Jediné, čo ťa môže ťahať k niečomu ďalšiemu, je prostredie. Okej, je pravdepodobné, že človek čo hulí sa možno stretáva s ľuďmi, ktorí nezostávajú len pri tom. A práve to by mohlo byť to, čo ich láka skúsiť niečo iné, proste sú v tom prostredí.
Ale to, že si niekto sám od seba povie "Okej, dnes mám dosť, idem si zohnať kokaín", si moc predstaviť neviem.
@h8u predpokladam, ze prave to prostredie je (ako si aj ty povedala) skor ten dovod, preco ti ludia prejdu na nieco "tvrdsie", ale podla mna to neni vynimka, ale bohuzial sa to stava dost casto...
Čo ja viem.... odkedy študujem tam, kde študujem, húlim dosť často, ale doposiaľ som nemala túžbu (a ani nebudem mať, dúfam, verím, som si istá) prejsť na niečo tvrdšie. Na čo? Stačí mi to čo mám.
nie je. resp. môže to maximálne fungovať tak, že človek, ktorý mi poskytuje makak mi raz poskytne aj niečo iné. keby bola legal tak určite nie je štartovacia droga.
@ratsanares podla toho ako sa na to pozries... ale uz sa napr. neboji tak velmi skusit tu drogu... predsa vieme ze LSD alebo extaza nieje tak navykova, tam sa toho tak velmi bat netreba...
nie je startovacia droga. toto ani neviem, ze starsi ludia chrlia tuto vetu stale, nevidim dovod, ako pisala @h8u ide skor o to, ze kde si a s kym sa stretavas..alebo ak mas chut skusat viac, to nie je o tom premosteni, ale o tom, ze ta zaujima aj viac napriklad, chces skusit viac.. skor by som povedal, ze to, ze skusis travu a je to vlastne droga, a vies co robi, tak skusis aj ine ( ved to nemoze byt take zle, ved som hulil )
nemyslim si ze to ked niekto huli tak postupom casu bude urcite brat aj tvrdsie drogy,moze aj nemusi...ale viem ze je to navykove,videla som vela pripadov ako skoncili a preto som proti zlegalizovaniu marihuany,aj proti jej tajnemu uzivaniu...
@16 LSD sa netreba bat??? LSD je jedna z najnebezpecnejsich drog ake poznam... hulim kory rokuce a na LSD by som nesahol ani keby mi za to zaplatili... vzhladom na to, ze sa na to nevstahuje nejaky zakon o ochrane spotrebitela ta moze tak doprepinat ze skocis z mostu alebo sa nikdy naozaj neprebudis zo stavov...
@h8u ma uplnu pravdu s porostredim... pokial sa ja budem pohybovatr medzi fetakmi a budem chciet zapadnut, bohuzial budem musiet vyt s vlmi
@5 ked niekto zacne s drogou musi mat "debilny" dvovod... vidim to tak chlapce ze ty mas patent na inteligenciu
@2 respekt pred drogamy??? to co ma byt??? to akoze ked mi nieco povedia tak to spravim??? je rozdiel medzi respektom a strachom... kazdopadne ci uz bat sa alebo respektovat drogy je uplne odveci...
@10 velmi dobra poznamka... predpokladam ze vecsina ludi ktory presli na tvrde drogy najprv skusali marihuanu ale predpokladam ze drviva vetsina ludi ktory presli na tvrde drogy skusali predtym aj pit pivo... HEUREKA pivo je vstupna prana k tvrdym drogam... pockajte a neskusali ajh jest chleba??? mno jasne aj chleba je vstupna brana k tvrdym drogam
@14 uplne sa s tymtoi nazorom stotoznujem... fetaka zo seba spravis sam!!!
@18 paci sa mi ked vidim ako ludia dobrovolne seru na slobodu... nadherny pristup ako sa udrzovat v klietke... kudos +20
Je to picovina. To, ze fetaci zacinali travou este hned neznamena, ze hulici budu pokracovat fetom. Fetak moze aj slopat, a kedze slope polka planety, tak vsetci skoncia pri fete?
Myslím si, že to najmä závisí od človeka. Napríklad ja by som to neskúšala (keďže viem, že mám labilnú povahu a tak...), ale zas poznám aj ľudí, ktorí môžu v pohode bez najmenšieho rizika a nikdy by neprešli na tvrdé drogy.
@clipko01 Uf, aky frajersky odbornik... Niekto sa oziera kazdy piatok - to je zdravsie? No nie, teraz vazne. JE to lepsia varianta, ako ked si das mozno raz za dva mesiace s priatelmi trochu travy? Toto by ma naozaj zaujimalo.
Nie, nemyslím si, že by to bola štartovacia droga...
Podľa mňa sú skôr štartovacou drogou alkohol a cigarety. Trávu som húlil a nemyslím si, že by som s tým začal, keby že nefajčím cigarety...
A tvrdé drogy? Blbosť! Marihuana ti nedá žiadny impulz, aby si s tým začal. Tu ide skôr o to, s kým sa schádzaš. Takže nie marihuana, ale feťáci, sú bránou k tvrdým drogám...
Ako to myslíš že štartovacia droga???? To akože ak niekto začne húliť trávu tak potom začne brať aj tvrdšie drogy??? To je volovina. Nie som za dekriminalizáciu a ani za legalizáciu marihuany(som proti), ale obhajovať to tým že je to droga ktorá ťa privedie k tvrdým drogám, tak to pochybujem.
Kto chce skúsiť tvrdé drogy nemusí a ani nebude začínať mariškou, potom aj alkohol či cigarety sú tiež drogy a mali by sa zakázať. Lebo aj tie podľa niektorých môžu priviesť človeka až k tvrdým drogám.
Skôr je to asi myslené tak, že ak sa niekto rozhodne okúsiť raz Marišku, tak je dosť pravdepodobné že ak ho maríška prestane baviť(ho omrzí). Bude raz chcieť okúsiť aj niečo lepšie teda tvrdšie(ale to je mizivé % ľudí). To už je reálnejšie ako hovoriť že narkoman sa stane ťažkým narkomanom, tým že začal prv húliť marišku.
Ak nebude mať nutkanie skúsiť aj niečo nové, tak zostane pri mariške, rovnako ako bežný fajčiar pri cigaretách, či alkoholik pri alkohole.
Určite nemajú drogy na seba žiadnu nadväznosť, pokiaľ to človek nechce skúsiť sám od seba.
Neviem, no viem, že u mňa štartovacia určite nieje. Marihuanu príležitostne fajčím už nejaký ten piatok a niečo tvrdšie razantne odmietam, vlastne ma marihuana ani akosi nedostáva na tieto chodníčky...
v mnohych odbornych knihach od roznych psychiatrov a lekarov,ktore som precitala ohladom zrovna tejto problematiky sa pise ,ze zrovna marihuana je startovacia droga ako si to ty napisal ,a s tymto tvrdenim suhlasim ...myslim ,ze ked raz clovek vyskusa drogu ako je marihuana dajme tomu ,bude chciet stale viac a viac ..a po case mu toto nebude stacit ....a prejde tak ci tak k tvrdym drogam ,ale to je len moj subjektivny nazor ,samozrejme kazdy clovek moze byt na tom inak ,niekto ma pevne zasady ,niekto vsak nie ....
@natuska6262 zaleži hlavne od toho, čo od tej drogy očakava... a inač mysliš si že koľko z tych tvojich "psychologov a lekarov" ma nejaku skusenosť s drogou? ha? to je ako keby 10-ročne decko išlo rozpravať o tom, že prečo šofer dostane na mokrej vozovke šmyk.... možeš robiť vyskumy, čitať si o drogach, ale nikdy nepochopiš psychiku toho človeka... ja som skusil už veľa druhov drog a poznam veľa ľudi, ktori ich uživaju... viem prečo ich skušam ja, viem prečo oni, viem o čo ide... žiaden "psycholog" nebude ani zďaleka vedieť o drogach a psychike človeka, ktory ich beria toľko ako ja... a to sa považujem v uživani drog aj tak za dosť neskuseneho oproti veľa ľuďom, ktorych poznam ... dopiče aj s psychologmi - to som chcel povedať
@strejdabob to je tvoj nazor na tuto zalezitost ako ten moj nazor vyssie ja nevravim ,ze psychologovia maju uplne vo vsetkom pravdu a nemusis ich davat do uvodzoviek ,lebo tie knihy ,co som precitala napisali naozajstni vystudovani lekari a nechcem tu teraz mudrovat ,kedze ja som nevyskusala v zivote ziadnu drogu (pod pojmom droga neberiem teraz alkohol a cigarety) ,ale myslim ,ze vacsina tych knih je akoby "vystraha " a varovanie ,aby si ludia premysleli ,ci chcu brat tie drogy alebo nie ..to je cele
@37 keď si čitam tie psychologicke blbosti o drogach, tak sa z toho smejem... jak oni vedia, prečo človek berie drogy a čo ho vedie k tomu, aby skusil ďalšie videl som iba jeden nazor psychologičky pracujucej s drogovo zavislymi, ktora povedala par viet o tom, čo stoji za tym, že ľudia beru drogy a prečo sa stavaju zavisli a suhlasil som s ňou... inač všetci tu viete hovno o drogach a splietate tu blbosti, čo ste sa dakde dočitali... myslim tych, ktori tu vypisuju či už pozivivne alebo negativne komenty na tu temu a v živote sa k "droge" ani nepribližili
@natuska6262 ale zas na dačo dobre tie klamstva a polopravdy dobre su... takmer každy tomu uveri a ak to bude mať za dôsledok to, že sa bude od drog držať ďalej, tak s takym "klamstvom pre dobro" suhlasim.... teda neviem, či to nazvať klamstvo alebo nevedomosť...
@strejdabob ja nevravim ,ze viem vsetko o tom kedze som sa nepriblizila v droge /teda dobrovolne/ samozrejme ,chapem aj tvoj nazor ..ze niektori psychologovia ,alebo lekari sa nevedia vcitit do pocitov ludi ,ktori tie drogy beru a nevedia o tom nic ,ano s tym suhlasim .....ved to je to ...tie knizky su prave na to ,aby ludi vystrihali pred drogami ,mozno ano ,je to tam mierne zvelicene atd ..ale ide tam v podstate o to ,aby si clovek neznicil uplne zivot ,ak sa do toho "az po usi " dostane ...lenze never tomu ..nie kazdy kto si aj precita tie knihy ,tak im uveri ........
@natuska6262 ja som ani nepovedal nič o tebe, ja som "nadaval" len na tych psychologov a lekarov ... ale zas ak by chcel niekto pomôcť drogovo zavislemu pomocou tych knih a ich vyskumov, tak by to nedopadlo dobre... ale ako antireklama na drogy to je dobre
@strejdabob ano ,ved jasne ,ja chapem ,ze si tym nemyslel nic v zlom na mna v tomto musim s tebou len suhlasit ,lebo je to ako antireklama urcite dobra ,ale len pre tych ,co este drogy neskusili ,ze sa budu toho trosku aj stranit ,ale zase ako si ty spravne poznamenal ,zavislemu v zivote nepomoze nejaka kniha ako to by bolo sci -fi ,to chapem ....zavisly clovek v prvom rade musi chciet sam prestat ,musi mat pevnu volu ,jemu nepomoze ,ze bude citat nejake knizky ,kde budu drogy vykreslene v tom najhorsom svetle ....
@natuska6262 no tak som to ani nemyslel... skôr tak, že ti ľudia, ktori mu budu chcieť pomôcť sa budu riadiť podľa tych psychologov... no keďže ti psychologovia nepoznaju už zaklad - prečo si človek tu drogu zobral, čo od nej očakaval, prečo sa stal zavisly, tak nedokažu vyriešiť jeho zavislosť... neviem, či by si zavisly sam čital knižku o zavislosti, aby si odvykol
ahá ,uz som pochopila myslela som si ,ze to inak ty myslis tak to ano ,ale ved ti ,co ho budu liecit nebudu podla mna potrebovat ani tie knizky ,lebo oni sami budu lekarmi ,nie ? a nikto nevie ,mozno kto este nie je tak velmi zavisly na drogach ,tak si aj mysli ,ze by mohol s tym skoncit sam a zacne si citat taketo knizky ..nic nie je vylucene ....
@natuska6262 tak to je asi len časť kníh, ktoré sú proti marihuane ako takej, ja som práve čítala aj také, ktoré neukazujú nato, že je bránou k tvrdším drogám, ale, že má napr. práve aj v medicíne priaznivé účinky v niektorých prípadoch, pravdaže v normálnych dávkach
nemyslím si, že je štartovacia ako tu už bolo písané skoro každý pred tým mal cigaretu či alkohol takže už aj to by sa malo rátať keď tak, myslím, že to závisí na jednotlivcovi niekomu to stačí a niekto chce skúsiť viac, podľa toho kto má akú povahu, v akom prostredí žije či s kým sa stretáva a kto je ako zvedavý...
Je to neskutočné hlúpy, nelogický, nepodložený a neodôvodnený predsudok. Predsa to, že mierna väčšina narkomanov pred drogami typu heroín, pervitín a inými jedmi fajčila aj marihuanu, vôbec neznamená, že ich prechod je zapríčinený marihuanou. Je veľmi pravdepodobné, že by sa k tým drogám dostali aj keby marihuana neexistuje. Mimochodom, myslím, že drvivá väčšina z nich zakúsila skôr alkohol než marihuanu.
Moje slová potvrdzuje fakt, že existuje oveľa viac "húličov", ktorí neprešli na tvrdé jedy ako tých, čo prešli.
Mimochodom, je úplne logické, že každý začne všeobecne skôr s mäkšími a menej účinnejšími drogami, až potom prejde na tvrdšie.
Tvoj názor o LSD je pochybný. (Psychedelickým drogám sa venujem teoreticky aj prakticky už nejeden piatok a môžem ťa ubezpečiť, že LSD je jedna z najbezpečnejších drôg vôbec.)
Sám píšeš, že si LSD nikdy nemal, čiže nemáš priamu skúsenosť. Opieraš sa len o zdroje. Ak smiem vedieť, tak o aké?
Jedinú nebezpečnosť LSD vidím len vtedy, keď sa dostane k hlúpym chytrákom, ktorí o ňom nevedia skoro nič, intoxikujú sa niekde na verejnosti (napr. na nejakej prudkej techno párty alebo tak nejak), na stav nie sú vôbec pripravení a potom pochopiteľne stresujú. Ale trvalé následky nemá nikto, je to len nepodložený humbug vymyslený propagandou proti psychedelickým drogám.
Mimochodom, v podstate jediný prípad hodnoverne zdokumentovanej smrti po LSD je samovražda jednej ženy vo Švajčiarsku, ktorej drogu niekto posunul a vôbec nevedela, že je intoxikovaná. (Nečudo, že ju to ťahalo k samovražde, nepripravená, nevedomá,...) (Zdroj: T. Leary. Politika extáze.)
@alpynus mas pravdu... LSD som nikdy neskusal, je pravda ze som nemal ani tu moznost ale naozaj sa na to necitim.... mozno mas pravdu ze by to bolo v pohode ale naozaj to na sebe riskovat nepotrebujem...
ked chcem ist na Trip staci hribiky
kazdopadne ked som napisal hlupost tak sa za to ospravedlnujem...
Ak sa na to necítiš, tak v poriadku, ja len toľko, že LSD sa účinkami v podstate veľmi nelíši od húb, sú si v mnohom podobné. Ja osobne som mal "najsilnejšie" zážitky po kubánskych a mexických lysohlávkach. LSD mi vyvoláva trochu menej intenzívnu skúsenosť "iného druhu". Je to možno spôsobené aj tým, že dnes sa už ťažko dá zohnať známka, na ktorej je viac ako 50 mikrogramov (len môj odhad, nanešťastie, nemáme možnosť to nijak zistiť ani overiť, čo je veľká škoda. Moje odhady vyplývajú zo štúdií uskutočnených v 60"s a 70"s).
Ak by som to mal zhrnúť, tak: myslím, že nie som nekorektný, ak poviem, že dnešné pouličné LSD v princípe nie je nebezpečnejšie než huby.
(Ešte jedna poznámka: "bad trip" som po LSD z cca. 25 experimentov zaznamenal iba jeden, po hubách z väčšieho množstva experimentov (cca. 80?) zhruba 15% (neboli to "bad tripy" v pravom zmysle slova, ale ich priebeh by sa dal v istých okamihol označiť slovom "bad").)
ako si prezival ten "bad trip" z LSD? Vedel si to kontrolovat alebo ta to proste premohlo?
Co by som chcel vyskusat je taka haluz z Amazonie... je to nejaka samanska droga z ktorej je stav ktoremu sa hovori sinergia, ze sa ti popletu zmysli a ty potom realne vidis zvuky vonias obraz a podobne... to moze byt velika haluz... akurat to nejde zohnat
Bola to len dlhšia, ale predsa chvíľková záležitosť. Bolo to nepríjemné v tom, že som na také niečo nebol na LSD zvyknutý, ale inak to bolo úplne porovnateľné s psilocybínovými nepríjemnosťami; čiže v zásade to bolo kontrolovateľné.
To, čo chceš vyskúšať, je asi LSA ( » en.wikipedia.org/wiki/Lysergic_a... , nerastie síce tam niekde, ale túto látku obsahujú aj iné silne halucinogénne rastliny, možno myslíš to isté), molekula, ktorá sa líši od LSD len v usporiadaní jednej väzby medzi dusíkom a vodíkom. V prírode sa nachádza v Havajskej ruži ( » en.wikipedia.org/wiki/Argyreia_n... ). Dá sa objednať aj z jednej českej stránky (z botanik.cz; nechce sa mi to gúgliť práve). Jeden "trip" by vyšiel asi na 4€. (Každopádne je to najsilnejší legálny materiál (spolu so šalviou, ale to je iná kategória).)
Osobne som LSA nemal, ale z informácií, ktoré mi poskytli dôveryhodné zdroje, by som ti to ani veľmi neodporúčal vyskúšať. Nástup býva totiž skoro vždy spätý so žalúdočnými ťažkosťami, čo ovplyvňuje aj priebeh intoxikácie. Žiadna sláva : ) Ale keď to vydržíš a zostaneš v pohode, tak sa dostaneš do stavov ako po väčšom množstve húb alebo LSD.
Pravdepodobne áno, keďže sa už k tomu aj priznal : ) Mal som pocit, že keď sa vravelo o LSD, tak má na mysli niečo s LSA, preto som to spomenul - a netrafil som, nevadí.
Neviem ako vy ale moj názor je nato taký že ludiá ktorý začali s trávou raz do tyžná raz do mesiaca vždy da ich davky budu zvysovat ale ked si clovek povie ze raz nie dost nechcem da sa obmedzit aj len ta trava... ja hulim pár rokou mam odskusane aj silnejsie ale vzdy som sa vratila len k skanku poznám ludi ktorých tá trava odstartovala ale aj takých ktorý ostáli len pri nej uz paru roky-...
teras je na rovni super vecicka za 5e 1g indoru das si piesta asi v pici hulim us rok 5 x do tizdna skoro kazdi den citim se us tie stavi niesu to co to bivalo ale na tvrdsim ani nerozmislam !!!! to su chemicke picovini !!!!! ganja je prirodna bilinka xDD
štartovacia droga môže byť aj alkohol, ale proste keď si slab jedinec, podlahneš tomu..ale ak si silný a povieš si že: ved aj tráva je pre ľudí tak ako aj alkohol a budem ju fajčiť pasívne, neni problém. Zober si to takto: ked si raz za čas vypiješ pivo, víno alebo drink. si hneď alkoholi? ked si ideš kúpiť nové tričko...si hned šopaholik?? tak prečo ked si raz za čas zahuliš by si mal byt hned feťák..nie nieje to štart do tvrdych drog. je to niečo čo nám dala príroda
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
Jediné, čo ťa môže ťahať k niečomu ďalšiemu, je prostredie. Okej, je pravdepodobné, že človek čo hulí sa možno stretáva s ľuďmi, ktorí nezostávajú len pri tom. A práve to by mohlo byť to, čo ich láka skúsiť niečo iné, proste sú v tom prostredí.
Ale to, že si niekto sám od seba povie "Okej, dnes mám dosť, idem si zohnať kokaín", si moc predstaviť neviem.
poznám ludí čo hulia (už dlho a nebudem to vaic rozoberať radšej ) ale ďalej nešli...ale aj takých čo odštartovali ďalej....
keby mali všetci v mojom okolí, ktorí hulia prejsť na tvrdé drogy, žila by som v raji feťákov.
feťáka z teba nespraví droga...spravíš ho zo seba jedine ty sám
Ja sa v tom nevyznám, ale ako sa dá týmto štartovať?
Či to je nejaká nová prímes do paliva? V Rusku lejú do nádrže vodku, keď im auto nechce naštartovať, toto je niečo podobné???
@16 LSD sa netreba bat??? LSD je jedna z najnebezpecnejsich drog ake poznam... hulim kory rokuce a na LSD by som nesahol ani keby mi za to zaplatili... vzhladom na to, ze sa na to nevstahuje nejaky zakon o ochrane spotrebitela ta moze tak doprepinat ze skocis z mostu alebo sa nikdy naozaj neprebudis zo stavov...
@h8u ma uplnu pravdu s porostredim... pokial sa ja budem pohybovatr medzi fetakmi a budem chciet zapadnut, bohuzial budem musiet vyt s vlmi
@5 ked niekto zacne s drogou musi mat "debilny" dvovod... vidim to tak chlapce ze ty mas patent na inteligenciu
@2 respekt pred drogamy??? to co ma byt??? to akoze ked mi nieco povedia tak to spravim??? je rozdiel medzi respektom a strachom... kazdopadne ci uz bat sa alebo respektovat drogy je uplne odveci...
@10 velmi dobra poznamka... predpokladam ze vecsina ludi ktory presli na tvrde drogy najprv skusali marihuanu ale predpokladam ze drviva vetsina ludi ktory presli na tvrde drogy skusali predtym aj pit pivo... HEUREKA pivo je vstupna prana k tvrdym drogam... pockajte a neskusali ajh jest chleba??? mno jasne aj chleba je vstupna brana k tvrdym drogam
@14 uplne sa s tymtoi nazorom stotoznujem... fetaka zo seba spravis sam!!!
@18 paci sa mi ked vidim ako ludia dobrovolne seru na slobodu... nadherny pristup ako sa udrzovat v klietke... kudos +20
Podľa mňa sú skôr štartovacou drogou alkohol a cigarety. Trávu som húlil a nemyslím si, že by som s tým začal, keby že nefajčím cigarety...
A tvrdé drogy? Blbosť! Marihuana ti nedá žiadny impulz, aby si s tým začal. Tu ide skôr o to, s kým sa schádzaš. Takže nie marihuana, ale feťáci, sú bránou k tvrdým drogám...
Kto chce skúsiť tvrdé drogy nemusí a ani nebude začínať mariškou, potom aj alkohol či cigarety sú tiež drogy a mali by sa zakázať. Lebo aj tie podľa niektorých môžu priviesť človeka až k tvrdým drogám.
Skôr je to asi myslené tak, že ak sa niekto rozhodne okúsiť raz Marišku, tak je dosť pravdepodobné že ak ho maríška prestane baviť(ho omrzí). Bude raz chcieť okúsiť aj niečo lepšie teda tvrdšie(ale to je mizivé % ľudí). To už je reálnejšie ako hovoriť že narkoman sa stane ťažkým narkomanom, tým že začal prv húliť marišku.
Ak nebude mať nutkanie skúsiť aj niečo nové, tak zostane pri mariške, rovnako ako bežný fajčiar pri cigaretách, či alkoholik pri alkohole.
Určite nemajú drogy na seba žiadnu nadväznosť, pokiaľ to človek nechce skúsiť sám od seba.
nemyslím si, že je štartovacia ako tu už bolo písané skoro každý pred tým mal cigaretu či alkohol takže už aj to by sa malo rátať keď tak, myslím, že to závisí na jednotlivcovi niekomu to stačí a niekto chce skúsiť viac, podľa toho kto má akú povahu, v akom prostredí žije či s kým sa stretáva a kto je ako zvedavý...
Moje slová potvrdzuje fakt, že existuje oveľa viac "húličov", ktorí neprešli na tvrdé jedy ako tých, čo prešli.
Mimochodom, je úplne logické, že každý začne všeobecne skôr s mäkšími a menej účinnejšími drogami, až potom prejde na tvrdšie.
Tvoj názor o LSD je pochybný. (Psychedelickým drogám sa venujem teoreticky aj prakticky už nejeden piatok a môžem ťa ubezpečiť, že LSD je jedna z najbezpečnejších drôg vôbec.)
Sám píšeš, že si LSD nikdy nemal, čiže nemáš priamu skúsenosť. Opieraš sa len o zdroje. Ak smiem vedieť, tak o aké?
Jedinú nebezpečnosť LSD vidím len vtedy, keď sa dostane k hlúpym chytrákom, ktorí o ňom nevedia skoro nič, intoxikujú sa niekde na verejnosti (napr. na nejakej prudkej techno párty alebo tak nejak), na stav nie sú vôbec pripravení a potom pochopiteľne stresujú. Ale trvalé následky nemá nikto, je to len nepodložený humbug vymyslený propagandou proti psychedelickým drogám.
Mimochodom, v podstate jediný prípad hodnoverne zdokumentovanej smrti po LSD je samovražda jednej ženy vo Švajčiarsku, ktorej drogu niekto posunul a vôbec nevedela, že je intoxikovaná. (Nečudo, že ju to ťahalo k samovražde, nepripravená, nevedomá,...) (Zdroj: T. Leary. Politika extáze.)
ked chcem ist na Trip staci hribiky
kazdopadne ked som napisal hlupost tak sa za to ospravedlnujem...
Oceňujem toľkú sebareflexiu, thumbs up : )
Ak sa na to necítiš, tak v poriadku, ja len toľko, že LSD sa účinkami v podstate veľmi nelíši od húb, sú si v mnohom podobné. Ja osobne som mal "najsilnejšie" zážitky po kubánskych a mexických lysohlávkach. LSD mi vyvoláva trochu menej intenzívnu skúsenosť "iného druhu". Je to možno spôsobené aj tým, že dnes sa už ťažko dá zohnať známka, na ktorej je viac ako 50 mikrogramov (len môj odhad, nanešťastie, nemáme možnosť to nijak zistiť ani overiť, čo je veľká škoda. Moje odhady vyplývajú zo štúdií uskutočnených v 60"s a 70"s).
Ak by som to mal zhrnúť, tak: myslím, že nie som nekorektný, ak poviem, že dnešné pouličné LSD v princípe nie je nebezpečnejšie než huby.
(Ešte jedna poznámka: "bad trip" som po LSD z cca. 25 experimentov zaznamenal iba jeden, po hubách z väčšieho množstva experimentov (cca. 80?) zhruba 15% (neboli to "bad tripy" v pravom zmysle slova, ale ich priebeh by sa dal v istých okamihol označiť slovom "bad").)
ako si prezival ten "bad trip" z LSD? Vedel si to kontrolovat alebo ta to proste premohlo?
Co by som chcel vyskusat je taka haluz z Amazonie... je to nejaka samanska droga z ktorej je stav ktoremu sa hovori sinergia, ze sa ti popletu zmysli a ty potom realne vidis zvuky vonias obraz a podobne... to moze byt velika haluz... akurat to nejde zohnat
Bola to len dlhšia, ale predsa chvíľková záležitosť. Bolo to nepríjemné v tom, že som na také niečo nebol na LSD zvyknutý, ale inak to bolo úplne porovnateľné s psilocybínovými nepríjemnosťami; čiže v zásade to bolo kontrolovateľné.
To, čo chceš vyskúšať, je asi LSA ( » en.wikipedia.org/wiki/Lysergic_a... , nerastie síce tam niekde, ale túto látku obsahujú aj iné silne halucinogénne rastliny, možno myslíš to isté), molekula, ktorá sa líši od LSD len v usporiadaní jednej väzby medzi dusíkom a vodíkom. V prírode sa nachádza v Havajskej ruži ( » en.wikipedia.org/wiki/Argyreia_n... ). Dá sa objednať aj z jednej českej stránky (z botanik.cz; nechce sa mi to gúgliť práve). Jeden "trip" by vyšiel asi na 4€. (Každopádne je to najsilnejší legálny materiál (spolu so šalviou, ale to je iná kategória).)
Osobne som LSA nemal, ale z informácií, ktoré mi poskytli dôveryhodné zdroje, by som ti to ani veľmi neodporúčal vyskúšať. Nástup býva totiž skoro vždy spätý so žalúdočnými ťažkosťami, čo ovplyvňuje aj priebeh intoxikácie. Žiadna sláva : ) Ale keď to vydržíš a zostaneš v pohode, tak sa dostaneš do stavov ako po väčšom množstve húb alebo LSD.
tak sa to vollaaaaaa.... presne... Ayahuasca... to som myslel
Pravdepodobne áno, keďže sa už k tomu aj priznal : ) Mal som pocit, že keď sa vravelo o LSD, tak má na mysli niečo s LSA, preto som to spomenul - a netrafil som, nevadí.
@lordzoltan
"Šamanizmu"? Vôbec nie, nemám rád ten nejasný pojem. Považujem sa za vedca v klasickom západnom zmysle slova.
okrem toho som sa prednedavnom dozvedel ze samani v amerike mali nejaky knowhow na "vytvaranie rovnovahy zeme" skrz urcite hlasove frekvencie