bilingvalne gymple ? predsa len ucit sa taku fyziku napr v anglictine tak na gympli su take jedince ale iba par kusov v triede a myslim ze aj na priemyslovkach sa najdu ludia ktori su borci
@malapohroma suhlas neviem ako u vas ale u nas su tam same drze detiska ktore tam natlacili rodicia pretoze si o nich mysleli ze su vynimocne, no su ak tak vynimocne sproste
@norry náš gympeĽ neni o tom nemusíš sa toľko bifliť....a biflenie samo o sebe je chujovina ako svet a na gymnáziách to neni fakt tak hrozné,ako si ľudia myslia(to s tým učením)
@malapohroma myslim, ze to nie je este vsade rovnake, alebo potom my sme boli taka old school trieda, aj ked nam od primy vsetci hovorili aki sme grazli atd(priznavam, ze vacsinou mali pravdu), ale posledne dva roky sme vyhravali same olympiady a tri stvrte triedy sa na maturu moc neucila a zmaturovali sme vsetci+jednoznacne najlepsi kolektiv, co sa tyka rocnika na nasej skole... takze to asi zavisi od toho, aki ludia sa tam zidu...
elita? Sa zobud. Ziadna elita na ziadnej skole nie je. Neviem co pod tym chapes. Ak to, ze sa niekto dobre uci ci ma bohatych rodicov tak to elita nie je. Poznam gymlakov co maju v hlave nasrane a poznam ucnovkarov, ktori su tak sikovny, ze by trofli nejedneho. Nie je to o skole, ale o cloveku a jeho schopnostiach a to treba pochopit. Sorry ak som to nepochopil.
Myslíš tým " dizvých " ľudí ktorých každý pozná, obliekajú sa jak z neviemjakejznačky majú nejviem jaké "inteligentné " poznámky na všetko a všade, vedia najviac dojebaávať...? Taká elita? Padaj na trebišku do KE
@lucina223 - ja som skončila gympeľ v Prešove ale nemyslela som to ako veľa učenia, skôr tak, že sa človek učí haldu bludov, z ktorých napíše pár písomiek a potom si to z hlavy pekne vygumuje
@norry no v podstate hej, ale to neznamená, že som sa to biflila
(teda, mala som spolužiačky, čo snáď nič iné nerobili, ale ja vážne som si to párkrát prečítala deň pred písomkou, napísala, niečo odpísala a prechádzala na 1-2
aká elita? škola z nikoho žiadnu elitu nerobí...vlastne ani neviem, čo si pod tým predstavuješ...kto je najlepší? najmúdrejší? najšikovnejší? či ako?....je úplne jedno, kto na akú školu chodí...to z neho lepšieho človeka nerobí
8 rokov nám vtĺkali do hlavy, že sme elitní študenti a máme sa tak správať. preto sme chlastali od trinástich spolu s učňovkármi, hotelovkármi, čašníkmi, murármi a všetkými a budovali sme si podhubie pre ďalšie vládnutie.
keď to tá triedna spomínala (a keď zistila, s kým sa stretávame, tak ešte viac to tlačila do hláv), prevracal sa mi žalúdok.
Elita? nechápem v akom zmysle... výnimoční? to je každý... a či najmúdrejší,najšikovnejší to môže byť každý ak to chce má úsilie škola mu v tom iba pômože a na každej sa nájdu výnimočný ľudia... šikovný ale i drbovia,feťáci s prievanom v hlave sú aj na gympli,priemyslovke ale aj učnovke...ja chodím na priemyslovku a tá si ešte drží tú úroveň-fajn učitelia,kolektív,podmienky na vzdelanie a celkovo ....
@norry tak s týmto súhlasím keby som mala dostať čo i len cent zakaždým čo som sa minulý školský rok opýtala:Na čo mi to v živote bude? tak som asi milionár
no my sme na našom osemročnom jediná schopná trieda ( to sa nechcem chváliť ) - dobrý priemer, dochádzka a nemáme žiadne prúsery...ale to je dosť všeobecné povedať, že gympeľ je "elitná škola"..na každej škole sa nájde niečo iné..
V dnešnej dobe je "elita" na všetkých školách všade sa študuje s odretými ušami česť výnimkám(20% - 30%). Školstvo je v sračkách, lebo maturitu má dnes každý dement, ktorý by za socíku nemal ani učilište. Preto dnes nie je vôbec na mieste sa chváliť tým, že ja chodím na gymko, lebo čo už dnes za prípady chodia na gymko tak to je strašné. To je proste na zaplakanie.
No to je presne ďalšia tvár dnešných študentov. Sú drzý ako opice. Človek im povie že majú niečo urobiť, tak sú z toho otrávený a znechutený. Proste majú nechuť niečo robiť(učiť sa, pracovať na cvikách). Dnešná cesta k maturite mi príde, ako 4 roky v base. Proste si svoje odsedia(nič nerobia, snaha či aktivita je 0 bodov) a majú papier že sú múdri, to je fakt super a ako vidím páni na hrade to nechcú a nebudú riešiť, ale čudujú sa že kvalita študentov je mizerná. Potom že 60% - 70% si nevie nájsť prácu, no bodaj by vedela, keď si myslia že budú pracovať ako študovali(sedieť a priblblo sa usmievať) a človek ich bude zamestnávať a platiť ich za ich krásne úsmevy.
@tommyhot no tomu sa čuduješ. Veď na priemyslovke sa učia viac praktické veci a nie len teóriu a vieš ako sa hovorí. Je lepšie raz vidieť, ako 100krát počuť. Ja ako chemik s priemyslovky, keď som prišiel na VŠ tak som bol v labáku pán, som sa tam nudil celý 1 ročník. 80% vecí som už mal od cvičené na priemyslovke narozdiel od takého gymnazistu. No zase aby som obhajoval gymnazistov, oni zase boli lepší v matike a fyzike.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
ale poviem vam 8rocne tam je hnus.
hnus.
hnus.
grc.
@malapohroma Teraz som sa urazil, vieš to zdôvodniť? Teda ak to neni len tvojho pôsobiska prípad
@mousisitka @6
Myslíš tým " dizvých " ľudí ktorých každý pozná, obliekajú sa jak z neviemjakejznačky majú nejviem jaké "inteligentné " poznámky na všetko a všade, vedia najviac dojebaávať...? Taká elita? Padaj na trebišku do KE
(teda, mala som spolužiačky, čo snáď nič iné nerobili, ale ja vážne som si to párkrát prečítala deň pred písomkou, napísala, niečo odpísala a prechádzala na 1-2
Prečo? Nie je to všade tak. Ja som z osemročného a necítim sa ako zberba? Myslím, že som sa tam prepracovala vlastným úsilím.
keď to tá triedna spomínala (a keď zistila, s kým sa stretávame, tak ešte viac to tlačila do hláv), prevracal sa mi žalúdok.
@popolcek úplne ti dávam za pravdu.
No to je presne ďalšia tvár dnešných študentov. Sú drzý ako opice. Človek im povie že majú niečo urobiť, tak sú z toho otrávený a znechutený. Proste majú nechuť niečo robiť(učiť sa, pracovať na cvikách). Dnešná cesta k maturite mi príde, ako 4 roky v base. Proste si svoje odsedia(nič nerobia, snaha či aktivita je 0 bodov) a majú papier že sú múdri, to je fakt super a ako vidím páni na hrade to nechcú a nebudú riešiť, ale čudujú sa že kvalita študentov je mizerná. Potom že 60% - 70% si nevie nájsť prácu, no bodaj by vedela, keď si myslia že budú pracovať ako študovali(sedieť a priblblo sa usmievať) a človek ich bude zamestnávať a platiť ich za ich krásne úsmevy.
na gympel chodia bohovia ci co?
a ako spomenul drops, dnes je na gympli tak elita stokarov...