@poppyseed to si mala mozno hlasovat za tu moznost "skor otuzila" aspon
ja za seba - snazim sa uz nejaku dobu otuzovat (nie nejak velmi intenzivne) - hlavne kratkou studenou sprchou (v tom som tak najkonzistentnejsi), a potom ked som mal pristup k podobnym vodnym zdrojom, tak som sa rad namocil do horskeho potoka a raz som plaval chvilku v Lipt. Mare na Stedry den (ale teplota vzduchu bola vtedy asi 9° ci kolko, boli teple Vianoce). Nezda sa mi ale, ze by mi to pomahalo, vo vseobecnosti mam pocit, ze som skor zimomravy - rano mam tazkost vobec vyliezt spod teplej periny, pokial to nie je fakt ze v lete alebo ze sa nekuri dako moc. A aj cez den mi byva zima dost a tak...a akoze vydrzat by som vydrzal, ale napr. ak je vonku pod nulou, prezil by som bez ciapky, nejde o to, ze by mi ten pocit zimy vadil, len ked take nieco skusim niekedy, tak casto potom zacnem byt prechladnuty
otuzily je take divne slovo
a tak vetram si stale, aj v zime by som mala najradsej vypnute radiatory, rada spim pri otvorenom okne, vonku sa tiez velmi neobliekam, staci tricko, rifle, bunda a je to ok
len mi stale odmrzaju ruky a chodidla :/ a sprchovat v zimnej vode som sa este nenaucila
Aj som chcela ale potom som tiez premyslala nad situaciami, kedy az taka otuzila nie som. Tiez mam tazkosti rano vyliezt spod teplej periny, radiatory mam pocas dna zapnute (v noci sa vsak spolieham na teplu perinu), nosim taktiez dvojvrstvu ponoziek, pri rannom vetrani sa v izbe trasiem od zimy a chcem zaliezt spat pod perinu a sprchujem sa pod teplou az horucou vodou.
ale inak ked sa mi par kolegovcov hovorilo, ze som "zmrzlinka" tak asi mi je viac zima ako ostatnym
a aj moja mama s mojim priatelom sa proti mne spriahli a smiali sa spolu na mne, ze mi je furt zima
Sprchujem sa takou horúcou vodou, akú len znesiem, spím v ponožkách či je vonku mínus desať alebo tridsaťpäť Plus v mesiacoch október až apríl mám konštantne studené horné aj dolné končatiny a dávam to ľuďom naokolo patrične pocítiť... však, @deficit ?
Neviem ja mam niekedy take dost zimomrave chvilky a niekedy idem od tepla odpadnut. Ked vonku fuka vietor tak ma bolia zuby , ked je velka zima tak ma dost klepe az to vyzera ako nejaka choroba ale to zvycajne rano po prebudeni je najhorsie. Ale pamatam sa ked som v zime hraval futbal iba v tricku a znesiem aj studenu sprchu takze tak
Nenávidím leto a horko, takže chladnejšie počasie mám rada, ale nepovedala by som, že som nejako otužilá. Pred pár rokmi som bola mimoriadne zimomravá, ale tento rok mi je vcelku fajn, niekedy až teplo. Vonku mi býva dobre, teraz okolo tých 2 stupňoch mi to vyhovuje, ale keď je nejakých 9, tak idem v zimnom kabáte skapať od horka a nechápem ľudí, čo sú ešte k tomu zababušený po uši. Ale zase keď sa dlhšie v miestnosti nehýbem, napríklad v škole, tak mi aj ostane zima
Dnes som mala na sebe dva svetre (a tričko, tričko s dlým rukávom, kabát a šál, čo vyzerá ako deka) - taká kategória ani neexistuje. Ale je pravda, že poobede som sa skoro roztopila.
Všetko lepšie ako horúčava...najhoršie je pre mňa sprchovať sa v horúcej vode, úplne stačí vlažná, aj to len v zime, asi mám posunuté nejaké to merítko teplotné, kamošky nosia pod rifle ešte aj pančuchy, zastáva mi z toho mozog, ale tak zase ony nechápu mňa v lete, keď som do nitky premočená a neviem dýchať a ostatné baby sa ešte posadia na slnko a opaľujú sa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
A dnes som inak dala rannu cestu do prace na bajku v -16 s obcasnymi vykrikmi a hlasnym spevom, takze myslim si, ze nie som az taka babovka.
ja za seba - snazim sa uz nejaku dobu otuzovat (nie nejak velmi intenzivne) - hlavne kratkou studenou sprchou (v tom som tak najkonzistentnejsi), a potom ked som mal pristup k podobnym vodnym zdrojom, tak som sa rad namocil do horskeho potoka a raz som plaval chvilku v Lipt. Mare na Stedry den (ale teplota vzduchu bola vtedy asi 9° ci kolko, boli teple Vianoce). Nezda sa mi ale, ze by mi to pomahalo, vo vseobecnosti mam pocit, ze som skor zimomravy - rano mam tazkost vobec vyliezt spod teplej periny, pokial to nie je fakt ze v lete alebo ze sa nekuri dako moc. A aj cez den mi byva zima dost a tak...a akoze vydrzat by som vydrzal, ale napr. ak je vonku pod nulou, prezil by som bez ciapky, nejde o to, ze by mi ten pocit zimy vadil, len ked take nieco skusim niekedy, tak casto potom zacnem byt prechladnuty
a tak vetram si stale, aj v zime by som mala najradsej vypnute radiatory, rada spim pri otvorenom okne, vonku sa tiez velmi neobliekam, staci tricko, rifle, bunda a je to ok
len mi stale odmrzaju ruky a chodidla :/ a sprchovat v zimnej vode som sa este nenaucila
Ale potom sa pozriem na ostatných a zistím, že som v porovnaní s nimi nie až tak zimomravá
ale inak ked sa mi par kolegovcov hovorilo, ze som "zmrzlinka" tak asi mi je viac zima ako ostatnym
a aj moja mama s mojim priatelom sa proti mne spriahli a smiali sa spolu na mne, ze mi je furt zima
ale obcas mam napr. v 30 stupnoch ladove koncatiny a zase v zime si nekurim a spim pri otvorenom okne