Neviem prečo ale strašne by som chcela žiť v stredoveku... Chcela by som byť chlap aby ma neupalili za to že som čarodejnica a bojovať v armáde! Na takej dedine žiť a bojovať s mecami a katapultmi nie s modernými zbraňami a dobývať hrady nie hlavne mestá.
čo sa mňa týka, obdobie stredoveku je pre mňa tiež veľmi zaujímavé, rada by som si zahrala v nejakom predstavení z toho obdobia. či by som vtedy chcela žiť radšej ako teraz, tak to nie...určite nie, keď poznám a mám vyskúšaný život v tejto dobe
jedine co sa mi na stredoveku paci, je architektura, obliekanie, a.t.d..... ale ze by som vtedy chcela zit, tak to urcite nie.....chcela by som zit v minulosti (alebo si len na cas vyskusat taky zivot), ale urcite by to nebol zrovna stredovek
počkať ty si ten čurak čo za všetky ostatne nicky dostalban že ?
ale hej uplne fajn život.... právo prvej noci keby ti urobia na dedine ty meč katapult , mor , cholera a všeliake choroby aj bežné dnešné choroby na ktoré ťa nevylieča... nerátam zranenia v boji že ti to zahnije ... lupežnici a nájazdov kopec od kočovných kmenov
a nemysli si že aj teba by inkvizícia nemohla odsúdiť a upáliť .. respektíve umučiť
Predstav si že si Rytier. Kráčaš v úpeku v brnení, slnko na teba pečie. Aby si si dal ťažkú zbroj dole - to trvá dlhý čas a musia ti s tým pomôcť traja kamaráti. V čase keď hrozí stret nepredstaviteľné. Takže sa nemôžeš ani vy... Možnože tam máš dvierka ale to ti je prd platné (doslova) keď okolo teba sú daľší udatní šikovní rytieri a ty sa nemôžeš pohnúť z davu. Musíš to pustiť. Predstav si ten smrad keď to postupne všetci pustia a sa to tam kvasí hodiny. A potom ťa to začne štípať.
A zrazu to príde. Boj.
Udatného rytiera vedľa trafí akísi šíp. Vpredu sa to melie. Nevidíš naokolo. Pred tebou stojí masa spolubojovníkov. Zozadu ťa tlačia. Ty tlačíš tých vpredu. Hlava na hlave, dusno, plno metánu. Hecuješ sa. Kričíš heslá, nadávaš. Od tepla odpadneš. Preberieš sa. Ani si nespadol, dav ta drží na nohách. Počuješ dupot kopýt. Už si blízko stretu. Zbrane rinčia čoraz častejšie. Smrteľné výkriky pretínajú vzduch. Zvyšok tvojich čuchových buniek ucíti krv. Krok za krokom. Prekračuješ prvé mŕtvoly. Zozadu počúvaš rozkazy veliteľov. Nemôžeš sa dočkať ako tvoj meč prereže krk nepriateľa. Zľava počuť praskanie. Výkriky hrôzy. "Jazda! Jazda!" Ktosi kričí. "Ústup! Ústup!" Scenéria sa mení. Zadné šíky ťa prestávajú tlačiť. Naopak predné do teba tlačia. Musíš ustupovať. Dav redne. Všetci sa ťa snažia predbehnúť pri ústupe vzad. Brnenie ti je nanič. Presila ťa poľahky zabije. Treba utekať rýchlejšie, rýchlejšie. Ale brnenie je príliš ťažké. Počuješ dupot kopýt tesne za tebou. Prebodáva ťa kopia. Umieraš bez toho aby si videl jedného nepriateľa. Ale ešte predtým... Tvoj zadok vyzerá pre nepriateľa celkom fajn. Ten otvor vzadu predsa len voľakto využije.
ak si z nižšej vrstvy tak máš čo robiť aby si vôbec žil, ak si z vysokej tak musíš počúvať čo ti nakážu doma a keď za vzoprieš tak ťa vydedia a môžeš ísť dopč.
prakticky či si žena a či muž, je to jedno, proste.. ee.
predstava života bez zubnej kefky, splachovacieho záchoda, sprchy, novodobých pesničiek ma dosť ubíja.
Ja nie.. jedine žeby tam žili trollovia, vlkodlaci, upíri jak v Skyrime napr tak vtedy hej by som si ukoval dajaký šialeny meč Elucidator a by som tam všetkych rozsekal
@sexywoman áno, páči sa mi umenie, kultúra aj architektúra z tých čias a rada by som vyskúšala ako sa vtedy žilo... veď ani súčasná doba nemá iba svetlé stránky, ako si mnohí myslia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
čo sa mňa týka, obdobie stredoveku je pre mňa tiež veľmi zaujímavé, rada by som si zahrala v nejakom predstavení z toho obdobia. či by som vtedy chcela žiť radšej ako teraz, tak to nie...určite nie, keď poznám a mám vyskúšaný život v tejto dobe
@sexywoman nejaké skreslené predstavy máš, nie?
ale hej uplne fajn život.... právo prvej noci keby ti urobia na dedine ty meč katapult , mor , cholera a všeliake choroby aj bežné dnešné choroby na ktoré ťa nevylieča... nerátam zranenia v boji že ti to zahnije ... lupežnici a nájazdov kopec od kočovných kmenov
a nemysli si že aj teba by inkvizícia nemohla odsúdiť a upáliť .. respektíve umučiť
len by som chcel zazit, ako sa tam zilo
tak na polroka by som si vyskusal ako to je zit bez elektriny, teplej vody a podobne ale navzdy nie kedze uz som zvyknuty na tento zivot
taketo,ze?
A zrazu to príde. Boj.
Udatného rytiera vedľa trafí akísi šíp. Vpredu sa to melie. Nevidíš naokolo. Pred tebou stojí masa spolubojovníkov. Zozadu ťa tlačia. Ty tlačíš tých vpredu. Hlava na hlave, dusno, plno metánu. Hecuješ sa. Kričíš heslá, nadávaš. Od tepla odpadneš. Preberieš sa. Ani si nespadol, dav ta drží na nohách. Počuješ dupot kopýt. Už si blízko stretu. Zbrane rinčia čoraz častejšie. Smrteľné výkriky pretínajú vzduch. Zvyšok tvojich čuchových buniek ucíti krv. Krok za krokom. Prekračuješ prvé mŕtvoly. Zozadu počúvaš rozkazy veliteľov. Nemôžeš sa dočkať ako tvoj meč prereže krk nepriateľa. Zľava počuť praskanie. Výkriky hrôzy. "Jazda! Jazda!" Ktosi kričí. "Ústup! Ústup!" Scenéria sa mení. Zadné šíky ťa prestávajú tlačiť. Naopak predné do teba tlačia. Musíš ustupovať. Dav redne. Všetci sa ťa snažia predbehnúť pri ústupe vzad. Brnenie ti je nanič. Presila ťa poľahky zabije. Treba utekať rýchlejšie, rýchlejšie. Ale brnenie je príliš ťažké. Počuješ dupot kopýt tesne za tebou. Prebodáva ťa kopia. Umieraš bez toho aby si videl jedného nepriateľa. Ale ešte predtým... Tvoj zadok vyzerá pre nepriateľa celkom fajn. Ten otvor vzadu predsa len voľakto využije.
Nechal som sa uniesť
Skrátka - vidíš to príliš romanticky
minimálna hygiena, všade samé choroby a špina.
ak si z nižšej vrstvy tak máš čo robiť aby si vôbec žil, ak si z vysokej tak musíš počúvať čo ti nakážu doma a keď za vzoprieš tak ťa vydedia a môžeš ísť dopč.
prakticky či si žena a či muž, je to jedno, proste.. ee.
predstava života bez zubnej kefky, splachovacieho záchoda, sprchy, novodobých pesničiek ma dosť ubíja.
ani za svet.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
...ne
podľa opitého kamaráta aspoň, lebo keď mi priložil k vlasom zapaľovač a nezačali horieť tak to znamená že čarodejnica som. takže by som nezhorela.
ale aj tak vlastne nie.
Takže nie , nikdy ...
byť germánskou princeznou, ktorá sa naštve a o svadobnej noci zavesí manžela na hák, takže sa jej ani len nedotkne, by mohlo byť fajn
@18miki18