Od prvého ročníka som mala najlepšiu kamarátku (spolužiačku). V 5. ročníku odišla na 8-ročný gympel. Boli sme z toho dosť zdeptané lebo sme si boli dosť blízke a znamenalo to že spolu už budeme omnoho menej. Odvtedy ako odišla chytila však bohužiaľ gymplá
No jo to poznám. Ale človek je rád keď sa ozve po čase nejaký ten "stratený" alebo "odignorovaní" kamarát a ono to je fajn potom spomínať ako sme sa ignorovali Takže určite by bolo super keby si napísala!
komunikácia ... všetko jej povedz čo máš na srdci ... nič nestratíš ... a keď na to zareaguje negatívne tak to bude nasvedčovať o jej inteligencii a povahe
ako to poznám ja, tak je to vec z ktorej ľudia zvyknú obviňovať čerstvých alebo aj neskorších študentov gymnázia, lebo "dostal si sa na gympel, tak si teraz myslíš aký si úžasný a strašne múdry!"...
v skutočnosti však ide o problém presne na opačnej strane, daný človek sa vôbec nezmenil, ale na mnoho jeho vyjadrení názoru alebo pokusov pomôcť/poradiť ľudia reagujú agresívne a nepríjemne práve horeuvedeným spôsobom, pretože oni si naňho z nejakého dôvodu projektujú že takto to určite je.
@midnight ja si myslím že som veľmi dobre pochopila čo sa s ňou vtedy stalo. Kedže sme boli 5-taci tak nám (mojej a jej bývalej triede) začala vykrikovať akože že na obyčajneš škole hovno dokážeme a že budú z nás tak jedine smetiari, pamätám si že začala aj s tým že moja rodina na nič nemá a že čo si ony môžu dovoliť a čo my nie. Čo predtým nezvykla robiť. Takže neviem v kom je chyba, ale ak bola vo mne tak to som už úplý magor. Pretože ja som bola tá čo chodila tomou s revom.
@dominica16 opravil som sa že "väčšinou". keď šla na osemročné, tak je to pochopiteľné, v tom veku každá zdanlivá odlišnosť/nadradenosť/výhoda človeku stúpne do hlavy a správa sa kvôli nej ako kráľ zemegule.
Za pokus nič nedáš, lebo pravdepodobne je to krava. ALebo sa možno zmenila. Alebo možno by sa aj s tebou zase chcela vídavať. NIkdy nevieš, kým neskúsiš, ale prinajhoršom aj keď už nebudete spolu chodievať a kamarátiť sa ako rpedtým tak aspoň nebudete pohádané a bude to lepší pocit
ináč, tento syndróm poznám, hoci ja sama som na gympli, povedala by som že sme torchu skromnejší a až tak to tam nevidno, no pri istom nemenovanom gymnáziu a jeho študentoch je len málo exemplárov ktoré to nechytí
@zuzinka1406 áno určite nie sú všetci taký Teraz mi tiež išlo zopár kamošiek na ten gym a nič sa nezmenilo To asi len niektorí si začnú tak namýšlať, neviem čím to je. Dúfam že ja taká nebudem. I keď keby moji rodičia zbadali že mám niáke povrchné scény tak sa mi asi prihovoria do duše a zase bduem sama sebou popríde ich požiadam aby ma prefackali
@niikolka a @sveter baby prosím vás teraz vám to napíšem veľkým, NEMYSLÍM TO NA VŠETKÝCH ten syndróm a ja hovorím výlučne o našom gympli v meste neviem ako to je u vás a na iných gymnáziách, určite to neodsudzujem, veď sama idem tiež na gympel
ja by som napísala, je jedno čo alebo či vôbec odpíše, ale ten pocit, že JA som spravila aspoň niečo je oslobodzujúci , nemáš čo stratiť .. PS: gymplácky syndróm- povrchnosť?! je povrchné nazývať správanie určitých ľudí syndrómom akože spôsobeným tou školou ...
no, v prvom rade by som to nedával na fórum a spýtal sa človeka, ktorému verím a dôverujem (ako, fakt nechcem byť zlý na ostatných, ale jeden ti poradí tak, druhý tak)
...no a mala by si jej napísať, aspoň sa vypísať; čo cítiš, to pomáha
ak ti na nej záleží tak jej napíš, ak jej záleží na tebe tiež tak ti odpíše, normálne jej napíš na fb alebo niekde, že : AHOJ...a potom sa to nejak rozvinie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
Ak ti na tom záleží, za pokus nič nedáš
Ale možno chytíš aj ty ten gymplácky syndróm a budete si znovu rozumieť
a gymplacky syndrom? wtf?
ako to poznám ja, tak je to vec z ktorej ľudia zvyknú obviňovať čerstvých alebo aj neskorších študentov gymnázia, lebo "dostal si sa na gympel, tak si teraz myslíš aký si úžasný a strašne múdry!"...
v skutočnosti však ide o problém presne na opačnej strane, daný človek sa vôbec nezmenil, ale na mnoho jeho vyjadrení názoru alebo pokusov pomôcť/poradiť ľudia reagujú agresívne a nepríjemne práve horeuvedeným spôsobom, pretože oni si naňho z nejakého dôvodu projektujú že takto to určite je.
btw, myslím že kamarátstva sa aj po dlhšom čase dajú obnoviť
A ľudia, tak to vidím, že jej napíšem. Snáď to dopadne dobre. Díky vám moc všetkým. Dodali ste mi tú odvahu, čo som potrebovala
ináč, tento syndróm poznám, hoci ja sama som na gympli, povedala by som že sme torchu skromnejší a až tak to tam nevidno, no pri istom nemenovanom gymnáziu a jeho študentoch je len málo exemplárov ktoré to nechytí
ale aj tak sme stále spolu tak sa nesťažuj
A k veci, napis, nic tym nestratis
až na ten zajtrajšok no..
...no a mala by si jej napísať, aspoň sa vypísať; čo cítiš, to pomáha