Ahojte, chcela by som sa venovať modelingu, chcela by som ale vedieť, aké sú podmienky na prijatie a keby sa mi tam podarí dostať, koľko približne zarábajú modelky začiatočníčky? Máte s modelingom niekto skúsenosti?
Mám pár kamarátiek ktoré sú modelky a zarábajú naozaj veľmi dobre.. ako tu spomínali, že si už stará, to vôbec nie je pravda... mňa aj teraz bežne zastavujú na ulici z rôznych modelingových agentúr a to mám tiež 18, ale najskôr si chcem dokončiť strednú, pretože ak chceš byť naozaj dobrá modelka musíš veľa cestovať a nebudeš mať veľa času na štúdium... Každá agentúra má iné podmienky, čím prestížnejšia agentúra, tým náročnejšie je splniť ich požiadavky... najlepšie by bolo keby si išla na nejaký casting a tam by si zistila či na to máš, alebo nie...
ja by som si to tiež rozmyslel...je to najťažšia práca na svete...musíš vedieť kedy ktorú nohu dať dopredu...lavú pred pravú...potom zase pravú pred ľavú a...potom to musíš zas opakovať..
ale informovať sa musíš hlavne v agentúre v ktorej sa uchádzaš!!!
jasné... v 13tich ich oslovia, v 15tich vyhrávajú elite model look a až potom zarábajú - tak ako sorry, ale keď v 18tich začína premýšľať, že by to možno skúsila... veď nech skúsi, ale aj tak nič nedosiahne, keby na to mala predpoklady, dávno si ju niekto nájde to bolo na margo toho, že chce na tom zarábať. akože robiť to môže, ale ak si myslí, že jej to bude vynášať ťažké prachy... tak o tom dosť pochybujem
a ešte podmienky na prijatie... sa pýtaš, ako keby išlo o štúdium na vš
jasné, môžeš dojsť do agentúry, a oni si ťa tam aj zaregistrujú, ale prácu dostaneš jedine ak si ťa vyberie nejaký klient, čo sa môže a rovnako nemusí nikdy stať.
skôr by som sa na tvojom mieste zaujímala o hostessing, keď už. tam je podľa mňa reálnejšie dostať sa.
z malej čiernej machuľky si usúdila, že dokonale spĺňa predpoklady? xD ja z toho vidím akurát, že je fakt chudá.... ale hustotu vlasov, no já ti nevim karle...
neboj ty nič, mňa moja "kariéra" netrápi, nikdy som také ambície nemala a ani účelovo nešla za nejakým modelingom, dokážem si objektívne zhodnotiť, že na to nemám a nikdy som nemala
píšem jej takéto veci, lebo sa na to pozerám reálne. nie v nejakom idealistickom opare, že neznáme dievčatko z malého mesta spraví dieru vo veľkom modelingovom svete. ako, nevylučujem. ale vzhľadom na konkurenciu, a že každá, čo má nad 175cm je presvedčená, že bude modelka... je to absurdné
a hostessing je predsa fajn. ľahko (veľmi ľahko) zarobené slušné peniaze.
@10 no ha ha ja tupaňa som zahodila svoju kariéru, lebo v deň castingu som už mala v pláne kino s kamošom. a jeho narodky mi boli prednejšie.... takže žiaden bavorák, ani len bicykel...
povedala som, že aspoň základné predpoklady by boli
A nepíšeš jej reálne veci...Ty ju len demotivuješ.. Pokusom o prerazenie vo svete modelingu nemôže stratiť vôbec nič... A nikde nie je napísané že modelkou sa môžu stať len tie, čo sa narodili v nejakom veľkom meste
@weeman to bolo iba na demonštráciu toho, ako veľmi si cením takú "prácu"... odmietla som aj lukratívnejšie ponuky... teda... len jednu a nemyslím 200€ za stretko od úchylov z pokecu
bicykel náhodou mám. je na balkóne, a trošku hrdzavie... ale keď v ba dorobia cyklotrasy a nadobudne to tu istý štandard, tak budem medzi prvými, čo si miesto auta kúpia nový bicykel
@4 Tak ale na to, aby bola raz topmodelka je 18 rokov už trochu veľa,ale samozrejme, že na "obyčajnú" modelku to ešte nie je veľa. Len keby chcela toho veľmi veľa dosiahnuť,tak myslím, žeby sa musela začať tomu venovať oveľa skôr, modelky začínajú už v 13-tich, 14-tich.
A podmienky sú asi len aby si bola vysoká, štíhla a oni už posúdia, či si vhodná. Lebo nie je to len o kráse, môžeš byť veľmi pekná, ale práve kvôli tomu nedosiahneš veľké úspechy, na fotenie do časopisov a módne prehliadky hľadajú skôr dievčatá, ktoré nie sú veľmi výrazné, aby práve vyniklo to oblečenie, čo majú na sebe.
Ak si veľmi pekná, tak potom to môžeš mať len ako privyrobenie, ale na svetové móla to asi nedotiahneš. Potom by bolo dobré zvážiť ešte aj ten hostesing...
s mojou kamoškou to bolo takto: poslala tam fotku bez make upu, zadala výšku váhu a obvod pása mala by si mať sa mi zdá že pás okolo 60-64 a výšku nad 172 a váhu to už neviem. no konkurz si musíš zaplatiť a navyše ťa tam nemusia zobrať. a začať v osemnástich? dosť neskoro takže môžeš to mať ako koníček ale podľa mňa nejakou prestížnou modelkou sa nestaneš...
Ja som pre moju priateľku zisťoval všetko agentúrach a vyzerá takto. Najprofesionálnejšie sú Exit a Elite, ale tam vyberajú ročne asi z 5000 dievčat a na stránku dávajú cca10 - 15 nových ročne. Takže majú veľmi náročné podmienky, musíš podpísať zmluvu a zaviazať sa, že sa budeš živiť modelingom. Výška je minimálne od 176 cm, ostatné sú výnimky. Nesmieš mať prsia a zadok, aby na tebe vyzneli lepšie šaty návrhárov. V New Yorku sa požadujú modelky od 178 cm, s mierami 82x58x88, konfekčná veľkosť 32. Ak chceš pracovať pre menej náročné trhy, tak je možné ísť do Ázie, už od 168 cm, ale to Elite nerobí. Najlepšie je sa dopredu pripraviť v menších agentúrach, ktoré ti pomôžu s profi bookom a kurzom chôdze. Moja priateľka si vybrala OK fotomodles, lebo tam na kurzoch učí víťazka súťaže Elite model look, ktorá robila aj pár rokov v Paríži atak asi lepšiu učiteľku nikde nemajú a book majú asi za štvrtinovú cenu ako ostatné agentúry /170 EUR, aj s agentúrnym poplatkom. Mám aj kamaráta Feďa zo Svidníka, ktorému sa za mesiac od ukončenia kurzu podarilo cez Ok fotomodles dostať až na prehliadku Armaniho do Viedne a už fotil aj pekný katalóg. Navyše tam nie si zviazaná zmluvami a tak potom môžeš skúsiť aj Elite, alebo ďalšie bratislavské profi agentúry. So zárobkami je to tak, že v malej agentúre, kde do teba neinvestujú máš peniaze hneď, v agentúrach, ktoré podpisujú zmluvy ťa nafotia na dlh, ale potom ti všetko stiahnú zo zárobkov, tak môže sa stať, že aj dva - tri roky robíš na splatenie dlhu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Mám pár kamarátiek ktoré sú modelky a zarábajú naozaj veľmi dobre.. ako tu spomínali, že si už stará, to vôbec nie je pravda... mňa aj teraz bežne zastavujú na ulici z rôznych modelingových agentúr a to mám tiež 18, ale najskôr si chcem dokončiť strednú, pretože ak chceš byť naozaj dobrá modelka musíš veľa cestovať a nebudeš mať veľa času na štúdium... Každá agentúra má iné podmienky, čím prestížnejšia agentúra, tým náročnejšie je splniť ich požiadavky... najlepšie by bolo keby si išla na nejaký casting a tam by si zistila či na to máš, alebo nie...
ale informovať sa musíš hlavne v agentúre v ktorej sa uchádzaš!!!
jasné, môžeš dojsť do agentúry, a oni si ťa tam aj zaregistrujú, ale prácu dostaneš jedine ak si ťa vyberie nejaký klient, čo sa môže a rovnako nemusí nikdy stať.
skôr by som sa na tvojom mieste zaujímala o hostessing, keď už. tam je podľa mňa reálnejšie dostať sa.
To už znie ako keby ťa štvalo že teba nikto neoslovil alebo ťa domietli na castingu že píšeš takéto veci....
neboj ty nič, mňa moja "kariéra" netrápi, nikdy som také ambície nemala a ani účelovo nešla za nejakým modelingom, dokážem si objektívne zhodnotiť, že na to nemám a nikdy som nemala
píšem jej takéto veci, lebo sa na to pozerám reálne. nie v nejakom idealistickom opare, že neznáme dievčatko z malého mesta spraví dieru vo veľkom modelingovom svete. ako, nevylučujem. ale vzhľadom na konkurenciu, a že každá, čo má nad 175cm je presvedčená, že bude modelka... je to absurdné
a hostessing je predsa fajn. ľahko (veľmi ľahko) zarobené slušné peniaze.
A nepíšeš jej reálne veci...Ty ju len demotivuješ.. Pokusom o prerazenie vo svete modelingu nemôže stratiť vôbec nič... A nikde nie je napísané že modelkou sa môžu stať len tie, čo sa narodili v nejakom veľkom meste
ale s tým hostessingom súhlasím..
a už len tak na okraj: na slovensku nie je žiadne veľké mesto, čiže sotva by tu mohlo platiť také pravidlo....
bicykel náhodou mám. je na balkóne, a trošku hrdzavie... ale keď v ba dorobia cyklotrasy a nadobudne to tu istý štandard, tak budem medzi prvými, čo si miesto auta kúpia nový bicykel
@luc.ka vyznelo to ako demotivácia ale máiš pravdu, keď už sme pri tých mestách :p
To som fakt jediné drzé hovado, čo bude chodiť autom aj keby boli všade luxusné cyklotrasy a MHD zadarmo? Ale nie, taký prístup sa mi fakt páči
A podmienky sú asi len aby si bola vysoká, štíhla a oni už posúdia, či si vhodná. Lebo nie je to len o kráse, môžeš byť veľmi pekná, ale práve kvôli tomu nedosiahneš veľké úspechy, na fotenie do časopisov a módne prehliadky hľadajú skôr dievčatá, ktoré nie sú veľmi výrazné, aby práve vyniklo to oblečenie, čo majú na sebe.
Ak si veľmi pekná, tak potom to môžeš mať len ako privyrobenie, ale na svetové móla to asi nedotiahneš. Potom by bolo dobré zvážiť ešte aj ten hostesing...