Riadne dávno som videla film, no nespomínam si na názov a ani strýko Google nepomáha...
Na začiatku chlapec nájde starý zapaľovač a od toho sa odvíja príbeh z 1. sv. vojny. Francúzi a Nemci proti sebe bojujú v zákopoch, raz uzavrú krátke prímerie ab
@littlephoenix Podobný film mám doma...len je to počas Vianoc, kedy sa zmieria a spoločne spievajú a nechcú proti sebe bojovať. Dokonca im povedia, kedy ich budú bombardovať, aby sa niekde inde ukryli...je to inšpirované skutočnou udalosťou.
@hetfield ja sa nejak extrémne o tie vojny nezaujímam (aj keď ešte budem na vš musieť), pretože je to tak smutné...to bolo tak obrovské zlo...buď mi je do plaču alebo vo mne ešte väčšmi vzrastá nenávisť, čo nie je dobré...a ak by som sa tomu mala venovať, objektívne a ,,chladne,, by som sa na to dívať nemohla...dejepis milujem, ale 20. st.zrovna nie...
@puco90 ten film poznám...akurát včera som si ho chcela konečne pozrieť, lebo ho mám už dlho stiahnutý (to preto ma napadol ten druhý film), ale akosi ma prešla nálada ,,deprimovať,,
@littlephoenix no mna zaujima hlavne 20 storocie a hlavne obidve vojny,prva svetova je zaujimava v tom ze zo zaciatku bola vedena ako vojny 19 storocia napr.velke utoky kavalerie az potom pochopili ze to je uz celkom ina vojna
vypocuj si toto je to pesnicka venovana britskym vojakom ktori padli v bitke na somme 1916 vacsina z nich mala tak 18-20 rokov
@hetfield smutná pesnička... ja len nechápem, že my ľudia sme takí sprostí a nikdy sa z histórie nepoučíme...ale to asi patrí k našej povahe: nenávisť a túžba po moci...
1. sv.v. bola fakt prelomová...bojové plyny, zákopy, nové zbrane...čo si ľudia na seba nevymyslia....z môjho pohľadu nám 1.sv. aspoň umožnila oslobodiť sa, aj keď sme to tu tiež nemali najľahšie...aj keď v nej išlo len o to, ukázať, kto má väčšiu silu, pekne si sedieť v teplúčku a na front posielať mladých a naivných chlapcov, v podstate táto vojna význam mala aspoň v tom, že sa sformovala takmer konečná podoba Európy (hoci napr. pre Francúzov to bola vojna vojen, z ktorej sú ešte doteraz vytrasení).
Ale tá druhá bola len čisté zlo...mohlo sa tomu zabrániť, keby nebolo dvoch debilov, ktorých masy počúvali na slovo a keby sa ostatné krajiny včas spamätali a spojili ešte pred tým, ako boli postupne ruinované...
@littlephoenix na prvej svetovej je zaujimave aj to ze vacsina vojakov boli dobrovolnici napr.ked vstupila do vojny GB tak v Kanade,Australii a na Novom Zelande sa prihlasili tisice dobrovolnikov a chceli ist bojovat do Europy
@hetfield to som nevedela...a išli nakoniec bojovať? ale hrozné je podľa mňa to, ako boli zmanipulovaní napr. mladí Nemci a doslova sa do vojny tešili...teda nie len oni...ale na nich to bolo asi najviac vidno...
@littlephoenix isli ale nie vsetci do Europy Australcania a Novozelandania isli hlavne do Palestiny bojovat proti Turkom,vtedy este existovalo Britske imperium takze vsetky tieto staty automaticky vstupili do vojny spolu s Britaniou a Nemci boli vzdy militaristi takze pre nich to bola povinnost hlasit sa dobrovolne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Ale nepoznám...
Ale vidieť by som to chcela.
Film sa volá: Šťastné a veselé
Film sa volá Zákop nadějí (La tranchée des espoirs)
@delegatka @narazuvzdornaa @thiness @puco90
a ty sa zaujímaš o tieto témy?
vypocuj si toto je to pesnicka venovana britskym vojakom ktori padli v bitke na somme 1916 vacsina z nich mala tak 18-20 rokov
1. sv.v. bola fakt prelomová...bojové plyny, zákopy, nové zbrane...čo si ľudia na seba nevymyslia....z môjho pohľadu nám 1.sv. aspoň umožnila oslobodiť sa, aj keď sme to tu tiež nemali najľahšie...aj keď v nej išlo len o to, ukázať, kto má väčšiu silu, pekne si sedieť v teplúčku a na front posielať mladých a naivných chlapcov, v podstate táto vojna význam mala aspoň v tom, že sa sformovala takmer konečná podoba Európy (hoci napr. pre Francúzov to bola vojna vojen, z ktorej sú ešte doteraz vytrasení).
Ale tá druhá bola len čisté zlo...mohlo sa tomu zabrániť, keby nebolo dvoch debilov, ktorých masy počúvali na slovo a keby sa ostatné krajiny včas spamätali a spojili ešte pred tým, ako boli postupne ruinované...