Vety ako "peniaze ti nekúpia štastie" , "peniaze kazia charakter" pochádzajú od ľudí , čo nikdy nemali peniaze a závidia ľudom čo si dokázali na seba slušne zarobiť . Všetkých bohatých obdivujem pretože prišli s nápadom , ako si tie peniaze zarobiť , narozdiel od dalších ludí .
I ked to nebolo legálne , alebo nefér . Pretože aj keď si to nikto nepriznáva , tak peniaze sú tá najdôležitejšia vec na svete . Ako byť štastný bez penazí ? Nemôžeš si kúpiť dom , auto , nemôžes ísť na peknú dovolenku s priatelkou , neuživíš rodinu . Peniaze = štastie . Pretože všetko sa odvíja od penazí .
Ale hej , myslím že je to o tom bohatom týpkovi v 19 storočí . Lenže má prachy , ktoré se necháva pre seba . A nakoniec čo ho navštívia tí 3 duchovia sa nejak zmení , už neviem presne ako ale aby to bol happy end tak asi k dobrému . Každopádne , na prvý pohlad je to arogantný , sebecký a slizký debil ktorého by som nechcel v živote stretnúť .Proste som sa zle vyjadril , takže eše raz , ak máš prachy , a vieš ako s nimi naložiť , tak , prečo nie ? mať sa dobre aj s rodinou , a niečo dávať na charitu , a iné veci . Nemyslel som to tak že ak máš prachy , nechaj si ich pre seba a bud cool . Lenže 90 percent bohatých dáva peniaze na chaitu , napr Bill Gates , najbohatší človek , 61 miliárd na svojom konte , a chce dať väčšinu svojho majetku na charitu , ja by som spravil to isté , a mal by to spraviť každý kto môže .Proste ak niesi nafúkaný chuj z 200 miliónmi na konte , tak na tom nevidím nič zlé .
@mcvpn A všimol si si že životy tisícok ludí v Afrike závisí od toho , kolko ludí tam pošle *peniaze* ? za ktoré sa kupuje jedlo , pitná voda a lieky ? kupuje sa za ne štastie , pre ludí čo hladovejú a umierajú lebo nemajú , nič . Predpokladám že si názoru že mi civilizovaný ludia máme zarábť presne tolko isto , napr , 500 eur mesašne , a nikto nebude bohatý , a tak nemusíš nikomu závidieť a nadávať . A nemusíš sa starať o to že tam niekde umierajú ludia . Ako to znie ?
Človek s dobrým charakterom, ktorý nadobudne peniaze, má stále dobrý charakter. Človek so zlým charakterom, keď nadobudne peniaze, akurát bude horším. Ale záleží aj od výchovy. Niektoré deti prachatých rodičov sú milé, dobré a priateľské, iné snobské, zlé a povýšené.
@matus123 v podstate to isté sme napísali. Ale ja by som na charitu dal minimum. Všetko by som rozdal po smrti rodine
@mcvpn príbeh od Dickensa je jeden extrém (takí ľudia sú aj medzi chudobnými aj medzi bohatými v tom istom pomere) a to nie je prototyp boháča ale lakomca. Ukážme si teda druhý extrém. Napríklad....... Afričanov čo nemajú čo do úst, myslíš že sa im taký život páči? Ani hovno a z tej chudoby potom majú taký charakter aký majú, príde tam beloch a hneď si myslia že sa má nad nimi zľutovať a vyvaliť im celú peňaženku, prípadne viď vysoká kriminalita chudobných-chudoba kazí očividne charakter.
To je asi taká logika
Jednoducho kto si vie peniaze užívať ti každý povie že je s nimi šťastný. Pozri si naprílad dokument "najbohatší ľudia sveta" tam veľakrát padlo vyjadrenie "bol som chudobný, bol som bohatý a byť bohatý je neporovnateľne lepšie".
Tak isto ja poznám veľa ľudí čo majú peňazí viac ako dosť a sú s nimi šťastný lebo nie sú lakomí. Peniaze investujú do svojej rodiny a dokonca aj do svojej širokej rodiny, nie len taj najbližšej. Čiže taký človek rozdáva šťastie aj do svojho okolia keďže tým ľuďom, ktorým taký človek pomáha odpadá dosť starostí. S peniazmi zažiješ úplne kľudne to čo zažiješ bez penazí. Ale bez peňazí nezažiješ nič z toho čo s nimi.
To je choroba dnešného sveta kde sa iný snažia ľuďom nakecať do hlavy ako je v poriadku byť chudobný a tí ľudia si myslia že je to fakt a ani sa nesnažia. A potom majú názory ako sú bohatíľudia s podvráteným charakterom, zlí a čo ja viem čo.
@semhamforas nehovorím, že to je bežné, charakter človeka nezávisí od jeho bankového konta, nikde som nepovedal, že áno, ale človeku, ktorý napíše "Všetkých bohatých obdivujem...
I ked to nebolo legálne , alebo nefér . Pretože aj keď si to nikto nepriznáva , tak peniaze sú tá najdôležitejšia vec na svete . Ako byť štastný bez penazí ? Nemôžeš si kúpiť dom , auto , nemôžes ísť na peknú dovolenku s priatelkou , neuživíš rodinu . Peniaze = štastie . Pretože všetko sa odvíja od penazí ." fakt neviem nič mierumilovnejšie napísať. Howgh!
@semhamforas Ja by som to spravil tak že ak by som si udržal prácu , tak by som si kúpil dom , auto , zaobstaral rodinu , dal peniaze rodičom a iným , a charite , potom by som šetril na deti po mojej smrti a tak nejak .
@mcvpn viem co si myslis, ale to sa od toho trocha odvija...proste aj ked lasku si ozaj nekupis a nemusi byt ani zlatokopka, ale uplne lepsie vplyvas na ludi a tak
@mcvpn aj ja obdivujem bohatých ľudí a ľudí čo niečo dosiahli. Lebo je čo obdivovať a viem koľko námahy to tým ľuďom dá sa tam dostať. Na chudobných ľuďoch nie je príliš čo obdivovať až na nejaké výnimky.
A inak, štedrí môže byť každý, chudobný aj bohatí, len každý v inej miere a každý v niečom inom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
Mám pocit že všetky tie vyjadrenia ako "život bez peňazí je krajší" "peniaze kazia charakter" povedali ľudia čo nikdy bohatí ani neboli
po 8 rokoch som zistila, aký je jeden kamarát... ´kamarát´
I ked to nebolo legálne , alebo nefér . Pretože aj keď si to nikto nepriznáva , tak peniaze sú tá najdôležitejšia vec na svete . Ako byť štastný bez penazí ? Nemôžeš si kúpiť dom , auto , nemôžes ísť na peknú dovolenku s priatelkou , neuživíš rodinu . Peniaze = štastie . Pretože všetko sa odvíja od penazí .
zavretím svojej peňaženky som stratil "niekoľko kamošov"....
@matus123
prajem ti dve veci:
vyhrať 50 miliónov €,
a aby ťa obchádzali choroby........
filip
@mcvpn príbeh od Dickensa je jeden extrém (takí ľudia sú aj medzi chudobnými aj medzi bohatými v tom istom pomere) a to nie je prototyp boháča ale lakomca. Ukážme si teda druhý extrém. Napríklad....... Afričanov čo nemajú čo do úst, myslíš že sa im taký život páči? Ani hovno a z tej chudoby potom majú taký charakter aký majú, príde tam beloch a hneď si myslia že sa má nad nimi zľutovať a vyvaliť im celú peňaženku, prípadne viď vysoká kriminalita chudobných-chudoba kazí očividne charakter.
To je asi taká logika
Jednoducho kto si vie peniaze užívať ti každý povie že je s nimi šťastný. Pozri si naprílad dokument "najbohatší ľudia sveta" tam veľakrát padlo vyjadrenie "bol som chudobný, bol som bohatý a byť bohatý je neporovnateľne lepšie".
Tak isto ja poznám veľa ľudí čo majú peňazí viac ako dosť a sú s nimi šťastný lebo nie sú lakomí. Peniaze investujú do svojej rodiny a dokonca aj do svojej širokej rodiny, nie len taj najbližšej. Čiže taký človek rozdáva šťastie aj do svojho okolia keďže tým ľuďom, ktorým taký človek pomáha odpadá dosť starostí. S peniazmi zažiješ úplne kľudne to čo zažiješ bez penazí. Ale bez peňazí nezažiješ nič z toho čo s nimi.
To je choroba dnešného sveta kde sa iný snažia ľuďom nakecať do hlavy ako je v poriadku byť chudobný a tí ľudia si myslia že je to fakt a ani sa nesnažia. A potom majú názory ako sú bohatíľudia s podvráteným charakterom, zlí a čo ja viem čo.
I ked to nebolo legálne , alebo nefér . Pretože aj keď si to nikto nepriznáva , tak peniaze sú tá najdôležitejšia vec na svete . Ako byť štastný bez penazí ? Nemôžeš si kúpiť dom , auto , nemôžes ísť na peknú dovolenku s priatelkou , neuživíš rodinu . Peniaze = štastie . Pretože všetko sa odvíja od penazí ." fakt neviem nič mierumilovnejšie napísať. Howgh!
A inak, štedrí môže byť každý, chudobný aj bohatí, len každý v inej miere a každý v niečom inom