Ahojte..Chcel by som sa spytat jednu otazku..Som studentom gymnazia, a pochopitelne sa ucim dva cudzie jazyky.. Ako prvy(hlavny) mam nemcinu-4x do tyzdna, a ako druhy anglictinu (3x do tyzdna)..
Kedze ale z nemciny moc dobry nie som,a naopak, anglic
druhý jazyk si môžeš dať ako dobrovoľnú maturitu s tým, že samozrejme z prvého jazyka maturovať musíš. A v robení certifikátu ti nikto nebráni, ale maturita z neminy ťa neminie, mal si na to myslieť keď si si vyberal hlavný jazyk
Hm, keď ho študuješ tak si logicky môžeš vybrať podľa mňa, aj keď v slovenskom školstve niekedy logiku hľadať netreba
Ja som na základke sa učil nemčinu, ktorú som neznášal, na strednej som musel s ňou už len pokračovať, aj keď som anglicky vedel lepšie a maturovať som z toho tiež nemohol, aj keby to bola moja vina, keby som pohorel...
Veď moja priateľka sa tiež učila na gympli dva jazyky a mohla si vybrať obidva na maturu...
ja si tiez myslim,ze je len na tebe z akeho jazyka maturujes, pokial nie si bilingvalne nemecke,tak je uplne jedno, asi by si si dokonca mohol zvolit akykolvek jazyk , aj keby si sa ho akoze neucil,ale vyucoval by sa dajme tomu na skole (napr.bol by si z 1/2 talian a taliancina by sa ucila na skole)...
presne tak, ako sa už povedala... z toho hlavného, čo máš ako prvý maturovať musíš a ten druhý - to je už len na tebe, či si ho vyberieš tiež, ale nemčinu budeš musieť dať tak či tak...
jasne ze si mozes vybrat, jedina podmienka je ta uroven b2
a certifikat je podla mna blbost, ak si ho chces robit len na to aby si nemusel maturovat. na maturitu z jazyka sa aj tak neucis tak ako na ostatne predmety, za tie peniaze to nestoji
Spolužiak si spravil certifikát z nemčiny(a bol to jeho povinný jazyk) a maturoval s Angliny, lebo chcel. Nemusel maturovať s nemčiny, lebo stačilo, keď niekam poslal ten certifikát a oni rozhodli, či musí alebo nie. A spolužiačka rovnako, mala certifikát z angliny a nematurovala z neho vôbec. Takže tí, čo píšu, že sa to nedá, tak trepú...
jedna spoluziacka sa rozhodla maturovat z dvoch jazykov:
z prveho j.- anglictiny (uroven B2, pisomna aj ustna maturita) + z druheho j. rustiny (uroven B1, ktora ma iba ustnu cast)
a druha spoluziacka sa rozhodla maturovat iba z rustiny, ako jej druheho jazyku, ktory absolvovala na urovni B2 na pisomnej aj ustnej casti, a anglictinu nemala vobec
@14 a tiež som maturovala tento rok a viem že učitelky vraveli že si možeme vybrať ... iked odporučali skorej z oboch jazykov... ale kto chcel len jeden vybrať sa dalo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
druhý jazyk si môžeš dať ako dobrovoľnú maturitu s tým, že samozrejme z prvého jazyka maturovať musíš. A v robení certifikátu ti nikto nebráni, ale maturita z neminy ťa neminie, mal si na to myslieť keď si si vyberal hlavný jazyk
Ja som na základke sa učil nemčinu, ktorú som neznášal, na strednej som musel s ňou už len pokračovať, aj keď som anglicky vedel lepšie a maturovať som z toho tiež nemohol, aj keby to bola moja vina, keby som pohorel...
Veď moja priateľka sa tiež učila na gympli dva jazyky a mohla si vybrať obidva na maturu...
ak chces maturovat z oboch jazykov, nemcina ako tvoj prvy jazyk = uroven B2 a anglictinu si mozes dat ako B1
presne tak, ako sa už povedala... z toho hlavného, čo máš ako prvý maturovať musíš a ten druhý - to je už len na tebe, či si ho vyberieš tiež, ale nemčinu budeš musieť dať tak či tak...
a certifikat je podla mna blbost, ak si ho chces robit len na to aby si nemusel maturovat. na maturitu z jazyka sa aj tak neucis tak ako na ostatne predmety, za tie peniaze to nestoji
dodavam, maturovala som tento rok
jedna spoluziacka sa rozhodla maturovat z dvoch jazykov:
z prveho j.- anglictiny (uroven B2, pisomna aj ustna maturita) + z druheho j. rustiny (uroven B1, ktora ma iba ustnu cast)
a druha spoluziacka sa rozhodla maturovat iba z rustiny, ako jej druheho jazyku, ktory absolvovala na urovni B2 na pisomnej aj ustnej casti, a anglictinu nemala vobec