Takže..mám Windows 98 SE....kúpil som si digitálny foťák Panasonic, k tomu som dostal kábel aby som to mohol pripojiť ako cez USB...lenže po pripojení sa mi nepríhlási ako nový disk !!! Popritom mám MP3 prehrávač ktorý sa pripojí. Ovládače ktoré boli pril
Nie som ziadny skuseny v tejto branzi. Ale v com je problem? Naisntalujes driver. Vsetko co je na Cd vsetko prejdi kazdu hovadinku ktora je tam. A ak nie tak mne napr. raz ohlasil system chybu pri USB. Siel som cez START - TENTO PC - spravovat (musis klik na Tento PC pravim tlac. mysky) - kliknes na spravca zariadeni a najdes znak USB tam pozries a ja som tam mal taky trojuholnik zlty som do toho klikol a naistaloval som to este raz a islo to uz v pohode. Ale podla mna to toto asik nebude. Prejdi na XP
Prešiel som všetko...drivery sú nainštalované, ale nechce ich nájsť...USB mi funguje, lebo hudbu si normálne ťahám do prehrávača cez to...a to XP mi neutiahne mašina...ešte možno 2000 by zvládla, ale to neviem či pôjde bez ovládačov....rozmýšlal som už aj o čítačke kariet, ale ani tam si nie som istý
Fotaky (aspon ten moj) ma v nastaveniach ze USB mode a ma tam 2 ponuky. Bud dsc alebo pc cam, tak skus jedno z toho.. Ja mam nastavene dsc, inak dufam ze ked si ho zapojil do USB portu si ho aj spustil? (ten fotak)
pozeral som ten režím USB...je tam možnosť PC alebo PTP...ja mám nastavenú PC...predpokladal som že to bude počítač a spustil som aj foťák ...a mám procesor 166MHz..XP by mi neutiahol
V prvom rade zahod pc von oknom, a zozen si nieco ine. Dneska uz ludia predavaju pc cka s radovo 2 litrovimi procakmi, 512 ramkami , slusnimi diskami, 128 mb grafikami a nejakymi timi cd napalovackami okolo 5 litrov
Ale inac, ked uz tak win 2000 profesional, funguje skoro na rovnakej baze ako xp, tj tiez tam nemusis
davat ovladace.
Podla tvojho popisu pre 98, si to spravil dost na pecko. pri 98 je podstatne aby si system detekoval sam zariadenie.
Tj podstatne je ze sa zbav vsetkych driverov, daj ich do pice. Vypni pc, zapoj fotak do usb, nechaj si tam mod pc, a nechaj ho zapnuty, spusti masinu, ked sa nahodi system, mal by si zariadenie zdetekovat sam, v tom pripade mu najdy cestu k driveru (je lepsie ked ho maz ulozeny na disku, ale mozes ho browsovat aj s cd) potom si to pravdepodobne vypita cd win98, aj to maj pri sebe. Ak to vsetko zvladnes malo by to ist.
Porpipade este pozri ci na cd od fotaku neni prilozeny nejaky program co tie fotky stahuje, bo u hpecka som sa uz aj s tym stretol. tj ho nainstaluhjes, spustis, pripojis fotak, program detekuje a ficis dalej.
Citacku pametocych kariet ti vrelo neodporucam
Pretoze maz super staru dosku .
Mozes kupit len 2 typi citaciek, a to externu a internu,
Interna sa pripaja do volneho usb 9 pinu na doske ( to tam ty pri 166 mhz procaku mat urcite nebudes) , usb 9 pin sa pouziva na napojenie napr prednych usb.
Cize internu by si asi nerozchodil. A externa funguje na podobnom principe ako fotak, tj do startu k tomuto pc ti prijebe napr 5 odpojitelnych diskov. (ked mas napr 5 otvorov pre karty) a ked tam strcis kartu mal by si sa do nej dostat. Lenze tieto mechaniky su stavane pre xp, takze je dost otazne, ci by si to rozbehal.
Navyse externa citacka je troska drahsia, nez interna, tj za to uz mozes mat napr stvrtinu lepsieho pc na ktorom pobezi xp.
Inac xp sme mali v pohode naficany na 300 mhz celerone, ktory mal 256 + 128 mb sdram, 10 gb disk, cdromku 48x, a pci 1mb ghrafiku . A nebolo problema.A myslim ze pocitac podobnych parametroc len s procakom cca 700 mghz kupis za 2 litre
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
V prvom rade zahod pc von oknom, a zozen si nieco ine. Dneska uz ludia predavaju pc cka s radovo 2 litrovimi procakmi, 512 ramkami , slusnimi diskami, 128 mb grafikami a nejakymi timi cd napalovackami okolo 5 litrov
Ale inac, ked uz tak win 2000 profesional, funguje skoro na rovnakej baze ako xp, tj tiez tam nemusis
davat ovladace.
Podla tvojho popisu pre 98, si to spravil dost na pecko. pri 98 je podstatne aby si system detekoval sam zariadenie.
Tj podstatne je ze sa zbav vsetkych driverov, daj ich do pice. Vypni pc, zapoj fotak do usb, nechaj si tam mod pc, a nechaj ho zapnuty, spusti masinu, ked sa nahodi system, mal by si zariadenie zdetekovat sam, v tom pripade mu najdy cestu k driveru (je lepsie ked ho maz ulozeny na disku, ale mozes ho browsovat aj s cd) potom si to pravdepodobne vypita cd win98, aj to maj pri sebe. Ak to vsetko zvladnes malo by to ist.
Porpipade este pozri ci na cd od fotaku neni prilozeny nejaky program co tie fotky stahuje, bo u hpecka som sa uz aj s tym stretol. tj ho nainstaluhjes, spustis, pripojis fotak, program detekuje a ficis dalej.
Citacku pametocych kariet ti vrelo neodporucam
Pretoze maz super staru dosku .
Mozes kupit len 2 typi citaciek, a to externu a internu,
Interna sa pripaja do volneho usb 9 pinu na doske ( to tam ty pri 166 mhz procaku mat urcite nebudes) , usb 9 pin sa pouziva na napojenie napr prednych usb.
Cize internu by si asi nerozchodil. A externa funguje na podobnom principe ako fotak, tj do startu k tomuto pc ti prijebe napr 5 odpojitelnych diskov. (ked mas napr 5 otvorov pre karty) a ked tam strcis kartu mal by si sa do nej dostat. Lenze tieto mechaniky su stavane pre xp, takze je dost otazne, ci by si to rozbehal.
Navyse externa citacka je troska drahsia, nez interna, tj za to uz mozes mat napr stvrtinu lepsieho pc na ktorom pobezi xp.
Inac xp sme mali v pohode naficany na 300 mhz celerone, ktory mal 256 + 128 mb sdram, 10 gb disk, cdromku 48x, a pci 1mb ghrafiku . A nebolo problema.A myslim ze pocitac podobnych parametroc len s procakom cca 700 mghz kupis za 2 litre
» support.microsoft.com/kb/260910...