Raz ked som bol sam doma som skusal pripravit spagety, no nemohol som nikde najst sol na osolenie vody v ktorej sa varili... Takze nakoniec to chutilo dost hnusne neosolene spagety su fakt nechutne
dala som variť vajíčka a zabudla som na ne a už sa varili asi vyše hodiny a zrazu také BUM z kuchyne a boli rozplesknuté na digestore a ešte k tomu spálený hrniec a áno, bolo to pri hraní wowka
minule sa mi cestoviny tak zlepili ze sme z nich museli odkrajovat...no a tiez sa mi niekedy nepodaria palacinky-daju sa zlomit....ale vo vsetkom co sa mi raz nepodari som nabuduce o nieco lepsia....
krupicova kasa .. prvy aj posledny krat v zivote .. sypem do toho krupicu, hmm nehustne to.. tak sypem dalej, este, este .. zrazu .. hups! a bolo po ranajkach...
keď som bola malá,tak som "uvarila" polámané tyčinky v studenej vode a chcela som ,aby si to babka zobrala na desiatu do práce...odporúčam:"Nikdy nejedzte a ani "nevarte" polámané tyčinky namočené deň vo vode"
moj prvy pokus o prazenicu dopadol tak, ze mi zacala horiet panvica, pretoze som odisla z kuchyne a samozrejme som na nu zabudla, odvtedy sa sporaku vyhybam
ked som varila zive jedlo vzdy bolo dobre. ale minule som pre seba a @perkele robila vyprazany syr-polotovar. boli tam 2x2kusky primrznute k seba a zaboha mi nesli oddelit na jednej strane som tie zlepence spalila a ked som ich dala na tanier a rozrezala nozom lebo sa stale neoddelili tak v strede boli zmrznute s kuskami ladu. tak znova na panvicu... ale stacilo odrezat tu obhorenu cast a bolo to jedle
1. Vajíčko na tvrdo - spomenula som si naň až keď sa po dome začal šíriť podivný smrad... Kuchyňa bola niekoľko hodín nepoužiteľná, hrniec prežil.
2. Chcela som uvariť také guličky (mrazený polotovar, vnútri je údené mäso, nahádže sa to do vriacej vody, chvíľu povarí a dobrú chuť), zabudla som na vodu na sporáku - hrniec bol žeravo červený keď som si naň spomenula, dodnes má inú farbu než ostatné hrnce zo sady, ale ostal použiteľný.
3. Kuba torta - korpus bol konzistenciou niečo medzi umelou hmotou a gumou, banánov bolo málo, krém bol zle pripravený (aj keď chutil dobre) a navrchu bolo toľko čokolády, že ešte aj mne, čokoholikovi, z toho bolo ťažko.
4. Vyprážaný syr - pri všetkej mojej snahe som z neho oškriabavala čiernotu aby bol aspoň trochu jediteľný
5. Puding - mamina ma navigovala "daj tam desať lyžíc cukru" (myslela lyžičiek, spoliehala sa na moju inteligenciu) - bol hnusne sladký, ale jesť sa dal...
@seagull1 Pri tom syre som stála celý čas, pri pudingu som stála odkedy sa mi začalo variť mlieko a od Kuba torty som tiež nikam neodchádzala a dodnes neviem, čo vlastne zlyhalo, keďže som išla presne podľa receptu...
neviem ci sa to da ratat ako pokus, ale chcel som si urobit hranolky. Dal som olej do panvice a zapol sporak... odbehol som ku kamosom, ktori kukali telku. Odrazu pozerame do kuchyne, kde nieco blikalo. Po chvili nam doslo, ze vianocne ozdoby, ktore blikaju mame pri telke, na ktoru pozerame (a to bol april! ).
Olej horel. 5 chalanov v byte a ani jeden nevedel co robit. Za obet padla jedna utierka (netusil som ze farby ktorymi ich farbia su z umelej hmoty). Kamos rychlo chytil uz nehoriacu panvicu s vriacim olejom a utekal cez pol bytu do kupelne, aby ju hodil do vane. Odniesla si to jeho ruka s popaleninami. Olej fajne zasycal ked sa dostal do styku s vodou (NESKUSAJTE TO!!!). Rozpaleny teflon bolo citit po byte este mesiac. Ale panvica to prezila! Este si to trochu odniesla drevena kuchynska skrinka nad sporakom, ale cierny flak sa dal celkom dobre umyt...
Naši sa dodnes smejú z môjho pokusu pripraviť koláč - Dagestan rezy - jednoduchá vec, v poslednej fáze treba cesto rozdeliť na dva diely a do jednej časti pridať kakao. V mojom prípade to skočilo oliatím seba, linky, koberca a cca polovice kuchyne.
Prvý krát som robila cestoviny. Dám soľ, štipku oleja a hodím cestoviny do hrnca... o chvíľu to bolo čierne! Inu, treba dávať aj vodu
Mám talent na pripalovanie. Všetkého. Ryže, hranoliek, topiniek.
A raz, ked som bola menšia, tak som si chcela robiť horúcu čokoládu, tak som nalámala tabličku a hodila to to rýchlovarnej konvice. Samozrejme, že sa to pripieklo, smrdelo to jak čert a museli sme to vyhodiť
čokoládová torta pre mamu... vyzeralo to ako z obchodu... ale hnačku z toho mala celá rodina... uf! ale to už bolo dávno... odvtedy nevarím ani nepečiem aspoň mám výhovorku
mne už len krupica 3 krát vykypela a 4 krát mi zhasol plameň lebo som nevedela ako s tým už otáčať aby to nekypelo a stále to potom nechcelo hustnúť... ja proste nie som stvorená do kuchyne!
ja som ako 6-ročná prvkýkrát varila puding, no a zapla som prazdny hrniec na max. a kým som dočítala odstavec tak bol už horúci a ja som doňho švacla mlieko...to ste mali cítiť...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
Aspoň podľa mňa, na názore ostatných mi nezáleží
inak len také že zhrčkavené, málo osladené
apropos, raz som chcela prebytok soli (v slanom jedle) vykompenzovať cukrom
výsledok bol nejedlý
2. Chcela som uvariť také guličky (mrazený polotovar, vnútri je údené mäso, nahádže sa to do vriacej vody, chvíľu povarí a dobrú chuť), zabudla som na vodu na sporáku - hrniec bol žeravo červený keď som si naň spomenula, dodnes má inú farbu než ostatné hrnce zo sady, ale ostal použiteľný.
3. Kuba torta - korpus bol konzistenciou niečo medzi umelou hmotou a gumou, banánov bolo málo, krém bol zle pripravený (aj keď chutil dobre) a navrchu bolo toľko čokolády, že ešte aj mne, čokoholikovi, z toho bolo ťažko.
4. Vyprážaný syr - pri všetkej mojej snahe som z neho oškriabavala čiernotu aby bol aspoň trochu jediteľný
5. Puding - mamina ma navigovala "daj tam desať lyžíc cukru" (myslela lyžičiek, spoliehala sa na moju inteligenciu) - bol hnusne sladký, ale jesť sa dal...
A celkovo - ja sa s kuchyňou nekamarátim...
Olej horel. 5 chalanov v byte a ani jeden nevedel co robit. Za obet padla jedna utierka (netusil som ze farby ktorymi ich farbia su z umelej hmoty). Kamos rychlo chytil uz nehoriacu panvicu s vriacim olejom a utekal cez pol bytu do kupelne, aby ju hodil do vane. Odniesla si to jeho ruka s popaleninami. Olej fajne zasycal ked sa dostal do styku s vodou (NESKUSAJTE TO!!!). Rozpaleny teflon bolo citit po byte este mesiac. Ale panvica to prezila! Este si to trochu odniesla drevena kuchynska skrinka nad sporakom, ale cierny flak sa dal celkom dobre umyt...
...boze, to bol ale smrad
Mám talent na pripalovanie. Všetkého. Ryže, hranoliek, topiniek.
A raz, ked som bola menšia, tak som si chcela robiť horúcu čokoládu, tak som nalámala tabličku a hodila to to rýchlovarnej konvice. Samozrejme, že sa to pripieklo, smrdelo to jak čert a museli sme to vyhodiť
@belzeboss ... intrák chápem, tam varíte, ako sa dá ... ale toto bola iná situácia