Molekulárna biológia UPOL alebo Veterinárna hygiena a ekológia Brno
Ahoj, vedel by mi niekto poradiť, ktorý z týchto oborov vybrať? Neviem sa akosi rozhodnúť. Na každom ma láka niečo iné. Viem, že rozhodnúť sa musím sama, ale určite by mi pomohol aj názor iných. Ďakujem za každú radu.
Molekulárna biológia jednoznačne Je to veľmi perspektívny odbor (a hádam ním ešte ostane) aj v zahraničí. Ja som to sama chcela študovať ešte 2 roky dozadu, potom som si to rozmyslela, ale dávala som si molekulárnu na MUNI ako poistku.
To druhé mi príde na prvý pohľad trochu ako zlátanina, ale štúdium môže byť super. Len, čo by si po škole robila? Ekológov je veľa, čiže problém zohnať prácu, a aj tak nič nezmôžu proti egocentrickému ľudstvu.
@zana75 Na molekularke skoncis ako Mgr Na veterinarnej hygiene skoncis ako MVDr. Nieze by som sa pozeral len na diplom, ale ta molekularka je mimo vyskumu a akademickej pôdy neuplatniteľná. Na druhej strane hygiena je celkom fajn co sa tyka uplatnenia nakolko hygienicke normy stale su prisnejsie. Plus hygiena je aj tak medicinsky zamerana takze sa tam naucis kopu zaujimavych veci Molekularka znie cool, ale nie je moc prakticka pokial nerobis v akademickej sfere....
@zana75 Teraz som este rozklikol ten odbor Je 6-rocny a defacto skončíš ako veterinarny lekar so zameraním na hygienu Zatial čo hygiena bude od začiatku asi dosť prakticky odbor, na tej molekularke to asi bude dost teoreticke. Aj ked skoncis tu hygienu pride mi to take, ze uz cosi mas aj v rukach nie len v hlave
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
To druhé mi príde na prvý pohľad trochu ako zlátanina, ale štúdium môže byť super. Len, čo by si po škole robila? Ekológov je veľa, čiže problém zohnať prácu, a aj tak nič nezmôžu proti egocentrickému ľudstvu.