Ahojte.. Mám 14 rokov a práve sa chystám do 9. ročníka.. V triede niesom práve najobľubenešia..Ale rozmýšľala som nad tým že by som šla na SPŠ Stavebnú a Geodetickú-architektúra a interiérový dizajn.. No je tu druhý problém,taký že neviem akú si mám zvoli
Tak ak máš vzťah k matike tak si zvoľ takú strednú ako je Obchodná, ak ku kresleniu a pod. tak umeleckú, ty musíš vedieť čo by ťa bavilo aj v budúcnosti nie len teraz. Ja som tiež mala v tomto dilemu prvú som si dala Obchodnú (čo ja matiku nenávidím) ale tak baví ma také že učtovnictvo i keď tam sa pochopitelne dosť počíta ale tak nie rysuje a tak čo ma teda vôbec nebaví. A nemám tam zase chémiu čo je tiež môj nepriateľ. A druhú som si dala za grafičku čo je odlišná škoda ako OA ale tu ma zase baví práca s PC(úpravovať fotky, fotenie atď,..).. no zobrali ma na OA tak som rada tak sa rozhodni tak čo ti je lepšie ... monitoru sa neboj mne zle dopadol ale ak sa dobre učíš tak to nie je žiadny problém aby ťa zobrali aj na gymnazium len tolko k tomu
@padres Túto vetu počujem od každého ale ako to mám zistiť.. .. každý si povie túto vetu .. ale tomu komu to treba vedieť.. sa musí rozhodovať asi tak tažko ako ja..
@paula000011 Ďakujem ale stále ešte meviem čo by som mala robiť.. vieš. .. bratranec študuje právo ale tam sa treba vela učiť tiež a moj ujo je politolog.. tiez ..sa mu tam treba vela učiť.. ale obaja mi povedali že to musím ve´dieť ja sama... a aby som mala aj peniaze keĎ budem staršia a dobrú prácu
keď bude monitor aspoň s polovice tak ľahký ako komparo tak sa dostaneš i na neviem aké gymnázium no to je jedno ale však si vyber čo sama chceš, myslíš že ti poradíme viac, nechávaš celý svoj život v naších rukách? Sama sa musíš rozhodnúť
@jsepesiova Momentálne je sen každého mladého človeka: dostačujúco zarábať, mať prácu, ktorá ťa baví a mať peknú rodinku .
Ale sme na Slovensku . Je ťažko "radiť" takto cez net, len si to dobre premysli, keďže teraz ťa môže niečo baviť a o 2 roky si môžeš trieskať hlavu, že prečo som tam išla...
Monitoru sa neboj , neviem, či je nejaké obmedzenie aj čo sa týka monitoru ohľadom prijímania (čo ten súdruh dedo minister zas vymyslel), ale doteraz bola situácia taká, že sa brali všetci všade, keďže peniaze dostane škola rovnaké za jednotkára aj za štvorkára .
Keď chceš ísť na výšku (na dobrú výšku), tak sa tam budeš musieť veľa učiť, ale bratranca ľutujem, keďže taký presýtený obor ako právo na Slovensku asi nie je, možno ešte sociálna práca
@jsepesiova nepremarni svoj talent na kreslenie,ak by ta nezobrali na tu geo-archu,tak potom by som navrhoval pedagogiku,ak vies pekne kreslit,co povieš,nechcela by si byť učka?
Na tú stavebnú by som nešla ani za boha. Priateľ na nej je a keď vidím čo sa musí učiť , a aké výkresy musí rysovať tak mi je zle.. kebyže to mám robiť ja, tak to nezvládnem. A matematika, to je na tej škole des. Jeden príklad majú cez stranu a samé rysovačky a logické rozmýšlanie, samé vzorce.. pfuj.
Gympel je ľahší než stabevná..
Pokiaľ ti ide matematika tak skús OA . Napísala si, že ťa baví aj kreslenie, tak by som skúsila ísť na talentovky na nejakú umeleckú.
A ten monitor, ja som ho napísala na 45% a 50(-55 ˇ%???neviem teraz) a na šupu ma prijal na gympel a aj keď som bola 2-há pod čiarou, nakoniec ma zobrali aj na zdravotnú. Ten monitor zase až tak dôležitý nieje podľa mňa.Aj keď s tým strašia všetci... mne osobne povedali na DOD na zdravotnej, že sa súdi podla známok s 8a 9ročníka zo základky a monitor sa berie do úvahy len pokial majú viacerý rovnaké výsledky aby vybrali toho lepšieho...
A keď by som pravdu mala povedať, ide to aj tak všetko cez peniaze. Tam a tam sa niekto podplatí a pekne ťa prijmú tam, kam len chceš.
tak zaleži čo ta bavi ja som bol na stavebnej na strednej škole, ano čo sa tyka tych vykresov zaberie to čas ale v dnešnej dobe sa už použivaju programy na rysovanie takže pohoda, len zas je rozdiel architektura, staviteľstvo a geodezia ak ta bavi matika tak odporučam geodeziu no ak ta bavi kreslenie vyber si medzi architekturou a staviteľstvom. Čo sa týka OA nehovorim že je to zla škola ale uplatnenie v buducnosti je takmer nemožne uplatnenie kedže každy chce isť na OA a potom na výške študovať ekonomiku toho je už vela a zbytočne nechcem uražať ludi a študentov čo su už na takych školach je to ich volba najlepšie školy su v oblasti IT technologii to su veľmi žiadany ludia do buducna a veľmi dobre plateny tak je to na tebe čo si vyberieš prajem Ti dobré rozhodnutie
Monitor je neskutočná hlúposť. Ale neskutočná. Strašili nás tým, moja spolužiačka mala z toho žalúdnočnú nervozitu a postupom času zisťujeme, že to je taaaakaaaa nafúknutá bublina, z toho nemaj vôbec strach
A vyber si to, čo Ťa najviac baví, my Ti tu veľmi neporadíme
Tiež idem do 9. ročnika a rozmyšľam že pôjdem na gymko a odtiaľ na architekturu do Ke alebo Ba. Teda keď ma na gymko nevezmu ale mali by mam priemer do 1.5 tak by som asi šiel na stavebnu odtiaľ sa ta tiež isť na architekturu. Tiež mi ide dobre matika aj rysovanie no s kreslenim som už na otm trochu horšie keďže ti ide kreslenie tak ako druhu školu by som si ja dal nejaku umelecku . Pisala si že politolog a treba sa mu veľa učiť .. Myslim že keď chceš ísť na vyšku to je jedno na aku tak všade sa treba učiť.. A odporučam si nájsť niekedy v lete nejaku brigadu , aspoň si našetriš trochu a budeš mať na "horšie časy" keď si našetriš dosť tak si môžeš aj platiť vyšku teda nie všetko ale niečo ti určite da aj rodina
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Ale sme na Slovensku . Je ťažko "radiť" takto cez net, len si to dobre premysli, keďže teraz ťa môže niečo baviť a o 2 roky si môžeš trieskať hlavu, že prečo som tam išla...
Monitoru sa neboj , neviem, či je nejaké obmedzenie aj čo sa týka monitoru ohľadom prijímania (čo ten súdruh dedo minister zas vymyslel), ale doteraz bola situácia taká, že sa brali všetci všade, keďže peniaze dostane škola rovnaké za jednotkára aj za štvorkára .
Keď chceš ísť na výšku (na dobrú výšku), tak sa tam budeš musieť veľa učiť, ale bratranca ľutujem, keďže taký presýtený obor ako právo na Slovensku asi nie je, možno ešte sociálna práca
ja asi idzem na botanicku a potom na fizla... idem skoro do dochodku
ale komu sa chce ucit :/
Gympel je ľahší než stabevná..
Pokiaľ ti ide matematika tak skús OA . Napísala si, že ťa baví aj kreslenie, tak by som skúsila ísť na talentovky na nejakú umeleckú.
A ten monitor, ja som ho napísala na 45% a 50(-55 ˇ%???neviem teraz) a na šupu ma prijal na gympel a aj keď som bola 2-há pod čiarou, nakoniec ma zobrali aj na zdravotnú. Ten monitor zase až tak dôležitý nieje podľa mňa.Aj keď s tým strašia všetci... mne osobne povedali na DOD na zdravotnej, že sa súdi podla známok s 8a 9ročníka zo základky a monitor sa berie do úvahy len pokial majú viacerý rovnaké výsledky aby vybrali toho lepšieho...
A keď by som pravdu mala povedať, ide to aj tak všetko cez peniaze. Tam a tam sa niekto podplatí a pekne ťa prijmú tam, kam len chceš.
A vyber si to, čo Ťa najviac baví, my Ti tu veľmi neporadíme