Medzi najlepšie filmy aké som kedy videla by som radšej radila tie s hlbšou pointou, ktorá dnešným komédiám dosť uniká, ale ak to má byť teda komédia tak Hangover 1,2 alebo THE BUCKET LIST (za ktorý by som dala aj milion vykričnikov ale stačí caps lock pre teraz a ten mal veru aj hlbší obsah (radí sa medzi komédie vraj, preto ho spomínam) . Inak nič.
pretože je to fantastické rozprávanie o nudnej skutočnosti. nikto nie je superhrdinom a všetci pritom pôsobia heroicky. dialógy sú uveriteľné; pointa sa skrýva v tom najmenej očakávanom momente; obrazy majú neobyčajne ľudskú hodnotu. z tej snímky vychádza čosi slovenské, nekopírovateľné a nenapodobiteľné. postavy sú stvárnené s citom.
tiež sa mi páči ako bola poňatá téma mladosti a zanovitosti, naivity a náhleho vytriezvenia. vedľajšia dejová línia je rovnako prirodzená ako ústredný motív lásky medzi dvomi protikladmi - táto je vyhrotená do roviny muž - žena, bezstarostný - utrápená, lenivý - usilovná, sebaistý - neistá etc. končiac až v otázke rodinného a etnického zázemia. záver filmu prekvapuje, no ani na minútu z príbehu nevyznieva brutalita (ani v scéne dedinskej slávnosti) alebo vypočítavosť režiséra...
Ja som len v tejto chvíli zamilovaná do Krzysztofa Kieslowskeho. Vidieť svet očami ako on, je ojedinelá diagnóza, nevyliečiteľná chvalabohu! Nie je možné vybrať víťaza, no to najsilnejšie čo kedy moje oči zočili, je Krátky film o zabíjaní.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
pretože je to fantastické rozprávanie o nudnej skutočnosti. nikto nie je superhrdinom a všetci pritom pôsobia heroicky. dialógy sú uveriteľné; pointa sa skrýva v tom najmenej očakávanom momente; obrazy majú neobyčajne ľudskú hodnotu. z tej snímky vychádza čosi slovenské, nekopírovateľné a nenapodobiteľné. postavy sú stvárnené s citom.
tiež sa mi páči ako bola poňatá téma mladosti a zanovitosti, naivity a náhleho vytriezvenia. vedľajšia dejová línia je rovnako prirodzená ako ústredný motív lásky medzi dvomi protikladmi - táto je vyhrotená do roviny muž - žena, bezstarostný - utrápená, lenivý - usilovná, sebaistý - neistá etc. končiac až v otázke rodinného a etnického zázemia. záver filmu prekvapuje, no ani na minútu z príbehu nevyznieva brutalita (ani v scéne dedinskej slávnosti) alebo vypočítavosť režiséra...
má to ďaleko od Amerických megavtipných komédíí, ale je to krásne
» www.csfd.cz/film/37945-kuku... - najlepšie v origináli s titulkami