Ahojte, snažím sa nájsť nejakú radu/ niekoho, kto je na tom podobne ako ja, tak budem rada za každú normálnu odpoveď. Problém popíšem do komentára nižšie.
Zo dňa na deň- z ničoho nič sa mi začala točiť hlava a pískať v ušiach. Je to taký zvláštny pocit ako keď sa ráno zobudíte po prepitej noci a nemáte dobrý balanc, všetko sa vám ešte trochu točí, cítite, že vás mozog je v spomalenom režime. No po pár hodinách ste fit, zatiaľ čo mne to pretrváva už 7-8 mesiacov. Niekedy je to intenzívny pocit, akoby som mala zahmlenú myseľ, akoby som to ani nebola ja, niekedy zas menej a viem si to nevšímať. Bola som už asi na všetkých vyšetreniach, ktoré existujú počnúc magnetickou rezonanciu, cez dôkladný rozbor krvi až po vyšetrenie vestibulárneho aparátu- nikde mi nič nenašli. Začínam byť zúfalá, keďže mám problém sústrediť sa- Kedysi som nemala s učením najmenšie problémy a teraz už ani nedokážem vstať z postele na prednášku, pretože je to pre mňa utrpenie sedieť a snažiť sa sústrediť zatiaľ čo sa všetko okolo mňa točí a hučí. Niektorí lekári mi tvrdili, že to môže mať psychologický základ, no mne to nesedí, keďže som mala ťažkých pár rokov dozadu a nič také mi nebolo, teraz mám kľudné obdobie a necítim sa psychicky vôbec zle.
Preto ak je tu niekto kto mal/má podobné príznaky, alebo bude vedieť nejako pomôcť, budem rada za každý príspevok.
Ak sa nenajde fyzicka pricina tak obrovske mnozstvo neprijemnych pocitov ma povod v psychike-najma uzkosti. Pri uzkosti sa do krvi vylucuje adrenalin a noradrenalin, ktory sluzi na to aby clovek isiel bojovat alebo utiect, ked clovek roky zije denne zaplaveny v uzkostiach,hneve, pochmurnych depresivnych naladach tak sa to v nom hromadi a moze to mat nasledky aj o roky neskor, odporucal by som ti dat si nejaky benzodiazepin, teda lexaurin, xanax, diazepam, ak to je z psychiky tak to pomoze a bude ti lepsie, to aj bude jasne znamenat ze je to z psychiky. Potom by som odporucal ist za dobrym psychiatrom, nie je to vobec ziadna hanba. Predpiše ti adekvatne antidepresiva ktore ti zlepsia rozhadzane chemykalie v mozgu-dopamin,serotonin atd, po mesiaci-dvoch ucitis znacne zlepsenie. Som na 90 % presvedceny ze je to z psychiky a tento navod ti pomoze. Odporucam mudr. MARTIN MEDVECKY. v googli najdes vsetky kontaktne udaje nanho. Je to najlepsi ambulantny psychiater v ke, vyborny ludsky pristup. Odporucam.
100% psychika asi pred 10 rokmi som to mavala pravidelne nikto nic nezistil a bola to psychcka teraz som nemala tabletku od hlavy asi 2 roky uz a nikdy mi nebyva zle ani nic ...iba ked pijem
Mne sa toto stalo minulý rok v máji. Jedno ráno som sa zobudil ako po poriadne prepitej noci. Celý deň sa mi točila hlava, na druhý deň a aj tie nasledujúce žiadna zmena. Celý som bol dosť dezorientovaný a nebol schopný sústredenia. Na jeseň to skončilo dvojmesačnou pn-kou a mnohými vyšetreniami. Všetky výsledky boli dobré. Doktor mi povedal, že som dokonale zdravý, nevidí dôvod na pokračovanie pn-ky, a že to bude mať pravdepodobne psychický pôvod. Vyfasoval som neurol s tým, že keď mi bude zle mám si dať na skúšku jednu tabletku. Tak som si jednu šľahol a pol hodinu na to mi zrazu absolútne nič nebolo. Problém bol akurát v tom, že tie lieky su pekné svinstvo. Takže som sa im dosť vyhýbal a na jar ten problém akosi úplne vymizol. Teraz mi už síce nič nie je ale zvyknem si ten neurol občas pre každý prípad hodiť do vrecka... Toľko moja skúsenosť...
@matthew322 ďakujem pekne za príspevok, ja by som sa bála brať akékoľvek lieky na psychiku keďže som sama dávnejšie jeden čas brala niečo "ľahšie" no cítila som sa úplne prázdna a bez emócii, preto som to po mesiaci vysadila a k tomu stavu bez akéhokoľvek pocitu šťastia/smútku/čohokoľvek by som sa vrátiť nechcela
@orphanka neverila by som ako dokáže psychika ovplyvniť človeka, fakt som s touto možnosťou vôbec nerátala, že by to mohlo byť natoľko silné aby mi to nedovoľovalo plnohodnotne fungovať aj keď sa snažím...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Preto ak je tu niekto kto mal/má podobné príznaky, alebo bude vedieť nejako pomôcť, budem rada za každý príspevok.
ale napr. to môže byť aj zlými zvykmi pri sedení pri PC... (niečo s krčnou chrbticou) s čím by teoreticky mohol pomôcť fyzioterapeut
@orphanka neverila by som ako dokáže psychika ovplyvniť človeka, fakt som s touto možnosťou vôbec nerátala, že by to mohlo byť natoľko silné aby mi to nedovoľovalo plnohodnotne fungovať aj keď sa snažím...