Najlepšie, nech je vážne pútavá, nech sa od nej neviem odtrhnúť stará, novšia, to je jedno, a super by bolo aj keby bol podla nej aj natočený film
Vďakaa
Robert Crais: Rukojemníci.Nedá sa povedať,žeby bola to najlepšie,čo som doteraz čítal,i ked sa mi celkom páčila.Bol podla nej natočený film,preto som ju sem pridal
Zo slovenských Rozum od Slobodu a Rúfusove zbierky sú tiež veľmi cenené pre mňa.
A zo svetových určite 1984.
Machen a hádam hociktorá od neho,
Kingove poviedky "N" a "Nona"
a Bukovskeho South of no north.
My deti zo stanice Zoo
ale neviem ši najlepšia, nemám rebríček, len mi veľmi utkvela v pamäti
inak som už dávno nečítala niečo fajné z beletrie, čo by som chcela
každý rok je to iná kniha
ale
skús Trinásty príbeh
nie je ani nová, ani stará ale patrí medzi mojich 10 top kníh
mám ju dosť ochytanú, lebo som ju už toľkokrát prečítala
ale nevysvetlím ti čo ma na nej tak fascinuje
spôsob akým autorka píše ma dostal
proste je to niečo ako kniha napísaná pre mňa
viem sa stotožniť s každou vetou
Síce ich mám viac ako 100 veľmi obľúbených, kde zaraďujem knihy z najrôznejších oblastí.
Podľa dnešnej nálady by som dal:
1. Le rouge et le noir od Stendhala
no kedysi dávnejšie by som zas zahlasoval za:
1. Casanova
a v budúcnosti to taktiež bude nejaká erotika, čo bude mať šmrnc, to znamená niečo zapadnuté prachom, určite nie komerčné sračky typu 50... a tak ďalej
@lemontreegirlyesyours
Keď som videl že sa mi načítavajú dva obrázky a ten text "nie som pobožná ale super čítanie", tak som čakal že to bude Starý zákon a Nový zákon
ja by som ti odporučila detektívky od Connellyho, pri nich si vždy šetrím strany, hlavne teraz, keď som už prečítala všetky, čo napísal.
ale fakt, to si poviem, že ešte pol hodinku si budem čítať a spamätám sa o tri hodiny, keď som na konci knihy
a je podľa niektorých tých kníh natočený seriál Bosch a v pohode sa dajú nájsť v knižniciach.
bolo ich veľa dobrých... smutné je, si vôbec nepamätám názvy kníh, len obsahy... hlavne tých najlepších :/
ale tak z tých čo si pamätám boli najlepšie asi:
priateľ do dažďa (super kniha, kvôli netypickej forme),
správa vo fľaši, zápisník jednej lásky, zoznam zákazov
Mna strasne chytil Samuel Becket, sice nepise knihy, ale absurdnu dramu, ale je to celkom zabavne. ^^ Pokial ide o nejake romany, tak z fantazy romanov ma chytil Anthony Horowitz a jeho seria Spolocenstvo piatich.
Pro mě je to kniha "To" od Stephena Kinga..Kniha má přes tisíc stránek, takové mají často tendenci upadat na napínavosti a člověka nudit. V tomto případě jsem se nenudil ani minutu, kniha byla celou dobu napínavá, střídání dvou časových linií bylo skvěle zařazeno a celkově, autor má moji obrovskou poklonu, za toto a i za ostatní jeho díla...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
72 komentov
» www.mensenrechten.org/wp-content/uplo...
A zo svetových určite 1984.
Machen a hádam hociktorá od neho,
Kingove poviedky "N" a "Nona"
a Bukovskeho South of no north.
od štefana krála sú z poviedok, short novels, imo najlepšie, okrem tích spomenutích 2 "N ,
Crouch End, a *l´Jaunt
a ešte 2 *šchrôdingerovky - Pátrání po Schrod.kočce, a Schrôdingerova koťata :p
ale neviem ši najlepšia, nemám rebríček, len mi veľmi utkvela v pamäti
inak som už dávno nečítala niečo fajné z beletrie, čo by som chcela
» www.litcentrum.sk/recenzie/bezvyh...
A okrem toho ešte:
Hlava XXII
Harry Potter
Pieseň Ľadu a ohňa
Pán Prsteňov a Hobit
Vtáky v tŕní
@nats sophiina voľba je best páčila sa ti?
Inak momentálne som si požičala 4 knihy od Matkina tak mám chvíľu čo čítať
ale
skús Trinásty príbeh
nie je ani nová, ani stará ale patrí medzi mojich 10 top kníh
mám ju dosť ochytanú, lebo som ju už toľkokrát prečítala
ale nevysvetlím ti čo ma na nej tak fascinuje
spôsob akým autorka píše ma dostal
proste je to niečo ako kniha napísaná pre mňa
viem sa stotožniť s každou vetou
a mna uputala Tainova-je to inak,mami (homo tematika) ale pekne a pokracovanie, na 2.cast som musela hadam polroka cakat ! v poradovniku
a napadlo mi Osamelost prvocisel ale neveim ci je natolko putava, bolo to kusok o mne hlavne
Podľa dnešnej nálady by som dal:
1. Le rouge et le noir od Stendhala
no kedysi dávnejšie by som zas zahlasoval za:
1. Casanova
a v budúcnosti to taktiež bude nejaká erotika, čo bude mať šmrnc, to znamená niečo zapadnuté prachom, určite nie komerčné sračky typu 50... a tak ďalej
snad ma za to nikto nezabije tu
hoc nie som pobožná veľmo..ale super čítanie
Keď som videl že sa mi načítavajú dva obrázky a ten text "nie som pobožná ale super čítanie", tak som čakal že to bude Starý zákon a Nový zákon
ale fakt, to si poviem, že ešte pol hodinku si budem čítať a spamätám sa o tri hodiny, keď som na konci knihy
a je podľa niektorých tých kníh natočený seriál Bosch a v pohode sa dajú nájsť v knižniciach.
ale tak z tých čo si pamätám boli najlepšie asi:
priateľ do dažďa (super kniha, kvôli netypickej forme),
správa vo fľaši, zápisník jednej lásky, zoznam zákazov
O rozmnožovaní a iných ťažkostiach - Martin Kasarda
Richard Bach - Čajka Jonathan Livingston
Hitlerovi bojovníci