mimochodom, (ak by to niekto nevedel) tato vakcina, ktora sa u nas bez mihnutia oka podava kdekomu, je v krajinach ako napriklad nemecko (od tusim 98meho) a svedsko (80te roky), ZAKAZANA
ale hlavne, ze je pre slovac dolezita a potrebna a nevyhnutna
no to je riadna kokotina, štát je jeden jebnutý výpaľník a zase chce šetriť na občanoch!!!!!........dokedy tam budu týto vydrbaný hajzlí...........som zásadne proti aby to zrušili, nech každému drbnu riadnu inekcju do riti aby bol zdravý ako repa ...............filip
Všetky "povinné" očkovania sú jeden veľký drist,lekári ,ktorí majú malinké bábatká,vedia veľmi dobre ,prečo si nedajú zaočkovať deti. Je to len veľký biznis ako všetko..niet divu,že po podaní vakcíny sa malinkým detičkám začnú tvoriť cysty..a to nehovorím o 100 dalších prejavoch rôznych chorôb,och chípok cez alergie...atd...
To je ako, najprv vytvorili vírus vtáčej/prasacej chrípky a potom naň vymysleli "protilátku"...
@zajkousko ja si v mnohych pripadoch cenim tvoj pristup "co na srdci, to na jazyku". ale praveze! tu nejde o setrenie na obcanoch, ale o to, ze sa slovensko konecne zobudilo a zacalo nieco robit.
vies o tom, ze v eu sa bezne uz proti tbc neockuje? vlastne ani v usa.
uz v 80tych rokoch zistili, ze je ta vakcina neucinna (a my ju pouzivame este aj vyse 20 rokov po tomto zisteni) a pri tom sposobuje tazke zapaly uzlin v podpazusi a tazkolieciace sa vredy v oblasti vpichu.
dokonca samotny vyrobca udava medzi nepriaznivymi ucinkami aj to, ze vakcina obsahuje bakteriu, ktora po vakcinacii moze infikovat organizmus a rozsirit sa do celeho tela.
to nehovorim o tom, ze kazda vakcina obsahuje mutageny a karcinogeny a latky, ktore su toxicke na nervovy system!
ale bohuzial, tieto informacie ti neposkytne ziaden pediater...
@cjubou keď si vezmeš tak najčastejšie sú touto chorobou postihnutý starí ľudia, ľudia so zníženou imunitou (najhoršie možné scénare: aids, po transplantácií KD, rakovina) a tí čo pracujú s nakazenými pacientmi
@elemia no neviem ja som tiež zaštepený a žiadný problém nepociťujem, a aj proti chrípke, malárii a čo ja viem čo mi napichali, keď som behal po svete ........filip
čo mňa očkovali ako decko proti tým... však tým... ako sa očkovalo, čierny kašeľ, ovčie kiahne a tie veci... potom som dostávala tetanovky ako každé decko. Ale v živote by som sa nedala očkovať proti chrípke. vlastne ja som sa nedala očkovať ani proti kliešťom i keď som to mala zadarmo.
Ja nejem pomaly ani lieky ktoré mi predpíše lekár " čo ja robím na tomto svete ešte?
vies, mnoho mamiciek deti, ktorym po ockovaniachnic nie je, nadavaju na mamky, ktorym dieta vazne ochorelo, pripadne dokonca necakane zomrelo. nedokazu to proste pochopit. lebo si myslia, ze vakciny su predsa to jedine spravne...
ja mam napriklad prave pre vakcinu proti tbc dost znacne problemy... vies to je tak. kazdy organizmus je iny.
ale tak predstav si ze nieco s takymito vedlajsimi ucinkami vpichnu do malickeho babatka, ktore este ani nema vybudovanu imunitu...
toto je tema na strasne dlho
ale tak nech mi napise ktokolvek aspon jeden fakt napriklad od tych spominanych erudovanych odbornikov, ktory by vyvratil moje fakty (ktore su mimochodom zname, verejne dostupne a neraz omielane v mediach. nepisala som tu radsej veci, ktorym by ludia nezainteresovani neporozumeli) a ja sklapnem.
Povinné očkovanie proti TBC by malo podľa mňa zostať, je to niečo iné ako proti chrípke, tu bolo naozaj dokázané, že zaberalo naozaj dobre, čoho dôkazom bolo aj postupné znižovanie a výskyt tejto choroby u populácie najmä do 40 rokov- to na margo názoru, že by sa nemalo robiť, lebo tu už ani nie je, prečo asi ... druhá vec ...@elemia ... farmaceutické firmy sa na tom skôr nabalia ako lekári - asi to bolo tak opäť "pravdivo" prezentované v médiách, skôr je problém v tých očkovaniach proti chrípke a iných rekombinantných vakcínach, či liekoch proti cholesterolu, kde sa účelovo znižujú hranice ešte toho povoleného cholesterolu, aby si farma firmy produkovali statíny ako sa im chce... a súhlasím s @tysha ... MZ SR má samé "dobré nápady" ...len tie odvolania nikde...
VSETKY vakciny su na rovnake kopyto lebo vsetky su plne rovnakych sraciek, mutagenov, karcinogenov a toxinov, ktore nicia nas nervovy system. lisia sa len v tom, ze kazda obsahuje ine mrtve bakterie a virusy, pripadne druhom atb (podla toho, na co su)
nikdy im nebudem verit a nikdy ani nedam zaockovat svoje deti aj keby mi hrozili akekolvek tresty v tomto zaostalom state. lebo nikdy mi ani nemozu nic prisudit lebo neexistuje jediny clanok ani odsek o odskodneni rodiny za to, ked ma dieta vazne zdravotne problemy sposobene vakcinaciou (cim to asi bude...)
ja neviem preco si tu vakcinu proti tbc tak obhajujete ked (ako som uz spominala) sa v eu uz ani nepouziva a daaaavno pradavno bola jej neucinnost dokazana. a v mnohych omnoho vyspelejsich krajinach ako je slovensko, je zakazana.
a stale som nedostala absolutne ziaden argument, ktory by vyvratil aspon nieco z otho, co som povedala ja
na margo toho znizenia poctu pacientov nakazenych tbc. vsetko to ide ruka v ruke s civilizovanostou sveta. aj keby si podaval kazdy rok obyvatelom najzaostalejsich casti afriky vsetky vakciny proti vsetkym chorobam, nepomohol by si im. len by si zatazil ich organizmus. preco? lebo su tam priserne podmienky na zivot, ziadna hygiena, ziadna pitna voda, ziadna vyzivna strava. krasne prostredie pre sirenie sa akejkolvek choroby.
a je logicke, ze v krajinach, kde ma kazdy pristup k plnohodnotnej strave, pitnej vode, a ma vysoku (az prehnanu) uroven hygieny, sa taketo choroby nerozsiruju, lebo vlastne ani nemaju ako. ludia im nedavaju sancu pri tychto podmienkach zasiahnut nase organizmy, alebo skor prezit, udrzat sa a rozsirovat.
niekedy staci minimum logiky a nie stale tupo nasledovat to, co je verejne prijate ako pravda...
a vies co, zaujimal by ma tvoj nazor na to, co som uz napisala hore:
"sposobuje tazke zapaly uzlin v podpazusi a tazkolieciace sa vredy v oblasti vpichu.
dokonca samotny vyrobca udava medzi nepriaznivymi ucinkami aj to, ze vakcina obsahuje bakteriu, ktora po vakcinacii moze infikovat organizmus a rozsirit sa do celeho tela."
plus to, ze sa vo vsetkych vakcinach nachadza aj ortut, ktora je v eu vlastne zakazana ale to, ze sa vpichuje do tela pardnoveho dietata je normalne
ci ani toto nie je dostacujuce na to, aby ste konecne uverili, ze ta dokonala ucinnost vakcin, je totalny nezmysel?
fajn,nech nadalej su vakciny pristupne, nech sa ockuje. ale nech preboha nikomu neprikazuju co musi do seba vpichovat.
tu nejde o to, ze sa proti tbc vobec nebude ockovat. len to nebude povinne. a to je obrovsky rozdiel. tak ja neviem ani o akych "dobrych napadoch" tu hovorite... ak si dieta aleob seba alebo mamu oca kohokolvek chcete ockovat, nikto vam to nezakazuje. ale rovnako nie je fer prikazovat.
to, ci moje dieta ochorie kvoli tomu, ze som ho nezaockovala, je moja vec (aj ked to pochybujem, ze by sa stalo ).
ale bohuzial, ja som taka, ze mne ni eje jedno, ak deti ostavaju s cukrovkou, s epilepsiou a dalsimi tazkymi zdravotnymi dozivotnymi nasledkami vakcinacie, pripadne ak dieta zomrie pre nejaku neucinnu a uplne zbytocnu vakcinu a to len preto, lebo to jej rodicom prikazoval stat. (ach)
@elemia prosim ta, ty sa daj zaockovat proti jebnutosti. To co tu pises mi pride ako keby si citovala akusi konspiracnu knihu o farmacii. Pripadne ti to nakukal dakto a ty si tak infantilna, ze si nedokazes pospajat veci dokopy a este ich presadzujes ako tvoj vlastny nazor pricom je evidentne, ze ide o nieco naucene a hlavne nieco comu absolutne nerozumies.
Vies ono s tebou sa o tom ani neda diskutovat, lebo toto je len o tebe a nie o ziadnych erudovanych odbornikoch, ktorym vonkoncom nie si ani ty a to zdaleka, a silno pochybujem, ze nim budes.
Je sice pekne, ze sa snazis zmiest vsetko zlo zo sveta, ale co keby si radsej vytiahla kartonový papier pribila ho o tyc a napisala nejake silne heslo, vysla do ulic a pochodovala pred Zentivou?
Zaroven by som si rad pozrel ako nedas svoje dieta povinne zaockovat. Ak by si tak naozaj nespravila, tak si clovek hajzel, pretoze riskovat, ze mi dieta umrie, prip. sa mu nieco stane (neviem ci ti hovori nieco ako detska obrna - aj proti nej sa ockuje a preto ju dnes nemas a mozes viest zdravy zivot) je max. nezodpovedne. Neviem ci by si mala to svedomie, ale ja nie.
Tvoje statocne reci o tom, ze sa ani trestu nebojis by som si rad pozrel v priamom prenose, plienky budu k dispozicii. A nebud taky pokrytec, sama tomu co tu pises neveris.
ked vam tak strasne lezim v zaludku a brnkam na nervy, tak si ma jednoducho nevsimajte. alebo som pre vas az taky dolezity clovek, ze mate potrebu ma riesit?
okrem toho hajzel fakt je zaujimave, ze, ked som sa o takychto veciach vo forach zmienovala pred tym, nejak si ma neregistroval. len odkedy si s drejou velky kamos som... ako si to inteligentne povedal? infantilna a mam sa zaockovat proti jebnotosti. ukazkovy priklad ovplyvnovania
a dreja... k tebe asi tolko (ach)
gratulujem. tu ste ukazali uroven vas oboch
viac ja k vam nemam
a poprosim, osobne invektivy proti mne si rieste medzi sebou v tskach (mna nezaujimaju).
@hajzelodkosti pocuvaj ty herec, suhlas s elemiou...ale vy ...obete farmafiriem toto nikdy nepochopite, kym to na vlastnej kozi nezazijete....moje dieta viac povinne ockovanie nedostane.....podla mna je nezodpovednejsie vystavovat dieta nez. ucinkom vakciny.........moje dieta malo dost vazne nez. ucinky po ockovani, keby sa ti stalo to, co nam....hovoris inak......naisto)
! ked chces, ty si poockuj cely svoj klan, ale my, co uz mame co to za sebou a vieme o com ockovanie je, nechaj tak....tuto temu studujem uz vyse 2 rokov dennodenne .....a verim, ze mojimi poznatkami by som ta strcila vies kde.....ale ja ta chapem, tiez som bola tak pred 3 mi rokmi velky zastanca ockvoania, po zlej skusenosti a studiu sa moj pohlad rapidne zmenil a stojim si za tym.......ver comu chces, a nikdy ti neprajem, aby tvoje dieta zazilo napr. mozgovu prihodu po ockovani....alebo "len! atopicky ekzem......
@elemia ty vies o com to je....a kto to nezazije nikdy nepochopi...(len par uvedomelych)......nema zmysel to vysvetlovat niekomu, kto ma precitany o ockovani akurat tak letacik z ordinacie podpisany Pfizerom
@sorciera kasli na nich, nereaguj. ludia, ktori su z tych stastnych a nikdy nemali vaznejsie zdravotne problemy ako nejaku beznu chripku, take veci nikdy nepochopia...
(detska obrna) sú tu tri rôzne typy vírusu a ľudia museli dostávať všetky tri typy, aby sa vytvorila ochrana a nikdy nedostali obrnu. Toto očkovanie je dlhodobé, získate odolnosť a detskú obrnu už nedostanete. Na Slovensku sme ju nemali už 50 rokov.“
vam odkazuje Prof. MUDr. Fedor Čiampor, DrSc. slovesnký virolog.
@hajzelodkosti a? to, co mi odkazuje pan, prof. ja uz davno viem .....posledny pripad divokej obrny tu bol naposledy v r. 1960, ale potom isto pan prof. vie, ze nasledne obrna bola vyvolana ockovacou zivou vakcinou (ti, co ju dostali po r. 1960 a bolo ich dost...)......
@sorciera ja len aby ste nezabudli co by sa stalo, keby ste zrusili povinne ockovania o ktorych sa tu cely cas bavime. Urcite toho pan profesor vie vela, preto radsej budem citat jeho nazory ako nejakej tety bez tvare
@hajzelodkosti ver, ze keby sa zrusilo povinne ockovanie, stale sa najde ta vacsina, kt. da svoje deti ockovat......predstav si, zrusili teraz od januara povinne ockovanie proti TBC.....z tvojho usudku teda logicky vyplyva, ze doslo k chybnemu kroku a za chvilu tu vsetci pomrieme na TBC (hoci v inych krajinach je davno zrusebna a nic sa tam rapidne nedeje...).....a predstav si, ze aj v inych krajinach je ockovanie dobrovolne a tiez nevidim, ze by tam zomierali ludia v milionoch.....takze stale neviem, co si tym chcel povedat.....(mozno treba ciatat aj inych lekarov a zdroje, nez len jednho pana
@sorciera tento fakt berem na vedomie lenze tym, ze sa znizuje riziko nejakej choroby ako pri TBC napr. neznamena, ze sa prestane ockovat. Ta choroba tu stale je a pretrvava i ked v malom mnozstve oproti minulosti (vdaka patri aj povinnemu ockovaniu). Vies si predstavit ako rychlo by v priebehu par rokov cisla vybehli hore keby sa prestalo ockovat zo dna na den? Aha, dobre rano. TBC nie je chripka
@hajzelodkosti vsak sa prestalo ockovat zo dna na den.....na TBC...u ans, v Cechach a vlastne vsade ziadne cisla behom rokov nesli hore....hmmmm......inak potom ani mor, ci cholera sa u nas neockuje a nikto tu na nu neumiera, hoci vo svete je.....hmmm. .....to asi nebude sposobene ockovanim......viem, ze TBC nie je chripka......chatit TBC je dost zlozite .....to si si isto niekde precital........len, ked tu porovnavas chripku o ako povinnom ockovani to TY vlasnte hovoris?...ktore chorby.....lebo ako vravim, TBC je zrusena, hoci pred rokom to bolo este nepredtavitelne (podla nasich virologo, epidemiologov a inych dr.
@drejka lebo ty mas argumentov plnuuuu....(och, nechcem byt vulgarna)......verim, ze tvoje dieta nikdy nezazije po ockovani to, co zazilo moje....:/ ...ale neludskym sebcom to nema vyznam vysvetlovat....a uz na teba reagovat nebudem (len ak sa das zaockovat proti blbosti.....to by malo byt pre niektorych jedincov povinne...)
@elemia inak si si vsimla, ze on oznacil len nas dve (ze na nas reaguje)...a zrazu sa v zabudnutom fore, obajvia aj ine tvare (uplne nahodne v tom momente mozno daka schiiiza......viem elemia, viem svoje......ale niekedy sa citim ako Gogol....
@elemia vies ako normalny clovek vela citam a ked som cital ten clanok o virusoch tak som si spomenul na toto forum. Ja viem, ze ty asi nedokazes takto spatne rozmyslat, ale v pohode, kazdy sme nejaky niekto taky jednoduchy (akoze ty) a niekto tak viac, vsak vis ako (akoze ja)
@drejka nuz toto im dako nevyslo hovorim take jednoduche damy netreba si nad tym moc lamat hlavu a pani ucitelka sa asi mala viac ucit nakolko si nevie spocitat jednu plus jedna.
jezisi uz dost (ach) hovno ma poznas hajzel tak radsej bud fakt ticho a neponizuj sa tu tolko tymi trapnymi mudrostami. mam ta u riti aj s tvojimi nazormi. a fakt si nezelam aby si ma tagoval alebo akokolvek sa mi prihovaral.
@hajzelodkosti ty sa zamysli trochu co pises chlapce..jedna vec je presadzovat svoj nazor, debatovat alebo hadat sa co sa tyka hore uvedenej temy a druha je povysovat sa takymto chabym sposobom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
plus často tie vedľajšie účinky narobia viac škody ako úžitku...
(pripomínam , že nie som doktor vychádzam len z vlastných skúseností
ale hlavne, ze je pre slovac dolezita a potrebna a nevyhnutna
To je ako, najprv vytvorili vírus vtáčej/prasacej chrípky a potom naň vymysleli "protilátku"...
áno, je liečiteľné, až na to že liečbu priveľa ľudí neprežije - a liečbou vznikajú stále rezistentnejšie kmene
vies o tom, ze v eu sa bezne uz proti tbc neockuje? vlastne ani v usa.
uz v 80tych rokoch zistili, ze je ta vakcina neucinna (a my ju pouzivame este aj vyse 20 rokov po tomto zisteni) a pri tom sposobuje tazke zapaly uzlin v podpazusi a tazkolieciace sa vredy v oblasti vpichu.
dokonca samotny vyrobca udava medzi nepriaznivymi ucinkami aj to, ze vakcina obsahuje bakteriu, ktora po vakcinacii moze infikovat organizmus a rozsirit sa do celeho tela.
to nehovorim o tom, ze kazda vakcina obsahuje mutageny a karcinogeny a latky, ktore su toxicke na nervovy system!
ale bohuzial, tieto informacie ti neposkytne ziaden pediater...
jedine ak beries za kladne to, ze sa na tom nabalia lekari a hlavne farmaceuticka spolocnost
myslím, že asi v 2/3 prípadov sa to dá očakávať
Ja nejem pomaly ani lieky ktoré mi predpíše lekár " čo ja robím na tomto svete ešte?
vies, mnoho mamiciek deti, ktorym po ockovaniachnic nie je, nadavaju na mamky, ktorym dieta vazne ochorelo, pripadne dokonca necakane zomrelo. nedokazu to proste pochopit. lebo si myslia, ze vakciny su predsa to jedine spravne...
ja mam napriklad prave pre vakcinu proti tbc dost znacne problemy... vies to je tak. kazdy organizmus je iny.
ale tak predstav si ze nieco s takymito vedlajsimi ucinkami vpichnu do malickeho babatka, ktore este ani nema vybudovanu imunitu...
toto je tema na strasne dlho
ale tak nech mi napise ktokolvek aspon jeden fakt napriklad od tych spominanych erudovanych odbornikov, ktory by vyvratil moje fakty (ktore su mimochodom zname, verejne dostupne a neraz omielane v mediach. nepisala som tu radsej veci, ktorym by ludia nezainteresovani neporozumeli) a ja sklapnem.
VSETKY vakciny su na rovnake kopyto lebo vsetky su plne rovnakych sraciek, mutagenov, karcinogenov a toxinov, ktore nicia nas nervovy system. lisia sa len v tom, ze kazda obsahuje ine mrtve bakterie a virusy, pripadne druhom atb (podla toho, na co su)
nikdy im nebudem verit a nikdy ani nedam zaockovat svoje deti aj keby mi hrozili akekolvek tresty v tomto zaostalom state. lebo nikdy mi ani nemozu nic prisudit lebo neexistuje jediny clanok ani odsek o odskodneni rodiny za to, ked ma dieta vazne zdravotne problemy sposobene vakcinaciou (cim to asi bude...)
ja neviem preco si tu vakcinu proti tbc tak obhajujete ked (ako som uz spominala) sa v eu uz ani nepouziva a daaaavno pradavno bola jej neucinnost dokazana. a v mnohych omnoho vyspelejsich krajinach ako je slovensko, je zakazana.
a stale som nedostala absolutne ziaden argument, ktory by vyvratil aspon nieco z otho, co som povedala ja
na margo toho znizenia poctu pacientov nakazenych tbc. vsetko to ide ruka v ruke s civilizovanostou sveta. aj keby si podaval kazdy rok obyvatelom najzaostalejsich casti afriky vsetky vakciny proti vsetkym chorobam, nepomohol by si im. len by si zatazil ich organizmus. preco? lebo su tam priserne podmienky na zivot, ziadna hygiena, ziadna pitna voda, ziadna vyzivna strava. krasne prostredie pre sirenie sa akejkolvek choroby.
a je logicke, ze v krajinach, kde ma kazdy pristup k plnohodnotnej strave, pitnej vode, a ma vysoku (az prehnanu) uroven hygieny, sa taketo choroby nerozsiruju, lebo vlastne ani nemaju ako. ludia im nedavaju sancu pri tychto podmienkach zasiahnut nase organizmy, alebo skor prezit, udrzat sa a rozsirovat.
niekedy staci minimum logiky a nie stale tupo nasledovat to, co je verejne prijate ako pravda...
a vies co, zaujimal by ma tvoj nazor na to, co som uz napisala hore:
"sposobuje tazke zapaly uzlin v podpazusi a tazkolieciace sa vredy v oblasti vpichu.
dokonca samotny vyrobca udava medzi nepriaznivymi ucinkami aj to, ze vakcina obsahuje bakteriu, ktora po vakcinacii moze infikovat organizmus a rozsirit sa do celeho tela."
plus to, ze sa vo vsetkych vakcinach nachadza aj ortut, ktora je v eu vlastne zakazana ale to, ze sa vpichuje do tela pardnoveho dietata je normalne
ci ani toto nie je dostacujuce na to, aby ste konecne uverili, ze ta dokonala ucinnost vakcin, je totalny nezmysel?
fajn,nech nadalej su vakciny pristupne, nech sa ockuje. ale nech preboha nikomu neprikazuju co musi do seba vpichovat.
tu nejde o to, ze sa proti tbc vobec nebude ockovat. len to nebude povinne. a to je obrovsky rozdiel. tak ja neviem ani o akych "dobrych napadoch" tu hovorite... ak si dieta aleob seba alebo mamu oca kohokolvek chcete ockovat, nikto vam to nezakazuje. ale rovnako nie je fer prikazovat.
to, ci moje dieta ochorie kvoli tomu, ze som ho nezaockovala, je moja vec (aj ked to pochybujem, ze by sa stalo ).
ale bohuzial, ja som taka, ze mne ni eje jedno, ak deti ostavaju s cukrovkou, s epilepsiou a dalsimi tazkymi zdravotnymi dozivotnymi nasledkami vakcinacie, pripadne ak dieta zomrie pre nejaku neucinnu a uplne zbytocnu vakcinu a to len preto, lebo to jej rodicom prikazoval stat. (ach)
Vies ono s tebou sa o tom ani neda diskutovat, lebo toto je len o tebe a nie o ziadnych erudovanych odbornikoch, ktorym vonkoncom nie si ani ty a to zdaleka, a silno pochybujem, ze nim budes.
Je sice pekne, ze sa snazis zmiest vsetko zlo zo sveta, ale co keby si radsej vytiahla kartonový papier pribila ho o tyc a napisala nejake silne heslo, vysla do ulic a pochodovala pred Zentivou?
Zaroven by som si rad pozrel ako nedas svoje dieta povinne zaockovat. Ak by si tak naozaj nespravila, tak si clovek hajzel, pretoze riskovat, ze mi dieta umrie, prip. sa mu nieco stane (neviem ci ti hovori nieco ako detska obrna - aj proti nej sa ockuje a preto ju dnes nemas a mozes viest zdravy zivot) je max. nezodpovedne. Neviem ci by si mala to svedomie, ale ja nie.
Tvoje statocne reci o tom, ze sa ani trestu nebojis by som si rad pozrel v priamom prenose, plienky budu k dispozicii. A nebud taky pokrytec, sama tomu co tu pises neveris.
ked vam tak strasne lezim v zaludku a brnkam na nervy, tak si ma jednoducho nevsimajte. alebo som pre vas az taky dolezity clovek, ze mate potrebu ma riesit?
okrem toho hajzel fakt je zaujimave, ze, ked som sa o takychto veciach vo forach zmienovala pred tym, nejak si ma neregistroval. len odkedy si s drejou velky kamos som... ako si to inteligentne povedal? infantilna a mam sa zaockovat proti jebnotosti. ukazkovy priklad ovplyvnovania
a dreja... k tebe asi tolko (ach)
gratulujem. tu ste ukazali uroven vas oboch
viac ja k vam nemam
a poprosim, osobne invektivy proti mne si rieste medzi sebou v tskach (mna nezaujimaju).
tato diskusia nema v nazve nic v tomto zmysle
@elemia tvoju reakciu beriem ako topiaci sa aj stebla chyta. A tu to asi ukoncim.
! ked chces, ty si poockuj cely svoj klan, ale my, co uz mame co to za sebou a vieme o com ockovanie je, nechaj tak....tuto temu studujem uz vyse 2 rokov dennodenne .....a verim, ze mojimi poznatkami by som ta strcila vies kde.....ale ja ta chapem, tiez som bola tak pred 3 mi rokmi velky zastanca ockvoania, po zlej skusenosti a studiu sa moj pohlad rapidne zmenil a stojim si za tym.......ver comu chces, a nikdy ti neprajem, aby tvoje dieta zazilo napr. mozgovu prihodu po ockovani....alebo "len! atopicky ekzem......
a dakujem za podporu
(detska obrna) sú tu tri rôzne typy vírusu a ľudia museli dostávať všetky tri typy, aby sa vytvorila ochrana a nikdy nedostali obrnu. Toto očkovanie je dlhodobé, získate odolnosť a detskú obrnu už nedostanete. Na Slovensku sme ju nemali už 50 rokov.“
vam odkazuje Prof. MUDr. Fedor Čiampor, DrSc. slovesnký virolog.
btw. co si tym chcel povedat?
zasmej sa a kasli na to
@drejka nuz toto im dako nevyslo hovorim take jednoduche damy netreba si nad tym moc lamat hlavu a pani ucitelka sa asi mala viac ucit nakolko si nevie spocitat jednu plus jedna.
dakujem za pochopenie.
Iné povinné očkovania by mali vymyslieť nie? vieš, na čo myslím
@elemia