tak video s d3200 zacina a konci tym, ze zapnes video mod a spustis nahravanie zmena clony v realnom case nehrozi, iso sa mozno menit da, to si niesom isty...ako kludne sa pytaj ak daco chces vediet, ale ako vravim, na tomto nemas velmi co nastavovat.
a čo akože potrebuješ vedieť, obsiahlejšie skúsenosti s natáčaním na úrovni budú mať skôr tí, čo majú HDR kameru, alebo niečo podobné
za mňa je v prvom rade dôležité mať kvalitný mikrofón a statív k foťáku a vhodný objektív
@krasomil oh, zase pomaly, x profikov toci s dslr. konkretne canon 5d mk II/III ma obrazovu kvalitu lepsiu nez mnoho kamier. sice je to drahy spas, lebo na rozdiel od kamery, ktoru chytis a tocis, ti k dslr treba tony prislusenstva, ale obrazova kvalita je nekompromisna.
@notme musíš na mňa neustále reagovať a tárať veci, ktoré každý vie? ak si si nevšimol ona je začiatočník a chce sa s tým čo má, naučiť prvé kroky a nie čítať takéto premúdrelé žvásty
@notme skôr sa venujem fotke, ale chcela som, aby sa na ňom dali aj natáčať videá, lebo vrámci školy máme občas zadania niečo natočiť.. no a momentálne sme dostali zadanie natočiť hudobný videoklip a keďže s tým nemám žiadne skúsenosti, tak som potrebovala nejaké tipy/rady, približne aké hodnoty tam nastaviť, aby bol obraz kvalitnejší, či je lepšie mať frekvenciu snímaných obrázkov 25 alebo 24 za sekundu, aký štýl obrazu by som mala dať, či neutral aa takéto veci.. či využívate len auto zaostrovanie, alebo aj manuálne.. statív budem mať určite, inak by to asi vyzeralo ako nahrávané na kolotoči @krasomil
niekde v nastaveniach zapni manualne nastavenia videa (skus hladat, cekni manual, neviem, co to tam vobec budes mat), iso drz co najnizsie (idealne 100, vyssie len ak sa fakt nebude dat inak)..nechaj 25 fps, styl obrazu...co tym myslis? ak nejake predvolene efekty, tak na to rychlo zabudni...ked tak to doladis v pc, ale surovy material by mal byt co najneutralnejsi. ostrim len manualne, autofocus pri natacani videa je jednym slovom strach a hroza.
@notme aj nad tým som rozmýšľala v ponuke vyváženia bielej farby a žiarivkové svetlo.. aký program používaš na strihanie a upravovanie videí? lebo ja mám Pinnacle Studio 18, ale zatiaľ som v ňom len raz strihala a nepoužívala efekty
adobe premiere...ale ked nevies co a jak, tak odporucam skor sony vegas, povedal by som, ze pre zaciatocnikov je viac user friendly...samozrejme podstivo kupit!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
za mňa je v prvom rade dôležité mať kvalitný mikrofón a statív k foťáku a vhodný objektív