keby som začala od prvej knihy, bol by to Hamlet, stále zatiaľ tvrdím, že je to biblia medziľudských vzťahov, vzácny poklad, a druhou sú Mŕtve duše, ruský pánprsteňov... a asi to bude len z osobných zážitkov, keď sem zahrniem Majster a Margaréta, ale neverím sebe samej, že by to bola najlepšia kniha, akú som čítala, verím však, že sa beriem na spánok
neviem posúdiť, ktorá bola najlepšia, ale mám rada knihy, pri ktorých si, možno aj s odstupom času, uvedomím aký vo mne nechali pocit, takže
Pán Prsteňov - jednoznačne, čítala som ho už toľko krát, že sa mi všetky časti rozpadávajú, a stále mi pri popisoch Lórienu zviera hrdlo, že tam nemôžem byť tiež
Biely koník - staré, a s pár kecami o viere v boha, ktoré mi vôbec nerežú, lenže celá tá kniha je napísaná s takou láskou, že ju nemožno nemilovať
His Dark Materials - celá trilógia, má také to čosi, čo si všimnete na ďalšie prečítanie, alebo na dodatočné úvahy
Hard-Boiled Wonderland and the End of the World - a pár ďalších Murakamioviek (ale nie všetky, Murakamiho nemôžete neskonale milovať, proste to nejde, po pár knihách vám to už príde strašne stereotypné)
Tvář toho druhého - Kóbó Abe mal byť len obyčajná školská povinná četba a ...zaujala, dokonca viac než to
Muz ktory sadil stromy by Jaean -a Giono .... moja osobna biblia.
alebo cokolvek od Shusaku Endo -a ... trocha nudne ked to citam citam ale potom to ostane v hlave navzdy
Bratia Strugacky, najmä Les, Piknik pri ceste (Stalker) alebo Miliardu rokov pred koncom sveta...nevsedne ruske sci-fi z minulej ery - koho nebavia vojny mimozemstanov s robotmi sa nemusi bat ze sa by tam nieco take vyskytlo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
keď ja neviem ani neviem, stále dúfam, že najlepšiu knihu ešte len budem čítať.
u mna asi Hlava XXII. asi.
@dejvido
» www.martinus.sk/?uItem=62268...
Dravec a obeť
Prečítala som fakt veľa kníh, a neviem vybrať jednu, ktorá by bola tá naj, naozaj. Každá bola niečím výnimočná a niečo mi dala.
Remarque - Na západe nič nové
Orwell - Hold Katalánsku
Orwell - 1984
a evitine knihy.. naozaj je najlepšou knihou na svete paperback, ktorý si kúpiš na nivách v automate? ach.
inac nevie nniekto zohnat nexusa a plexusa??? =D ale váázne
Hostitel,Twilight 1..Už sa nebojím..Punková princezná..Bez dcéry neodídem a Byla sem otrokiní v satanské sekte..
Ale tak celkovo Dracula, Čachtická pani, Tajný denník Laury Palmerovej, Komisár Maigret, Mesačné údolie
Traja kamaráti
Voda pre slony
Pán Prsteňov - jednoznačne, čítala som ho už toľko krát, že sa mi všetky časti rozpadávajú, a stále mi pri popisoch Lórienu zviera hrdlo, že tam nemôžem byť tiež
Biely koník - staré, a s pár kecami o viere v boha, ktoré mi vôbec nerežú, lenže celá tá kniha je napísaná s takou láskou, že ju nemožno nemilovať
His Dark Materials - celá trilógia, má také to čosi, čo si všimnete na ďalšie prečítanie, alebo na dodatočné úvahy
Hard-Boiled Wonderland and the End of the World - a pár ďalších Murakamioviek (ale nie všetky, Murakamiho nemôžete neskonale milovať, proste to nejde, po pár knihách vám to už príde strašne stereotypné)
Tvář toho druhého - Kóbó Abe mal byť len obyčajná školská povinná četba a ...zaujala, dokonca viac než to
ale najviac ma asi ovplyvnila Matilda od Roalda Dahla. a Ragtime od Edgara Lawrencea Doctorowa.
a milujem, absolútne milujem Murakamiho knihy. čokoľvek čo ten človek napíše je geniálne.
Meno vetra od P. Rothfussa
Sedem demonov od B. Woodovej
Egypťan Sinuhet od M. Waltari -> fascinujúci egyptský svet
Alchymysta od P. Coelho -> dobré na zamyslenie
Gejša od A. Golden -> pretože milujem japonskú kultúru
aj niektoré knihy od Dana Browna, i keď neskôr sú už na jedno kopyto
Hlava XXII
Duna
Okrem iných skvelých kníh čo som čítal.
Prečítala som aj tú tvoju.. a prišlo mi to naivisticko feministické.
alebo cokolvek od Shusaku Endo -a ... trocha nudne ked to citam citam ale potom to ostane v hlave navzdy
Bratia Strugacky, najmä Les, Piknik pri ceste (Stalker) alebo Miliardu rokov pred koncom sveta...nevsedne ruske sci-fi z minulej ery - koho nebavia vojny mimozemstanov s robotmi sa nemusi bat ze sa by tam nieco take vyskytlo
Eugen Sue - Tajomstvá Paríža
Karol Hulman - Krutá je noc (vojn. román očami nemeckého vojaka)
Gérard Périot - Útek zo zeleného pekla (cest. z putovania Libériou)
O. Wilde- Portrét Doriana Graya
Remarque- Noc v Lisabone
W. Styron- Sophiina voľba