vyber si podľa toho, čo chceš s tými jazykmi robiť neskôr, ktorá kultúra ťa viac baví a tak podobne. ja mám napr kombináciu FJ + AJ + FIN a štve ma, že neviem po nemecky, lebo si nemôžem čítať mnohé kunsthistorické štúdie, ktoré neboli preložené.
inak osobne si myslím, že nemčina na strednej je lepšia, zatiaľ som počula o veľmi málo dobrých učiteľoch na FJ na strednej. nemčina má u nás dlhšiu históriu učenia
ja som sa rozhodoval medzi španielčinou a nemčinou..no nemčinu viac využijem na Slovensku..za rohom je Rakúsko,Nemecko, v práci chcú skôr 2.jazyk nemčinu
neviem no, nemcinu sa ucim uz asi 13 rokov, ja ju mam rada, aj ked ju moc dobre neviem a francuzsky jazyk som sa ucila jeden rok ako kruzok na strednej a pride mi fakt tazsia ako nemcina... a ako vyssie spominali, zavisi od toho co chces robit. Ak zostat tuna pobliz tak skor nemcina.
nemcinu aj ked u nas bola taka ucitelka ze sa cudujem ze sa hodiny nezacinali rasovou kontrolou a kto mal na konci trojku tak bol jednak pan a jednak to znamenalo ze sa ucil dobre styri hodiny denne na to cize aj to treba brat do uvahy
všetci píšu že francúzština je ťažšia.....ja sa ju už učím 4 roky a vnímam ju už pomaly ako angličtinu (čiže tak, že už si často viem bez nejakého dlhého rozmýšľania utvárať vety), a myslím, že sa do toho len treba dostať, potom sa to až také ťažké nezdá
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
znie to jak keď koza ští na plech (ach)
ale oproti francuzčtine je určite jednoduchšia
vyber si podľa toho, čo chceš s tými jazykmi robiť neskôr, ktorá kultúra ťa viac baví a tak podobne. ja mám napr kombináciu FJ + AJ + FIN a štve ma, že neviem po nemecky, lebo si nemôžem čítať mnohé kunsthistorické štúdie, ktoré neboli preložené.
inak osobne si myslím, že nemčina na strednej je lepšia, zatiaľ som počula o veľmi málo dobrých učiteľoch na FJ na strednej. nemčina má u nás dlhšiu históriu učenia
a francúzština je vraj brutálne ťažká
Francuzky jazyk zasa vyuzijes v krajinach ako Beligcko, francuzsko, Kanada a v niektorych krajinach severnej afriky, ako Tunis, Algire ....
franina ti je okrem francuzska kanady nejakych casti karibiku a afriky prakticky nanic s nemcinou sa odvezies tuto hodinu vlakom do viedne a ficis