pamätám si jednu angličtinárku na základke, ktorá síce neučila mňa, ale druhú skupinu (chvalabohu) ... ale zvykla mať dozor na chodbe a my sme cez veľkú prestávku museli byť na chodbách. a do triedy sme mohli ísť až ked nás dozorkanujúci učiteľ pustil.
no a boli sme na chodbe... asi štyria sme stáli blízko dverí do triedy a ona došla, že môžete ísť dnu... a my že okej, vošli sme dnu, privreli sme dvere a za ani nie dve minuty došla, že "a to kto vás pustil dnu?! okamžite na chodbu!" a my sme len tak kukali na ňu či jej šibe ...
potom bola ešte jedna angličtinárka čo učila prezmenu moju skupinu istý čas... no tak o tej by sa dala kniha napísať nič nás riadne nenaučila... oblečenie si ladila podľa dní v týždni... štvrtky boli zelené potom niektorý deň modrý a niektorý deň červený vážne mala v tie dni na sebe len tú jednu farbu iné nevedela len po každom vrieskať ... no ale to by bolo na dlho...
ináč mne prísny učitelia nikd ynevadili... pokial boli spravodliví a tí väčšinou boli vadili mi hlavne také učiteľky ktoré ani učiť nevedeli a ešte k tomu na každého len vrieskali a nič im nebolo dosť dobré... ale ako vravím, takých veľa nebolo našťastie
Na žiadnu nemám vyslovene zlé spomienky,všetko časom vnímam s nadhľadom a humorom.Ale je pravda,že niektoré učiteľky by si nezaslúžili zvýšenie platu ani o euro.
Ešte si pamätám, že na náboženstve sme mali takú vtipnú katechétku.
A raz sme prestavili hodiny o 15 minút do predu, A ona nás pustila skôr z hodiny a proste vôbec jej neprišlo nič podozrivé. A keď sa to dozvedela samozrejme sme za riaditeľkou nacválali a nakoniec sme z toho vyšli s pokarhaním triednym učiteľom.
A ďalšia príhoda s ňou...Vypustili sme na ňu umelého, chodiaceho pavúka. Ona sa tam zlakla, že podskočíla a ten hábitek čo na hlave nosí sa jej povzniesol do vzduchu
Síce nie najhorší učiteľ, práve veľmi vtipný, môj bývalý telocvikár
- "vyštyrim, už sa vám venujem"
- "ti dám takú facku, že zajtra ani nezvládneš jesť polievku nohami!"
tak náš učiteľ náboženstva na mojej terajšej cirkevnej škole - trochu ma podstrčil ku ateizmu.
ale v podstate som mu vďačný, toľko periel koľko on dal, no nerozumiem ako toto môže žiť, nie to ešte učiť.
väčšinou klasické bigotné hlášky, rôzne výpočty ako "jedna korunka božieho milosrdenstva pre ježiša znamená toľko, ako 30 rokov bičovania za vieru". Argumenty na úrovni, "táto stena je žltá a nie červená, to vidí každý, takže ten úryvok v biblii je pravdivý"
ako až úplne nezmysly, ktorými si protirečil - filozofia je bezbožná veda (študoval ju)
alebo nám raz názorne ukazoval ako ruženec spúta satana, takže si s ním zaviazal ruky a potom sa celú hodinu snažil z neho vyslobodiť
ááá, no, to bol ten človek, z ktorého som sa skôr nenormálne smial, pretože to bola úplne stratená existencia na to, aby mu človek odporoval.
Jednoznačne fyzikarka na strednej, ale neskor ked som spal na pisomke a driemal na hodine a aj ked som z tej pisomky dostal 3 jak vždy a ked má vyvolala a aj tak zzomna nemala sladký pocit že mazdrvila lebo som si vedel somenut aspoň na čosi a vedel sa tam aj usmievať a smiať.....neznasal som ale že sa mi trtkala do vypoctou ked som odpovedal aj ked mi matika nejde takto má vedela zničiť lebo mi v tom spravila chaos (lebo som v tom slabý) takže je prifikana doktorka
Ja som mal strašnúvchemikárku, ktorá mala u nás v triede prezývku Lalok ... taká cuky luky po 60 ...a spolužiak odpovedal raz a niečo zadrel a ona mu nato:"Tvoju hlavu Peter!"
A este triedna na zakladke tie jej prejavy pre každú debilinu jak si brusila ego, lebo jej manžel stale ležal na gauči asi lebo zevraj sú chlapi lenivý a zato mi raz nadávala, ale to preto že sme malý zmrdi teraz by si to nedovlolila
telocvikárka/biologikárka (??? tak sa to povie?), absolútne nevedela učiť, hlúpa bola, prízemná ženská, ktorá sa aj tou kotrmelcovou školou musela prefajčiť alebo čo, nechápem.
nič nikdy z hlavy nehovorila, absolútne nula bodov. zaujímali ju len intrigy a ohováračky :ehm: nemám rada takých ľudí a nemyslím si, že by mali vyučovať budúce generácie.
@11@pdknight my sme mali na zš 1 (ted už nepamatám, či to bol školník, či telocvikár), co mal hlášku : "..ti dám takého facáka, že ti sopel oči vyrazí..!
Ja som mala zatiaľ celkom dobrých učiteľov. Boli však aj výnimky, samozrejme. Moja bývalá angličtinárka mala len kurz na angličtinu a vôbec ju poriadne nevedela, čo nám aj dokazovala na každej jednej hodine. Niečo sme nevedeli práve z toho, čo sme preberali, tak po nás začala kričať, že to máme vedieť, ale pár minút predtým vravela, že ak niečomu nerozumieme, máme sa spýtať. Keď spolužiaci nevedeli nejaké slovíčko, a spýtali sa jej, najprv sa tak zamyslene pozrela (vyzerala, že premýšľa), a po chvíľke zasa urobila krik, že to máme vedieť alebo to pozerala na prekladači cez hodinu...Najlepšie bolo, keď raz povedala zlý preklad jedného slovíčka, spolužiak sa s ňou začal hádať, že to je iný preklad, tak sa hádali asi 5 minút, potom to dala do Google, a vysvitlo, že spolužiak mal naozaj pravdu, tak to ešte aj otočila proti nemu a nakoniec on bol ten, ktorý "nemal" pravdu, pretože pani dokonalej sa nesmie krivdiť.
Raz sme s ňou mali hodinu, to už bolo pri konci predošlého školského roka a každému dala spraviť prezentáciu na určitú tému. Spolužiačka, ktorej angličtina veľmi nešla, tam mala dosť gramatických chýb. Mala tam veľa viet ako " She have 17 years old." Okamžite, keď to učiteľka zahliadla, začala po nej kričať, ako si dovolila spraviť takú chybu, keď sme si pred pár hodinami opakovali túto gramatiku a opravila jej to na "She has 17 years old." a takýmto systémom to urobila v ďalších chybných vetách...
Celkovo nás učili tri angličtinárky, jedna iba pár mesiacov, potom radšej otehotnela. Ďalšia bola fajn, ale bola dosť obézna...nevedela sa prepchať cez dvere, tak musela vždy chodiť bokom, alebo otvoriť aj bočné dvere, aj to sme sa vtedy všetci modlili, aby nevylomilo tie dvere aj s pántami, že kto sa potom poskladá na nové.
Slovenčinárku som mala na základnej takú, ktorá sa s nami radšej hrala loptičkové hry ako učila. A vždy, keď prehrala, tak bola na nás urazená...
Jedna ešte v piatom ročníku, čo nás učila, sa s nami vždy chcela baviť o sexe a púšťala nám zámerne aj také filmy a vyzerala, že je rada, keď sa na také scénky pozeráme, vysvetľovala nám, čo a ako sa tam deje. Potom prestala učiť, nik nevie, že prečo...
Učiteľka na biológii vždy, keď si kýchla, to znelo ako nejaký čínsky bojový pokrik, to bol taký jej poznávací znak.
Môj bývalý matikár bol učiteľ, aký má byť. Bol prísny, spravodlivý a vedel nás aj zabaviť, pokiaľ išlo všetko tak, ako malo ísť...Jediná jeho chyba z môjho hľadiska bola, že nám často nadával po písomkách, že nechápe na ktorého boha s nami preberal učivo, keď polovica triedy napíše písomku na 4/5 a ďalšia polovica pre istotu ani nepríde do školy v ten deň. Nadával nám aj vulgárne, často mal záchvaty hnevu a trieskal po stole a po tabuli.
Telocvikár bol fajn, pokiaľ si spolužiačky nevytvorili fake účet na pokeci, nenašli ho tam a nezačali si s ním písať...to sme sa o ňom ešte len dozvedeli veci.
A je toho veľa...ale nedá sa spomenúť na všetko, chválabohu.
1. tretia trieda ZŠ, pani učiteľka Brožíková
mrcha na entú
2. tretia trieda ZŠ, vychovávateľka, ktorá zamykala žiakov do šatní ak sa nestihli prezuť, nútila nás hcodiť po spadnutých stromoch cez rieku, dovolila nám ohadzovať sa kameňmi, dokonca nám to prikázala a tak
3. učiteľka náboženstva v tretej triede (kokos tretia trieda bol horor) ktorá tvrdila, že harry potter je satanistická kniha, ktorú nikdy nesmieme čítať lebo inak nikdy nepôjdeme do neba (kvôli nej som začala HP čítať až v jedenástich)
4. na VŠ bolo pár.... jedna doktorantka, ktorá si myslela, že je lepšia ako my všetci dokopy a bola len o tri roky staršia, jeden doktor, ktorý si doteraz myslí že zhltol tezaurus a tak...inak nič špeciálne
@purenarcissism to si mohla aj skôr povedať,nie až teraz,keď mám prečítaných všetkých sedem častí,plus knihu o metlobale som rád,že naša učiteľka náboženstva bola v pohode a takto nás neoblbovala
Bolo pozehnane, ale najviac ma traumatizovala prva triedna na strednej (nastastie odisla na matersku, sice ju nepovazujem za vhodnu osobu na mnozenie, ale budiz), mala tazke prepinaky, vykladala nam, ze sme pre nu ako deti, cez prestavku nas chodievala sledovat, o com sa rozpravame, davala nam milion dotaznikov o tom, kto sa s kym kamarati, kto je najpopularnejsi, kto je odstrkavany, volavala si denne ludi do kabinetu a riesila, kto sa s kym ma bavit, aby sme na seba nemali zle vplyvy. A tak
To vám tu niektorým nezávidím teda mňa neznášala učitelka lebo som zo štvrtiny madar na slovenčine a pritom po madarski viem povedat ano a tam to končí
Fyzikárka na základke bola najhoršia. Bola tak tlustá, že musela prejsť dverami bokom a vážne tak tlustá, že keď chodila po tej školskej "podlahe" tak sa jej tie šlapky lepili do zeme a zanechávali mierny otlačok a počutie zvuku.
Stále keď vošla do triedy, tak cez celú tú šírku medzi dverami a učiteľským stolom, vybrala svoje päť kilové kľúče a hodila ich na stôl. ( vzdialenosť dvere a ten stôl ) = to bol taký signál, že je v triede.
Keď vošla, a hneď dozvonilo, vyvolala jedného a musel odrecitovať do bodky všetko čo sme preberali minulú hodinu a známku za to nedala keď si vedel! Keď si nevedel = tak 5.
Potom nás pri tabuli skúšala do bezvedomia, rátali sme také príklady, že fujky
Fúúú najhoršia ale zároveň aj najlepšia slovenčinárka,ktorá ma jedinká dokopala sa naozaj ,že UČIŤ. Síce som mávala pred jej hodinou kŕče v bruchu a pocit,že vyzvraciam aj to čo som nezjedla ale to každý. Nehovovoriac o odpovedaní každú hodinu.
Ale mala som super matikárku Ktorá žila svoje.
Raz sa nás pýtala ,že či vieme zavolať niekomu tak,aby jej to nezobralo kredit .Jasko , tak mu len prezvoňte. Tak sme jej prezvonili a ona celá rozčúlená : aha , a teraz mi to zobralo jednu paličku.
Alebo : načo budem robiť 5 krokov dopredu,keď môžem urobiť 4.
,, O štvoruholníkoch by som vedela básniť dni aj noci ale kedže máte 45 minút... ,, A podobné hlášky
oblubena hlaska mojho telocvikara. v telocvicni bola jednak strasne napicu akustika a okrem toho sa jeho artikulacne schopnosti pohybovali niekde medzi urovnou homo habilis a homo erectus. a neskutocne ma nemal rad, lebo som sa mu stale smial, z coho vyplyva, ze som nemal rad ani ja jeho...teraz neviem co bolo skor
fúha, tak tých bolo moc, tak len troch vypíšem:
1. bol angličtinár na zš, ktorý mal úplne hroznú výslovnosť, stále sme sa na ňom smiali. Bol to taký plešatý starý ujo, ja jediná som bola ochotná chodiť po rádio a raz mi povedal so sexuálnym podtónom: "Ty jediná si mi verná, budeš odmenená" Odvtedy som sa ho bála a dal mi jednotku za to, že som mu povedala čo idem robiť cez prázdniny.. samozrejme ,že v slovenčine.
2. bola matikárka na zš, ktorá bola strašne chlpatá, mala fúzy a furt keď bola blízko mňa, tak ma opľula. Keď niekto nepočúval tak ho uzavrela do samostatnej miestnosti ktorou bola prekvapivo chodba, stále si zapisovala zlé čierne bodíky a jej stupnica bola 1*, 1+, 1, 1-, 1!, ..atď. sranda keď som dostala 3++
3. je topka to bol môj riaditeľ na zš čo ma učil fyziku. Smrdel ako popolník a stále nosil tú istú košeľu z ktorej mu bolo vidno pupok. Na Vianoce sme si v skupinkách museli vymyslieť vianočnú pesničku o fyzike a po vianočných prázdninách prišiel do triedy informatik, natočil ako spievame a hodil to na youtube prosím pekne a furt to tam je bohužiaľ.
o učiteľoch zo strednej radšej ani písať nebudem, tí sú všetci mimo
@24@narazuvzdornaa :o ; omfg no chúda to jej decko, fakt lepší kšeft /život by malo, kebyže ho niekdo od nej unesie, abo dostane sa od nej niekde hodne delako.. ;S
teraz na strednej, dúfam že keď sa nám rozpadá trieda tak už ma učiť nebude, to je jediné plus
najviac sme sa so spolužiačkou nasmiali keď si na hodiny začal nosiť taký ten zvonček čo je na recepcii a vždy keď sa bavíme, tak po ňom cinkne
najhorsia bola nasa triedna ktoru sme mali az do 3. Rocnika... v jednom kuse vyvolavala rodicom pre somariny, ked sme neohlasene neprisli do skoly hned volala rodicom kde sme...proste zakomplexovana bola no
A najlepsiu hlasku mala ucitelka na matike...strasne smrdela a v jednom kuse sme to tam museli sprejovat... a ona vzdy zadrela ,,nesprejujte sa tu, to su toxicke plyny''
alebo sme si so spoluziackou raz vymenili pisomky aby mi vyratala priklad lebo mne matika moc nesla a ucitelka prisla k nam a hovori jej ,,Maria vas uz som nacapala 2x'' a spoluziacka ,,nie, 3x''
takych situacii bolo vela ale to je nadlho
chemikarka z gympla, ktoru sme prezyvali MC-Jama-Pu
a raz diktovala poznamky a tak dementne vyslovila slovo VOSKY, ze sme po nej pomenovali skupinu na FB a az po ukonceni 3.rocnika VS som si vsimla, ze bola verejna, pricom tam boli same nadavky na nu a vela ucitelov z gympla boli na FB a clenovia tej skupiny ich este mali aj v priateloch
a jej najlepsie hlasky boli:
Zrrrýchlime častice a pokvapkáme si chlieb s olejom namiesto masla
Ak neviete, čo je to protón, predstavte si kladne nabitú buchtu
Viete ako sa dá dobre zapamätať apoenzým? No apo je tatko, čiže "tatkoenzým"
a raz ked kreslila 4 vazby uhlika, tak na kazdu jednu nakreslila iny obrazok s popisom: tu mame stromcek, tu slniecku, tu domcek a tu kvetiku a vsetci sme boli zvedavi, ze co by komisia povedala maturantom, keby pouzili rovnaky vyklad
teraz mi napadlo, kto bol u mňa najhorší!
suverénne to vyhrala jedna bývalá gestorka predmetu na TUZVO
tak znechutiť predmet nikto okrem nej nedokázal a to sa naozaj snažili viacerí, no personálny manažment s ňou bolo zlo
taku ucitelku sme mali co nam furt len nadavala a tak a asi najlepsia jej hlaska bola ked sme pisali nejaku pracu a spoluziakovi to trvalo trosku dlhsie ze "a ty co si si tam vzadu, penis skrabkal?!"
Najhoršia bola asi angličtinárka v šiestom ročníku. Po anglicky vedela dosť biedne a aj tak nám väčšinu času hovorila ako jej susedove sliepky obžierajú zeleninu A ešte o jej psovi Ajaxovi, alebo o tom, čo pestuje a tak Vtedy sme sa na angline nič nenaučili, iba ak o petržlene
Učí biológiu, má 66 rokov > a na KAŽDEJ hodine, nepreháňam, určite 98% hodín z roku som furt odpovedal ja. Mal som minulý rok známky asi 1,1,2,2,3 a chcel mi dať 3, musel som odpovedať, pri tom niektorí čo nevedia skoro nič majú 2. Chcel mi dať jediný zo všetkých učiteľov trojku, no pri tom okrem tej trojky by som nemal ani jednu dvojku, len čisté 1. Ale nakoniec po asi 5 odpovediach mi dal 2.
Nemčinár z gympla, ktorý sa rád prezentoval svojou nenávisťou k psom a vraj keby to nebolo protizákonné, rád by ich zabíjal... Okrem toho miloval videá pitvy a rád ma týral púšťaním zúbnej vŕtačky hoci vedel, že mám CHOROBNÚ FÓBIU zo zubárov a pretože som mala piercing ma vítal vždy so slovami: "Daj sa prepichnúť vidlami, bude to trendové." Raz ma vyhnal z triedy a dal mi neospravedlnenú hodinu kvôli kvetu vo vlasoch.
A potom na základnej slovenčinárka, ktorá nemala svoje deti a stále pičovala na rodičov, že aké deti si to vychovali, že sú neschopní a tak som sa raz nahnevala a povedala som jej, že nech si spraví svoje deti a začne ich vychovávať, či budú lepšie a ona sa rozplakala a opakovala niečo v zmysle: "Keby si ty vedela, keby si ty vedela.." Asi bola neplodná.
@lyterka ale ja som to nevedela! a som si to ako siedmačka ani neuvedomila, že môže byť neplodná, my sme si proste mysleli, že ju nikto nechce lebo je drbnutá... ona celkovo bola hnusná, mne v devine povedala, že si nemám podávať na hotelku prihlášku, vraj tam nepotrebujú priemerných a keď ma prijali tak ma objímala a gratulovala mi jak keby neviem čo bolo... bola falošná a nikto ju nemal rád na škole... ani učitelia...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
Obľúbená hláška telocvikára zo základky.
Simona poďte k tabuli
posledné 2 roky matikár, Zuzanka - katechétka na náboženstve, a angličtinárka - vedela naučiť, ale je hnusná
no a boli sme na chodbe... asi štyria sme stáli blízko dverí do triedy a ona došla, že môžete ísť dnu... a my že okej, vošli sme dnu, privreli sme dvere a za ani nie dve minuty došla, že "a to kto vás pustil dnu?! okamžite na chodbu!" a my sme len tak kukali na ňu či jej šibe ...
potom bola ešte jedna angličtinárka čo učila prezmenu moju skupinu istý čas... no tak o tej by sa dala kniha napísať nič nás riadne nenaučila... oblečenie si ladila podľa dní v týždni... štvrtky boli zelené potom niektorý deň modrý a niektorý deň červený vážne mala v tie dni na sebe len tú jednu farbu iné nevedela len po každom vrieskať ... no ale to by bolo na dlho...
Alebo hodila do mňa kriedu hocikedy.
A raz sme prestavili hodiny o 15 minút do predu, A ona nás pustila skôr z hodiny a proste vôbec jej neprišlo nič podozrivé. A keď sa to dozvedela samozrejme sme za riaditeľkou nacválali a nakoniec sme z toho vyšli s pokarhaním triednym učiteľom.
A ďalšia príhoda s ňou...Vypustili sme na ňu umelého, chodiaceho pavúka. Ona sa tam zlakla, že podskočíla a ten hábitek čo na hlave nosí sa jej povzniesol do vzduchu
- "vyštyrim, už sa vám venujem"
- "ti dám takú facku, že zajtra ani nezvládneš jesť polievku nohami!"
ale v podstate som mu vďačný, toľko periel koľko on dal, no nerozumiem ako toto môže žiť, nie to ešte učiť.
väčšinou klasické bigotné hlášky, rôzne výpočty ako "jedna korunka božieho milosrdenstva pre ježiša znamená toľko, ako 30 rokov bičovania za vieru". Argumenty na úrovni, "táto stena je žltá a nie červená, to vidí každý, takže ten úryvok v biblii je pravdivý"
ako až úplne nezmysly, ktorými si protirečil - filozofia je bezbožná veda (študoval ju)
alebo nám raz názorne ukazoval ako ruženec spúta satana, takže si s ním zaviazal ruky a potom sa celú hodinu snažil z neho vyslobodiť
ááá, no, to bol ten človek, z ktorého som sa skôr nenormálne smial, pretože to bola úplne stratená existencia na to, aby mu človek odporoval.
nič nikdy z hlavy nehovorila, absolútne nula bodov. zaujímali ju len intrigy a ohováračky :ehm: nemám rada takých ľudí a nemyslím si, že by mali vyučovať budúce generácie.
Raz sme s ňou mali hodinu, to už bolo pri konci predošlého školského roka a každému dala spraviť prezentáciu na určitú tému. Spolužiačka, ktorej angličtina veľmi nešla, tam mala dosť gramatických chýb. Mala tam veľa viet ako " She have 17 years old." Okamžite, keď to učiteľka zahliadla, začala po nej kričať, ako si dovolila spraviť takú chybu, keď sme si pred pár hodinami opakovali túto gramatiku a opravila jej to na "She has 17 years old." a takýmto systémom to urobila v ďalších chybných vetách...
Celkovo nás učili tri angličtinárky, jedna iba pár mesiacov, potom radšej otehotnela. Ďalšia bola fajn, ale bola dosť obézna...nevedela sa prepchať cez dvere, tak musela vždy chodiť bokom, alebo otvoriť aj bočné dvere, aj to sme sa vtedy všetci modlili, aby nevylomilo tie dvere aj s pántami, že kto sa potom poskladá na nové.
Slovenčinárku som mala na základnej takú, ktorá sa s nami radšej hrala loptičkové hry ako učila. A vždy, keď prehrala, tak bola na nás urazená...
Jedna ešte v piatom ročníku, čo nás učila, sa s nami vždy chcela baviť o sexe a púšťala nám zámerne aj také filmy a vyzerala, že je rada, keď sa na také scénky pozeráme, vysvetľovala nám, čo a ako sa tam deje. Potom prestala učiť, nik nevie, že prečo...
Učiteľka na biológii vždy, keď si kýchla, to znelo ako nejaký čínsky bojový pokrik, to bol taký jej poznávací znak.
Môj bývalý matikár bol učiteľ, aký má byť. Bol prísny, spravodlivý a vedel nás aj zabaviť, pokiaľ išlo všetko tak, ako malo ísť...Jediná jeho chyba z môjho hľadiska bola, že nám často nadával po písomkách, že nechápe na ktorého boha s nami preberal učivo, keď polovica triedy napíše písomku na 4/5 a ďalšia polovica pre istotu ani nepríde do školy v ten deň. Nadával nám aj vulgárne, často mal záchvaty hnevu a trieskal po stole a po tabuli.
Telocvikár bol fajn, pokiaľ si spolužiačky nevytvorili fake účet na pokeci, nenašli ho tam a nezačali si s ním písať...to sme sa o ňom ešte len dozvedeli veci.
A je toho veľa...ale nedá sa spomenúť na všetko, chválabohu.
mrcha na entú
2. tretia trieda ZŠ, vychovávateľka, ktorá zamykala žiakov do šatní ak sa nestihli prezuť, nútila nás hcodiť po spadnutých stromoch cez rieku, dovolila nám ohadzovať sa kameňmi, dokonca nám to prikázala a tak
3. učiteľka náboženstva v tretej triede (kokos tretia trieda bol horor) ktorá tvrdila, že harry potter je satanistická kniha, ktorú nikdy nesmieme čítať lebo inak nikdy nepôjdeme do neba (kvôli nej som začala HP čítať až v jedenástich)
4. na VŠ bolo pár.... jedna doktorantka, ktorá si myslela, že je lepšia ako my všetci dokopy a bola len o tri roky staršia, jeden doktor, ktorý si doteraz myslí že zhltol tezaurus a tak...inak nič špeciálne
Stále keď vošla do triedy, tak cez celú tú šírku medzi dverami a učiteľským stolom, vybrala svoje päť kilové kľúče a hodila ich na stôl. ( vzdialenosť dvere a ten stôl ) = to bol taký signál, že je v triede.
Keď vošla, a hneď dozvonilo, vyvolala jedného a musel odrecitovať do bodky všetko čo sme preberali minulú hodinu a známku za to nedala keď si vedel! Keď si nevedel = tak 5.
Potom nás pri tabuli skúšala do bezvedomia, rátali sme také príklady, že fujky
Ale mala som super matikárku Ktorá žila svoje.
Raz sa nás pýtala ,že či vieme zavolať niekomu tak,aby jej to nezobralo kredit .Jasko , tak mu len prezvoňte. Tak sme jej prezvonili a ona celá rozčúlená : aha , a teraz mi to zobralo jednu paličku.
Alebo : načo budem robiť 5 krokov dopredu,keď môžem urobiť 4.
,, O štvoruholníkoch by som vedela básniť dni aj noci ale kedže máte 45 minút... ,, A podobné hlášky
oblubena hlaska mojho telocvikara. v telocvicni bola jednak strasne napicu akustika a okrem toho sa jeho artikulacne schopnosti pohybovali niekde medzi urovnou homo habilis a homo erectus. a neskutocne ma nemal rad, lebo som sa mu stale smial, z coho vyplyva, ze som nemal rad ani ja jeho...teraz neviem co bolo skor
1. bol angličtinár na zš, ktorý mal úplne hroznú výslovnosť, stále sme sa na ňom smiali. Bol to taký plešatý starý ujo, ja jediná som bola ochotná chodiť po rádio a raz mi povedal so sexuálnym podtónom: "Ty jediná si mi verná, budeš odmenená" Odvtedy som sa ho bála a dal mi jednotku za to, že som mu povedala čo idem robiť cez prázdniny.. samozrejme ,že v slovenčine.
2. bola matikárka na zš, ktorá bola strašne chlpatá, mala fúzy a furt keď bola blízko mňa, tak ma opľula. Keď niekto nepočúval tak ho uzavrela do samostatnej miestnosti ktorou bola prekvapivo chodba, stále si zapisovala zlé čierne bodíky a jej stupnica bola 1*, 1+, 1, 1-, 1!, ..atď. sranda keď som dostala 3++
3. je topka to bol môj riaditeľ na zš čo ma učil fyziku. Smrdel ako popolník a stále nosil tú istú košeľu z ktorej mu bolo vidno pupok. Na Vianoce sme si v skupinkách museli vymyslieť vianočnú pesničku o fyzike a po vianočných prázdninách prišiel do triedy informatik, natočil ako spievame a hodil to na youtube prosím pekne a furt to tam je bohužiaľ.
o učiteľoch zo strednej radšej ani písať nebudem, tí sú všetci mimo
najviac sme sa so spolužiačkou nasmiali keď si na hodiny začal nosiť taký ten zvonček čo je na recepcii a vždy keď sa bavíme, tak po ňom cinkne
"Päť alebo dvadsaťpäť ? (príkladov na domácu)"
A najlepsiu hlasku mala ucitelka na matike...strasne smrdela a v jednom kuse sme to tam museli sprejovat... a ona vzdy zadrela ,,nesprejujte sa tu, to su toxicke plyny''
alebo sme si so spoluziackou raz vymenili pisomky aby mi vyratala priklad lebo mne matika moc nesla a ucitelka prisla k nam a hovori jej ,,Maria vas uz som nacapala 2x'' a spoluziacka ,,nie, 3x''
takych situacii bolo vela ale to je nadlho
a raz diktovala poznamky a tak dementne vyslovila slovo VOSKY, ze sme po nej pomenovali skupinu na FB a az po ukonceni 3.rocnika VS som si vsimla, ze bola verejna, pricom tam boli same nadavky na nu a vela ucitelov z gympla boli na FB a clenovia tej skupiny ich este mali aj v priateloch
a jej najlepsie hlasky boli:
Zrrrýchlime častice a pokvapkáme si chlieb s olejom namiesto masla
Ak neviete, čo je to protón, predstavte si kladne nabitú buchtu
Viete ako sa dá dobre zapamätať apoenzým? No apo je tatko, čiže "tatkoenzým"
a raz ked kreslila 4 vazby uhlika, tak na kazdu jednu nakreslila iny obrazok s popisom: tu mame stromcek, tu slniecku, tu domcek a tu kvetiku a vsetci sme boli zvedavi, ze co by komisia povedala maturantom, keby pouzili rovnaky vyklad
suverénne to vyhrala jedna bývalá gestorka predmetu na TUZVO
tak znechutiť predmet nikto okrem nej nedokázal a to sa naozaj snažili viacerí, no personálny manažment s ňou bolo zlo
vrchol bol ked nas každého polroka celu strednú presadzala ako kvetinky