pri hlasovaní som bral do úvahy teoriu že existuje
takže som hlasoval za nie.. na svete je veľasračiek ale za tie si môžme my ludia a Boh dal každému slobodnú vôlu skôr mámvpičista by som povedal.... keby je bezcitný hajzel by sa rodili všeliaké mutácie nejakú dedinu by len tak pokropil nejaký meteorický dážd ja nwm
1. slovo "niaký" NEEXISTUJE. NIJAKÉ TAKÉ SLOVO NEEXISTUJE. Existujú len NEJAKÉ dve podobné slová s absolútne odlišným významom.
2. ak by boh existoval, tak by nebol ani bezcitný hajzel, ani preláskovaný cukroušek, ale totálne indiferentný, tzn. ľahostajný k tomu čo sa deje, sledujúci, neposudzujúci, netrestajúci a neodmeňujúci. lebo by to zaprvé robiť nepotreboval, keďže vie kam to všetko smeruje, a vie že to nevyhnutne bez ohľadu na to čo sa stane smeruje tam kam pôvodne zamýšľal aby to smerovalo, a zadruhé by to robiť nechcel, lebo všetko čo sa deje sa deje kvôli našim vlastným voľbám a on by do nich nechcel zasahovať, lebo ako najdokonalejšej bytosti by mu voľba a vôľa všetkých ostatných bytostí bola dôležitejšia ako jeho vlastná.
@midnight ale preco si myslis ze je naozaj taky indiferentny? je to ako keby si mal ty obrovske akvarium plne rybiciek. ano,nezasahujes do ich rozhodnuti, ale ked vidis napr. ze nejakej rybicke sa zychytila plutva pod skalu a nemoze sa hybat, tak ju tam nechas zomriet? tym chcem povedat ze ano, nezasahuje neustale do diania ludi, ale ked ho naozaj potrebujes a poziadas ho o pomoc,pomoze ti.
vela ludi na neho moze nadavat ze dobri ludia umieraju a ti zli zostavaju, ale dolezite je to kam pojdes po smrti,nie ako dlho si tu pozijes. lebo aj ti co neveria v boha a posmrtny zivot by si mali uvedomit ze clovek ktory sa dozije aj 100 rokov raz zomrie, a potom bude mrtvy NAVEKY. takze tych 100rokov zivota je v porovnani so smrtou nic /z hladicska dlzky trvania/
Boh je Alfa a Omega, z jeho vôle môžete žiť a užívať dary Ducha svätého....
Prestante byť nedôverčiví a pochybovační voči jeho existencii, ale hladajte spôsoby, ako ho uložiť do svojho srdca a prijať jeho dedičstvo v kráľovstve nebeskom, lebo sú len dve cesty, cesta večnej spásy a cesta večného zatratenia...
@zajkousko vieš čo už by si mal prestať písať tie svoje komentáre, lebo ako sa vraví - vodu kážeš a víno piješ!...ideš sa tu hrať na neviem akého kresťana, ale pritom si buzerant - čo je ako si zrejme uhádol, proti kresťanstvu, jeho pravidlám a aj proti prírode...začni najprv od seba a potom tu vypisuj niečo o Božm milosrdenstve ty dement...
pretože pokiaľ by bol naozaj všemocný, a zároveň nám nechával slobodnú vôľu, jediné riešenie vidím v tom že celý princíp vesmíru nastaví tak, že bez ohľadu na to čo sa stane všetko skôr či neskôr dopadne tak ako zamýšľa. a vo vesmíre ktorý je takto nastavený mu môže byť úplne jedno čo sa deje a stane, lebo vie že skôr či neskôr to aj tak nevyhnutne dopadne tak ako zamýšľal.
"ale ked ho naozaj potrebujes a poziadas ho o pomoc,pomoze ti."
samozrejme, to nie je zásah do slobodnej vôle, pretože vtedy sa vrámci svojej slobodnej vôle rozhodneš že chceš aby zasiahol.
"lebo aj ti co neveria v boha a posmrtny zivot by si mali uvedomit ze clovek ktory sa dozije aj 100 rokov raz zomrie, a potom bude mrtvy NAVEKY. takze tych 100rokov zivota je v porovnani so smrtou nic /z hladicska dlzky trvania/"
musí byť zaujímavé veriť že vesmír funguje spôsobom ktorý absolútne nedáva zmysel.
@midnight nie, slobodna vola znamena ze nic nie je dopredu nastavene. napr. ked si ,,nastaveny" ze ides nieco ukradnut v obchode,tvoja SLOBODNA VOLA to moze zmenit, a ty to neukradnes /sorry za taketo chabe priklady ale nie vsetci mame tvoj dar jednoduchu vetu rozpisat na pol strany /
a preco by ti vsetko malo davat zmysel? preco nechces uznat ze existuju aj veci ktore nam zmysel nedavaju, clovak nie je vseveduci
1. nehovorím že všetko by MI malo dávať zmysel, len to že všetko by malo nejakým spôsobom dávať zmysel.
2. poznám svetonázory ktoré zmysel dávajú, takže je pochopiteľné že tie ktoré ho nedávajú považujem za slabšie
3. to čo som povedal o slobodnej vôli zaprvé nebolo úplné a zadruhé si to nepochopila
4. v príklade čo si uviedla by som nič nezmenil, okrem svojho rozhodnutia, ale to nie je podstatné. ČIN sa NEZMENIL, lebo najprv, kým som ho neurobil som ho ešte neurobil a tak som nemal čo zmeniť, a keď som ho potom urobil, tak už je urobený a nemám ho ako zmeniť.
5. zmierenie sa s tým že niečo nedokážeš pochopiť je to najhoršie čo môžeš spraviť. v momente keď sa s tým zmieriš sa prestaneš snažiť chápať a v tom momente sa tvoj vývoj zastaví, tvoje horizonty prestanú rozširovať, začínaš stagnovať alebo priam zakrniavať. podobne pocit že chápeš všetko čo chápať potrebuješ a dokážeš, v tom prípade sa ti k predošlému opísanému pridá ešte aj namyslenosť a povýšeneckosť, viď zajkousko, napríklad.
6. a ja som proste taký že sa s takým niečím nechcem a nedokážem zmieriť, že snaha pochopiť čo najviac čo najlepšie je to čo ma poháňa, a ty by si mala veriť že ma takého boh stvoril, a že to má nejaký dôvod a je to v poriadku a tým pádom by si to mala prestať kritizovať, nie?
@midnight chces aby som ja prestala teba kritizovat za to ze kritizujes svetonazory ktore podla teba nemaju dostatocne ,,dokazy"?
a myslim ze to co si povedal som o slobodnej voli som pochopila,ale troska inym sposobom ako si dufal ty. ano aj ja som uz mnohokrat rozmyslala o tom ze co ked je vsetko presne do bodky naplanovane, ale tomuto by som uverila len keby som bola uplna ateistka. avsak tu cestu som si nezvolila,preto sa do tychto myslienok zacala miesat myslienka o slobodnej voli- ak boh existuje /ja verim ze ano/, naco by nam hovoril ze mame slobodnu volu keby sme ju nemali? keby sme robili len to k comu sme predurceni?
"ano aj ja som uz mnohokrat rozmyslala o tom ze co ked je vsetko presne do bodky naplanovane, ale tomuto by som uverila len keby som bola uplna ateistka."
vtipné.
"ak boh existuje /ja verim ze ano/, naco by nam hovoril ze mame slobodnu volu keby sme ju nemali?"
a ak boh existuje a všetko sa deje podľa jeho plánu, ako by sme mohli mať slobodnú vôľu?
...a v tomto bode náš rozhovor končí, lebo na toto žiadnu rozumnú odpoveď nemáš, a teraz začnú výhovorky a prekrúcanie aby si sa z danej slepej uličky vykrútila, a také ma s vami nebaví. prajem pekný deň.
@midnight slobodna vola ale predsa nesuvisi nijak s tym ci Boh vie ako sa vedi budu mat..
slobodna vola predsa suvisi len s kazdym jednotlivcom, ze sa moze rozhodnut ci ist vpravo ci vlavo.. pripadne ci verit alebo neverit (niecomu)
to ze Boh pozna ako sa rozhodnes a ktoru cestu si vyberies je o jeho vsemohucnosti..
taktiez my nevieme ci si ju mame predstavit tak, ze existuje nekonecno moznych buducnosti a my nasimi rozhodnutiami dalsie nekonecna tvorime a ine zanikaju a Boh ich vsetky pozna..
pripadne on pozna presne tu jednu liniu ktorou sa vyberieme..
my ako ludia sme stale slobodni a on ako Boh proste len pozna nas dokonale.
a na tvoju vetu:
a ak boh existuje a všetko sa deje podľa jeho plánu, ako by sme mohli mať slobodnú vôľu?
jednoducho. slobodna vola predsa nesuvisi s tym, ze niekto vsemohuci vie co sa stane. ona suvisi s nami, ze my sa mozeme rozhodnut. napriklad Boh existuje a On vie, ze existuje. ale rovnako vie, ze ty sa povedzme rozhodnes, neverit ze existuje. stracas slobodnu volu? nie. ty ju mas. ty sa rozhodnes sam. to ze ci spravne resp v tomto pripade nespravne predsa nijak nemeni to, ze slobodnu volu mas.
@zajkousko jedna vec je verit. druha vec je citovat a tretia vec je pisat to uplne od veci, kde je to na skodu veci!!!
myslim, ze si dost inteligentny na to, aby si to vedel, tak sa treba spytat ci len chces byt zaujimavy alebo chces na tu spravnu cestu privadzat ludi..
lebo never tomu, ze slovami! Boh ta miluje a Boh je dobry niekoho obratis ci privedies na spravnu cestu.. skor naopak.. dostane sa ti odmietania a bude to kontraproduktivne, lebo odmietanie pride i od ludi, ktory by na tu spravnu cestu ist i chceli.. zamysli sa
to je čo za hnusná anketa?? hanba, ako ta mohlo napadnúť niečo takéto? napíš o nejakom politikovi na ine verejne forum, či je hajzel, napíš do smečka a nešaškuj tu na tomto portáli s takými nezmyselnými pre krestanov urážajúcimi anketami, čo je to za anketa???? máš ty vôbec zdravý rozum? či si ho nedostal??? ved to je hanba, zamysli sa nad sebou a svojim konaním, aby ta skoro nestihol spravodlivý trest boží, ktorého sa teraz nepriamo dovolávaš, a ver tomu, že Boh s vysmievať nedá, a keď sa ti niečo stane, ber to ako oko za oko, zub za zub
neviem na čo narážaš, ale píšem len svoje zážitky a vonkoncom nikoho "nenútim" prijať vieru v Boha...
a že Boh je dobrý a ťa miluje je predsa pravda, nikoho nezavádzam a 100% to len môžem potvrdiť na svojej osobe.......
nakoniec vždy som tvrdil, že cesta k Bohu a jeho Kráľovstvu je tŕnista, je to cesta vzdania sa všetkých svetských radosti, je to cesta na ktorej ťa budu bičovať, pluť a odsudzovať, tak ako aj tu na birdzi .....
a ešte je tu aj druhá vec, že sa tu v poslednom čase až priveľa, povedal by som "naschvál" začalo písať o Bohu, nie je aj to znamením, že sa začína hýbať svedomím ľudi a začali premýšľať o existencii Boha, veľa krát je to bohužiaľ aj v takom zmysle ako je aj tato midnight-ova diskusia ......
@zajkousko clovek ktory hlada nepotrebuje pocuvat o tom, aky je Boh uzasny a ho miluje... ale to potrebuje zazit..
taktiez mas ludi, ktori nemaju s krestanmi dobre zazitky a teda ani s Bohom.. a takemu ked povies "On ta miluje" tak sa tiez nevrhne na kolena a nezacne verit..
a to ze je tu kopa novych diskusii svedci len o tom, ze je tu viac ludi, ktori chcu podpichnut pripadne si myslia, ze vedia nieco co ostatni nie, pripadne niekoho vyprovokuju.. cest vynimkam, ale niektore nazvy diskusii su jasne..
a ty by si si to mal uvedomit a prisposobit sa.. reagovat citlivo.. nie tvrdohlavo.. "ved ja pisem len ako to je" .. aj tym mozes spravit viac skody nez uzitku
používať moju osobu @34 ako príklad zlých vlastnosti vášho démonickeho sveta, ktorý natískate a prezentujete birdzákom, je len znakom zúfalstva, nevedomosti a zavádzania.......filip
prispôsobovať sa tu na birdzi nebudem nikomu, česť výnimkam, kvôli ktorým som tu vlastne ešte zotrval, nema ma tu čo povzbudzovať a držať v dobrej viere .....
som na inom kresťanskom portaly, kde láska vzájomna úcta a milosrdenstvo Božie je na prvom mieste..........filip
@barky No dobre takže podla teba to zlo je napáchané len ľuďmi? Pozrime sa na Druhu knihu Kráľov verš 23-24. 23 Odtiaľ išiel hore do Betelu. Ako šiel hore cestou, vyšli z mesta malí chlapci a posmievali sa mu: „Hore sa, plešivec, hore sa, plešivec!“ 24 Nato sa obrátil a keď ich uvidel, preklial ich v Pánovom mene. Vtom vyšli z hory dve medvedice a roztrhali z nich štyridsaťdva chlapcov. No keď to podla teba nebola práca boha koho potom? Žeby skupiny zúrivych cirkusantov ktorí tie medvede na to cvičili?
@janehonda Ale vieš ke´d už tej rybičke pomôžeme tak je logicky jasné že rybka cíti vidí aj vníma že zasahuje do jej života bytosť čo naozaj existuje z Bohom to tak nieje mnohí všetku drinu a prácu k úspechu čo sami dosiahli majú pripisovať bohu čo do toho nezasiahol?
@coleshepter@martinko550 : uveďme si príklad Keď boh zničil Sodomu a Gomoru ako za to mohli ľudia keď Boh zoslal veľkú potobu Aby pre niekoľko zatratencov zahubil aj tých čo za to nemohli tak ako to zapričinili ľudia? Keď zoslal Anjela smrti pre Faráonovo rozhodnutie nevyhovieť židom na prvorodených ktorí za faraónové rozhodnutia nemohli kam sa podela spravodlivosť vašeho boha keď sa ho tak zastávate že je spravodliví? Zase veríte že Ježidko je syn boží čo je to za otca keď sa na neho na tej fošte vykašľal?
@anu36 Presne veď boh nieje na vine keď si uprostred davu všimne jedného hriešnika a aby ho dostal spáli celí nevinní dav tak ako mnohonásobne to spravil v biblii.. To boh nieje na vine ale ľudia že boh roznáša teror aj medzi deťmi že? Boha logika jasného zombieho...
@vreskot000 A čo také ťa na tejto ankete uráža? Trest boží bude podla tvojej vady fakt od tvojho boha láskavý to fakt... Si potvrdil môj hlas "Ano" boh=bezcitný hajzel...
@trash nechoď tu na mňa so sodomou, to boli tak skazeni ludia ze konec, a potopa? Dnes máš podobnu situaciu, mame sancu byt lepšími, Boh nam ju dava, ak ňou pohrdnes, neklad nikomu za vinu to, co sa stane. A Jezis sa na krizi za nas obetoval, za nas, z lasky, aby sme mohli dosiahnut vecny zivot, vedel, ze to pride, vedel ze to bude bolestive a potupne ale chcel to urobit, kvoli nám, pretoze nas miluje,nas sprostých hriesnikov, ale to ty asi v zivote nepochopis preroze máš v srdci strasnu nenavist. nežilo by sa ti lepsie keby si zabudol na svoje "haterstvo" a prestal konečne vyvolavat konflikty? Radšej rob niečo prospesne (ach)
@coleshepter No že si tých sprostích hriešníkov priznáte podla mňa je najsmrtelnejší hriech nevedomosť a nevedomosti sa zbavujem dennodenne.. V Sodome a Gomore boli hriešní ľudia prišli tam nejaký 2 anjeli z najčistším v meste Lotom podla biblie a meštiaci ich chceli znásilniť a vieš čo urobil miláčik boha ten rádoby pokorný Lot? Ponúkol obyvateľom svoje 2 dcéry aby boli znásilnene miesto anjelov... To považuješ za nejaký prejav lásky? No ja byť Bohom nasekám skôr Lotovi za ten nemravní čin takto hodiť svoje dcéry do davu úchylou aby sa mi vobchal do zadku.... Podla biblie ten čo v tých dvoch mestách bol najčistejší a dopustil sa niekoľkonásobného incestu na svojich dcérach po zničení Sodomy a Gomory... Toto boh ušetril potom buď mal skapať v plameňoch mesta spolu z ostatnými alebo mali byť ušetrení veď mali slobodnú vôľu... Ježiš že sa za mňa obetoval? Možno za teba aby si začala uvažovať a rozlišovať ale to nerobíš tebe bolo povedané že boh je láska a pevne sa toho držíš aj keď ti ja odcitujem z biblie zverstva páchané práve božou rukou... A ty sa budeš brániť že tí ľudia boli hriešnici... Tak prečo zabíjal malé deti a ženy? Tvoj boh nie je láska dopustil sa mnohých genocíd ľudstva pokiaľ je to v biblii pravda... Nenávistne páchal zverstva na ľudskosti....
@trash stále nechápem neuraz sa ale zbytočne sa snažíš hrať na pseudointelektuála asi lebo ty si môj prvý príspevok napadol tak akoby si mal načítanú Bibliu čiže z toho teoreticky som vychádzal len z vedomostí ktoré som mal takže nwm o čo ti ide celkovo mám uplne v piči celú dokumentáciu či bol a či nebol a či vôbec je a asi sa ma tu snažíš presvedčiť o veci ktorá je mi ale totálne u prdele
@trash v Biblii je veľa literárnych prvkov napr. symboly... takže ak chceš čítať príbehy zo SZ mal by si si najskôr aj prečítať v akom období vznikol spis aká bola kultúra a zmýšľanie v tom období...
@coleshepter Keby som mal rád len seba tak by som taký názor nemal ty máš zrejme rada len toho svojoho Boha a nikoho iného keď nechceš prijať fakt že už vážne ale vážne nebol nie je a ani nebude láskavý... No veď ti len ten boh asi ostal... » www.google.sk/url?sa=i&rct=j&...
maš pravdu, jeho milosrdenstvo nepozná hraníce........
všetko sú to tu úbohe duše, ktoré len berú a berú a berú, nevedia ani povedať Pán Boh zaplať za tie dary, že sa môžem každý deň ráno zobudiť:- disappointed:........filip
ako si si mohol vobec dovolit takuto anketu vytvorit???..nehanbis sa??..fuj....radsej nechci aby som pokracovala...toto je jedna z veci ktora ma vie dost nasrat!!
"Myslíte si že Boh ak vôbec niaky je je obyčajný bezcitný hajzel ?"
To je to isté ako keby som napísal:
Myslíte si, že sú rodičia používateľa aezakm ak nejakí sú, obyčajní bezcitní a ten zbytok?
Stále sa pozri na to ... neviem z ktorej doby je tá múdrosť ale niečo na tom bude - každá minca má dve strany,
Dám ti radu, skús týmto veciam ak nie veriť tak nezatracovať ich úplne do tej doby, kým nebudú dôkazy na to, že je niečo také nemožné. Elektriku tiež nevidíš ale lampa ti svieti, mobil sa nabije a chladnička chladí.
Takéto slová nepovedala ani moja mamka keď jej rok po narodení umrel syn. Myslím, že to bol dosť pádny dôvod aj keď koreň tvojho rozhorčenia nepoznám.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
90 komentov
takže som hlasoval za nie.. na svete je veľasračiek ale za tie si môžme my ludia a Boh dal každému slobodnú vôlu skôr mámvpičista by som povedal.... keby je bezcitný hajzel by sa rodili všeliaké mutácie nejakú dedinu by len tak pokropil nejaký meteorický dážd ja nwm
ale aj tak je to kár
1. slovo "niaký" NEEXISTUJE. NIJAKÉ TAKÉ SLOVO NEEXISTUJE. Existujú len NEJAKÉ dve podobné slová s absolútne odlišným významom.
2. ak by boh existoval, tak by nebol ani bezcitný hajzel, ani preláskovaný cukroušek, ale totálne indiferentný, tzn. ľahostajný k tomu čo sa deje, sledujúci, neposudzujúci, netrestajúci a neodmeňujúci. lebo by to zaprvé robiť nepotreboval, keďže vie kam to všetko smeruje, a vie že to nevyhnutne bez ohľadu na to čo sa stane smeruje tam kam pôvodne zamýšľal aby to smerovalo, a zadruhé by to robiť nechcel, lebo všetko čo sa deje sa deje kvôli našim vlastným voľbám a on by do nich nechcel zasahovať, lebo ako najdokonalejšej bytosti by mu voľba a vôľa všetkých ostatných bytostí bola dôležitejšia ako jeho vlastná.
vela ludi na neho moze nadavat ze dobri ludia umieraju a ti zli zostavaju, ale dolezite je to kam pojdes po smrti,nie ako dlho si tu pozijes. lebo aj ti co neveria v boha a posmrtny zivot by si mali uvedomit ze clovek ktory sa dozije aj 100 rokov raz zomrie, a potom bude mrtvy NAVEKY. takze tych 100rokov zivota je v porovnani so smrtou nic /z hladicska dlzky trvania/
Podľa mňa ľudia, čo neveria v posmrtný život, si celkom dobre uvedomujú, že človek, ktorý zomrie, bude mŕtvy naveky.
Myslím, že práve toto by si mal skôr uvedomiť niekto iný
Ked auto s opitym clovekom za volantom zrazi dieta, tak za to môže predsa ten ozran!
A nie vy si poviete, že Boh je na vine, lebo to dopustil. Za take zmyslanie by som si dala facku (ach)
Prestante byť nedôverčiví a pochybovační voči jeho existencii, ale hladajte spôsoby, ako ho uložiť do svojho srdca a prijať jeho dedičstvo v kráľovstve nebeskom, lebo sú len dve cesty, cesta večnej spásy a cesta večného zatratenia...
filip
Keď dakomu jebne v hlave a postreľa polovicu mesta tak je na vine ten človek a ne Boh... Nie každý to ma v hlave v poriadku...
Prečítaj si Písmo sväté a potom súď buzerantov...
a ano začal som od seba, vzdal som sa aktívneho gay života a nasledujem Ježiša Krista, ale ty tomu ako "hetero" nikdy nepochopíš .......
filip
pretože pokiaľ by bol naozaj všemocný, a zároveň nám nechával slobodnú vôľu, jediné riešenie vidím v tom že celý princíp vesmíru nastaví tak, že bez ohľadu na to čo sa stane všetko skôr či neskôr dopadne tak ako zamýšľa. a vo vesmíre ktorý je takto nastavený mu môže byť úplne jedno čo sa deje a stane, lebo vie že skôr či neskôr to aj tak nevyhnutne dopadne tak ako zamýšľal.
"ale ked ho naozaj potrebujes a poziadas ho o pomoc,pomoze ti."
samozrejme, to nie je zásah do slobodnej vôle, pretože vtedy sa vrámci svojej slobodnej vôle rozhodneš že chceš aby zasiahol.
"lebo aj ti co neveria v boha a posmrtny zivot by si mali uvedomit ze clovek ktory sa dozije aj 100 rokov raz zomrie, a potom bude mrtvy NAVEKY. takze tych 100rokov zivota je v porovnani so smrtou nic /z hladicska dlzky trvania/"
musí byť zaujímavé veriť že vesmír funguje spôsobom ktorý absolútne nedáva zmysel.
a preco by ti vsetko malo davat zmysel? preco nechces uznat ze existuju aj veci ktore nam zmysel nedavaju, clovak nie je vseveduci
1. nehovorím že všetko by MI malo dávať zmysel, len to že všetko by malo nejakým spôsobom dávať zmysel.
2. poznám svetonázory ktoré zmysel dávajú, takže je pochopiteľné že tie ktoré ho nedávajú považujem za slabšie
3. to čo som povedal o slobodnej vôli zaprvé nebolo úplné a zadruhé si to nepochopila
4. v príklade čo si uviedla by som nič nezmenil, okrem svojho rozhodnutia, ale to nie je podstatné. ČIN sa NEZMENIL, lebo najprv, kým som ho neurobil som ho ešte neurobil a tak som nemal čo zmeniť, a keď som ho potom urobil, tak už je urobený a nemám ho ako zmeniť.
5. zmierenie sa s tým že niečo nedokážeš pochopiť je to najhoršie čo môžeš spraviť. v momente keď sa s tým zmieriš sa prestaneš snažiť chápať a v tom momente sa tvoj vývoj zastaví, tvoje horizonty prestanú rozširovať, začínaš stagnovať alebo priam zakrniavať. podobne pocit že chápeš všetko čo chápať potrebuješ a dokážeš, v tom prípade sa ti k predošlému opísanému pridá ešte aj namyslenosť a povýšeneckosť, viď zajkousko, napríklad.
6. a ja som proste taký že sa s takým niečím nechcem a nedokážem zmieriť, že snaha pochopiť čo najviac čo najlepšie je to čo ma poháňa, a ty by si mala veriť že ma takého boh stvoril, a že to má nejaký dôvod a je to v poriadku a tým pádom by si to mala prestať kritizovať, nie?
a myslim ze to co si povedal som o slobodnej voli som pochopila,ale troska inym sposobom ako si dufal ty. ano aj ja som uz mnohokrat rozmyslala o tom ze co ked je vsetko presne do bodky naplanovane, ale tomuto by som uverila len keby som bola uplna ateistka. avsak tu cestu som si nezvolila,preto sa do tychto myslienok zacala miesat myslienka o slobodnej voli- ak boh existuje /ja verim ze ano/, naco by nam hovoril ze mame slobodnu volu keby sme ju nemali? keby sme robili len to k comu sme predurceni?
"ano aj ja som uz mnohokrat rozmyslala o tom ze co ked je vsetko presne do bodky naplanovane, ale tomuto by som uverila len keby som bola uplna ateistka."
vtipné.
"ak boh existuje /ja verim ze ano/, naco by nam hovoril ze mame slobodnu volu keby sme ju nemali?"
...a v tomto bode náš rozhovor končí, lebo na toto žiadnu rozumnú odpoveď nemáš, a teraz začnú výhovorky a prekrúcanie aby si sa z danej slepej uličky vykrútila, a také ma s vami nebaví. prajem pekný deň.
slobodna vola predsa suvisi len s kazdym jednotlivcom, ze sa moze rozhodnut ci ist vpravo ci vlavo.. pripadne ci verit alebo neverit (niecomu)
to ze Boh pozna ako sa rozhodnes a ktoru cestu si vyberies je o jeho vsemohucnosti..
taktiez my nevieme ci si ju mame predstavit tak, ze existuje nekonecno moznych buducnosti a my nasimi rozhodnutiami dalsie nekonecna tvorime a ine zanikaju a Boh ich vsetky pozna..
pripadne on pozna presne tu jednu liniu ktorou sa vyberieme..
my ako ludia sme stale slobodni a on ako Boh proste len pozna nas dokonale.
a na tvoju vetu:
jednoducho. slobodna vola predsa nesuvisi s tym, ze niekto vsemohuci vie co sa stane. ona suvisi s nami, ze my sa mozeme rozhodnut. napriklad Boh existuje a On vie, ze existuje. ale rovnako vie, ze ty sa povedzme rozhodnes, neverit ze existuje. stracas slobodnu volu? nie. ty ju mas. ty sa rozhodnes sam. to ze ci spravne resp v tomto pripade nespravne predsa nijak nemeni to, ze slobodnu volu mas.
ak nim si ty sam (krestanom) tak vies, ze hodnotit nemas.. a ak nim nie si, tak preco ti to nie je jedno?
myslim, ze si dost inteligentny na to, aby si to vedel, tak sa treba spytat ci len chces byt zaujimavy alebo chces na tu spravnu cestu privadzat ludi..
lebo never tomu, ze slovami! Boh ta miluje a Boh je dobry niekoho obratis ci privedies na spravnu cestu.. skor naopak.. dostane sa ti odmietania a bude to kontraproduktivne, lebo odmietanie pride i od ludi, ktory by na tu spravnu cestu ist i chceli.. zamysli sa
a
@17
neviem na čo narážaš, ale píšem len svoje zážitky a vonkoncom nikoho "nenútim" prijať vieru v Boha...
a že Boh je dobrý a ťa miluje je predsa pravda, nikoho nezavádzam a 100% to len môžem potvrdiť na svojej osobe.......
nakoniec vždy som tvrdil, že cesta k Bohu a jeho Kráľovstvu je tŕnista, je to cesta vzdania sa všetkých svetských radosti, je to cesta na ktorej ťa budu bičovať, pluť a odsudzovať, tak ako aj tu na birdzi .....
a ešte je tu aj druhá vec, že sa tu v poslednom čase až priveľa, povedal by som "naschvál" začalo písať o Bohu, nie je aj to znamením, že sa začína hýbať svedomím ľudi a začali premýšľať o existencii Boha, veľa krát je to bohužiaľ aj v takom zmysle ako je aj tato midnight-ova diskusia ......
filip
taktiez mas ludi, ktori nemaju s krestanmi dobre zazitky a teda ani s Bohom.. a takemu ked povies "On ta miluje" tak sa tiez nevrhne na kolena a nezacne verit..
a to ze je tu kopa novych diskusii svedci len o tom, ze je tu viac ludi, ktori chcu podpichnut pripadne si myslia, ze vedia nieco co ostatni nie, pripadne niekoho vyprovokuju.. cest vynimkam, ale niektore nazvy diskusii su jasne..
a ty by si si to mal uvedomit a prisposobit sa.. reagovat citlivo.. nie tvrdohlavo.. "ved ja pisem len ako to je" .. aj tym mozes spravit viac skody nez uzitku
používať moju osobu @34 ako príklad zlých vlastnosti vášho démonickeho sveta, ktorý natískate a prezentujete birdzákom, je len znakom zúfalstva, nevedomosti a zavádzania.......filip
aký má zmysel hádať sa o Bohu, keď ani jedna strana nie je ochotná pripustiť si nič z tvrdenia druhej strany?
prispôsobovať sa tu na birdzi nebudem nikomu, česť výnimkam, kvôli ktorým som tu vlastne ešte zotrval, nema ma tu čo povzbudzovať a držať v dobrej viere .....
som na inom kresťanskom portaly, kde láska vzájomna úcta a milosrdenstvo Božie je na prvom mieste..........filip
vsimol si si, ze som sa ta len pytal a teda som cakal odpoved.. nie tieto drysty, ktore si mozes opakovat kolko chces.. ale su uplne odveci
veď to ta nešťastná slobodná vôľa .....
cez ňu si vás Satan podmanil a rehoce sa a tancuje v pekle s ďalšími oslami, ako sa mu naplní peklo v ktorom budete mučení na veky ........
nedokážem všetkých zachrániť, ale teba a midnight-a určite, modlitby na váš úmysel záchrany pred Zlom budu Všemohúcim Bohom vyslyšané.....filip
ano,,ano do 24 rokov som skúšal a objavoval a tak to aj dopadlo .......filip
maš pravdu, jeho milosrdenstvo nepozná hraníce........
všetko sú to tu úbohe duše, ktoré len berú a berú a berú, nevedia ani povedať Pán Boh zaplať za tie dary, že sa môžem každý deň ráno zobudiť:- disappointed:........filip
dary života...filip
"Myslíte si že Boh ak vôbec niaky je je obyčajný bezcitný hajzel ?"
To je to isté ako keby som napísal:
Myslíte si, že sú rodičia používateľa aezakm ak nejakí sú, obyčajní bezcitní a ten zbytok?
Stále sa pozri na to ... neviem z ktorej doby je tá múdrosť ale niečo na tom bude - každá minca má dve strany,
Dám ti radu, skús týmto veciam ak nie veriť tak nezatracovať ich úplne do tej doby, kým nebudú dôkazy na to, že je niečo také nemožné. Elektriku tiež nevidíš ale lampa ti svieti, mobil sa nabije a chladnička chladí.
Takéto slová nepovedala ani moja mamka keď jej rok po narodení umrel syn. Myslím, že to bol dosť pádny dôvod aj keď koreň tvojho rozhorčenia nepoznám.