MUNI pre Slovákov, chodí niekto zo Slovenska na túto školu?
Ahojte, chcela by som si dať tento rok prihlášku na fakultu socialnych štúdii, mediálna študia a žurnalistika alebo sociologia.. zaujíma ma, či môžeš písať články a práce po slovensky... to že je ťažké sa tam dostať mi je jasné, ale koľkých ludí tam pribl
možeš a kolko berú si zisti na stránke školy, je to tam.. resp. počkaj pozrem ti na ISe, že si to ty.. ale med. štúdia a žurn. musí byť dvojobor, musíš si to skombinovať ešte s niečim
wevo a aké sú tvoje vyššie ciele? ... h8u dakujem pekne a ty tam chodíš?...chcem si tam dať aspon dve prihlášky, zvlášt na tú sociologiu čo by sa mi možno mohlo podariť, a viem že žurnalistika je dvojobor a rozmýšlam nad kombináciou so psychologiou alebo tou sociologiou.. ale tam sú tie čísla pomerne nižšie ako tak vidím.. dajú sa tie SCIO testy zvládnuť? OSP sa veľmi nebojím skôr tých základov spoločenských vied z ktorých veľa neviem a musím si to všetko naštudovať..
@h8u môžem sa ťa prosím niečo opýtať? totižto ja tomu moc nerozumiem dám si prihlášku na nejakú kombináciu odborov, t.j. že keby ma vezmú tak by som študovala z každého odboru niečo alebo ako to je? a zároveň môžu ma na jeden odbor zobrať a na druhý nie? asi hej však? usudzujem podľa tých čísiel čo tam majú celkovo tomu nejak nechápem tak či by si mi to nevedela vysvetliť
@bangbangboom keď máš dvojobor znamená to, že študuješ dva odbory a áno v podstate ako si povedala, z každého niečo.. proste ak máš len jeden odbor, musíš mať min. 15 kreditov za predmety za semester (no po novom to bude myslím 20, ale to je jedno).. no a keď máš dva odbory, stále musíš mať len tých 15 (20) kreditov, akurát máš predmety z oboch odborov.. a dávaš si prihlášku na každý zvlášť, môžeš si dať napr. 5 prihlášok, uvidíš na čo ťa zoberú a potom si to nejako nakombinovať (tak som to spravila aj ja).. ale pozor nejde dokopy všetko so všetkým! to si treba zistiť..
@brno77 chodím ale na inú fakultu, SCIO som nerobila len TSP, ale je to na rovnakom princípe samozrejme, aj keĎ scio sú vraj ťažšie ale to je v podstate jedno, keďže sa tvoj výsledok posudzuje podľa výsledku ostatných..
@h8u ja si chcem dat prihlasku na fss na psychologiu hlavne a potom som rozmyslala nad sociologiou alebo takym niecim, cize mozem si dat prihlasku na psycho samotnu a potom povedzme dalsiu na kombinaciu psycho-sociologia alebo sociologia-genderove studia? Este by ma zaujimalo ze ci je jedno v akom je to poradi lebo viem ze v tych ich moznostiach je napr. psycho-soc aj soc-psycho (asi je to podla tych katedier alebo ja neviem O___o ) proste ci sa to berie ze to prve je kvazi dolezitejsie, alebo to je uplne jedno a je to vlastne to iste a staci ked si vyberiem jedno z toho.
@bangbangboom o___O akože sorry, ale čo bolo také nepochopiteľné na mojom príspevku? úplne odveci sa pýtaš na presný opak toho, čo som napísala
dávaš si prihlášky na KAŽDÝ ODBOR ZVLÁŠT, t.j. si dáš ja neviem na psychológiu, sociológiu, vietnamistiku, bulharčinu, astrológiu a geológiu..
až na zápise sa ty rozhoduješ, ktoré odbory si dáš spolu.. chápeš? ak by ťa napr. na všetky z hentých prijali, tak si zapíšeš psychológiu s bulharčinou, astrológiu so sociológiou alebo ja neviem, to už je na tebe!
napr. ja som sa až deň pred zápisom rozhodla, že budem študovať len jeden odbor a ten druhý, ktorý som chcela si tam nedám..
@h8u hej, len tam sa daju do jednej prihlasky dat dva odbory naraz preto som sa pytala ci je v tom nejaky rozdiel keby si dam kazdy zvlast (povedzme 4 prihlasky) alebo staci ked budem mat 2 odbory v 1 prihlaske cize z toho nakoniec vzniknu 2 prihlasky... sorry mozno som len fakt taka nechapava :/
@h8u nemyslím, že sa prihláška dáva na každý obor zvlášť s tým, že si to potom nakombinuješ....ja som si podávala prihlášku rovno na dané kombinácie a každá kombinácia mala vlastný minimálny percentil, aspoň teda na FSS to funguje takto
@h8u ono FSS je dosť špecifická, mám pocit, že tam je dosť vecí inak ako na ostatných fakultách už len tým, že sa tam robia scia a všade inde TSP ja som si s tými prihláškami dosť užila a kým som sa v tom všetkom vyznala, no strach
@h8u nevadi v pohode ja som totizto nevedela uz koho sa mam spytat lebo nikoho takeho nepoznam tak som skusila ci by si mi ty nahodou nevedela povedat kazdopadne dakujem aj tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Bezpečnostní a strategická studia, Mediální studia a žurnalistika
Environmentální studia, Mediální studia a žurnalistika,
Evropská studia, Mediální studia a žurnalistika
Genderová studia, Mediální studia a žurnalistika
Hospodářská politika (mezifakultně na: ESF), Mediální studia a žurnalistika
Mediální studia a žurnalistika, Mezinárodní vztahy
Mediální studia a žurnalistika, Politologie
Mediální studia a žurnalistika, Psychologie,
Mediální studia a žurnalistika, Sociální antropologie
Mediální studia a žurnalistika, Sociální práce,
Mediální studia a žurnalistika, Sociologie, (aha tu to máš v kombinácii.. ale na tu žurnalistiku 1912/128 a soc. 219/17)
Mediální studia a žurnalistika, Veřejná politika a lidské zdroje
Mediální studia a žurnalistika, Veřejná politika a lidské zdroje
@brno77 chodím ale na inú fakultu, SCIO som nerobila len TSP, ale je to na rovnakom princípe samozrejme, aj keĎ scio sú vraj ťažšie ale to je v podstate jedno, keďže sa tvoj výsledok posudzuje podľa výsledku ostatných..
a tiež ma zaujímajú @wewo -ve vyššie ciele xDD
dávaš si prihlášky na KAŽDÝ ODBOR ZVLÁŠT, t.j. si dáš ja neviem na psychológiu, sociológiu, vietnamistiku, bulharčinu, astrológiu a geológiu..
až na zápise sa ty rozhoduješ, ktoré odbory si dáš spolu.. chápeš? ak by ťa napr. na všetky z hentých prijali, tak si zapíšeš psychológiu s bulharčinou, astrológiu so sociológiou alebo ja neviem, to už je na tebe!
napr. ja som sa až deň pred zápisom rozhodla, že budem študovať len jeden odbor a ten druhý, ktorý som chcela si tam nedám..
@bangbangboom prepáč, ak som ti zle poradila, nechcela som to.. poraď sa teda radšej priamo s niekým z fss
inak sociologiu a medzinarodne vztahy si davam na MUNI aj ja