beriem ich už asi pol roka, na letáku je napísané, že by sa mali užívať 2-4 mesiace... mám pocit, že mi trochu pomohli a nechcem, aby sa mi to znova zhoršilo...na druhej strane vitamíny by nemali byť až tak škodlivé..tak neviem
ale fuj,sama chémia...
šak sa načisto cela pokazíš...
keby si bola bližšie tak by som ti doniesol vitamínkya zeleninku z vlastnej záhradky, také tie bio...
nejedz tie hnusné pirule, telo sa ti n neskoršom veku za to pomstí
niečím prirodzenejším ich nevieš nahradiť? Pečeni asi neublížia, ale predsa len je to chémia a ty začínaš znieť v zmysle - "toto mi robí dobre a už nikdy viac sa toho nevzdám". Neviem na čo to máš vitamíny, ale možno by ich bolo fajn na aspoň na nejaký čas vysadiť...
problém je, že tvoje telo si nato zvykne, napríklad aj tí čo žerú actíviu a podobne veci, potom keď to vysadíš, tak 1-2 týždne je zle, kým telo začne opäť produkovať dostatok vecí na fungovanie.. lenže väčšina si povie, že sa cítia zle len kvôli tomu, že to vysadili
netusim ale netusim na co je to akoze dobre urcite ti to na nieco skodi neviem ci zrovna na pecen ale tak ako urcite ti to nepomoze sak to je len biznis to neni ziadny zazrak radsej chlastaj ked si chces znicit pecen ako ja
Ludia fakt??? Je to chemia-je to zle? V osmom rocniku ZS sa uci, ze latky prirodneho povodu a synteticky vyrobene su NEODLISITELNE. Myslite si, ze napr Ccko v tabletkach je radioaktivne ci co?
(Isteze existuju dovody, pre ktore je nepriaznive dlhodobe uzivanie liekov, ale tie rozhodne nesuvisia s tym, ze fuj zli farmaceuti iluminati na vas zarabaju. Jednak u latok produkovanych ludskym telom si organizmus odvykne od ich autonomnej produkcie a regulaci. Dvak drviva vacsina liekovych fotiem foriem su sodne soli ucinnej latky, preto hlavne pri nizkom prijme draslika vznika nerovnovaha v ionovych pumpach buniek. Neviem, co beries, a co okrem ucinnej latky ten pripravok obsahuje, ale bila by som ludi patlitrovym exsikatorom po hlave, ked sa stretavam s logikou chemia-skodlive.)
koľko berieš pirul denne čo ti predpísal doktor?
ja som bral 9 ks ráno a večer, po troch mesiachoch ma začali bolieť ľadviny, kolená, členky a nakoniec žalúdok ...
no a teraz mi povedz, že je to zdravé...
automaticky som prešiel na bilinky a môj zdravotný stav sa zlepšil na jednotku...
len taka praslička roľná mi uzdravila ľadviny bez problémov, doktori pchajú do nás jedy..
biznis je biznis
Záleží od toho aké vitamíny, je pravidlo, že A,D,E,K - teda tie, ktoré sú rozpustné v tukoch by sa mali užívať čo najviac v prirodzenej forme a prípadné dlhodobé užívanie tabletkovej formy je dobré konzultovať s lekárnikom lebo tá časť prijatých vitamínov, ktorá sa v organizme nespotrebuje sa ukladá a môže časom spôsobiť hypervitaminózu, ale pokiaľ ide o vitamíny zo skupiny vo vode rozpustných, teda C, skupina B, H tak pri nich by ani pri dlhšom užívaní preparátov nemal nastať problém, lebo nepotrebný vitamín sa vyplaví močom z tela.
@torpedo08 inak keď už sme pri tom zdraví... vysvetli mi, prečo tynejdeš na protialkoholické liečenie? niekedy mi tých tvojich 300 statusov o tom, ako chceš ísť piť s niekým, ako si ožratý a pod. príde, akoby si troloval... a asi mám aj pravdu, čo?
@simka1311 Nie všetko z toho čo si vypísala sú vitamíny, ale jediný rizikový pre dlhodobé užívanie je vitamín D, avšak ten je v strave tak veľmi málo zastúpený, že by to nemalo spôsobiť žiadne problémy. Podľa môjho názoru by ti nemalo uškodiť ani dlhodobé užívanie, ale netreba tým nahrádzať pestrú stravu
@xy12345 minule čo mi robili mi zistili, že mám silnú chudokrvnosť.. mal by si mať min. 0,7 horčíka či čohoto a ja som mala 0,3 tak mi doktorka dala vitamíny na predpis normálne
inak tie testy som si už aj chcela dať robiť... robia to aj u obvodnej?
Ostropestrec mariánsky je dobrý na pečen. Ale treba ho zjesť cely najlepšie, ale predtým ho treba aspon rozomlieť/rozdrviť volako. Alebo aj tabletková forma je toho urcite.
Ale urcite netreba niekolko mesiacov jesť multivitamin(tabletky), raz za cas si daj pauzu, neublizi ti to.
@simka1311 nemyslím si, že vitamíny môžu byť návykové, iné to je s tabletkami povedzme proti bolesti, že po čase ak sa často užívajú tak telo potrebuje vyššiu dávku, ale vitamíny nie sú nijako návykové, len možno ak to prestaneš užívať, tak si organizmus bude pýtať, lebo si zvykne na určitý štandard, ale "rezistencia" sa nemá prečo prejaviť
@simka1311 tak potom su to len doplnky vyzivy. tie musia splnat urcite kriteria - laicky povedane nemozu ti uskodit a zaroven negarantuju liecenie ziadnych chorob stavov , pokial nemas chronicke zlyhanie obliciek/pecene aj ak by si si dala 20 tabliet na 1krat nic sa nestane . ani bezne lieky niesu skodlive na organizmus, len sa to moc nafukuje. Navyse ked si mala v minulosti deficit magnezia bral by som to uz len profilakticky pre istotu...velky deficit magnezia spolu s draslikom moze sposobit zastavu srdca.
@xy12345 tak ale píšu tam, že sa majú užívať len 2 tablety denne, čiže do určitej miery to treba nejako korigovať... to mi ani nehovor o tom srdci, lebo sa budem báť
@simka1311 Obsahuje vsetko co clovek potrebuje. Kupuj rozne druhy a v mensich davkach. Tak to aj konzumuj pocas dna. Na to clovek nepotrebuje extra cas aby chrumal nieco zdrave popri praci.
Synteticke vitaminy dlhodobo peceni urcite neprospievaju, na tvojom mieste by som ich na chvilu vysadila alebo nahradila prirodne. Pozri si co to obsahuje a potom googli z akych potravin sa to da do tela dostat.
a k @45 ovocie, zelenina, obilniny a vo vhodnej miere strava zivocisneho povodu obsahuju VSETKO co potrebujes, kazdy jeden vitamin a mineral ktory tvoje telo potrebuje. Ako si myslis, ze ludia zili pred syntetickymi vitaminmi?
Ked prestanes jest blbosti, mozno ten doplnok ani nebudes potrebovat
@torpedo08 aj si o tom myslím svoje... potom prečo máš potrebu každý, ale fakt každý deň dávať 30 statusov o pití? v porovnaní si na tom tak isto ako zajkouško
@simka1311 ako moze maso obsahovat krvinky krvinky?! pozrela by si sa mi prosim co presne obsahuju tie vitaminy? alebo aspon ako sa volaju?
Nechcela si napisat podporuju tvorbu krviniek???
mas anemiu? skus susene marhule (vazne!).
@staphylococcus no, to som myslela...napr. pečienka.... a áno mám anémiu, minimálne máš mať 0,7% železa a ja som mala 0,3
a môžem ti pozrieť ked budem doma, ako sa volajú tie vitamíny...taký dlhý názov
@simka1311» www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-... dole mas potraviny bohate na zelezo, vobec to nie je iba pecienka a cervene maso, tmavozelena zelenina ma vela zeleza, orechy, jadra... Vsetko sa da ziskat prirodzene, z potravy. Tiez mam anemiu, nikdy som nemala ani jeden vyzivovy doplnok, zbytocne uplne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
63 komentov
pozerala som aj tuto podľa niektorých to je škodlivé
Myslím, že pauza asi 2 týždne by bola vhodná...
Osobne by som to nebral, ale ak treba ako doplnok výživy...
šak sa načisto cela pokazíš...
keby si bola bližšie tak by som ti doniesol vitamínkya zeleninku z vlastnej záhradky, také tie bio...
nejedz tie hnusné pirule, telo sa ti n neskoršom veku za to pomstí
(Isteze existuju dovody, pre ktore je nepriaznive dlhodobe uzivanie liekov, ale tie rozhodne nesuvisia s tym, ze fuj zli farmaceuti iluminati na vas zarabaju. Jednak u latok produkovanych ludskym telom si organizmus odvykne od ich autonomnej produkcie a regulaci. Dvak drviva vacsina liekovych fotiem foriem su sodne soli ucinnej latky, preto hlavne pri nizkom prijme draslika vznika nerovnovaha v ionovych pumpach buniek. Neviem, co beries, a co okrem ucinnej latky ten pripravok obsahuje, ale bila by som ludi patlitrovym exsikatorom po hlave, ked sa stretavam s logikou chemia-skodlive.)
koľko berieš pirul denne čo ti predpísal doktor?
ja som bral 9 ks ráno a večer, po troch mesiachoch ma začali bolieť ľadviny, kolená, členky a nakoniec žalúdok ...
no a teraz mi povedz, že je to zdravé...
automaticky som prešiel na bilinky a môj zdravotný stav sa zlepšil na jednotku...
len taka praslička roľná mi uzdravila ľadviny bez problémov, doktori pchajú do nás jedy..
biznis je biznis
@Zajkousko presne tak ja tiez lutujem ze som zacal brat lieky na tlak no teraz uz sa to neda vypustit lebo by ma trafil slak
inak tie testy som si už aj chcela dať robiť... robia to aj u obvodnej?
Ale urcite netreba niekolko mesiacov jesť multivitamin(tabletky), raz za cas si daj pauzu, neublizi ti to.
Ked prestanes jest blbosti, mozno ten doplnok ani nebudes potrebovat
Nechcela si napisat podporuju tvorbu krviniek???
mas anemiu? skus susene marhule (vazne!).
a môžem ti pozrieť ked budem doma, ako sa volajú tie vitamíny...taký dlhý názov