Ja sice jem vela zeleniny aj ovocia, aj C vitaminu mam dost,aj sa hybem a predsa som raz za 4-5mes chorá
lekar mi chce predpísať nejake tabletky na to,ale predsa len by ma zaujímalo, čo platí pre vás najlepsie, co zvyknete robit/jest/pit etc
to je podľa mňa úplne normálne byť raz za 4-5 mesiacov chorá ja som približne 4x za rok, čo je asi každé 3 mesiace a neberiem to nejak ako zníženú imunitu
Mne pomohli pred polrokom len tabletky (co asi nechces pocut), imunoglukan sa tusim volali a B12tku si pichat (ale tej som mala na krvnych testoch zisteny nedostatok), byvala som nachcipana strasne casto.
Teraz je to lepsie, ale stale nie dost a pripisujem to stresu/zlemu psychickemu rozpolozeniu sposobeneho stresom a tym ze je prechodne obdobie zima/jar.
ako doplnok je fajn chlorella a/alebo spirulina, ale inak byť chorá cca raz za polroka mi tiež nepríde veľa. aj keď asi záleží ako chorá zvykneš byť. či len soplík a pár dní poležíš s čajom, alebo musíš brať antibiotiká, máš horúčky a ideš sa zadusiť kašlom.
choď na gastro, či nemáš alergiu/intoleranciu na niektoré potraviny alebo niektoré látky.
To može sposobovať že máš často rozne choroby ak jedávaš volaké potraviny na ktoré maš intoleranciu či alergiu. Vobec nemusi byť prejav opuch a podobne, bývaju aj prejavy hlieny, afty a atd.
cesnak, otužovanie, často chodievať do prírody, zeleninu a ovocie kupovať od drobných farmárov (dbať na kvalitu). Je fajn, ak aspoň raz do týždňa si poriadne zamakáš, či už v nejakom športe alebo behom. "ZAMAKÁŠ", to znamená, že pot sa z Teba leje ako alkohol do torpyho...
@bebekex práveže hlieny áno, hlieny má človek z histaminovej intolerancie. Alebo je to taký jeden z príznakov, každý človek má iné, ale je to jeden z príznakov.
A pokial ich máš, tak už lahsie aj prechladneš, či ochorieš.... treba si sledovať stravu :/ , nie stále keď máš slabú, ale aspon 1-2tyždné každých pol roka skús len čisto takúto diétu akú by si mala, určite pomože.
@tomas55555 plucne chlamýdie? a ty chodiš po vonku občas zakašleš a nakazuješ ostatných ludi? si v poriadku? takých ludí by som bil od rána do večera..... na to treba silné antibiotika a vyležať to. 1-2týždne a si zdravý. Infekčná choroba, hned nakazíš iného človeka a ty už pol roka takto chodiš po vonku a ešte povedz že máš priatelku a bozkávaš sa s ňou (tak už máš istotu už že to má tiež, nie každému sa to prejaví hneď, ale má to, trošku ochorie a hned to má rozširené aj ona, či ktokolvek s kým sa stretávaš)
@bebekex studená alebo aspon vlažná sprcha občas, ako tu bolo spomínané echinacea(extrakt, či tabletky alebo aj čaj), ešte aj čaj Lapacho. Je dobré si sledovať aj B12 a iné B vitamíny.
Kurkumu(kari), škoricu, zázvor pridať do stravy.
Obmedziť horúce kúpele/sprchy :/
Minerálky piješ často? tie tieź nie sú velmi dobré....radšej vodu alebo čaj
@tomas55555 No tak sa necudujem, ze to mas pol roka ked sa nenechas poriadne vyliecit.. Ja som zas mala plucnu mykoplazmu a brala som kvoli tomu 4x atb (po 2 týždne, behom 2 rokov)! A na chlamydie sa berú atb 3 týždne! Presne jak píše @mefistofel ..
Co maju robit ludia s slabenou imunitou, ked chori ludia miesto toho aby sa vyliecili a zostali doma chodia po vonku.
@lenkaska1 ono...nie je problém ani chodiť po vonku ked je človek chorý a má oslabenú imunitu, problém je, chodiť po vonku chorý a do zamestnania/školy ked má človek silne infekčnú chorobu
Hliva je fajn. Ja som našla Imunoglukan. Predtým som nepočula o ňom ale tiež je v ňom výťažok z hlivy ustricovej. Celkom pomáha ale ukáže sa to až teraz na prelome ročných období, vtedy bývam veľmi často chorá....
inak toto mi vyskočiklo na fb a tam je aj imunoglukan a ine prípravky » www.vyzivovy-doplnok.sk/tabletky-na-pos...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Teraz je to lepsie, ale stale nie dost a pripisujem to stresu/zlemu psychickemu rozpolozeniu sposobeneho stresom a tym ze je prechodne obdobie zima/jar.
To može sposobovať že máš často rozne choroby ak jedávaš volaké potraviny na ktoré maš intoleranciu či alergiu. Vobec nemusi byť prejav opuch a podobne, bývaju aj prejavy hlieny, afty a atd.
A pokial ich máš, tak už lahsie aj prechladneš, či ochorieš.... treba si sledovať stravu :/ , nie stále keď máš slabú, ale aspon 1-2tyždné každých pol roka skús len čisto takúto diétu akú by si mala, určite pomože.
Kurkumu(kari), škoricu, zázvor pridať do stravy.
Obmedziť horúce kúpele/sprchy :/
Minerálky piješ často? tie tieź nie sú velmi dobré....radšej vodu alebo čaj
Co maju robit ludia s slabenou imunitou, ked chori ludia miesto toho aby sa vyliecili a zostali doma chodia po vonku.
inak toto mi vyskočiklo na fb a tam je aj imunoglukan a ine prípravky » www.vyzivovy-doplnok.sk/tabletky-na-pos...