do určitej miery sú podľa mňa priam až potrebné, najviac zničujúce, podľa mňa, je , keď sa ľudia o problémoch/ nezhodách nerozprávajú, nevedia si ich vykomunikovať a potom sa len zbierajú až pohár pretečie
Aj na vás sa tak hnevá frajer / frajerka za všetko možné aj nemožné?
Nemám pre neho doriešený návrh jeho obálky, keď som mu čítala, že mám aj doučovať jedno dievča v pondelok alebo utorok, urazil sa, že ho nemám na prvom mieste a nie je mojou prioritou, že mi na ňom nezáleží, keď pôjdem doučovať to dievča, namiesto toho, aby som riešila jemu ten grafický návrh. A že veď nech si teda vyberiem, kto je mojou prioritou, či mi viac na ňom záleží alebo nej. A možno neriešiť, možno je to prirodzená obava, či mu to doriešim, aj či si ho vážim, neviem. A možno to brať z tej lepšej stránky, že chce aby som na neho nezabúdala a bola tu pre neho, tak možno je lepšie neriešiť, možno je to prirodzené pre vzťah, že vždy je čo riešiť... Čo si myslíte?
@2 lenze toto nema nastat. ale to sa zas blizi k tomu, ze tu opat napisem svoju predstavu, zistim, ze som uleteny idealista a ze prave preto zhyniem sam. ale uz nie v zrube, nienie. zmenil som miesto, chcem zhynut sam niekde, kde este nikto nikdy nezhynul.
Také hádky, ktoré tých ľudí nejak posunú vpred, že ich donútia nájsť kompromis/spoločné riešenie, sú prínosné.
Ale také hádky bez pointy v ktorých je len urážanie, ponižovanie, osočovanie, to do vzťahu určite nepatrí.
nie som typ, co sa rad hada...nastastie ani frajer nie...jasne,ze obcas sa pohadame na hlupostiach (vacsinou, ked toho jeden z nas ma celkovo vela a trosku "vybuchneme",ale nikdy na seba nekricime ani si nenadavame)...zeby sme sa na seba hnevali dlho, tak to urcite nie
ja mam radsej uprimny rozhovor, snahu o kompromis alebo proste tak, aby to vyhovovalo obom.
@notme nikto nevraví že ich má byť veľa. jasne že nie, a zo začiatku dokonca ččastokrát býva všetko zzázračne nádherné a, ale raz nejaké prídu, svet nie je dokonalý (resp keby si hľadal takú, s ktorou nikdy nebudeš mať žiadny problém alebo nezhodu, tak to sa skôr v ten prach obrátiš), a treba ich vedieť riešiť
Ale konkrétne, aby som nebola úplne odveci - toto čo píšeš ty, autorka fóra, by som nezniesla. Takéto hádky o nič a v podstate citové vydieranie do vzťahu nepatria, podľa mňa
@notme@10 predstav si že nastávajú aj prípady, že riešiš skutočne veľa problémov a nezhôd, ale ten človek a ten vzťah ti za to skrátka stojí
k téme - v našom vzťahu sa nehádame, priateľ si vždy robí srandu že jediný kto sa háda som ja, asi je to aj pravda. ale myslím si že nezhoda - výmena názorov - emócie sú úplne bežnou vecou v každom vzťahu. teraz zisťujem že neviem až tak dobre popísať slovami čo chcem povedať...je to niečo na spôsob že keď toho druhého prijímaš a ľúbiš takého aký je, tak nemôže nastaŤ nijaká hádka ktorá by vás rozdelila, ten vzťah je väčší než hocijaké nedorozumenia, než hocijaké činy, než všetko. a to znamená že aj také hádky a konflikty sú niečo čo žiješ s radosťou, pretože je to to moje a to tvoje, to naše.
Myslím si že je prirodzene že ľudia mávajú aj vo vzťahu rozdielne názory na vec a vznikajú rôzne nedorozumenia ale to neznemaná že jediný spôsob ako to riešiť je hádka na smrť .. v takýchto momentoch sa mi vybavuje kamoš ktorý sa vedel zo svojou frajerkou hádať kľudne aj 5 hodín v kuse jak šialenci .. to mi príde moc, ja som chiller ale uznavam aj že je dôležité tomu druhému človeku vysvetlit ako to vidíš TY a nie len sklopiť uši ..
.. takze čo z toho vyplýva ? Všetkého veľa škodí!
( ale napr. mne osobne by sa nechcelo chodiť z človekom ktorý ma stále potrebu byt konfliktných pretože to je len odrazom jeho vlastnej vnútornej nevyrovnanosti a nespokojnosti)
tak malá hádka, tomu sa človek asi nevyhne, ale nepovedal by som úplne že to patrí do vzťahu. Dá sa všetko vyriešiť bez hádok a urážania sa, len to sa dvaja ludia musia vedieť porozprávať a počas rozhovoru si povedia všetko čo ich ťaží a čo chcú povedať. Byť urazený niekolko dní tiež nikomu nikdy nepomohlo.
Najdoležitejšie na vzťahu je rozprávať sa medzi sebou o problémoch, nie cez telefón, nie cez msg, nie cez sms a druha doležitá vec, nepočuvať rady kamarátov ktorý nemajú poňatie čo sa deje v tom vzťahu alebo prípadne chcú len pokaziť niekoho vztah, lebo ludia sú proste svine, je to tak, je to smutné.
1. koľko vzťahov (akéhokoľvek druhu) si zažila, čo by to neobsahovali?
2. ak viac ako nula, ako ti tie vzťahy pripadali? bežné, alebo niečím výnimočné, špeciálne, lepšie ako väčšina ostatných?
3. asi vidíš kam tým smerujem
dlho som si myslela že áno a mala také vzťahy, no časom a skúsenosťami som pochopila že nie. Že existujú vzťahy, kde sa takéto veci nevyskytujú, resp. vyskytujú do 3-4x ročne (a uzmieria ešte v ten deň)... a popravde v momente kedy som to pochopila a prestala veriť, že áno... odvtedy mám stokrát hodnotnejšie vzťahy
autorka fora, kedze ti nikto neodpovedal, skusim to ja:
navrhujes frajerovi obalku? povedz mu tvoju hodinovu sadzbu. alebo nech ta pozve na veceru, alebo ti kupi nejaky pekny naramok, whatever.
len za to, ze ste spolu, to neznamena, ze mu nieco dlzis. ak mas napriklad zivnost, tak pokial ti frajer chce brat vsetok cas a neda ti priestor na pracu, ktoru by si inak robila, ma ti ten cas zaplatit. byt niekoho frajerka neznamena byt niekoho otrok. odpracuj si svoje, pokial ti frajer za tvoju kreativnu pracu neplati, nema preco byt prvorady. z jeho “lasky” (a kludne sa stavim, ze tam ziadna nie je) nevyzijes. oduc si tvoju studentku, kup si nieco pekne a najdi si frajera, ktory nebude zabrzdeny kreten.
@amikadze čím viac dlhodobých vzťahov rozbijes, tým lepšia je tvoja metoda na nerozbitie vzťahu? Cool logika, podľa nej je najlepsi kapitán ten, ktorému stroskotalo najviac lodi. Teach me, pls!
@amikadze Jn, ty čakáš, že tvoje metódy fungovať budú, aj napriek tomu, že sa už x krát ukázali ako nefunkčné, ale naivný som ja možno ostanem sám, ale aspoň nebudem dávať čas a energiu do vzťahu, ktorý nemá šancu reálne fungovať. Ale čo, vy si kľudne žite svoje ilúzie.
Do urcitej miery to tam proste musi byt, teda pokial nie su obaja jogini alebo tak vo vztahu treba o veciach diskutovat a to so sebou prinasa aj emocie, sak ti na tom cloveku zalezi kua
Chodila som roky s chlapom ktory bol strasny flegmos a vobec sa 'nevedel' hadat, a to bolo dost peklo. Lebo ja zastavam take to, ze ak tam tie emocie uz nie su, tak to si mozete rovno dat papa...ale samozrejme je ine obcas sa trosku poskriepit a udobrit / vrieskat na seba kazdych par dni. Ziadne extremy vztahu neprospievaju.
@4 nie nehnevá sa za všetko. A podľa toho čo píšeš mi príde tvoj milý trosku ako dieťa čo sa hádže o zem keď nieje po jeho(ten dojem mám z tvojho príspevku, ja ho ako osobu nepoznám, nemusí to tak byt).
myslím,že nedorozumenia, konflikty nastať musia, predsa sme v podstate cudzí ludia,ktorí boli inak vychovávaní, prešli si inými cestami a tak sa učíme, ako to má ten druhý a hľadáme spoločnú cestu,riešenie, ale také tie odúvačky a hnevanie sa na druhého mi príde ako nezrelosť neviem...
sa mi paci, jak tu ma kazdy recept na dokonaly vztah, hlavne, ze sa vsetci rozchadzate v priemere tak raz za pol roka ale ani za tu picu to neprizna, ze ich hlupy postoj je hlupy
to je uz ako s krestanmi. horsie. krestanom sa neda dokazat, ze nemaju pravdu. vam dokazuje, ze nemate pravdu, uplne kazdy vztah, ktory kedy v historii ludstva existoval, ever. v ratani tych vasich. a aj tak si dookola pojdete svoje
Je to prirodene pre kazdeho cloveka, ale cielom vo vztahu je pribrzdit a pochopit jeden druheho. Lebo vsetky hadky vznikaju z nedorozumeni. A cielom vztahu je divat sa na veci s odstupom, pochopit toho druheho a najst si spolocny kompromis. Spolocnu cestu. Ten kto sa vecne hada mysli len na seba a to vo vztahu neprospieva.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Nemám pre neho doriešený návrh jeho obálky, keď som mu čítala, že mám aj doučovať jedno dievča v pondelok alebo utorok, urazil sa, že ho nemám na prvom mieste a nie je mojou prioritou, že mi na ňom nezáleží, keď pôjdem doučovať to dievča, namiesto toho, aby som riešila jemu ten grafický návrh. A že veď nech si teda vyberiem, kto je mojou prioritou, či mi viac na ňom záleží alebo nej. A možno neriešiť, možno je to prirodzená obava, či mu to doriešim, aj či si ho vážim, neviem. A možno to brať z tej lepšej stránky, že chce aby som na neho nezabúdala a bola tu pre neho, tak možno je lepšie neriešiť, možno je to prirodzené pre vzťah, že vždy je čo riešiť... Čo si myslíte?
Ale také hádky bez pointy v ktorých je len urážanie, ponižovanie, osočovanie, to do vzťahu určite nepatrí.
ja mam radsej uprimny rozhovor, snahu o kompromis alebo proste tak, aby to vyhovovalo obom.
Ale konkrétne, aby som nebola úplne odveci - toto čo píšeš ty, autorka fóra, by som nezniesla. Takéto hádky o nič a v podstate citové vydieranie do vzťahu nepatria, podľa mňa
k téme - v našom vzťahu sa nehádame, priateľ si vždy robí srandu že jediný kto sa háda som ja, asi je to aj pravda. ale myslím si že nezhoda - výmena názorov - emócie sú úplne bežnou vecou v každom vzťahu. teraz zisťujem že neviem až tak dobre popísať slovami čo chcem povedať...je to niečo na spôsob že keď toho druhého prijímaš a ľúbiš takého aký je, tak nemôže nastaŤ nijaká hádka ktorá by vás rozdelila, ten vzťah je väčší než hocijaké nedorozumenia, než hocijaké činy, než všetko. a to znamená že aj také hádky a konflikty sú niečo čo žiješ s radosťou, pretože je to to moje a to tvoje, to naše.
.. takze čo z toho vyplýva ? Všetkého veľa škodí!
( ale napr. mne osobne by sa nechcelo chodiť z človekom ktorý ma stále potrebu byt konfliktných pretože to je len odrazom jeho vlastnej vnútornej nevyrovnanosti a nespokojnosti)
Najdoležitejšie na vzťahu je rozprávať sa medzi sebou o problémoch, nie cez telefón, nie cez msg, nie cez sms a druha doležitá vec, nepočuvať rady kamarátov ktorý nemajú poňatie čo sa deje v tom vzťahu alebo prípadne chcú len pokaziť niekoho vztah, lebo ludia sú proste svine, je to tak, je to smutné.
2. ak viac ako nula, ako ti tie vzťahy pripadali? bežné, alebo niečím výnimočné, špeciálne, lepšie ako väčšina ostatných?
3. asi vidíš kam tým smerujem
navrhujes frajerovi obalku? povedz mu tvoju hodinovu sadzbu. alebo nech ta pozve na veceru, alebo ti kupi nejaky pekny naramok, whatever.
len za to, ze ste spolu, to neznamena, ze mu nieco dlzis. ak mas napriklad zivnost, tak pokial ti frajer chce brat vsetok cas a neda ti priestor na pracu, ktoru by si inak robila, ma ti ten cas zaplatit. byt niekoho frajerka neznamena byt niekoho otrok. odpracuj si svoje, pokial ti frajer za tvoju kreativnu pracu neplati, nema preco byt prvorady. z jeho “lasky” (a kludne sa stavim, ze tam ziadna nie je) nevyzijes. oduc si tvoju studentku, kup si nieco pekne a najdi si frajera, ktory nebude zabrzdeny kreten.
Chodila som roky s chlapom ktory bol strasny flegmos a vobec sa 'nevedel' hadat, a to bolo dost peklo. Lebo ja zastavam take to, ze ak tam tie emocie uz nie su, tak to si mozete rovno dat papa...ale samozrejme je ine obcas sa trosku poskriepit a udobrit / vrieskat na seba kazdych par dni. Ziadne extremy vztahu neprospievaju.
@4 to je mužská ješitnosť, narcizmus, egoizmus...
Ja by som sa na vašom mieste opýtal: "Čo je naša priorita...?"