Nazdar Birdzáci, potrebovala by som poradiť ohľadom nepravidelnej menštruácie... Mám 16 rokov, prvý menzes som dostala tesne pred 12. narodeninami a odvtedy mám meštruáciu vždy nepravidelnú, asi každé 2 mesiace, málokedy aj 3 a naposledy som ju dostala v
ja napr. mam 18 a tiez nemam pravidelnu, ale u mna viem, ze je to kolisanim vahy, stresom atd.
pokial sa udrziavas stale v rovnakej hladine a stale meskava, mozno mas nejaku anemiu alebo inu chorobu. nemas sa preco bat gyn, vidia tam tisic zien a ty nie si ani prva ani posledna, je to ich praca. urcite bude menej "bolestive" ist na gynekologiu ako byt v buducnosti smutna, ze si neriesila nejaky problem, pokial sa dal
a je tu ešte jedna vec... asi v siedmej triede, zhruba v začiatkoch menštruácie, sa mi stal úraz, spadla som na kolieskových korčuliach v plnej rýchlosti a dosť som si udrela bok, zrejme tu bude panvový kĺb... doteraz ma bolí, ani nie pri chôdzi či bežných činnostiach, ale niekedy pri cvičení, napr. nemôžem sa trupom zohnúť ku špičkám... aj sme s tým boli na rontgen, no nič tam nenašli, chodila som aj na rehabilitácie a nepomohlo... takže asi to bude tým, je to taká bolesť, akoby som mala zaseknutý nerv, alebo také niečo... ale nič nepomohlo...
môže to byť aj geneticky kvázi, napr. stačí ak ti jeden z vaječníkov pracuje pomalšie a podobne... niektoré ženy majú nepravidelnú celý život.
Ale asi bude ideálne ak zájdeš ku gynekológovi, nemusíš sa báť...
S tymto som bola aj ja na gynde a je to uplne normalne. Ak velmi tuzis po uprave cyklu, chod na gyndu a antika ti pomoze. Teda spravna antika nezabudaj potom na "vedlajsie ucinky" inak sa nemas coho bat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
pokial sa udrziavas stale v rovnakej hladine a stale meskava, mozno mas nejaku anemiu alebo inu chorobu. nemas sa preco bat gyn, vidia tam tisic zien a ty nie si ani prva ani posledna, je to ich praca. urcite bude menej "bolestive" ist na gynekologiu ako byt v buducnosti smutna, ze si neriesila nejaky problem, pokial sa dal
a bolesti sa neboj
Ale asi bude ideálne ak zájdeš ku gynekológovi, nemusíš sa báť...