.......Odsúďte ma, zabite, rozdrvte, zničte za toto fórum, ale ak to otvorí oči čo i len jednému z vás, bude to moje ukameňovanie stáť za to...lebo ja sa ani nemôžem porovnávať s ich utrpením, bola by hanba robiť
som proti tyraniu zvierat.. jedeniu psov.. z čoho je mi vážne nagrc, a myslim že by sa mali zvyšiť tresty!! je mi dorevu ked to vidim ale zas niekedy je utratenie tym lepsim riesenim.. nechcenych psov je vela, preto kazdeho narodeneho psa alebo fenku neviem ako sa to robi by mali.. no proste aby bola neplodna alebo neviem ako sa to robí..chapete. ma že a tym by sa zabranilo tomuto..
@stormmast3r To je iná vec, ja som tiež proti, ale nik tomu, bohužiaľ, asi nikdy nezabráni... Často si vravím, že sa už nemôžem zožierať podobnými vecami, veď nie som, ani nebudem akýsi spasiteľ sveta, ale ja fakt neviem iba odvrátiť zrak, ako robia mnohí.... Všetci by sme vždy mohli robiť viac, viac pre dobro, či už ľudí, alebo zvierat...
@takzvany ..vieš, ak by to niekto šiel porovnávať s ľuďmi... človek nevinný nie je nikdy. Tiež ak by agresívny pes ublížil tvojmu dieťatu, väčšina povie, že to je chyba psa, avšak nik nepozerá na pána...že práve on napomohol k takémuto činu.. Preto bolo to "vždy nevinné zviera" (Aj keď bohužiaľ to dieťa za to nemôže taktiež).. Ja by som nedala utratiť len zviera, ale posvietila si hlavne na majiteľa a trest preňho! Čo by si robil ty v takejto situácii?
@kokosovyorech .... Toto si povie väčšina ľudí! Len takto odvrátia zrak alebo sa nemo prizerajú! Ja už nemám silu viac o tom polemizovať a zbytočne ti budem čosi tĺcť do hlavy, ak to aj tak nebude mať žiaden výsledok......n.e.v.l.á.d.z.e.m...
Je smutné, že ľudia namiesto toho, aby si vybrali psa z útulku a zachránili mu tým život, si kúpia radšej nejakého čistokrvného s papiermi. A totálne neznášam keď niekto len aby zarobil, mu potom ešte dovolí mať mladé a tie ďalej predáva, napriek tomu, že na svete je milión ďalších psov, ktorí nemajú domov... A o týraní psov aj všetkých ostatných zvierat to už ani nehovorím. Ľudia vedia byť strašne zlí
Ale to je zas pravda, že keď už majú tam strašne veľa tých psíkov tak čo s nimi ? Ostáva im asi len ich utratiť...
toto je taká hovadina....všetci psíky psíky...o pandy a také sa nikto ani neobtrie....a NIČ nemá väčšiu hodnotu ako život človeka...plus afrika a ja neviem aké zaostalé krajiny kde ešte žijú v kmeňoch..to vás tiež netrápi..vy sa zaoberáte debilinami..
@mortysh ak by pes ublížil môjmu decku, v prvom rade by som ratoval decko. ak by to bolo vážne, tak by som najprv zajebal toho psa a potom by som šiel za majiteľom. ak by to bolo menej vážne, tak by som šiel za majiteľom nech si ho zajebe sám.
som za to, aby sa to všetko skončilo!!!! žiadne zviera, či je to pes, mačka, škrečok...si nezaslúži zlý život, ktorý je nanič!!!
pomáham, pomáham ako sa len dá... ale zatiaľ nevidím nejaké úžasné výsledky...naše karanténne stanice praskajú vo švýkoch no aj preto potom psíkov musia zabíjať!!!
včera utratili zdá sa mi, že v KE dvoch hafanov, ktorý si hľadali domov! už ho skoro aj mali, ale pani u ktorej boli v dočaske, ich jednoducho dala utratiť, pretože už sa o nich nemohla ďalej starať..a krásny to boli psi... ľudia si neuvedomujú čo vlastne páchajú... bola som odmalička vedená k tomu, že zviera nieje vec a treba sa oňho starať až do jeho poslednej sekundy...a, súhlasím s tebou, ľudia by sa mali spamätať! a vedela by som o tom napísať aj 100 blogov ale nemám čas..možno neskôr..
@semhamforas ... S tým, čo si napísal úplne súhlasím, avšak ak by ľudia otvorili oči, dali by sa tieto následky zmierniť.. nikdy nie úplne vyriešiť, ale zmierniť a každý čo i len jeden život za to stojí...už len ako čítam veci typu: "číňania odkúpili od nejakých grázlov alebo obchodníkov s bielym mäsom jeden celý kamión plný 500 psov" tak mnou prebehne mráz... Ak máš v tom trochu prehľad, tak vieš, že asi umiestňovať do rodín ich nebudú.......Bojovala by som najprv hlavne proti tomu, ak by som samozrejme mala tú moc, ktorú majú niektorí, ale ako vravím, odvracajú zrak... Nastoliť tvrdšie tresty? Však čo to už je, ak 13ročné dieťa utýra zviera?? Možno len ak by toto, alebo podobné video obletelo svet, možno by len každý miliónty človek utekal do útulku, či už si zviera adoptovať, alebo mu priniesť len kus lásky v podobe prechádzky, už vtedy by toto video splnilo svoje poslanie...A takto podobne by to mohlo pokračovať ´dalej... Dalo by sa o podobných možných riešeniach polemizovať dlho, bojím sa však, že otázky ohľadom týchto vecí dlho ostanú len v hypotetickej rovine...
P.S.: Typický bojovný mechanizmus, k tejto primitívnej otázke, odpusť, ale nemám chuť a energiu vyjadriť sa, lebo by to zas zabralo mnoho riadkov a teba to aj tak, podľa môjho skromného názoru, netrápi a nezaujíma....
@flegma1triedy Kto vraví, že to nikoho netrápi??? Prečo ideš na to takto útočne?? Samozrejme, život človeka je na prvom mieste, ľudia sa však postupne vyhubia sami!! To, že teraz nezaložím množstvo diskusií o všetkých problémoch sveta, neznamená, že ma to netrápi, jednoducho si na svoje ramená neviem naložiť viac a viem, že svet nespasím! Ale pokúsiť sa o viac dobra môžem, aj ty, aj ja!
@zlapotvora Musím ťa opraviť, aj keĎ sa to takto možno javí, ako spomínaš... Ale najhoršia a najjednoduchšia vec je povedať "ja s tým aj tak nič nespravím." Neviem už, čo viac k tomu povedať, prečítaj si pár komentárov vyššie...
@takzvany ..Robila by som určite to isté, bohužiaľ takým zvieratám už niet pomoci. Je tu potom otázka, či je správne, že takto zahynie agresívne nebezpečné zviera, a tiež zviera, ktoré jednoducho - nemá kde byť.. Toho majiteľa poriadne "kopnúť do gulí"....
@mortysh a čo chceš aby som s tým urobila? alebo čo robíš proti tomu ty? podpíšeš sa na petíciu ktorá je vyvesená na internete? povedz mi, nech ti môžem ísť príkladom, lebo ja ozaj neviem čo mám robiť
a btw kým sa nedokážeme dať dokopy, my ľudia, kým si nezačneme vážiť jeden druhého, to aký ma v prvom rade hodnotu ľudský život, tak si nebudeme vážiť ani zvieratá a stále to bude pokračovať, všetko sa to vyvýja od toho, lebo ak nám ani ľudský život nie je drahý, tak nám nerobí problém ublížiť zvieraťu....ibaže ono je to celé urobené tak, že obyčajný človek s tým nič nedokáže urobiť..ked sa o niečo snažíš, čo sa tým hore nepáči, odstavia ťa hned, lebo stále za všetkým su len peniaze
@zlapotvora ... hlavne nemať takýto prístup, ja sa už neviem stále opakovať, viem, že je to ťažké, ale každý zachránený život za to stojí..... súhlasím s tebou, aj z vlastnej skúsenosti by som mohla písať príbehy, kedy sa človek za človeka nepostavil, a to ma mohli skoro zabiť! Všetci sme sebeckí a egoistickí, ide nám len o vlastné dobro! Ako vravím, len sa buď nemo prizeráme alebo najčastejšie odvraciame zrak,,,toto je smutné, presne ako si písala
Ani opísať neviem, čo cítim. Je to hnev, neuveritelný. Že v tom okamihu by som danej osobe dokázala ublížiť alebo ho zabiť. Ako si to možu dovoliť? Odkedy sa ľudia možu až natoľko nadradovať nad zvieratá..
"Odsúďte ma, zabite, rozdrvte, zničte za toto fórum, ale ak to otvorí oči čo i len jednému z vás, bude to moje ukameňovanie stáť za to..."
Prečo by to niekto robil? Myslím si, že každý s kúskom citu to vie pochopiť a drží na strane týraných a obetí a nie na strane tyranov a páchatelov.
@adrianne Ale je to tak, neverila by si, koľko si aj ľudia z môjho okolia museli vytrpieť práve kvôli individuám bez citu.. Vieš ako málo je ľudí s tým "kúskom citu"? ..
Samozrejme ze som proti tyraniu zvierat len nechapem ten pokus o obratenu psychologiu, kedze je evidentne, ze sa tu asi nenajde clovek ktory by s tebou nesuhlasil.
Fail
Ale napriek tomu, mna utrpenie ludi trapi o cosi viac sorry
Áno, je ich veľa. Ale nemyslím si, žeby tu na Birdz vo fóre prezentoval niekto, že kašlime na nich, oni si to zaslúžia.
To by skor oni boli zničení od nás. Ale samozrejme, vonku je každý iní hrdina. Presne o tomto sme sa bavili v triede, že ľudia dokážu urobiť hnusné veci kvoli banálnosti. Ako napríklad, spolužiačka mala mačku a sused vkuse nadával, že má jej trus všade po streche, tak nech s tým niečo robia. Najskor tam dal osnatý drát a neviem čo, počase už prišla s opáleným chvostom, celá dotrhaná, že ju museli dať utratiť. A to len za takú hlúposť.
@semhamforas Obkecala??? Tak odpusť, že nemám peniaze, aby som vyriešila všetky problémy sveta...Nakoniec, peniaze majú neskutočnú moc, ale v prvom rade ide hlavne o ľudí ako spomínala aj @zlapotvora .. Máš psa? Daj ho vykastrovať! Koľko ľudí poznám, čo nemajú kam dať šteňatá, tak ich topia v riekach alebo obíjajú o skaly..Je toto správne?? .....Cigáni sa najedia,,,cigáni sú úplne iná kategória, k čomu by som tiež čosi povedala (nie, nie som rasista), ale nebudem sa vyjadrovať...
Ja som týmto videom chcela poukázať, že to, o čom je, je bohužiaľ krajné, posledné riešenie tejto celej problematiky..
"Narozdiel od agresívnych psov???" Môže podľa teba len pes za jeho agresivitu??? Majiteľ je zodpovedný za výchovu psa. Tak, ako zo psa vychováš hrdého, šikovného policajného "detektíva", tak z neho vychováš aj chladnokrvnú beštiu..Nie pes je ale na vine...Všimni si tiež ten nepomer, koľko je napadnutých ľudí psami a koľko je zbytočne utratených/utýraných psov práve ľuďmi..
@ Tiež ma trápi utrpenie ľudí, ľudia sú tiež často bezmocní, nevinní, neschopní sa brániť, ja viem! Trápiť sa, je však jedna vec, no čo proti tomu robíš, alebo čo by si proti tomu robil?
Samozrejme, že ľudský život je dôležitejší, ale nedá mi nepozastaviť sa aj nad týmto...Ľudstvo sa vyhubí samo...
(Neveril by si, koľko ľudí má rozličné názory, nie je to o tom, že každý súhlasí..Možno mnohí ľudia, ktorí sa k téme ani nevyjadria, možno práve tí, hoc len jeden, ktorý doteraz rozmýšľal o tom, že si kúpi oceneniami zaťaženého psa s papiermi, si pôjde po psa práve do útulku..takto by som splnila moje poslanie pre dnešný deň..). Maj pekný deň
Pôjdem so sudom piva niekam do hôr, prevetrať si hlavu. Viem, že sa nemôžem viac zožierať, ani do budúcna, lebo asi skončím v blázinci...Pekný deň vám prajem
VŠETCI sme sa narodili, aby sme zomreli. Alebo vidíš iné východisko zo života? (Náboženstvo sa nepočíta.) Samozrejme, počas života by sme mali čo najmenej trpieť a podľa sily našej empatie aj zvieratá. Ale nadpis je celý nezmyselný.
@semhamforas a kto môže za to že behajú psy voľne po uliciach? Ľudia, ktorí nedávaju na nich pozor. Lebo pes je domáce zviera a niekto ho len musel na tej ulici nechať, ináč sa tam nemal ako dostať. Nepozornosťou a debilitou ľudí sa to deje, nie hlúposťou zvierat. A keď si už začal že psi sa rozmnožia, aj určitá skupina ľudí sa bezhlavo množí, a je to oveľa horšie ako nejaké zvieratá, lebo tá skupina je horšia ako ktorékoľvek zviera...
@semhamforas nie, mäso nemám rada! a hovorím riešením je vykastrovanie každého psa! alebo neviem ako sa to robí! to by už mal každý majiteľ zariadiť! a myslím že takých nechcených a túlavých psov by mali kastrovať, prip. spraviť niečo s fenkami aby boli neplodné! toto by sa malo robiť! a miesto míňania peňazí na utrácanie by sa mali skôr míňať na tieto veci!! a teraz ti poviem čo robia cigáni na slovensku: (konkrétne vo Vikartovciach..-moja osobná skusenosť) idú po dedine a kradnú psov z dvorov rodinných domov! môjmu ujovi takto ukradli dvoch psov!! Boli to úžasní psi, neuveritaľne vychovaní, šikovní, a vždy mi spravili radosť, ujo sa o ne s láskou staral, bol to jeho život, a teraz jedneho dňa prišiel a psy nikde.. rovnako takto iní ludia v dedine.. ujo obvolal všetky útulky.. ale nie.. rozsudok bol jasný! týchto krásny, múdrych psov, o ktorých sa ludia starali (!! to neboli túlaví psi!!) čakala otrasná smrť... cigáni sú jedna ellita, ktorá si nezaslúži žiť!
"K agresii psa: Mám pocit že ty si z mesta. Pretože ak by si bývala na dedine, vedela by si že je neskutočne veľa psov bez pána ktorý sú agresívny. Nemá ich kto vycvičit keďže to sú psi ktorý sa rozmnožujú na ulici. Tu je jediná možnosť ich utratiť. Prečo tiež nie. Nikto ich nejde zabíjať pomalou a bolestivou smrťou. " - to čo je za blbosť?? veď len sami ľudia si za toto môžu!!
@flegma1triedy čo tu trepeš že nikto sa o pandy ani neobtrie? ved logicky že nejdem riešiť pandy keď nežiju na slovensku že?! ale stovky kilometrov ďalej!
@impulse a smiem sa spýtať že kto financuje utrácanie psov?? a keď sa už financuje to utracanie psov, prečo sa miesto toho nefinancuje ich kastracia?!!!
@hluzar sviňu domácu necvičíme a nechováme doma preto, lebo nie je pre ľudskú bandu ani zďaleka taká chutnučká, ako chlpatý dunčo. Naopak, chutnučká je najmä na tanieri. Tam je jadro týchto pokryteckých prístupov
@semhamforas vo všetkom s tebou v tomto fóre absolútne súhlasím, keby som tu nevidela tvoje príspevky, rovnako by som na túto tematiku reagovala aj ja.
Milujem zvieratá, psy najviac a takéto videá pozerať ani nemôžem, lebo sa zo mňa stáva chodiaca fontána.
Ale ako inak sa to dá riešiť? Bohužiaľ je utratenie jediným prístupným (nie až tak nehumánnym) riešením, teda samozrejme to závisí od toho, ako je to zviera utratené...
Je to všetko smutné, kruté, bezcitné a bla bla.... ale iné riešenie by som asi navrhnúť nevedela.
slováci toto aj tak nepochopia. že sú aj iné možnosti ako utrácanie, ale treba iniciatívu od vlády a naša vláda, no ehm.... prešlo mi rukami príliš veľa psov, ktoré mali byť utratené a teraz aj vďaka mne žijú a majú skvelé domovy..... je zaujímavé, že v česku kastrácie aj čipovanie funguje, lebo sa o to stará mesto alebo vláda.
porovnajte si českú a slovenskú karanténnu stanicu. nevidíte rozidel?? viem, že nie, preto sú takéto fóra zbytočné. nie je to o premnožených psoch a cigánoch, ale o ľuďoch. a slováci to proste nikdy nepochopia (česť výnimkám)
@jooou Ty moja múdra, takých ako ty priam milujem!! Robím, čo môžem, bohužiaľ nemám peniaze a možnosť zobrať si všetkých psov či mačky z útulku!!!! A ako som spomínala, ak som týmto fórom otvorila oči aspoň jednému človeku, tak som splnila svoj cieľ! Áno, myslím, že som pomohla! Otváraj si hubu oprávnene na niekoho iného, nie takto k problematike, o ktorej hovno vieš!! Decko zasraté, nemám na toto už nervy
@hluzar Áno, ľudia, ja VIEM! Ale čo je reálnejšie pre mňa, adoptovať si 10psov alebo 10 malých černoškov???? Či cigánov nebodaj? Ak by som mala možnosti, tak tie deti prevychovám a pomôžem im žiť lepší život, nehanbiť sa za seba, ale mám takú moc??? Nie ! Tak aspoň pomôžem tým psom............aj keď len pár
Ide o to ze ak ti zalezi na utratenych psoch, potom by ti malo rovnako zalezat aj na prasiatkach, sliepockach, kravickach........
Teoreticky som nacrtol uvahu, ze hodnota zvierata by sa dala merat jeho inteligenciou .... ale ako @semhamforas spravne podotkol, prasa je dokonca inteligentnejsie ako pes cim moja uvaha padla
Cize je to pokrytecke.... preco lutujes len psikov lebo maju zlate ocka ?
@hluzar Týmto videom som chcela poukázať vo všeobecnosti na to, čo sa deje a čo si mnohí nevšímajú, na to, PREČO musia byť utratení..Viem, že je to asi jediná posledná možnosť v takomto štádiu, ale keby sa nediali veci, aké sa dejú, tak by k tomu nemuselo prichádzať až v takomto množstve.. Napríklad takí špinaví množitelia, držia psov v špine, o hlade, len pre peniaze, pre svoje tlsté bruchá a pre svoje "šťastie"? ... Je mi ľúto aj iných tvorov, ale povedz, čo môžeme spraviť s tuleňmi alebo veľrybami? ...
To s tými hospodárskymi zvieratami si nechaj, prosímťa..
".človek je všežravec, tak, ako mačka potrebuje aspon 80% stravy mäso a pes aspoň tých 70,75..Kde by ho asi vzali? Pochybujem, že by psi teraz šli naháňať kdesi zajaca na pole....napr taka čivava by vyžila z čoho, z potkanov? Keby sa nezabíjali hospodárske zvieratá...
akurát, že namiesto mamuta, pre jedlo a kožušinu, je to teraz krava pre mlieko, mäso a kožu... Pokiaľ tie zvieratá usmrtia rýchlo a bezbolestne, tak nevidím problém...predsalen, aj keby sme to mäso nejedli my, naše zvery by boli bez neho zdravotne v prdeli" (toťs požičaná citácia, lebo som rovnakého názoru, takisto ako aj tie psy, viem, že to je zrejme "najhumánnejší" spôsob riešenia tohto problému, ale zároveň najľahší, ktorý by sa dal s pomocou ľudí aj keď nie odstrániť, tak zmierniť, rozumieš, čo tým celým myslím?? Lebo najjednoduchšie je vždy pre človeka, nielen ohľadom týchto otázok, ale celkovo v živote, zaujať najmenej náročné stanoviská, čo najmenej sa snažiť dosiahnuť lepší život, a aby sa niečo zmenilo, hlavne sa musia zmeniť vzťahy medzi ľuďmi, ľudia si musia uvedomiť, akí sme....neviem, čo viac dodať)
@mortysh nenecham, lebo jedenie psov je sucast inych kultur akurat nie prave tej nasej.
Takze staci dat pred podstatne meno ''zviera'' pridavne meno '' hospodarske'' a tym je pokrytectvo vyriesene ?
Moje stanovisko je take, ze psov treba utracat pokial su premnozeni. Nicim sa to nelisi od postrekovania proti skodcom ani zabijaniu prasiat pre jedlo. Je viac psov ako chceme resp. potrebujeme. Psi ako kazde ine zviera sluzia cloveku.
A teraz si o mne pomysli, ze som kokot ... kludne. Lenze to tvoje citenie a empatia voci psom nie je nic ine ako spicka povrchnosti a plytkosti. Lebo keby malo prasa hunatu srst a smutne ocka, bolo by ti ho rovnako luto ako nejakeho psa.
Hej je to strašné...ale tak to je a mi s tým nič nenarobíme...ved aj husy na tých farmách čo s nimi robia daju im hadicu až do čreva a silným tlakom im tam puštaju potravu a mnohé to nevydržia a zomru...hodia ich do smetiaka a je to...
a scete počuť halušku? u náš v útulku za zobratia psa si pýtajú 30 e... a človek len chce spraviť dobrý skutok šak havo nemá domov....
ale tak keď sa chce niekto zbaviť psa tak nech ho daruje... nech to dá do novín atd... ja som mojho Badynka dala do pardonu a už je v dobrom domove...a to sa m na 6 ročného maltezáčika hlásili minimálne 7dmi....a to len na jednu sobotu som dala inzerát....
ale zasa keď sa pes trápi že je moc chorý tak nie som proti injekcií....a pri mnohých prípadoch aj u ľuĎoch....
@hluzar myslím že je rozdiel ked si nejakí cigáni jedia psov, čo v ich prípade znamená krutá smrť - dobitie nasmrť a pod. toto robia aj s koňmi, vieme, aký oni majú štýl...ako keď na nejakej farme alebo čo ja viem - tie mäsá čo máme v obchodoch - zabijú rýchlo.. teda aspon dúfam..
@hluzar ja nie som proti utracovaniu.. lenže je rozdiel keď ti cigáni ujebú psov z dvora.. a dobijú ich nasmrť (!! cigani chodili po dedinach a kradli psov z dvorov, mojmu ujovi ukradli dvoch uzasnych psov, ktorych sme neskutocne lubili, boli poslusni, nemali velke naroky, proste bola to radost a nie starost) ako keď túlavému psíkovi daj injekciu a zomrie v pokoji...a myslím že by sa veci mali začať uplne ináč riešiť
@najivna na tvojom mieste by som držala piču a už sa rozhodni aké si pohlavie... já či ti si transvestita.. aha potom je všetko v poriadku.. a nauč sa čítať!
osobne si myslím, že naša vláda je už v takom štádiu, že si nevie rady s cigáňmi a nie to ešte riešiť problém psov, ktoré sa túlaju kde kade.....
nehovoriac o ľuďoch, ktorí prespávaju pod mostom...
je to začiatok celosvetovej skazy, ktorá nevyhnutne musí prísť,
jedine vojna napraví všetkí takého problémy a nech ma tu všetci ukrižujú teraz ak nemám pravdu........
ľudstvo je zhýčkane, od dobroty nevie čo robiť.........bude to tvrdá odplata a daň za naše sústavne ničenie prírody a všetkého dobrého čo ešte zostalo.............filip
a nakoniec veď aj my sme sa narodili aby sme už od prvého dňa umierali.........Boh stvoril zvierata na to aby nám slúžili k obžive a uspokojovaniu svojích potrieb...........filip
@hluzar nechápem ako možeš nechápať ako to súvisí s témou.. však téma je utrácanie psov ak si dorbe pametam, a ak si tiež dorbe pametam tak som pisala asi nejaku reakciu na tvoj príspevok.. každopádno som reagivala na tvoj príspevok, a už len to je k téme..
stormma... "dokonca je to človek a nie pes"... dokonca príroda stavia človeka do rovnakej pozícii ako psa... dokonca príroda je tu s nami a dokonca je mocnejšou než my... a stále si to nevieme uvedomiť nežasnem
Ten krásne tragický úvod ma chytil za srdce. Takmer som sa rozplakala.
Nebolo by ale jednoduchšie miesto dojemných viet v kurzíve a smutných psích tváričiek ísť a jedného si vziať?
V podstate ide len o ďalšiu senzáciu, nad ktorou sa možno šťastlivo a spokojne rozhorčiť, aby sa jeden cítil väčšmi ako správny človek bez nutnosti naozaj niečo urobiť.
Pes v útulku-pes na ulici-mŕtvy pes. Pes potrebuje pána. Chovať ich v útulkoch stojí peniaze daňových poplatníkov, ktoré možno využiť aj celkm inak. Na ulici je zima, hlad a znudení ľudia.
Beznádejné poviem rovno, ako sa môže začať s osvetou ľudia x zvieratá skôr sa ľudia neprestanú hasiť . Keby si nájdeš počet ľudí čo každý deň zomrie rukou druhých ľudí tak by to bolo ostrasné číslo .
A ako to zmeniť ? Dostať sa na vysoké pozície majiteľov alebo tak a začať radikálne meniť . Šanca na úspech ? 0% tak či onak . Lebo sa človek zmení a stane sa z nemo rovnaký bezcitný mamonár.
Ked je nieco povinne nemoze to byt dobre.Ludia by mali mat pravo nato aby sa rozhodli co je pre nich dobre.Nedavno ma rozculilo povinne cipovanie psov,pisu kolko to ma vyhod a v skutocnosti sa len lepsie bude kontrolovat vyber dani.Kto da ocipovat psa ako clovek skoncil.Bude kontrolovani este viac ako je teraz(vselijake karty,osobne udaje,fotky,kamery v meste na kazdom kroku).Nikdy ma neprinutia k tomu aby som take nieco spravila,hambila by som sa strasne pred sebou.Mor ty a vol nebyt ako byt otrokom!!!
co tak starat sa o to aby sa nemnozili?a nie len mat a srat co sa stane to sa stane...Kto ma na to davat peniaze?ano stat, presne ten ktory tlaci peniaze vsade len nie tam kam treba!Kupujete slachtenych psov..dokonca preslachtenych a potom sa cudujete ze su agresivne a utocne?a ty vravis ze vidiet ze to dievca je z mesta?...a u teba vidiet ze si z dediny zlaty moj..tam ste asi vsetci taky mudry prepac!Citujem ta:
"aj cigáni na slovensku jedia psov. No a čo? Čo som čítal tak v jednej dedine cigáni chytajú pouličných psov a zjedia ich. Podľa mňa to neni zlé. Cigáni sa najedia a psi nebudú nikoho ohrozovať."Tak cigani nech idu do prace a nech nezeru nasich psov ktorych mnohi mame vecer v klietkach a rano su prec!Absolutne nevies co pises..trepes jedno cez druhe...je to moj nazor a nikto mi ho nevezme!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
82 komentov
vina nehrá rolu
Ale to je zas pravda, že keď už majú tam strašne veľa tých psíkov tak čo s nimi ? Ostáva im asi len ich utratiť...
som za to, aby sa to všetko skončilo!!!! žiadne zviera, či je to pes, mačka, škrečok...si nezaslúži zlý život, ktorý je nanič!!!
pomáham, pomáham ako sa len dá... ale zatiaľ nevidím nejaké úžasné výsledky...naše karanténne stanice praskajú vo švýkoch no aj preto potom psíkov musia zabíjať!!!
včera utratili zdá sa mi, že v KE dvoch hafanov, ktorý si hľadali domov! už ho skoro aj mali, ale pani u ktorej boli v dočaske, ich jednoducho dala utratiť, pretože už sa o nich nemohla ďalej starať..a krásny to boli psi... ľudia si neuvedomujú čo vlastne páchajú... bola som odmalička vedená k tomu, že zviera nieje vec a treba sa oňho starať až do jeho poslednej sekundy...a, súhlasím s tebou, ľudia by sa mali spamätať! a vedela by som o tom napísať aj 100 blogov ale nemám čas..možno neskôr..
P.S.: Typický bojovný mechanizmus, k tejto primitívnej otázke, odpusť, ale nemám chuť a energiu vyjadriť sa, lebo by to zas zabralo mnoho riadkov a teba to aj tak, podľa môjho skromného názoru, netrápi a nezaujíma....
a btw kým sa nedokážeme dať dokopy, my ľudia, kým si nezačneme vážiť jeden druhého, to aký ma v prvom rade hodnotu ľudský život, tak si nebudeme vážiť ani zvieratá a stále to bude pokračovať, všetko sa to vyvýja od toho, lebo ak nám ani ľudský život nie je drahý, tak nám nerobí problém ublížiť zvieraťu....ibaže ono je to celé urobené tak, že obyčajný človek s tým nič nedokáže urobiť..ked sa o niečo snažíš, čo sa tým hore nepáči, odstavia ťa hned, lebo stále za všetkým su len peniaze
"Odsúďte ma, zabite, rozdrvte, zničte za toto fórum, ale ak to otvorí oči čo i len jednému z vás, bude to moje ukameňovanie stáť za to..."
Prečo by to niekto robil? Myslím si, že každý s kúskom citu to vie pochopiť a drží na strane týraných a obetí a nie na strane tyranov a páchatelov.
» www.birdz.sk/forum/dratom-do...
Fail
Ale napriek tomu, mna utrpenie ludi trapi o cosi viac sorry
Áno, je ich veľa. Ale nemyslím si, žeby tu na Birdz vo fóre prezentoval niekto, že kašlime na nich, oni si to zaslúžia.
To by skor oni boli zničení od nás. Ale samozrejme, vonku je každý iní hrdina. Presne o tomto sme sa bavili v triede, že ľudia dokážu urobiť hnusné veci kvoli banálnosti. Ako napríklad, spolužiačka mala mačku a sused vkuse nadával, že má jej trus všade po streche, tak nech s tým niečo robia. Najskor tam dal osnatý drát a neviem čo, počase už prišla s opáleným chvostom, celá dotrhaná, že ju museli dať utratiť. A to len za takú hlúposť.
Ja som týmto videom chcela poukázať, že to, o čom je, je bohužiaľ krajné, posledné riešenie tejto celej problematiky..
"Narozdiel od agresívnych psov???" Môže podľa teba len pes za jeho agresivitu??? Majiteľ je zodpovedný za výchovu psa. Tak, ako zo psa vychováš hrdého, šikovného policajného "detektíva", tak z neho vychováš aj chladnokrvnú beštiu..Nie pes je ale na vine...Všimni si tiež ten nepomer, koľko je napadnutých ľudí psami a koľko je zbytočne utratených/utýraných psov práve ľuďmi..
Ale stoji za zmienku, ze pes ma vacsiu inteligenciu ako prasa.....
A inteligencia je to, podla coho rozdelujeme vyssie druhy od nizsich druhov.
Samozrejme, že ľudský život je dôležitejší, ale nedá mi nepozastaviť sa aj nad týmto...Ľudstvo sa vyhubí samo...
(Neveril by si, koľko ľudí má rozličné názory, nie je to o tom, že každý súhlasí..Možno mnohí ľudia, ktorí sa k téme ani nevyjadria, možno práve tí, hoc len jeden, ktorý doteraz rozmýšľal o tom, že si kúpi oceneniami zaťaženého psa s papiermi, si pôjde po psa práve do útulku..takto by som splnila moje poslanie pre dnešný deň..). Maj pekný deň
ale nechcela som tým povedať, že by sa mali zabíjať psíky to nie ...
aj ja takú mám ale ja s ním úplne končím v 18
Tak je to tym len o to viac cele pokrytecke. Cim je zivot svine teda menejcenny ako psa ?
V tomto pripade mas proste recht.
"K agresii psa: Mám pocit že ty si z mesta. Pretože ak by si bývala na dedine, vedela by si že je neskutočne veľa psov bez pána ktorý sú agresívny. Nemá ich kto vycvičit keďže to sú psi ktorý sa rozmnožujú na ulici. Tu je jediná možnosť ich utratiť. Prečo tiež nie. Nikto ich nejde zabíjať pomalou a bolestivou smrťou. " - to čo je za blbosť?? veď len sami ľudia si za toto môžu!!
@semhamforas vo všetkom s tebou v tomto fóre absolútne súhlasím, keby som tu nevidela tvoje príspevky, rovnako by som na túto tematiku reagovala aj ja.
Milujem zvieratá, psy najviac a takéto videá pozerať ani nemôžem, lebo sa zo mňa stáva chodiaca fontána.
Ale ako inak sa to dá riešiť? Bohužiaľ je utratenie jediným prístupným (nie až tak nehumánnym) riešením, teda samozrejme to závisí od toho, ako je to zviera utratené...
Je to všetko smutné, kruté, bezcitné a bla bla.... ale iné riešenie by som asi navrhnúť nevedela.
porovnajte si českú a slovenskú karanténnu stanicu. nevidíte rozidel?? viem, že nie, preto sú takéto fóra zbytočné. nie je to o premnožených psoch a cigánoch, ale o ľuďoch. a slováci to proste nikdy nepochopia (česť výnimkám)
pokrytecke je to orodovanie .... + dost nanervylezuce lebo ludi sa tiez trapia stovky, lenze to nikto tak horlivo neriesi
Ide o to ze ak ti zalezi na utratenych psoch, potom by ti malo rovnako zalezat aj na prasiatkach, sliepockach, kravickach........
Teoreticky som nacrtol uvahu, ze hodnota zvierata by sa dala merat jeho inteligenciou .... ale ako @semhamforas spravne podotkol, prasa je dokonca inteligentnejsie ako pes cim moja uvaha padla
Cize je to pokrytecke.... preco lutujes len psikov lebo maju zlate ocka ?
To s tými hospodárskymi zvieratami si nechaj, prosímťa..
".človek je všežravec, tak, ako mačka potrebuje aspon 80% stravy mäso a pes aspoň tých 70,75..Kde by ho asi vzali? Pochybujem, že by psi teraz šli naháňať kdesi zajaca na pole....napr taka čivava by vyžila z čoho, z potkanov? Keby sa nezabíjali hospodárske zvieratá...
akurát, že namiesto mamuta, pre jedlo a kožušinu, je to teraz krava pre mlieko, mäso a kožu... Pokiaľ tie zvieratá usmrtia rýchlo a bezbolestne, tak nevidím problém...predsalen, aj keby sme to mäso nejedli my, naše zvery by boli bez neho zdravotne v prdeli" (toťs požičaná citácia, lebo som rovnakého názoru, takisto ako aj tie psy, viem, že to je zrejme "najhumánnejší" spôsob riešenia tohto problému, ale zároveň najľahší, ktorý by sa dal s pomocou ľudí aj keď nie odstrániť, tak zmierniť, rozumieš, čo tým celým myslím?? Lebo najjednoduchšie je vždy pre človeka, nielen ohľadom týchto otázok, ale celkovo v živote, zaujať najmenej náročné stanoviská, čo najmenej sa snažiť dosiahnuť lepší život, a aby sa niečo zmenilo, hlavne sa musia zmeniť vzťahy medzi ľuďmi, ľudia si musia uvedomiť, akí sme....neviem, čo viac dodať)
Takze staci dat pred podstatne meno ''zviera'' pridavne meno '' hospodarske'' a tym je pokrytectvo vyriesene ?
Moje stanovisko je take, ze psov treba utracat pokial su premnozeni. Nicim sa to nelisi od postrekovania proti skodcom ani zabijaniu prasiat pre jedlo. Je viac psov ako chceme resp. potrebujeme. Psi ako kazde ine zviera sluzia cloveku.
A teraz si o mne pomysli, ze som kokot ... kludne. Lenze to tvoje citenie a empatia voci psom nie je nic ine ako spicka povrchnosti a plytkosti. Lebo keby malo prasa hunatu srst a smutne ocka, bolo by ti ho rovnako luto ako nejakeho psa.
ale tak keď sa chce niekto zbaviť psa tak nech ho daruje... nech to dá do novín atd... ja som mojho Badynka dala do pardonu a už je v dobrom domove...a to sa m na 6 ročného maltezáčika hlásili minimálne 7dmi....a to len na jednu sobotu som dala inzerát....
ale zasa keď sa pes trápi že je moc chorý tak nie som proti injekcií....a pri mnohých prípadoch aj u ľuĎoch....
Ale tak uistujem ta, ze to zabitie je najhumannejsia vec aka sa na takych veciach deje. Dalo by sa to pre tie zvierata nazvat vykupenim......
@najivna na tvojom mieste by som držala piču a už sa rozhodni aké si pohlavie... já či ti si transvestita.. aha potom je všetko v poriadku.. a nauč sa čítať!
osobne si myslím, že naša vláda je už v takom štádiu, že si nevie rady s cigáňmi a nie to ešte riešiť problém psov, ktoré sa túlaju kde kade.....
nehovoriac o ľuďoch, ktorí prespávaju pod mostom...
je to začiatok celosvetovej skazy, ktorá nevyhnutne musí prísť,
jedine vojna napraví všetkí takého problémy a nech ma tu všetci ukrižujú teraz ak nemám pravdu........
ľudstvo je zhýčkane, od dobroty nevie čo robiť.........bude to tvrdá odplata a daň za naše sústavne ničenie prírody a všetkého dobrého čo ešte zostalo.............filip
aj tak si myslím, že všetko to zlo ide z USA.....
Nebolo by ale jednoduchšie miesto dojemných viet v kurzíve a smutných psích tváričiek ísť a jedného si vziať?
V podstate ide len o ďalšiu senzáciu, nad ktorou sa možno šťastlivo a spokojne rozhorčiť, aby sa jeden cítil väčšmi ako správny človek bez nutnosti naozaj niečo urobiť.
Pes v útulku-pes na ulici-mŕtvy pes. Pes potrebuje pána. Chovať ich v útulkoch stojí peniaze daňových poplatníkov, ktoré možno využiť aj celkm inak. Na ulici je zima, hlad a znudení ľudia.
A ako to zmeniť ? Dostať sa na vysoké pozície majiteľov alebo tak a začať radikálne meniť . Šanca na úspech ? 0% tak či onak . Lebo sa človek zmení a stane sa z nemo rovnaký bezcitný mamonár.
Welcome to reality.
co tak starat sa o to aby sa nemnozili?a nie len mat a srat co sa stane to sa stane...Kto ma na to davat peniaze?ano stat, presne ten ktory tlaci peniaze vsade len nie tam kam treba!Kupujete slachtenych psov..dokonca preslachtenych a potom sa cudujete ze su agresivne a utocne?a ty vravis ze vidiet ze to dievca je z mesta?...a u teba vidiet ze si z dediny zlaty moj..tam ste asi vsetci taky mudry prepac!Citujem ta:
"aj cigáni na slovensku jedia psov. No a čo? Čo som čítal tak v jednej dedine cigáni chytajú pouličných psov a zjedia ich. Podľa mňa to neni zlé. Cigáni sa najedia a psi nebudú nikoho ohrozovať."Tak cigani nech idu do prace a nech nezeru nasich psov ktorych mnohi mame vecer v klietkach a rano su prec!Absolutne nevies co pises..trepes jedno cez druhe...je to moj nazor a nikto mi ho nevezme!