Mozno nema IB, alebo ti chce tovar poslat hned bez toho aby cakal kym mu za 2-3 pracovne dni pridu peniaze (v zavislosti od banky). Kazdopadne cez bazos by som inak ako osobne neplatil. Ludia tam zvyknu vo velkom ojebavat a potom to treba riesit s fizlami a robit bububu na vsetky mozne strany - predavajuci, posta atd a je to dost zdlhavy proces.
@mefistofel co vyriesis dobierkou? Akonahle preberies balik, posta za neho straca zodpovednost a ked tam budes mat nasrate v skatuli, tak musis tak ci tak ist za fizlami...
ja takemuto systemu nakupu moc neverim vzdy ked som nieco kupoval cez Bazos tak som si to bol osobne prebrat (napr. pre motor z Favorita 135 som vycestoval do Hlohovca)
@tommyhot ked si otvoris balik na poste a zbadas ze tam nemas nic, tak sa moze zastavit platba odosielatelovy a hned to mas ulahcene. takze aj taka vec pomoze. len pojdes na policiu oni ti do niekolkych dni vratia peniaz a nemusis cakat dokym ti tie peniaze vrati odosielatel(tj nikdy)
ja osobne com takto nekupovala nič, na to som príliš nedôverčivá. ale myslela som, že môžeš ten balík pozrieť skôr, než to zaplatíš ale tak asi som len naivná
@mefistofel a aj si nieco take realne zazil, alebo si to len niekde pocul? Lebo posta s tym nema absolutne nic a nemoze vediet, ci si si naozaj neobjednal to hovno v skatuli. Posta nema relevantny dovod pozastavovat platbu a ani to nerobi.
@luc.ka veru nemozes predstav si, ze prides do potravin odhryznes si z chleba a az potom sa rozhodnes ci si ho kupis, alebo ho vratis do regalu. Posta ti aj tak neda balik do ruky skor nez ho zaplatis. A tam ich praca ako sprostredkovatela prepravy konci.
@mefistofel vieš koľkokrát som posielala na dobierku a tí ľudia si to neprevzali?! A na každom som tratila 3€: Lebo 2eurá dobierka, 1€ spätné a to nevravím že som sa musela jebať na poštu jak debil, navyše pri dobierke musím vyplňovať milión papierikov
Navyše som mala veľa kladných hodnotení dosť ľudí aj vopred poslalo peniaze lebo aj pre nich je to lacnejšie: iba 0,5e a dáko mi to bazoš zmazal lebo mama tam začala chodiť a pomenila údaje..
@lenkaska1 mne osobne sa nikdy nestalo ze by som neprevzal objednavku. Ale zas problem je aj v tom ze niekedy tym ludom ani neoznamia ze maju nieco na poste. Mne osobne sa uz 3x stalo ze ziadny papier nic mi nedosiel ze mam nieco na poste,
A prvy krat ked sa mi to stalo, tak len nahodou som mal pri sebe cislo objednavky a chcel som len vediet ze kde mi ten balik stoji a oni mi povedali ze uz 12dni stoji na poste, akoze toto som nechapal... a toto sa mi uz stalo 3x a vobec ziadny papier, ani SMS ani nic. Jedine som mal stastie ze som ten balik velmi potreboval tak som sa s tym zaoberal inak by mi tiez prepadol a bol by som oznaceny na stanke ako ten co si neprevzal balik a podobne blbosti.... A to len kvoli blbej poste.
Takze vzdy nehladaj chybu v tych ludoch co si neprevzali balik, ale skus v tej poste.....
Ja som si kúpil telefón cez bazoš a stratil som 160 eur poviem takto už nikdy si nič nekúpim cez bazoš iba ak osobný odber a prevodom už vôbec nekupujem
Ja mám zatiaľ pozitívne skúsenosti s nákupom cez bazoš, väčšinou s dobierkou, ale už som prevádzala aj peniaze na účet. Samozrejme je lepšie, ak majú predajcovia aj nejaké hodnotenia. Zatiaľ som však nemala žiadnu zlú skúsenosť. Každopádne, opatrnosti nikdy nie je dosť
Cez Bazoš by som si nikdy netrúfla kúpiť niečo bez osobného kontaktu.
Treba aspoň na vyskúšanie sa spýtať, či by nebol možný osobný odber (aj keď ste tristo kilometrov ďaleko, ale tak predajca to zatiaľ nemusí vedieť) a ak daná osoba povie, že nie, alebo nejak podozrivo špekuluje a stále chce peniaze priamo na účet, tak pac a pusu a nechať tak.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
tak to neviem.
ja osobne com takto nekupovala nič, na to som príliš nedôverčivá. ale myslela som, že môžeš ten balík pozrieť skôr, než to zaplatíš ale tak asi som len naivná
@luc.ka veru nemozes predstav si, ze prides do potravin odhryznes si z chleba a az potom sa rozhodnes ci si ho kupis, alebo ho vratis do regalu. Posta ti aj tak neda balik do ruky skor nez ho zaplatis. A tam ich praca ako sprostredkovatela prepravy konci.
A prvy krat ked sa mi to stalo, tak len nahodou som mal pri sebe cislo objednavky a chcel som len vediet ze kde mi ten balik stoji a oni mi povedali ze uz 12dni stoji na poste, akoze toto som nechapal... a toto sa mi uz stalo 3x a vobec ziadny papier, ani SMS ani nic. Jedine som mal stastie ze som ten balik velmi potreboval tak som sa s tym zaoberal inak by mi tiez prepadol a bol by som oznaceny na stanke ako ten co si neprevzal balik a podobne blbosti.... A to len kvoli blbej poste.
Takze vzdy nehladaj chybu v tych ludoch co si neprevzali balik, ale skus v tej poste.....
Treba aspoň na vyskúšanie sa spýtať, či by nebol možný osobný odber (aj keď ste tristo kilometrov ďaleko, ale tak predajca to zatiaľ nemusí vedieť) a ak daná osoba povie, že nie, alebo nejak podozrivo špekuluje a stále chce peniaze priamo na účet, tak pac a pusu a nechať tak.