Chcela by som sa opýtať birdzákov-katolíkov, či nepoznajú nejakú modlitbu za dobrého manžela, alebo manželku. Pozerala som na nete, ale nič konkrétne som nenašla. Potrebovala by som pre vlastnú potrebu. Ak niečo viete, prosím TS
@walrus urcite nebudem kritizovat modlenie sa pre alebo za nieco... ALE verim aj v prislovie: Pomoz si sam, pomoze ti pan Boh... takze pomodlime sa radsej za nieco ine, a partnera si pekne krasne hladajme, spoznavajme, a verme v dobro v ludoch
normálne sa modli svojím spôsobom ,ako sa modlievaš ...len zahrň tam aj niečo takéto o manželovi budúcom ..môže to tak byť ,jedna mníška mi to hovorila raz ...normálne sa modli svojimi vlastnými slovami ...napr .niečo také ako :"daj bože ,aby som mala dobrého manžela v budúcnosti " alebo niečo podobné ,čo ty chceš
@19 reagoval som len na to, že to v Biblii nájdeš.
či to je celé hovadina ja už ďalej neriešim. od nikoho sa to nepožaduje a nik to nediktuje; kto nechce nech sa to nemodlí, modliť sa to na silu by bolo v tomto prípade pokrytecké.
@walrus ora et labora - modli sa a pracuj... len modlit sa je malo, nemozes cakat, ze ten pravy zrazu zazvoni na dvere... ak chces hladat partnera, tak musis pre to aj nieco spravit, a ak si myslis, ze nerozpoznas sama toho praveho, tak potom dufat v boziu pomoc...
@66janica6 Sa uvedom, miláčik, to sa potom rovno môže vysrať na celé úbohé modlenie sa. Nemá to absolútne ŽIADEN zmysel, len strata času a mozgových buniek.
Inak v podstate modlitby by ani nemali byť povolené, lebo potom sa kopa naivných fanatikov len fláka a tvrdí, že za nich všetko urobí nejaký imaginárny deduško.
@drejka No asi tak ako placebo efekt na dušu si to vysvetľujem, aj keď sa nedá povedať že som 128% neveriaci, vlastne sa dá povedať že sa rozhodujem medzi deizmom ( » sk.wikipedia.org/wiki/Deizmus... ) a agnostickým ateizmom ( » sk.wikipedia.org/wiki/Agnosticiz... ) A nerobím si z toho srandu, ale niekedy mám také pnutie viesť polemiku s ľuďmi čo im treba imaginárneho kamaráta, lebo mám niekedy pocit že sú nebezpeční Málo tolerancie niekedy, vím
@wewo nejde o odriekanie pred spaním, toto asi ako neveriaci nepochopíš, ale vlastne ani nemusíš veriť... ide len o to, že čo si predstavíš a vlastne aj zidealizuješ, to budeš mať. vieru má každý, aj neveriaci... nemusíš veriť v Boha, môžeš veriť v seba, v to čo robíš atď. ...
@walrus jasné, ja viem, že vlastné slová sú najlepšie, len chcem inšpiráciu
@jaro1991 máš presne pravdu s tým, že aby si niečo dosiahol, tak musíš preto niečo robiť... ide len o to, že ak sa modlíš, tak si aj predstavuješ...a môžeš sa podľa tej predstavy potom ty zlepšiť...aby si bol dosť dobrý...ja neviem ako to mám vysvetliť je to niečo ako platonická láska...ale v pravom zmysle slova
@krutafunebracka nejde o to len sa modliť a nič nerobiť...ide len o to, že tá modlitba ti pomôže robiť VIAC aspoň môj názor
@krutafunebracka ked chces zakazat to co podporuje flakacstvo, fanatizmus a ine sociopaticke javy, tak zakaz aj alkohol, cigarety, sportovanie atd.
ved drogy (aj alkohol, cigarety..) sposobuju daleko horsie veci jak nabozenstvo a vystrc hlavu z okna a uvidis ze pod barakom sa najebavaju 13 rocne deti a potom chodia po meste a rozbijaju verejny majetok a robia ine picoviny...
cigarety... mam "kolegu" co ked daco robime tak kazdych 5 minut musi "ist na cigu" a polku casu co by mal daco robit preflaka tym ze ide na cigu a kolo toho vyprava chujoviny...a takychto poznam kopec. Rovnako ine drogy. A to nehovorim o tom ze na cigarety a chlast prejebu ludia radovo tolko penazi ze keby usetrili tak by si mohli kupit daco kurva uzitocnejsie.
Okrem toho je dalsich X-veci ktore su na kokot a aj tak existuju a ludia ich pouzivaju... modlenie sa ktore hadam moze trvat par minut urcite nema tak hrozny vplyv na nejake flakanie sa alebo co...to by som skor povedal ze ked sa dakto modli len "aby sa nepovedalo" tak flaka tu modlitbu samotnu. Aspon teda mna ked k tomu nutili ked som bol mensi tak to tak bolo. Ked k tomu dake decko cely cas nutia tak sa mu to sprotivi samozrejme, ale verim tomu ze niekomu to na nieco moze byt dobre... minimalne ako placebo efekt.
sa mi zda proste ze niektori ludia sa stazuju aki su nabozenski fanatici netolerantni ale vobec sa nezamyslia ze su sami skurvene netolerantni. takze nech si kazdy veri v co chce, ked mi s tym da pokoj
@ancientpedestrian Som veľmi ZA! Samozrejme športovanie ako záľubu a zdravie nezakázať, ale zrušiť tie kraviny, čo strkajú do telky a tak a kopa ožranov všetko len demoluje alebo sedí pred telkou namiesto toho, aby si sami šli zašportovať a tí debilkovia za to dostávajú nehorázne prachy, že sa správajú ako cvičené opice a drvivá väčšina z nich sú veruže aj primitívnejší než opice.
Akože chľast v malom množstve nevadí, ale malo by sa to prísnejšie kontrolovať, obzvlášť čo sa týka tých deciek a hulákajúcich ožranov vo večerných uliciach.
Lenže kresťanstvo je celé založené len na klamstvách, násilí, mučení, hrození, pokrytectve, predsudkoch, ponižovaní, vyvyšovaní sa, kradnutí a celé si to serú do huby, keď sa akurát proti tomu oháňajú, proste celkovo sa to dá povedať, že to je špina, áno, je to proste špina.
@krutafunebracka nie krestanstvo, ale cirkev je zalozena na tom co pises. Krestanstvo je zalozene na hodnotach, viere, solidarite a uprimnosti. To ze sa podla toho riadi mozno 10% krestanov je uz ina vec. Vacsina z nich si to predstavuje jak supis pravidiel ktore by mali dodrzovat a obracat si to na svoju logiku ako im kedy vyhovuje ... moze byt clovek krestan aj bez cirkvi, kostolov a podobnych picovin...
a este k tomu alkoholu by som dodal - neni sa vobec co divit, napriklad v mojom meste kde som vyrastal sa nedalo dokopy nic robit (akoze sporty a nejake zaujimove cinnosti) + rodicia tam moc svoje deti k takym veciam nevedu takze logicky z toho vyplyva ze deti si hladaju inu "zabavu" alternativnu... a potom chlastaju, fetuju a nevim co
@ancientpedestrian Kresťanstvo samo o sebe je nič, je to blud a duševná choroba, veď celé to vzniklo a rozšírilo sa jedine kvôli cirkvi a celé je to založené presne na tom, čo som povedala, pretože celé je to len o cirkvi a samotné je to NIČ. A tie veci, čo by mali ľudia uznávať, čo im diktuje nejaký imaginárny deduško, normálny človek uznáva BEZ toho, aby kvôli tomu uznával nejaké náboženstvo a panáčikov, ktorí sú v podstate aj tak len prezentovaní ako tí najhorší diktátori, horší než kedy naozaj boli, pretože sám vie, že to tak má byť správne a nie ako nejakí chorí pokrytci, čo sa tvária, že to uznávajú len preto, aby sa nejakému imaginárnemu deduškovi pchali do riti, pretože on im to vyslovene PRIKÁZAL.
Svätý Jozef, ďakujem ti, že som sa ešte nevydala. Svätý Jozef, ty v Bohu vieš, kto má byť mojím manželom. Pomôž mi stretnúť sa stým človekom. Svätý Jozef, pomôž mu, aby to bol dobrý muž, ktorý ma bude milovať a ctiť tak, ako si ty miloval a ctil Máriu. Svätý Jozef, veď ma k ukončeniu každej mojej známosti, ktorá sa Bohu nepáči. Svätý Jozef, sľubujem ti, že si pre sobášom zachovám čistotu. Svätý Jozef, sľubujem dať svojmu prvému dieťaťu aspoň ako druhé meno - meno Jozef. Svätý Jozef, sľubujem, že budem ľuďom hovoriť, že takého dobrého manžela mám vďaka tebe. Amen.
@krutafunebracka - ten imaginárny deduško trpel za Teba na kríži .....aby si tu ty mohol byť !!! ...... ale ok ty v to neveríš tak dobre never .. každý má svoje slobodne rozhodnutie ..(.ty si sa rozhodol neviem prečo ale to je jedno)....ale mohli ta aspoň tvoji rodičia vychovať tak aby si sa nevysmieval v ostatné náboženstva lebo možno pre teba je to fanatizmus ale pre nás je to niečo úžasne ...a áno musíme aj niečo robiť preto aby sme boli šťastný ale aj modliť by sme sa za to mali lebo je to pre nás neskutočná pomoc .... (prepáč ked som ta tým urazila ale mna velmi urazil ten imaginárny deduško už som nemohla byť ticho)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
57% BIRDZu je neveriacích
» www.birdz.sk/forum/je-tu-nie...
daj, aby sa mi to len zdalo,
že ten, koho som si vzala,
je taký magor, ako sa javí.
Lebo niekedy ho mám chuť zabiť.
A ja nechcem zhrešiť.
Amen.
(Dobrá som, nie? Na to, že som nie veriaca)
@kevin na to, že nehlasovala ani polovica uživateľov je tento argument s anketou táákto nepotrebný.
a takáto modlitba nie je. musíš veriť alebo jedine dobre hľadať.
Ale proti gustu žiaden dišputát.
či to je celé hovadina ja už ďalej neriešim. od nikoho sa to nepožaduje a nik to nediktuje; kto nechce nech sa to nemodlí, modliť sa to na silu by bolo v tomto prípade pokrytecké.
ta kde je problem
@walrus jasné, ja viem, že vlastné slová sú najlepšie, len chcem inšpiráciu
@jaro1991 máš presne pravdu s tým, že aby si niečo dosiahol, tak musíš preto niečo robiť... ide len o to, že ak sa modlíš, tak si aj predstavuješ...a môžeš sa podľa tej predstavy potom ty zlepšiť...aby si bol dosť dobrý...ja neviem ako to mám vysvetliť je to niečo ako platonická láska...ale v pravom zmysle slova
@krutafunebracka nejde o to len sa modliť a nič nerobiť...ide len o to, že tá modlitba ti pomôže robiť VIAC aspoň môj názor
ved drogy (aj alkohol, cigarety..) sposobuju daleko horsie veci jak nabozenstvo a vystrc hlavu z okna a uvidis ze pod barakom sa najebavaju 13 rocne deti a potom chodia po meste a rozbijaju verejny majetok a robia ine picoviny...
cigarety... mam "kolegu" co ked daco robime tak kazdych 5 minut musi "ist na cigu" a polku casu co by mal daco robit preflaka tym ze ide na cigu a kolo toho vyprava chujoviny...a takychto poznam kopec. Rovnako ine drogy. A to nehovorim o tom ze na cigarety a chlast prejebu ludia radovo tolko penazi ze keby usetrili tak by si mohli kupit daco kurva uzitocnejsie.
Okrem toho je dalsich X-veci ktore su na kokot a aj tak existuju a ludia ich pouzivaju... modlenie sa ktore hadam moze trvat par minut urcite nema tak hrozny vplyv na nejake flakanie sa alebo co...to by som skor povedal ze ked sa dakto modli len "aby sa nepovedalo" tak flaka tu modlitbu samotnu. Aspon teda mna ked k tomu nutili ked som bol mensi tak to tak bolo. Ked k tomu dake decko cely cas nutia tak sa mu to sprotivi samozrejme, ale verim tomu ze niekomu to na nieco moze byt dobre... minimalne ako placebo efekt.
sa mi zda proste ze niektori ludia sa stazuju aki su nabozenski fanatici netolerantni ale vobec sa nezamyslia ze su sami skurvene netolerantni. takze nech si kazdy veri v co chce, ked mi s tym da pokoj
Akože chľast v malom množstve nevadí, ale malo by sa to prísnejšie kontrolovať, obzvlášť čo sa týka tých deciek a hulákajúcich ožranov vo večerných uliciach.
Lenže kresťanstvo je celé založené len na klamstvách, násilí, mučení, hrození, pokrytectve, predsudkoch, ponižovaní, vyvyšovaní sa, kradnutí a celé si to serú do huby, keď sa akurát proti tomu oháňajú, proste celkovo sa to dá povedať, že to je špina, áno, je to proste špina.
a este k tomu alkoholu by som dodal - neni sa vobec co divit, napriklad v mojom meste kde som vyrastal sa nedalo dokopy nic robit (akoze sporty a nejake zaujimove cinnosti) + rodicia tam moc svoje deti k takym veciam nevedu takze logicky z toho vyplyva ze deti si hladaju inu "zabavu" alternativnu... a potom chlastaju, fetuju a nevim co
Svätý Jozef, ďakujem ti, že som sa ešte nevydala. Svätý Jozef, ty v Bohu vieš, kto má byť mojím manželom. Pomôž mi stretnúť sa stým človekom. Svätý Jozef, pomôž mu, aby to bol dobrý muž, ktorý ma bude milovať a ctiť tak, ako si ty miloval a ctil Máriu. Svätý Jozef, veď ma k ukončeniu každej mojej známosti, ktorá sa Bohu nepáči. Svätý Jozef, sľubujem ti, že si pre sobášom zachovám čistotu. Svätý Jozef, sľubujem dať svojmu prvému dieťaťu aspoň ako druhé meno - meno Jozef. Svätý Jozef, sľubujem, že budem ľuďom hovoriť, že takého dobrého manžela mám vďaka tebe. Amen.