Ahojte, chcela by som sa s vami poradiť pri výbere telefónu a aké máte skúsenosti... v podstate to hlavné, čo by som od neho očakávala je výborný fotoaparát, dostatočnú výdrž baterky( aby som ho nemusela nabíjať každý deň) a pripojenie na wifi... Čo by s
žiadny smartfon ti nevydrží dlhšie jak deň, deň a pol pokiaľ ho budeš pužívať na wifi a podobne... (ibažeby si ho vôbec cez deň nepoužívala, tak mne vydržal tri ..)
Pozri sa na THL 5000, osobne ho síce nemám, ale počul som naň ešte len chválu a za tú cenu má aj veľmi slušné parametre... Samozrejme láka na 5000mAh batériu, akú v základe nemá žiadny iný mobil
@igorv ale rozmýšľame v reálnych medziach... pochybujem, že 17 ročná slečna potrebuje a má prostriedky na telefón za cca 450 eur (a ja osobne, Windows by som nechcela ani keby bol zadarmo
@sheily ak to mrkvosoft neposerie, čo sa týka WP (vyzerá, že nie ) a zlepší sa vo vydávaní HW, teda, že zariadenie príde na trh krátko po ohlásení, zostanem mu verný. pretože som spokojný
@barca1779 jasne ze nie, hlavne ked si daleko od auta alebo od zasuvky, mne najviac zerie gps. inak na baterku su dobre sony, tam musis pozerat na kapacitu baterie kolko ma mAh a velkost dyspleja, ako ho mas nastaveny jas a ine veci, kolko ti bezi apk na pozadi, taky sony z1 vydrzi fajne ked vsetko poupravujes a aj obrazovka akurat. ja ale som za gigabyte saga s3, tych 6 palcov je nadhera a aj 188 ecok cena je fasa.
@niktozaujimavy ja neviem. moja 4 palcová obrazovka mi príde už malá. ale zas taký šesťpalcový obor mi príde veľký. ideál tak 5 palec. aj to už je však dosť veľké na bežné nosenie vo vrecku riflí
@kosmiklove nechcem to, lebo je to pre mňa neprehľadné, nechcela by som ani do notebooku windows 8 asi by som sa zbláznila nie to ešte do telefonu..... a okrem toho telefón má slúžiť mne, nie ja sa mám trápiť s ním, takže si myslím, že je úplne normálne, že to nechcem, keď sa mi to nepáči
čo by ma ešte tak malo zaujímať?
@igorv vies co, toto ma napadlo kedze mam aj tablet 7 palcovy, reku vsak to budem volat jak s tabletu reku jeden palec horedole, preto sa to uz vola gsmart lebo je to oboje, isiel som v tescu do predajne mobilov skusil som si ho chytit do ruky a uz som zmenil nazor, ono to je inak riesene nie na sirku cize je akurat, prehlad na obrazovke nadhera. Ja mam momentalne 4,3 palca ale uz pracujem na tej sage to proste musim mat, v rifliach nenosim mobil ja mam kabelu taku malu do ruky na doklady penazenku a blbosti a tam akurat sa hodi. A zeny co maju kabelky co div ze tam nedaju aj malu fiatku tak stym problem mat nebudu
@sheily nechcela by si ani windows 8 do notebooku? co sa ti na tom nepaci? tie dlazdice ktore mozes vypnut a mimo toho vyzera ten windows uplne ako win7?
@sheily windows 8,1 je dobry a neboj dockas sa uz v septembry je win9 beta, mam vsade win 8,1 a ziadny problem nemam s nicim, ale v mobile suhlasim je to na prd android jednoznacne, este aj ios v iphone je lepsi ako win a to som odporca jablka a ich skveleho itunes.
@sheily WindowsPhone mi príde ako najprehľadnejší systém na trhu. (ked si odmyslíme Nastavenia) Žiadne widgety, žiadne ikonky. Živé dlaždice, ktoré zobrazujú informácie danej aplikácie a zoznam aplikácií.
@niktozaujimavy v čase ked som kupil 4palec mi prišiel veľký, pretože prechod z dumbphonu na smartphone bol "zaujimavy" no časom (10 mesiacov) už je dosť a začínam si uvedomovať, že tie 4 palce sú síce dosť, ale vedel by som predstaviť mať taký 4,5-4,7 maximálne 5 palcový mobil. Problém je, že veľkosť uhlopriečky sa nepriamo úmerne zvyšuje s HW výbavou a kvalitou displeja taký trend teraz dávať veľké obrazovky všade. (Lumia 630 - 4,7"- pri rozlišení 854-480, aj nové ajfony budú väčšie) Pritom ja by som chcel "malý" 4,5 palcový high end
@kosmiklove hej presne tie trápne dlaždice sa mi nepáčia, vyhľadávanie a posúvanie mišky na roh keď chcem niečo vypnúť a také blbosti a je mi to jedno či sa dajú vypnúť alebo nie, ja ho nemám stačí mi že ho má frajer a nevyhovuje mi to... a keďže ako hovoríš že vyzerá úplne ako win7 nemám dôvod meniiť, nepotrebujem mať všetky novinky, keď mi vyhovuje to čo mám
@niktozaujimavy s tym teda nesuhlasim momentalne pouzivam ios, android aj wp8.1 sucasne a mozem s kludnym svedomim povedat ze wp je jednoznacne najlepsi. ale len co sa tyka kazdodenneho pouzivania. medzery su este v aplikaciach pretoze niektore stale chybaju a niektore nedosahuju takych kvalit ako by mali. a dalsi hacik je prave v ludoch...
@igorv mas aj za 254 co je furt do 300 eur, huawei Ascend G750, 8 jadrovy,5,5 palcovy ips dysplay, 2 GB ram rozlisenie 1280 x 720, 13 megovy fotak, dve karty. 3000 mAh baterka. nieco z netu pridam Při našem testu výdrže, kdy byl telefon používán s jednou SIM kartou připojenou do 3G sítě, byl přihlášen k Wi-Fi, aktualizace potlačeny a následně telefon streamoval video v kvalitě 720p (zvuk byl puštěn do sluchátek a jas displeje snížen na 50 %), jsme dosáhli výsledku 7 hodin a 32 minut cize ak hlada telefon s dobrym fotakom neskutocnym vykonom co prekona aj samsung a iphone vdaka osemjadru a dva giga ramky tak toto je pre nu.
@kosmiklove definuj "problem je v ľuďoch" máš na mysli užívateľov, alebo hejterov?
@nikozaujimavy 5,5. Toľko nechcem. Huawei ako značku taktiež nie. Servisná základňa je hrozná. Už len pri HTCčku mal jeden známy problém so SW alebo FW a pol roka mu behal po servisoch hore dolu
@kosmiklove zle si precital ja som pisal o 8,1 v pc alebo booku nie v mobile, v mobile je naprd, dokonca si viem aj android prerobit pomocou aplikacii aby vyzeral ako WP, problem je v inom, ja si davam svoje androidy do mobilov nie org, od XDA Developers okrem blokovania reklam co je vstavane sa da upravovat vsetko kedze je hned aj rootnuty, a nevravym o aplikaciach z android marketu. No a jablko by malo vypustit na rok jednu seriu mobilov co budu s androidom, keby nebol taky dobry tak by davali donekonecna ich IOS.
@igorv mal si napisat htc mam v malicku, na pockanie upravym cokolvek v nom pokial ide aspon zapnut staci aby ostalo svietit to htc na obrazovke a koniec, ale uz som rozbehal a dal soft aj do takeho co nenabehol ani neblikol.
@igorv do istej miery aj hejterov ale tých sa najde všade a s nimi nespravis nic skôr myslím taký ten problém ze Android je už na trhu priliz dlho. Dlho nemal konkurenciu. Ľudia dajú prednosť skôr niečomu osvedcenemu ako je Android. Wp je super ale medzi ludi sa prediera strašne pomaly. Ak to ms nevzda tak verim ze o par rokov sa to zlepsi.
@kosmiklove musim ta sklamat o tej dlzke co si pisal, pretoze win mobile je uz tu tak dlho ze este android ani na plane nebol, vsak uz v pda som ho mal v 2002. problem je ze je dlhsie a dieru neurobil do sveta cize je naivne si mysliet ze sa presadi a hlavne ked kazdy vyrobca od samsung cez htc az po hocijaky smartfon maju android a v malom percente je WP a to sa uz nezmeni, este cina stym ich novym operacnym do tabletov a smartfonov moze kedze je to neskutocny trh ale ani to nevydim moc ruzovo, uvidime cas ukaze.
@sheily to ze sa ti nepaci to berem. mne sa tiez zo zaciatku nepacil windows na telefonoch a prvu generaciu som uplne vynechal. teraz si ho neviem vynachvalit. ale zacala si uz trepat uplne odveci ako s tou mysou do rohu aby si nieco vypla ja to mam vsetko vypnute a som spokojny. vlastne vo win8.1 uz rozlisuje ze mas klasciky pc alebo notebook bez dotykoveho displaya tak ti dlazdice automaticky hned vypne a do ziadnych rohov tiez nemusis mysou behat
jj jablko by malo vypustit telefony s androidom a dopadnu ako nokia x. nemyslim ze by to bola nejaka velka diera do sveta. a navyse iphone s androidom = samsung takze a dobre som si precital. pred tebou obhajujem mobilny windows ktory je daleko lepsi ako android. v samsungu mam aktualne najnovsiu verziu cyanogenmodu a ani ten ma moc nepresvedcil...
@kosmiklove nezalezi aky mas cwm ci posledny alebo prvy, ale od koho mas, na kazdy fon je kvantum upravenych firmware, ja ked som lupal do mojho tak asi siesty mi pasoval , ale rychlostou stabylitou sa wp na android nechyta, kedze je android na baze linuxu pisany tak to je neporovnatelne, bohuzial ale na linux sa win nechyta ani zdaleka to proste porse a trabant.
@kosmiklove ja som ti len povedala aký s ním mám u frajera problém, a hento ma fakt rozčuluje proste a nebudem mu to vypínať keď to neni moje... to je všetko
ja mám win 7 a som spokojná tiež, that´s all
@niktozaujimavy od wikipedie pre teba vysvetlenie Windows Mobile is a family of mobile operating systems developed by Microsoft for smartphones and Pocket PCs. google ulahcil a prelozil Windows Mobile je rodina mobilných operačných systémov vyvinutých spoločnosťou Microsoft pre chytré telefóny a vreckové počítače . inak ten windows sa pre nieco vola ze mobile a teraz phone.
@niktozaujimavy nehovorim ze mi nepasuje. len ma nepresvedcil. to co mne konkretne vadi je problem androidu ako takeho nie problem cwm. no a ked sme pri tej rychlosti a stabilite. vidno ze wp nepoznas. wp je ovela rychlejsi a stabilnejsi ako android...
@kosmiklove od wikipedie pre teba vysvetlenie Windows Mobile is a family of mobile operating systems developed by Microsoft for smartphones and Pocket PCs. google ulahcil a prelozil Windows Mobile je rodina mobilných operačných systémov vyvinutých spoločnosťou Microsoft pre chytré telefóny a vreckové počítače . inak ten windows sa pre nieco vola ze mobile a teraz phone.
@kosmiklove hlavne ze ty poznas ked napises ze win phone je nieco ine ako win mobile. to si ma fakt presvedcil a testy jasne ukazuju co je vykonnejsie ci android alebo win, a aj podiel na trhu ma presviedca o tom.
@niktozaujimavy tak este raz. windows mobile NENI TO ISTE ako windows phone. jedine co maju spolocne je windows v nazve. to ako keby si povedal ze android s touchwizom je to iste ako tizen len preto ze su si dizajnovo podobne
k @42 ano windows mobile bol operacny system od microsoftu vyvijany microsoftom pre smartfony a vreckove pocitace. to iste je viacmenej teraz aj windows phone ale su to dva uplne rozlisne systemy...neni to ziadna nova verzia win mobile ani ziadny nastupca ani nic...je to uplne novy system...ked tomu nechapes nebudem sa s tebou hadat...
k @43 bavime sa tu o rychlosti a stabilite...nie o podiely na trhu a vykone
@kosmiklove nastuduj si a potom pis, to je taky problem si to najst na nete? Je to na chlp rovnake zacalo sa to win mobile az do verzie 6,5 potom sa to premenovalo na win phone kvoli smartfonom a pokracovali verzie dalej od 6,5, co na tom nechapes? kde mas win phone 5? alebo nizsie verzie? ci zacali rovno od 7? nastuduj si to.
@kosmiklove vsak aj Samsung S8000 mal windows mobile okolo 6 verzie uz si nepamatam, uplne spomaleny mobil, a zrazu sa zacal predavat win phone, pochop to je len zmeneny nazov nic ine co uz si fakt nechcem ta urazat ale uz fakt nevies ani co pises.
@kosmiklove co sa tyka rychlosti a stabilite tak si mrkni video na youtube ked niekto polozi dva mobili vedla seba priblizne rovnakych parametrov a sleduj jak rychlo nacita a jaky je svizny android oproti windowsu.
Windows CE
Pocket PC 2000
Pocket PC 2002
Windows Mobile 2003
Windows Mobile 2003 SE
Windows Mobile 5
Windows Mobile 6
Windows Mobile 6.1
Windows Mobile 6.5
potom ho zrusili a zacal s windows phone...novy system. uplne od zaciatku. ziadna spätna kompatibilita ani nic!
historia windows phone:
Windows Phone 7
Windows Phone 7.5
Windows Phone 7.8
Windows Phone 8
Windows Phone 8.1
ty v tom mas bordel nie ja. tvoja teoria je uplne na hovno...zober si windows 7 pre pc...kde mas windows 5 alebo windows 6? preco zacali rovno sedmickou?
@niktozaujimavy skusim inak, ked budem do win6 davat navigaciu tak bude pasovat aj do win8 ak neveris dones, to je iste, teraz mrkvosoft chce zmenit nazov IE to je jedno ako sa bude volat ale furt to bude internet explorer, ked sa nieco premenuje este neznamena ze to nieje to iste, ked sa globtel zminil na orange tiez je to furt globtel ale teraz orange. stale ti podstata unika co chcem napisat, rieisime tu hystoriu win ale ja som len napisal ze win mobil terajsi win phone bol skor ako android a to je to hlavne o com pisem a ani ten vyvoj im nepomohol sa presadit, kedze ty si pisal ze za par rokov sa presadi. nemal sancu vtedy a nebude ju mat ani v buducnosti.
@kosmiklove skusim inak, ked budem do win6 davat navigaciu tak bude pasovat aj do win8 ak neveris dones, to je iste, teraz mrkvosoft chce zmenit nazov IE to je jedno ako sa bude volat ale furt to bude internet explorer, ked sa nieco premenuje este neznamena ze to nieje to iste, ked sa globtel zminil na orange tiez je to furt globtel ale teraz orange. stale ti podstata unika co chcem napisat, rieisime tu hystoriu win ale ja som len napisal ze win mobil terajsi win phone bol skor ako android a to je to hlavne o com pisem a ani ten vyvoj im nepomohol sa presadit, kedze ty si pisal ze za par rokov sa presadi. nemal sancu vtedy a nebude ju mat ani v buducnosti.
@igorv furt sa tu budeme hadat, ale podstata je v tom co stale pisem ze tu bol skor ako android, zaujimave je ze ked nahadzujem navigaciu pre win tak je nepodstatne ci je wp7 alebo wp8, netvrdim ze je to uz upravene pre oba ale soft mi rozdiel neroby a na zaklade toho usudzujem ze je to kompatibilne.. pride mi tato debata jak keby sa bavim ci je lepsi win alebo ios, alebo amd alebo intel. furt sa ludia nezhodnu a kazdy si bude tvrdit svoje donekonecna. podstata je v tom ze napr, ovladac na nieco s xp nepasuje na win7 ale furt je to win pre desktop alebo book a je tu uz od 91? nechce sa mi pozerat kedy bola 3.1, a o tom pisem ze win bol skor ako android o tom je cela tato debata, lebo hore napisal ze android je dlhsie a to nieje pravda. nic ine a zbytocna zvada.
@niktozaujimavy neviem co ty tu stale nechapes. pisal som ze android tu bol skor ako wp nie ako wm...wm nebol nikdy nejak prevratne dobry. pda a vreckove pocitace spolu s wm vytlacila nokia so symbianom. wp7 je postaveny na upravenej verzii windows ce ktory bol pouzity aj vo wm. to ale nic nemeni na tom ze wp7 je od zakladu uplne novy system. nehovoriac o tom ze wp8 je zase kompletne prekopany a je postaveny na novom jadre windows nt na ktorom je postavany aj win8. a ak si myslis ze do neho napchas aplikacie z wm tak prosim. mozes to skusit...
@kosmiklove stale ide dookola, vsak som uz vysvetlil ako som to myslel, ze ani s xp nepasuju na win7 ovladace ale podstatu som chcel napisat ze je to furt win pre desktop a book, a ze ten je furt to iste aj ked na inej strukture ale furt je to win pre mobilne zariadenia a to bolo vyvijane uz skor ako android, nic ine.
furt to je len windows mobile lebo on bol zaklad tohto smeru aj ked zmenis jadro a aj nazov vsak jasne ze verzia sa vyvyja s kazdym cislom ale pochop je to furt mobilny windows nech uz ma nazov akykolvek.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
63 komentov
čo by ma ešte tak malo zaujímať?
@niktozaujimavy v čase ked som kupil 4palec mi prišiel veľký, pretože prechod z dumbphonu na smartphone bol "zaujimavy" no časom (10 mesiacov) už je dosť a začínam si uvedomovať, že tie 4 palce sú síce dosť, ale vedel by som predstaviť mať taký 4,5-4,7 maximálne 5 palcový mobil. Problém je, že veľkosť uhlopriečky sa nepriamo úmerne zvyšuje s HW výbavou a kvalitou displeja taký trend teraz dávať veľké obrazovky všade. (Lumia 630 - 4,7"- pri rozlišení 854-480, aj nové ajfony budú väčšie) Pritom ja by som chcel "malý" 4,5 palcový high end
@niktozaujimavy hej, Android mám už 5 rokov a som spokojná
@nikozaujimavy 5,5. Toľko nechcem. Huawei ako značku taktiež nie. Servisná základňa je hrozná. Už len pri HTCčku mal jeden známy problém so SW alebo FW a pol roka mu behal po servisoch hore dolu
jj jablko by malo vypustit telefony s androidom a dopadnu ako nokia x. nemyslim ze by to bola nejaka velka diera do sveta. a navyse iphone s androidom = samsung takze a dobre som si precital. pred tebou obhajujem mobilny windows ktory je daleko lepsi ako android. v samsungu mam aktualne najnovsiu verziu cyanogenmodu a ani ten ma moc nepresvedcil...
no a POZOR...windows mobile a windows phone su dva naprosto rozlisne systemy takze...takze sklamat ma nemusis
ja mám win 7 a som spokojná tiež, that´s all
k @42 ano windows mobile bol operacny system od microsoftu vyvijany microsoftom pre smartfony a vreckove pocitace. to iste je viacmenej teraz aj windows phone ale su to dva uplne rozlisne systemy...neni to ziadna nova verzia win mobile ani ziadny nastupca ani nic...je to uplne novy system...ked tomu nechapes nebudem sa s tebou hadat...
k @43 bavime sa tu o rychlosti a stabilite...nie o podiely na trhu a vykone
takze thats all...skoncil som s touto debatou...
historia windows mobile:
Windows CE
Pocket PC 2000
Pocket PC 2002
Windows Mobile 2003
Windows Mobile 2003 SE
Windows Mobile 5
Windows Mobile 6
Windows Mobile 6.1
Windows Mobile 6.5
potom ho zrusili a zacal s windows phone...novy system. uplne od zaciatku. ziadna spätna kompatibilita ani nic!
historia windows phone:
Windows Phone 7
Windows Phone 7.5
Windows Phone 7.8
Windows Phone 8
Windows Phone 8.1
ty v tom mas bordel nie ja. tvoja teoria je uplne na hovno...zober si windows 7 pre pc...kde mas windows 5 alebo windows 6? preco zacali rovno sedmickou?