém sa tam zorientovať, keďže som bola zvyknutá na tú predošlú, ale za nejakých 15 minút by sa to malo dať všetko hravo zvládnuť
@kakofonicka
@kosmiklove
jeeej tak to dakujem pekne už chápem ako momentálne v Xperii nemám ani jednu hru čiže ja hry nevyužívam macimálne aplikácie ako rozvrh hodín,kalendár... a také praktické veci výžne hlavne využívam sociálne siete,internet... a ešte rozmýšľam či si kúpim už používaný iPhone alebo došetriť a kúpiť už čisto nový aký máte názor ja len dúfam, že keď výjde tá 6 take cena 5 pôjde dole
nevadí, aj tak už veľmi hry nehrávam, len ma to tak zaujímalo, že či nevieš, čo je na tom pravdy.. si keď tak skúsim pozisťovať, keď budem mať kus času
ale dík
ale ja by som asi tiež kupovala asi z druhej ruky, a keby, tak mne sa páci 5s - trápny dôvod - lebo sú farebné ale keďže by som si aj tak kúpila na ňu nejaký ňuňu obal, tak je to jedno.. keď tak si pozri ceny na nete, popozeraj si nejaké recenzie, ak poznáš niekoho, kto taký mobil, tak sa ho popýtaj, či je spokojný atď. .. podľa toho sa budeš môcť najlepšie rozhodnúť
@melanchonik
ale počula som , že 4S ešte seká :/ ja by som veľmi rada kúpila z druhej ruky kvôli tej cene ale segra do mňa hučí ale mýslím si keby som s niekym z Bazošu osobne stretla a ukázal by mi ho nebol by problém no ešte si niečo privyrobím a snáď ho do tých Vianoc dostanem haha
neviem vážne ktorú si vybrať počula som zase že tá 920 je moc velká :/
a kupoval som ju hned ako ju zacali predavat...cca pred 2 rokmi takze..
btw.teraz som zistila, že kamarát má Lumiu 620 a tiež je maximálne spokojný