ludia potrebujem poradit - denne cvičim, roky som behavala, potom som sa presunula do fitka skor na posilovanie, a silovo-vytrvalostný trening. Mam skoliozu s tipu - mala som nosit korzet ale nikdy som ho nenosila. Nikdy som ale nemala bolesti v chrbtici.
tieto veci najlepsie s doktorom urco, ale napriklad mne nachladla chrbtica a tiez to boli take krute bolesti, ze som sa z hajzla nevedel postavit. asi tyzden ma to drzalo a potom zacalo ustupovat. taka bolest, ze niekedy vyskocila az do nohy
ptm priseknute si mohla mat nieco ako pises, to tazko toto, to len hadat tu mozeme.
@n0win0u - no doktor by mi v prvom rade zakazal na plnej čiare cvičit to čo cvičim ak nechcem skončit na voziku. :/ a to nechcem milujem to a nariadil nejaky pilates pri ktorom by som asi od nervov rozburala budovu v ktorej to cvičim - naozaj crossfit je pre mna droga.
od vtedy sa už pred aj po rozcvičujem - to ano. pred tým ale menej dokladne a často...
nachladnutie...no to by teoreticky aj mohlo byt ....ale...skor to bude sposobene tou skoliozou ....cítim to aj denne že ma tak mierne bolí sem tam....permanentne od vtedy....
tak ci ti zakaze alebo ne ti moze byt fuk. Tebe ide o to aby si zistila pricinu. Ono mohol sa ta spravit nejaky silny zapal napr. "vyskocena" platnicka je narazove a bud sa prejavi nijak alebo inak
Mozno nejake velmi silny spasmus sa tam mohol zroboti. Ono veci je fakt celkom dost.
ja som mala na chrbte tiež čosi zapálené a vracalo sa mi to v takých fázach, týždeň ma to brutálne bolelo, horúčky, nevedela som kde som, a potom nič. tak som si myslela že sa to samé akosi dalo dokopy, ale potom o necelé 3 týždne to došlo zas....asi zájdi za tým doktorom (že by som toto mala povedať aj sebe, vrrrr) a spýtaj sa čo to je zač
Odporucal by som zacat pravidelne cvicit rehabilitacne cviky na posilnenie chrbta, kto vie, mozno si dvihala neprimeranu vahu zlou technikou, alebo crossfit a plavanie. Toto bol uz problem z kategorie vaznych, urcite by som s tym isiel vtedy k lekarovi, netreba to podcenovat, chrbtica nieje sranda. Ked si tam nieco poseries, nebudes cvicit cely zivot tak ci tak, tak to ries kym sa este da
Mňa keď úplne bolí chrbát (tiež mám skoliózu), tak mi pomôže jóga. Nikto ti pri nej nebráni cvičiť aj to, čo cvičíš rada Práve naopak, jóga sa odporúča ak veľa posilňuješ, lebo si aspoň uvoľníš skrátené svaly a tak.
@madiska vdaka moc ano viem o tej joge, dokonca pri tom druhu sportu ju vyslovene doporucuju aj pre tých co maju uplne zdravý chrbat - a ja som ju na plnej miere zanedbala...tak sa ani nečudujem nom...ale už som s nou začala prvý den
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
ptm priseknute si mohla mat nieco ako pises, to tazko toto, to len hadat tu mozeme.
vzdy sa rozcvicis pred vahami ?
od vtedy sa už pred aj po rozcvičujem - to ano. pred tým ale menej dokladne a často...
nachladnutie...no to by teoreticky aj mohlo byt ....ale...skor to bude sposobene tou skoliozou ....cítim to aj denne že ma tak mierne bolí sem tam....permanentne od vtedy....
Mozno nejake velmi silny spasmus sa tam mohol zroboti. Ono veci je fakt celkom dost.
inak crossfit.....